Skočiť na obsah

Atletika

tomassi

Odporúčané príspevky

Zverejnené

A nieco konkretnejsie k tomu, teda hlavne k tym menam, nepovies? :)

a na doplnenie ... o zlaty Jackpot sa uz uchadzaju len 2 ludia:

na 800 metroch dominuje Pamela Jelimo z Kene, a v skoku do vysky nedava nikomu sancu Blanka Vlasic z Chorvatska

btw. phersu - ako to ze si si nekukal svoj Manchester? :lol:

Zverejnené

A mame po tohtorocnej Golden League! Nakoniec absolutnou vitazkou milionoveho jackpotu sa stala dominantna Pamela Jelimo z Kene, ktora pocas 6 meetingoch zlatej ligy nedala v behu na 800 metrov nikomu ziadnu sancu! :lol:

Nakoniec teda fenomenalna sympatacka Blanka Vlasic nezabodovala ani na Golden League kde ju az na poslednom meetingu dokazal niekto zdolat - a bola to Ariane Friedrich! Takze Blanka po "len" 2.mieste na olympiade neziskava ani kusok zo zlateho jackpotu - a tomu sa uz povie fakt smola :) Naopak vdacna jej musi byt Pamela Jelimo, ktora rovno zhrabne aj jej podiel :)

Zverejnené

Jelimo bola perfektná, v 18 rokoch aby nemala žiadnu konkurentku je vážne sila.

Blanka akási nervózna a k tomu mokrý terén no čo už škoda. Dva preteky prehrať a to tie najdôležitejšie nechcel by som.

Včera sme videli aj krásny súboj na 100m mužov kde si to rozdali hlavne Powell a Bolt. Víťazne z toho vyšiel Bolt. A sranda na prvých 4 pozíciach samý Jamajčan :)

A aljačik sa určite potešil bo včera vyhral konečne Tero Pitkämäki vyhral hod oštepom.

Ja som bol smutný bo neutekal Kennenissa Bekele :lol:

Zverejnené

no jasne, som rad ze Terovi sa podarilo vyhrat ... zo 6 meetingov vyhral Tero az 3! Jeho najvacsi konkurent a zlaty medailista z Pekingu Thorkildsen zvitazil 2 krat, a raz sa to podarilo aj Vasilevskisovi z Lotysska! Aj tak je Tero najlepsi hh :lol:

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Jamajský šprintér Usain Bolt

a Ruská žrďkárka Yelena Isinbayeva

získali ocenenie Svetový atlét roku 2008!

Obrázok

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Smutna sprava zo sveta atletiky: 41-rocna australska bezkyna Kerryn McCann podlahla rakovine prsnika. Kerryn sa preslavila najma dvomi vitazstvami v maratone na Commonwealth Games v rokoch 2002 v Manchestri a 2006 na domacej pode v Melbourne. Svet tak prichadza o sympaticku atletku. Rest in Peace Kerryn :lol:

Kerryn McCann

Born: 2 May 1967

Died: 8 December 2008

Obrázok

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

..huh, normálne sa tu cítim neisto, v Športe. :)

ale k veci: v Atletickom klube v Malackách vyrastá ďalší veľký atletický talent. nedávno (myslím že to bolo 31.1.) sa konali halové majstrovstvá v Bratislave. excelovala tam mladá záhoráčka Monika Baňovičová, ktorá vo finálnom behu na 60m cez prekážky vytvorila osobný i slovenský rekord (9.29 s)

Monika zvíťazila i minulý rok v lete, vo Varšave na Medzinárodných hrách mládeže do 13 r., v behu na 60m.

..môžeš bežať ako chceš, Záhoráčke neujdeš! ;)

:lol: :)

Zverejnené

Ďalšia smutná správa zo sveta atletiky prišla z Portugalska: len 26-ročná poľská atlétka, ktorá súťažila v hode kladivom Kamila Skolimowska po tom ako jej pri tréningu prišlo náhle zle, pri prevoze do nemocnice omdlela a o hodinu neskôr zomrela v nemocnici vo Vila Real de Santo Antonio. Kamila sa preslávila najmä ako olympíjska víťazka v Sydney 2000, kde ešte len ako 17-ročná získala zlatú medailu. Medaile získala aj na ME v Mníchove 2002 (striebro) a na ME v Goetheborgu 2006 (bronz). Ďalšie medaile však už nezíska a rodáčka z Varšavy nás navždy opúšťa. Rest in Peace Kamila :lol:

Kamila Skolimowska

Born: 4 November 1982

Died: 18 February 2009

Obrázok

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

V talianskom Turíne dneska začínajú Atletické halové majstrovstvá Európy 2009 (European Athletics Indoor Championships 2009). Budú trvať 3 dni - od 6. do 8. marca, a športovci z celej Európy si zmerajú svoje sily v klasických disciplínach: 60m, 400m, 800m, 1500m, 3000m, 60m prekážky, skok do výšky, skok o žrdi, skok do diaľky, trojskok, vrh guľou, 4x400m, sedem-boj a päť-boj. Máme sa teda na čo tešiť!

Obrázok

Zverejnené

Síce hala je hala ale dneska som už pozeral a dúfam že zajtra si tiež nájdem čas.

Zverejnené

Ja halovú atletiku zase moc nemusím, hoci rád si pozriem akúkoľvek atletiku, ale chýbajú mi tam práve tie moje NAJ disciplíny: disk, kladivo a najmä moja úplne NAJ NAJ NAJ disciplína hod oštepom. Tak ale v hale sa toto proste nedá, ja si počkám radšej na Golden League, kde je hod oštepom jednou z jackpotových disciplín a tak sa iste dočkáme bojov svetovej oštepárskej elity! Teším sa, teším ... ale ešte 3 mesiace si budem musieť počkať.

Zverejnené

Tak a už aj máme po Atletických halových majstrovstvách Európy 2009!

A nikto tu ani nespomenie, že Slovensko získalo medailu? :lol:

Tak aspoň ja vás informujem, drahí fanúšikovia slovenského športu:

Dana Veldáková v trojskoku vybojovala bronz s výkonom 14,40 metru.

Vytvorila svoje halové osobné maximum a aj slovenský rekord.

Na striebro stratila 20 cm, a na zlato 28 cm.

Najúspešnejším národom sa stali suverénne Rusi s 18 medailami (10 - 4 - 4).

Obrázok

Zverejnené

Takto má vyzerať vrcholé podujatie.

Aj keby Velďáková neskončila tretia, ale skočila rekord a aspoň vidieť že išla nadoraz.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

...::: AF Golden League 2009 :::...

Obrázok

...::: MEETINGS :::...

• Obrázok 14 June - DKB-ISTAF - Berlin
  • Obrázok 3 July - Bislett Games - Oslo
  • Obrázok 10 July - Golden Gala - Roma
  • Obrázok 17 July - Meeting Areva - Paris
  • Obrázok 28 August - Weltklasse Zürich - Zürich
  • Obrázok 4 September - Memorial Van Damme - Bruxelles

...::: GOLDEN DISCIPLINES :::...

* MEN *

• 100m
  • 400m
  • 3000-5000m
  • 110m Hurdles
  • Javelin Throw
* WOMEN *
  • 100m
  • 400m
  • 100m Hurdles
  • High Jump
  • Pole Vault
  • Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Za nami už sú 4 meetingy (Berlin, Oslo, Roma, Paris), no a o zlatý jackpot sa z 10 tzv. zlatých disciplín uchádzajú už len 4 atléti! U mužov je to bežec na 3000/5000 metrov z Etiópie - Kenenisa Bekele, a na zlatý jackpot majú stále nárok ešte aj 3 ženy: na 100-metrovej trati dominuje Kerron Stewart z Jamajky, na 400-metrovej trati vládne Američanka Sanya Richards, a v sektore skoku o žrdi zatiaľ nenašla premožiteľku Ruska Yelena Isinbayeva. Pred nami ešte 2 meetingy (Zurich a Brusel).

V mužskej oštepárskej súťaži to už býva klasicky zaujímavé a znovu obrovská rivalita medzi dvoma súčasnými ošteparskými kráľmi - Tero Pitkämäki ovládol prvé 2 meetingy, no ale potom taktovku prebral už jeho večný rival Andreas Thorkildsen. Ako inak, čím väčšia rivalita a konkurencia v bojoch o víťazstvo, tým menšia šanca vyhrať Jackpot! Takže ani tento rok ani Tero, ani Andreas si zlaté tehly neodnesú!

Ale hlavná správa: už o 3 dni prichádza vrchol sezóny! Začínajú sa MS 2009 v Berlíne - máme sa na čo tešiť!!!

Zverejnené

IAAF World Championships in Athletics 2009

Majstrovstvá sveta v atletike 2009

Obrázok

V poradí 12. majstrovstvá sveta v atletike sa budú konať v nemeckom Berlíne počas 9 dní - od 15. do 23. augusta 2009. Súťaže sa budú odorhávať na známom Olympiastadion a bojovať sa bude o 47 sád medailí. O ne sa bude uchádzať okolo 2100 atlétov z 202 krajín celého sveta. Máme sa na čo tešiť, čaká nás atletický vrchol tohoto roku. Berlín nás snáď pohostí skvelými výkonmi a férovými súbojmi!

...::: Program majstrovstiev sveta v atletike 2009 :::...

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Zdroj: berlin.iaaf.org

Zverejnené

niektoré veci by som si rozhodne nechcel nechať újsť, ale práca nepustí :lol:

no súboj Bolt - Gay bude ozdoba

obajá idú aj 200m?

Zverejnené

Ano, obaja su nahlaseni aj na 200m. Ozdobou bude viacero subojov, nie len 100 a 200m. Napr. očakavany suboj, ktory sa na Oh neuskutočnil (Robles - Xiang 110m prekažky).

Zverejnené

Ešte nie su k dispozicii všetky supisky, takže neviem, ale s najväčšou pravdepodobnosťou nie. To bolo len akesi moje zbožne prianie.

Zverejnené

jáj škoda Churandy Martina nepostupil dalej :lol: bude mi tam chybat jeho zlaty zub

fajny postreh komentatora ked videl Rodgerosve hodinky :)

nejako ma nebavili viacboje ale ako som videl Ennisovu tak uz hej to sa oplati :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov