Skočiť na obsah

Zvieracie súboje

Odporúčané príspevky

• Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• game

2

• Vilma Flinstonova

1

• Luu

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

nuž na nete to zrejme nenájdem, ale nie tak dávno mám na tv kanály Animal planet a podobné .... okrem hromady zaujímavých vecí je tam nie raz film o zvieracích súbojoch ...

sú kruté, ale potravinový reťazec sám je dosť krutý...

určite niekto šikovnejší nájde aj na nete podobné veci, niektoré sú skutočne fascinujúce

nedávno som videla súboj dvoch chrobákov, roháčov, horší bol dvoch mrožov ... no je ich dosť

• Pred 4 rokmi...
Zverejnené

Animal Planet či geografic wild, bývajú tam rôzne dokumenty aj s touto tematikou. V prírode to tak je zariadené, že jedny tvory požierajú iné. Dobre, kruté, ale udržiava sa tým akási rovnováha. Je mi ľúto gazely, ktorá padne za obeť hoci pume...ale zas aj puma musí niečo žrať a jej drobizg dtto, atd.

Ale čo ma privádza do zúrivosti, je to, keď ľudia organizujú rôzne hnusné krvavé zápasy zvierat. kohúty, psy, rôzne druhy medzi sebou...fuj! Dopriala by som im pozápasiť si osobne s niečím takým ako puma, lev či zubor. :) Teraz pls nespomínajte gladiátorov, to by zas bola iná téma.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Včera som si pozrel dlhší dokument Vojna termitov. Fascinujúci dokument o boji, stratégii, taktike, vytrvalosti, schopnosti a vôli prežiť OBYČAJNÉHO hmyzu.

Odporúčam.

Download sa dá vygúgliť.

Zverejnené

Ty brďo, ten slimák bol ale rýchly, až som sa zľakla :(

Ja som zvykla kŕmiť pavúka rôznym hmyzom, najdivokejšie to bolo, keď "lúskal" pásavku zemiakovú, len z toho nemám ani foto ani video :(

Zverejnené

Tento príspevok nie celkom, nie priamo súvisí s témou ...

Uznávam, že tieto zvieracie súboje sú prirodzené, že tak to v živočíšnej ríši ide, že tam platí právo silnejšieho a slabší je "potravou" silnejšieho. Ak by tomu tak nebolo, tak zvieracia ríša vyhynie, ale ...

... nemá nepriaznivý vplyv na človeka /na deti/ sledovanie týchto zvieracích súbojov?!

Ak sa v téme Nórsko – masaker spomínalo,

že hranie určitých hier má, či môže mať vplyv na agresivitu deti /napríklad tu, náhodný citát/

Jedina vec, ktoru studie zatial v spojitosti hra->agresivita preukazali je, ze hry mozu kratkodobo zvysit agresivitu, podobnym sposobom ako sport (co je v koniec koncov aj logicke). Nic viac.

... aký vplyv môže mať sledovanie takýchto videí?!

Priznávam, že ja to pozerať nemôžem.

Nedokážem sa presvedčiť, že tak to v ríši zvierat byť musí, že je to niečo prirodzené.

Zverejnené

pri tom je to prirodzené.

neprežijem ja, prežiješ ty, stret druhov, potravinový reťazec, obhajovanie územia, ochrana potomstva, sto ďalších dôvodov.

my sme kúsok a súčasť toho reťazca, pod civilizačným náterom sme v atavistických kútikoch starého mozgového kmeňa presne takí.

darmo nechceme, je to tam. vypaľovanie hradov a masaker Jeruzalema a vyťahovanie nožov proti mládencom zo susednej dediny na tancovačke a stále dômyselnejšie zbrane a podpaľovanie moderného svetového mesta luzou je to isté.

nemôžem to pozerať ani ja. aj keď je to príroda, takto to bolo je a bude a nie je to vedomé.

Zverejnené

Tak tie pirane boli paradne. Este aj Metallica,ao podnaz im sedela. Z mysky poletovalo len "perie". Nemam odvahu si pustit tie potkany, tak to necham.

Videla som nedavno nazivo kocura mojej maminy, ako chytil mysku, ale on sa s nou len hral, aj ked na konci bola cela pomackana a zrejme aj po infarkte. Neviem, co s nou urobil, lebo ked som ho dlhsie pozorovala, prestalo sa mu to pacit, vzal milu mysku do papulky a odkracal.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov