chrust Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 fajčila som desaťročia, prvý krát som si potiahla v 12, po šluku, po cigaretke týždenne, po krabičke týždenne som okolo 18 - 19 začala krabičku na tri dni, až po tridsať denne a viac až kým som zo dňa na deň neprestala, takže tá pleť a chudnutie - viem, o čom hovorím... je to individuálne mimochodom, 976 dní ... dva roky, osem mesiacov a pár dní.game....sa mi tak zdá,že máme podobné fajčiarské,resp.nefajčiarské story :lol:
Cat the Philosophist Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 čo je pravda len z časti, s pleťou som nikdy problémy nemalaĽudia, čo dlhodobo fajčia, majú častokrát sivú, nezdravú farbu pleti a päťdesiatnici - fajčiari ju majú dokrčenú na celej tvári. Pre mňa je päťdesiatnik/čka ešte mladý človek, ale práve vďaka cigaretám mnohokrát vyzerajú títo ľudia o desať (i viac) rokov staršie. O zdravotných problémoch a upchávaní pľúc lepkavou usadeninou - dechtom - ani nehovoriac. V mojich očiach je fajčenie pomalá samovražda, hoci stále tvrdím, že je to každého osobná vec a je to voľba každého z nás. Voľakedy dávno som videla jedno veľmi nepekné video, myslím, že to bola operácia (pitva?) silného fajčiara - hľadala som ho na nete, ale nikde ho niet. Našla som aspoň kúsok z neho:
chrust Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 V mojich očiach je fajčenie pomalá samovražda, hoci stále tvrdím, že je to každého osobná vec a je to voľba každého z nás.Fajčenie je diagnóza . Málokto si to uvedomuje a nefajčiar to nepochopí nikdy. Veľmi ľahko vpadne do tohto zlozvyku ktokoľvek,hlavne mladý človek a cesta späť je tŕnistá. Prestať fajčiť nie je jednoduché.Vážim si ľudí,ktorý prestali fajčiť a fajčiarov neodsudzujem,len ľutujem. P.S.: Viete o tom,že najväčšie dotácie u nás i vo svete majú pastovatelia tabaku :lol: ???
valcik Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 Ľudia, čo dlhodobo fajčia, majú častokrát sivú, nezdravú farbu pleti a päťdesiatnici - fajčiari ju majú dokrčenú na celej tvári.toto sa týka i mužov, vo väčšej miere však žien, kvôli rozdielnej stavbe organizmu a zhoršuje sa to naozaj s vekom. mám k dispozícii jeden odborný článok, pripojím ho sem ako prílohu. kto má záujem, nájde tam veľa zaujímavých vecí. (je v ňom zahrnutý i Zákon o ochrane nefajčiarov)
game Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 pozrela som si ten článok s tým nikotínom je to zaujímavé, ok, nikotín robí to všetko, plus tie tisíce látok pomimo, ktoré človek pri tom vdychuje, sivú pokožku a vrásky tiež nerobí každému, ale všeobecne to sedí ... ale napriek zvyšujúcim sa dávkam vyfajčených cigariet, po mnohých rokoch fajčenia, keď mi fajčiť vyslovene chutilo, a po mnohých rozhovoroch nie som presvedčená, že tým najhlavnejším popudom je príjem nikotínu človek fajčí, cíti sa svetovo, ako decko som kradla otcovi cigarety, nikdy mi z toho nebolo zle, ... človek má čím zamestnať prakticky všetky zmysly : šťukne zapaľovač či škrtne zápalka, cítim vôňu / či pach / vidím dym, vyrábam krúžky, má sa čím zaoberať pusa, majú čo robiť prsty, vdychujem dym s pocitom uspokojenia, cigareta bola vždy takou pauzou, prestávkou na premýšľanie, vyriešenie problému, pustenie sa do niečoho, či oddychom pred niečím náročným ... jednoducho som fajčila ešte šesť a pol roka po tom, ako môj otec zomrel na obštrukčnú chorobu pľúc, fajčil celý život a veľa. jednoducho dozrel čas, že som jedného dňa prestala, a nikdy mi nikotín nechýbal. keby boli tie cigarety naplnené liečivými bylinkami a chutili by rovnako, nič by to pre mňa na tom nezmenilo, fajčila by som. mimochodom, toto mi povedal nie jeden človek, že nie nikotín chýba, ale ten šelest, vôňa, prsty a ústa majú čo robiť ... ... nikotínové náplaste a žuvačky sú nanič / pri žuvačkách majú čo robiť aspoň ústa /, lebo nie nikotín je to hlavné, čo chýba mimochodom, tie otázky z tej ankety z tej valcikovej prílohy: Ako skoro po zobudení si zapaľujete svoju prvú cigaretu? po 30 min. do 30 min. Je pre Vás ťažké nefajčiť v miestach, kde je fajčenie zakázané (kino, športová hala, kostol)? Nie Áno Ktorá cigareta Vás najviac uspokojuje? ktorákoľvek mimo prvej prvá ráno Koľko cigariet vyfajčíte za deň? 1 - 15 16 - 25 26 a viac Fajčíte počas dopoludnia viac ako v ostatnom dennom čase? Nie Áno Fajčíte, aj keď ste chorý a väčšinu dňa trávite na lôžku? Nie Áno Aký obsah nikotínu majú cigarety, ktoré fajčíte? < 0,5 mg 0,6 - 1,1 mg > 1,2 mg / toto neviem / Ako často vdychujete cigaretový dym (šľukovanie)? nikdy niekedy vždy Vyhodnotenie: namiesto vyhodnotenia odpovede, aby ste videli, že nevyprávam do vetra, takto to vyzeralo.
Cat the Philosophist Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 Fajčenie je diagnóza . Málokto si to uvedomuje a nefajčiar to nepochopí nikdy.V tomto s Tebou celkom súhlasím, aspoň čo sa mojej osoby týka - nechápem a zrejme ani nebudem chápať. Nemyslím to teraz ironicky, chcem iba povedať, že tomu jednoducho nerozumiem, pretože moje nepriame skúsenosti s cigaretami sú katastrofické a nikdy ma fajčenie neoslovilo. Game opisovala pôžitok z fajčenia ("vdychujem dym s pocitom uspokojenia"), čo dokážem pochopiť iba čiastočne, pretože čo žijem, mám k cigaretám totálny odpor a dym, ktorý mnohí fajčiari definujú ako vôňu, ja osobne považujem za neznesiteľný smrad. Každopádne, rozumiem, čo game svojím príspevkom chcela povedať, ale fajn, že už nefajčí. A valčiak tiež. :lol: Valcik Ten Tvoj článok sa s fajčiarmi veľmi nes...nemazná :) , najviac sa mi páčili zmeny, ktoré nastanú v ľudskom tele, keď dymiaci nešťastník prestane fajčiť. Super, to znie optimisticky. Ale toto mi prosím vysvetli - nesekol sa dotyčný, čo písal ten článok, o dve nuly v čísle 4000? Kruci, veď toľko škodlivých látok v dyme musí zabiť aj slona... :) Mám na mysli toto: avšak škody na ľudskom organizme spôsobuje ďalších 4000 škodlivých látok, ktoré sa v cigaretovom dyme nachádzajú.
dead Zverejnené 10. September, 2008 Zverejnené 10. September, 2008 Neviem cim to je, ale stale ked citam tuto temu, mam chut zapalit si :lol: Podla mna (isto opodstatnene) varovania o skodlivych latkach , pohlad na pluca fajciara atd fajciarom nepomozu. To by si clovek musel dat povedat a taky on povacsinou nieje :) Zavislost sa da prekonat len vtedy, ked to chce on sam, nie ked to chce niekto druhy.
game Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 dám deadovi dôvod zapáliť si :lol: :) dnes je presne tri roky, čo nefajčím :)
chrust Zverejnené 29. December, 2008 Zverejnené 29. December, 2008 V niektorý deň koncom februára budúceho roka bude presne tri roky,čo nebudem fajčiť :lol: VYTRIMAŤ
lopata555 Zverejnené 29. December, 2008 Zverejnené 29. December, 2008 Ja som nefajčiar ......................... i keď tak cca 5 krát do roka si zapálim ale to len z mojej nerozvážnosti .................
Sniper Zverejnené 12. Marec, 2009 Zverejnené 12. Marec, 2009 Ja som to nechal niekedy koncom jesene 2007. Odvtedy som sa cigy ani nedotkol. Teraz by mi už hubu s pľúcami vykrútilo keby som si zapálil.
game Zverejnené 12. Marec, 2009 Zverejnené 12. Marec, 2009 :) mám pasiu v tom, počítať to na dni ... dnes je 1170 dní občas, zriedkavo, mi to napadne, ale pokúšať ma zatiaľ nepokúšalov odvetranej alebo vetranej miestnosti mi to tak neprekáža, niekedy vôbec, skôr vonku, keď niekto fajčí vedľa mňa na zastávke alebo ide predo mnou zanechávajúc smradľavé oblaky ... asi divné :lol:
pink Zverejnené 31. Marec, 2009 Zverejnené 31. Marec, 2009 pred rokmi som mala hlasivky v tak katastrofickom stave, ze mi moj lekar povedal - ziadne bublinky, rozpravanie a v ziadnom pripade cigarety..... tak ok, tri tyzdne som bola potichu, pila som vysumene zbrndy a nedotkla som sa cigarety... a to bol cas pred vianocami a vsade sa robili zury a firemne akcie, pila som alkohol /vino/ a nezapalila som si... po kontrole ma lekar pochvalil a povedal, ze hlasivky su ocividne v dobrom stave... sak ked v dobrom, tak super... a sup do trafiky... :lol: a som tam zas a nejako nepocitujem potrebu s tym seknut... v robote nehulime, sme sa dohodli, ked, tak chodime von, cez den stiahnem tak dve, predtym 12-15 a vecer este par dam, ale podstatne som to obmedzila, ani nie nasilu, ale nemam cas furt behat na dvor.. obdivujem ludi, co s tym sekli, v podstate som alibista, lebo "cakam" kedy nastane D, kedy sa mi bude chciet s tym prestat... :)
aljak63 Zverejnené 31. Marec, 2009 Zverejnené 31. Marec, 2009 Nefajčil som, nefajčím a ani nebudem. Samozrejme - skúsil som, nechutilo mi to, práve naopak - bolo mi z toho poriadne zlé a nevoľno. Takže ani za svet a dosť mi aj prekáža, keď sedím v nejakom podniku a je tam totálne nafajčené. Nielenže potom z toho smrdím a všade sa ten dym nachytá, ale nerobí to dobre ani mojim dýchacím cestám a doslova ma z toho napína na vracanie. Preto sa fajčeniu - a to aj tomu pasívnemu vyhýbam. Navyše vyhadzovať peniaze za ničenie zdravia sa mi nezdá ako moc zábavné
game Zverejnené 28. December, 2009 Zverejnené 28. December, 2009 takmer som zabudla !!! dnes je presne štyri roky, čo nefajčím ! :lol: :)
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 28. December, 2009 Zverejnené 28. December, 2009 game, to je dobre, ze uz si to ani neuvedomujes, kolko casu odvtedy preslo :lol:
doll Zverejnené 28. December, 2009 Autor Zverejnené 28. December, 2009 game, pekne :lol: ja som si tu tak uvedomila, ze v partii kde sa pohybujem absolutne nikto nefajci :) a vsade kam vojdeme a je nafajcene, pripadne niekto bafka, tak sa otocime a ideme prec..kiezby to tak bolo "moderne", nefajcit :) skoda ze mladez nezaraduje medzi "IN" aj byt nefajciar
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 28. December, 2009 Zverejnené 28. December, 2009 Praveze fajcenie je uz uplne out. To uz je pomaly vylucne prejavom alternativy.
doll Zverejnené 28. December, 2009 Autor Zverejnené 28. December, 2009 mladez nepresvedcis o tom ze to je outto ze je to out mam pocit /co si vsimam v mojom okoli/ si myslia ludia vyzretejsi /cca nad 25 rokov/ten ostatok to stale berie iba ako prejav frajeriny - a nech ma nik nepresviedca ze je to sposobene stresom, a podobnymi vecami, ci nasledne po zapaleni ide o akysi pocit blaha, uspokojenia..je to cisto iba navyk... ked chcem, obhryzam si nechty, ale nenicim sebe a ostatnym telo
game Zverejnené 28. December, 2009 Zverejnené 28. December, 2009 myslím že je to tak. nemyslím, že tak strašne chýba všetkým fajčiarom nikotín ... vždy som tvrdila, že keby mi to vymenili za rovnako chutiacu burinu, ani to nezbadám. a z tridsiatich cigy denne som prestala z jedného dňa na druhý, a nechýbal mi nikotín ani hodinu. je tam kopa dôležitejších vecí, prečo človek začne a prečo fajčí. a mládež nie je o nič iná, začína rovnako ako my. z frajeriny. kdesi som to raz už písala ... pri nefajčení mi chýba tá chvíľa uvoľnenia a času premyslieť si veci, ... ako to bolo pri cigarete. cigareta zamestná všetky zmysly ... cvak zapaľovača či škrtnutie zápalky, sluch, prsty, zrak, dym stúpajúci do očí, ústa, ktoré majú obrovské množstvo citlivých nervových zakončení, čuch ... všetko je zamestnané a duch premýšľa ... bola to nádherná chvíľa troch minút voľna. viem, že to ospevujem. ale zdedila som tento neduh, chutilo mi to od detstva, a kto to neskúsil, nebude vedieť. kto skúsil, bude :lol: som rada, že som prestala, z viacerých dôvodov. :)
doll Zverejnené 28. December, 2009 Autor Zverejnené 28. December, 2009 ak v tom clovek pokracuje z ineho dovodu nez je navyk, tak to je potom slaby clovek ale kazdy mame nejake muchy, ja mozem zlyhavat v inych oblastiach avsak fajciarov nikdy nepochopim, a kazdemu ktory dostane rakovinu sposobenu dlhodobym fajcenim len odkazujem "nech ti treba"
majuska Zverejnené 7. Apríl, 2010 Zverejnené 7. Apríl, 2010 nikdy som nefajcila, ponukali ale ani som nemala chut skusit. mala som radsej cokoladu a bola som lakoma minat peniaze na taky nezmysel ako cigareta. Skolske vylety boli o frajerine, ale fajciari mi rychlo brali cigaretu z ruk, nikdy som neslukovala a vraj som im robila skodu. Fajciari mi nevadia, ale cim dalej tym viac je okolie nefajciarske. Ked som bola mala otec prestal vraj koli mne fajcit, vadilo mi to.Doma nikto, a aj ked mame nejaku navstevu ide na balkon, aj ked nevyhanam nikoho.
game Zverejnené 31. December, 2010 Zverejnené 31. December, 2010 takmer mi uniklo výročie :D ešte pred vianocami som na to myslela, že nesmiem zabudnúť poznamenať, a takmer som zabudla ... pred tromi dňami bolo akurát 5 rokov, čo nefajčím :lol: ani jednu jedinú, ani do ruky som nezobrala, bárs by to vydržalo ... 2
perinbaba Zverejnené 11. Marec, 2011 Zverejnené 11. Marec, 2011 klobúk dole game, že si to dokázala, a keď je to už taká veľká "fúra" času, čo si neokúsila "cigaretku na dva ťahy", tak by si mala byť mimo ohrozenia Ja som nefajčiar, aj keď som to skúšala párkrát na výške, ale neoslovilo ma to. Nemám problém s akceptovaním fajčiarov, pokiaľ ich nemám doma. Zbožňujem ale vôňu cigár
tomassi Zverejnené 11. Marec, 2011 Zverejnené 11. Marec, 2011 tak by si mala byť mimo ohrozenia toto mi pripomína scénku z filmu Káva a cigarety rozhovor Iggy Popa a Toma Waitsa - To jsou tvý cigára? - Ne... Ne. Už tady ležely, než jsem přišel. - Ty přece nekouříš, ne? - Ne, přestal jsem s tím. Já taky. Bylo toho už dost...25 let. Cítím se teď plnej energie. Vod tý doby co jsem přestal, je všechno... ...mnohem ostřejší. Taky mi to tak připadá. Je mi líto těch hlupáků, co furt hulej... Nemaj žádnou vůli. Cucáci! Dobrý je, že když přestaneš... ...teď když nekouřím... ...tak si klidně jednu můžu dát, protože jsem toho nechal. Je to stejný jako se šperkama... Vlastně nebudu ani šlukovat. Dáš si taky jednu? Nó, když jsem toho nechal... Jasně, když už´s s tím přestal, tak si můžeš klidně jednu zapálit. Jo, to můžu. Teda člověče! Díky! Rozumíš, jak to myslím? Teď, když už jsme přestali... Cigára a kafe. Tomu říkám kombinace. Tomu se nic nevyrovná.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz