Skočiť na obsah

Cigarety, fajčenie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ale ty to hovoris ako jediny fakt a nie je to tak, u kazdeho zaberaju ine veci... a nepopieram, ze kto to nedokaze, tak je v istom zmysle slaboch, ale povedat, ze staci si zadat priority, o tom to nie je..

Zverejnené

Tak určite u každého to pracuje ináč, ale ja keď som sa dokázal zbaviť tohto zlozvyku (a to sa ináč bežne veľmi ťažko zbavujem zlozvykov), tak myslím, že to dokážu aj iní ;)

Zverejnené

moj otec siel na biorezonancny pristroj / http://www.nefajci.eu/?gclid=CJ7KvafF8akCFdAn3wodlgr4aw /, lebo ani stanovenie priorit mu nejak nepomohlo /heh/ a hulil skoro dve krabicky denne x rokov s prestavkou, ked mal chorobu z oziarenia.. nefajci dva roky, ani sluk, nic... zo dna na den, resp z hodiny na hodinu.. vysiel odtial, chcel si v aute hned zapalit a musel cigaretu zahodit.. a tak vyhodil aj nacaty karton..

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Dosť tvrdý článok o fajčení:

Tabakové spoločnosti tajili, že cigarety sú radioaktívne

O škodlivosti fajčenia a riziku rakoviny pľúc vie prakticky každý. Ale koľkí tušia, že v cigaretách je aj rádioaktívne polónium 210? Málokto, a pritom to nie je žiadna novinka.

Minimálne americké tabakové spoločnosti o tom vedia od konca 50. rokov. No rozhodli sa príliš o tom nehovoriť....

Keď sa dostane do pľúc, poruší ich povrch. A ak sa na tieto miesta dostanú rakovinotvorné látky, ľahšie vzniká rakovina pľúc.

Zverejnené

tento clanok som hodila k sebe na plochu na FB s dost ostrym komentom .. nieco na styl, ze nech im len pekne treba, co ine si zasluzia?

ehm... niektorych som sa dotkla :)

Zverejnené

no ... už je to hodne dávno, čo podochádzali vedci na to, koľko stoviek kdejakých karcinogénnych a neviemakých látok ešte fajčivo obsahuje a začali to médiá uverejňovať ... :)

a potom koľké roky sú varovné nápisy na krabičkách ...

a teraz som kdesi čítala, že v usa nútia výrobco v dávať farebné fotky karcinómov pľúc na jedcnu stranu krabičky ...

ale ešte som sa nestretla s človekom, ktorého by konkrétne tieto strašenia odučili fajčiť :)

/ vlastne ... jedného, pred strašne mnohými rokmi ...

bol to veledôležitý podnikový riaditeľ, ktorého priateľ bol primárom pľúcnej kliniky kdesi, ... osobne mi to rozprával, keď mi chcel napraviť hlavu a presvedčiť ma, aby som nefajčila ... nepomohlo, ešte desaťročia po tom som fajčila ... : )

doktor mu vraj ukázal krásne fotky zničených pľúc, a on v momente prestal fajčiť ... no... moc mu to nepomohlo, zomrel pár rokov po tom na úplne inú chorobu pomerne mladý ... :( /

Zverejnené

Ten chalan v poslednom pripade nefajcil na zastavke. Neviem ako podla ceskeho, ale podla slovenskeho zakona o ochrane nefajciarov je fajcenie zakazane 4 metre od tabule a ak je zastavka kryta, tak zakaz plati iba pod pristreskom.

Vsimol som si, ze na fajciarov na niektorych miestach nachystane "finty" Raz som zaplatil pokutu pred zilinskou zeleznicnou stanicou. Fajcil som pri zabradli ktore je asi 10 metrov od vchodu, odpadkovy kos s popolnikom bol vsak umiestneny tesne pri vchodovych dverach, pod pristreskom, avsak mimo budovy stanice. Mohol som toho spaka zahodit na travnik, ale ze som uvedomely obcan a nerobim bordel, isiel som k tomu popolniku a stalo ma to par stovak :) Policajti mi to zdovodnili tym, ze uzemie pod pristreskom pred dverami je sucastou zeleznice stanice a tam je zakazane fajcit, Podobne chytaky som videl na viacerych miestach a je to svinstvo.

Zverejnené

tak som si to až nepozrela, kto presne kde stojí, len mi pri tom videu napadlo, že je to hodne riskantný spôsob, chlapec musí vedieť utekať, cancať sa po meste s vedrom vody tiež nie je ktoviečo, to už radšej ten spôsob doll ...

ináč neporušuje nejaký zákon aj ten polievač ? celkom iste ... hm ?

viem, že je fajčenie silná vášeň, prešla som si tým ... a raz som platila pokutu aj ja, a to bolo ešte za socizmu, vtedy to na stanici stálo v ba stovku ... čo bol sakra peniaz ...

Zverejnené

Mne sa najviac lúbi ako na konci ho tam ten chalan skopne na zem a SuperVáclav sa tak začudovane spýta: "Co je?" :)

Ten chalan v poslednom pripade nefajcil na zastavke. Neviem ako podla ceskeho, ale podla slovenskeho zakona o ochrane nefajciarov je fajcenie zakazane 4 metre od tabule a ak je zastavka kryta, tak zakaz plati iba pod pristreskom.

Bol mimo zastávky.
Zverejnené

nie raz mam chut povedat niekomu kto si zapali na zastavke, aby tu cigaretu strcil do ****

neznesiem to

som na cerstvom vzduchu, a este nejaky zavislak mi ho tam bude zasierat..ach, gulku do cela (strasne ma irituje arogantnost tychto ludi)

a ako dodatok, je mi uplne ukradnute ci pod pristreskom, ci mimo zastavky, jednoducho ten dym citim a bodka

Zverejnené

Ja keď som si čítal od ľudí skúsenosti v ohľade vytrhnutia krčných mandlí, tak som našiel dosť príspevkov aj od takých, ktorí sa pýtali, že kedy si po operácii už konečne môžu zapáliť :) fakt bohovská rekonvalescencia.

Zverejnené

ako fajčiar rešpektujem nefajčiarov, ale ...

doll.. nepreháňaš to?Sú tam 4m..alebo chceš zakázať fajčiť v okruhu 100m?

Nezdá sa Vám, tolerantným nefajčiarom, že zasahuje do môjho života?

trochu tolerancie by nezaškodilo...

Ako je možné ,že fajčiť na zastávke sa nemôže (tebe to smrdí), mne zas smrdí navoňavkované matróna.

Vedel by som uviesť mnoho príkladov, keď niečo nevonia niekomu, a je to tolerované.

Samozrejme, súhlasím s tým, že na zastávke sa nemá fajčiť, ale ten Supervaclav je debil. Tvrdiť niekomu 10m od zástavky, že fajčí na zástavke je na blázninec.

Ja by som zakázal na zástavke aj prdieť, prenášať umelé hnojivo, konzumavať kvargle, zakázal by som vstup s neumytými nohami.....

Zverejnené

mne zas smrdí navoňavkované matróna.

Nepatrí to k fajčeniu, ale s týmto máš pravdu. Prevoňavkovaná fiflena mi vadí viac ako cigaretový dym. Neviem čo tie voňavky obsahujú, ale často sa mi stáva, že keď sa toho príliš nadýcham, tak mám nejaké dýchacie problémy. Zrejme to bude alergia na nejakú chemikáliu.
Zverejnené

prevonavkovana fiflena alebo akykolvek iny smrad nezasiera nam, nefajciarom, pluca

asi nemusim rozoberat pojem "pasivne fajcenie"

tak sa tu neobhajujte

ja som tolerantna, nech si fajcia doma, nech si idu zahulit na balkon, a dokonca nech si hulia aj v podnikoch kde to je povolene

axel, to ze si nejaky zavislak pyta cigaretu hned po zakroku, mi je jedno, nech si zasiera pluca, ved on na to doplati (nech mu aj treba, vie dobre co robi)

ale nech tie pluca nezasieraju ludom, ktori s tym nechcu mat nic spolocne

ospravedlnujem sa za invektivy, ale zaraza ma ako sa tu obhajuju, pricom my nefajciari platime na to, aby sa robil pokrok v liecbe rakoviny pluc, aby sa dokonca liecili takyto ludia

nech si platia sami dane!

Nezdá sa Vám, tolerantným nefajčiarom, že zasahuje do môjho života?

trochu tolerancie by nezaškodilo...

hahaha, tak my zasahujeme do tvojho zivota? skus sa zamysliet nad tymto vyrokom ked si budes davat cigaretu do ust a tahat, ano?

kto vlastne zasahuje do tvojho zivota

jedine, co by mi stacilo k spokojnosti je to, aby sa uvedomili,a prestali fajcit na verejnych miestach ako su zastavky, namestia, ...

ja nejdem na zastavku s cielom dychat tam ten jedovaty smrad, to ze je to jedno vam, ok, beriem, co uz ked nie ste schopni si to uvedomit a ste natolko slabi, aby ste sa to odnaucili, ale ako tu uz vela z vas povedalo, trocha tolerantnosti, pretoze dym z cigariet nie je predsa prepoteny chlap alebo prevonavkovana zenska

nevraviac o tom, ako fajciarom smrdi z ust, a vlastne smrdia cely...

vdaka bohu ze mam nefajciara chlapa alebo ze nefajcim, by som sa hanbila niekomu prihovorit

Zverejnené

doll, myslím, že si ma nepochopila celkom správne.

Fajčím od 18-tich rokov.

V časoch, keď ešte boli fajčiarske vagóny, som chodil do fajčiara. Ale pokaždé si tam sadol nefajčiar a neustálym otváraním a zatváraním okna dával najavo nespojnosť s fajčením.

V byte nefajčím.

V aute nefajčím

V práci v budove nefajčím. (chodím mrznúť von).

A ešte k tomu zasahovaniu.

Ty nefajčíš, ideš niekde na kávu a dáš si kávu bez cigarety.

Ja idem na kávu, mne to chutí s cigaretou.

Nakoľko som normálny človek, nefajčím tam, kde sa to nepatrí (ani pri stole z nefajčiarmi, radšej idem von).

A teraz si predstav, že ochrana nefajčiarov zašla až tak ďaleko , ako ochrana našich neprispôsobivých.Jednoducho podnikatel s krčmou si nemôže na dvere vyvesiť tabuľku FAJČIARSKA PUTIKA, ale na opačnom póle môže byť tabuľka NEFAJČIARSKA REŠTAURACIA. Takže ešte raz, nezasahuje niekto do podnikatelských zámerov subjektov. Ak ja môžem ísť ako fajčiar do nefajčiarskej reštaurácie a nezapáliť si, tak ak chce nefajčiar navštíviť fajčiarsku reštiku-nech sa páči, ale nediktuj si v nej podmienky! Nikto ťa tam nenúti chodiť.

Ja skutočne nie som za to, aby sa všade fajčilo, dokonca mi vadí, keď som na pozdnom obede a niekto si tam zapáli a snažím sa vychádzať nefajčiarom v ústrety, ale chcelo by to aj opak.

Zverejnené

ty si mozno nepochopil mna...mne je jedno ze existuju fajciari, nech su

je xy vyhradenych miest pre fajciarov, pre mna za mna, nech si tam fajcia kolko chcu (dokonca navstevujem jeden jediny podnik, kam chodim aj napriek tomu ze sa tam fajci..a urcite tam nevesiam na nos kazdemu, aby nefajcil, to nie...jednoducho respektujem, ze sa tam fajci, bodka, ani len nefrflem, idem tam predsa dobrovolne)

ja neriesim fajciarov ako takych... ja riesim arogantnost, lahostajnost niektorych, vacsiny, z nich

ani to nepoznam z blizkeho okolia, nemam ani jedneho kamarata, ktory by fajcil (to je prekvapenie)

Zverejnené

takže asi sme sa pochopili...arogantnosť je niečo ,s čím sa stretávame všade, od cigariet ,na cestách....a to je o luďoch....alebo inak...môže existovať tolerantný fajčiar a arogantný nefajčiar (ale aj naopak) :)

Zverejnené

ja nejdem na zastavku s cielom dychat tam ten jedovaty smrad, to ze je to jedno vam, ok, beriem, co uz ked nie ste schopni si to uvedomit a ste natolko slabi, aby ste sa to odnaucili, ale ako tu uz vela z vas povedalo, trocha tolerantnosti, pretoze dym z cigariet nie je predsa prepoteny chlap alebo prevonavkovana zenska

Hehe, ze ty budes supervaclav? :) Inac, ked stojis na zastavke, stojis asi tak dva metre od cesty, kde chodia auta.. Samozrejme, dym z cigariet tym padom nie je menej skodlivy, ale rozculovat sa je zbytocne v oboch pripadoch. Ja si davam pozor, specialne na tie styri metre, aj si ich ostentativne odkrokujem a nech nezerem, na piatom kroku si zapalim :) Keby mal niekto problem, reagoval by som, prinajmensom adekvatne..

Akurat dnes sa nam postazoval kolega nefajciar z vedlajsej izby, ze ked sa jeho spolubyvajuci napiju, co je vlastne kazdy vecer, tak zacmudia celu izbu od podlahy az po plafon, pricom na jeho staznosti nereaguju. Toto by som si s nimi vytmavil takm istym sposobom, ako s tym pripadnym militantnym nefajciarom pat metrov od zastavky.

Zverejnené

jaaaj, toto sme rozoberali s malininym frajerom na pf, si nepamatam ako sa vola, jaj awatar.. tiez bol taky nervny ako doll... ale ja vas chapem, ked som chora, neskutocne mi smrdia cigarety, alebo po opici, to je des... takze chapem, ze vam prekaza, ked sa na verejne dostupnych miestach vyhuluje... sak preto sa stanovila nejaka rozumna hranica, kde este dakto moze a druhy nemoze pindat..

inak, dead, si tu cigu mohol zahasit o zabradlie a ist spak zaniest do kosa...

no, pamatam si casy internatne, kde sa dym dal v izbe krajat.. vtedy mi to nejak bolo jedno, dnes by som pindala.. ale napriiiklad - uz od januara fajcim iba na balkone.. len neviem, co na to susedia nado mnou, lebo ked ja lezim na gauci pri otvorenom okne a citim, ze dakto vypaluje zobak, tak somrem...

Zverejnené

ja som tolerantna, nech si fajcia doma, nech si idu zahulit na balkon

Nič v zlom, ale fajčenie na zastávke mi príde ešte menším zlom ako je to fajčenie na balkóne ... :)

... teda, pokiaľ dotyčný fajčiar nebýva na úplne vrchnom podlaží. Viem o čom hovorím, pretože fajčiari bývajúci pod nami fajčia vo WC, v otvorenom okne, na balkóne, na loggii na medzipodeste schodišťa ... a "cigaretový smrad" pekne stúpa nahor, takže ho mám v byte aj ja.

Ja síce nefajčím, ale zas, aby som sa išla dolu sťažovať mi príde "pritiahnuté za vlasy" ... zas až tak to "neobťažuje" a všetci máme predsa nejaké neresti a nedostatky. Ale viac ako ten dym mi vadí, keď odklepávajú popol z cigariet na muškáty, ktoré sú na loggii, a dokonca ohorky zhášajú v črepníkoch ... však vraj to neškodí, práve naopak, že to ničí škodcov.

Ale vlastne je to jedno, pretože ani jeden "závislák" na nikotíne si ten ohorok nevezme domov.

Alebo ho nechá v tom črepníku, alebo ho hodí pred barák ...

... no nie je toto väčšie "barbarstvo", ako ten dym?! :)

Zverejnené

aj ja fajčím na balkóne, mám tam popolník, ktorý keď naplním, vysypem do igeliťáku a dám do koša.....

"Alebo ho nechá v tom črepníku, alebo ho hodí pred barák ... " u mňa, závisláka, neplatí. :)

Zverejnené

mame fajciarov pod nami...fajcia na balkone, necitim nic, kedze sa nevyskytujem 24 hodin na balkone

niekedy citim na wecku nieco, ale to je tak max nejaky puch, nie priamo dym

jednoducho na zastavku, kde sa zgrupuju ludia, a kde vidim ze stoja aj nefajciari, mi pride pochopitelne nevytahovat cigaretu

aha, alebo vlastne my nefajciari sme ti, ktori sa maju utiahnut 50 m od zastavky

nech si zapalia cestou na bus, pre mna za mna ked maju potrebu, ale nech nefajcia na jednom mieste, v pritomnosti inych ludi

prosim pochopte, ze mne ide o tie zastavky, tak tu nevytahujte argumenty typu muskaty, ohorky a podobne

lebo da sa povedat aj nieco take, ze fajciari su schopni zahodit spak KAMKOLVEK

vidim to vsade..aj na zastavke, kde je odpadkovy kos su tie ohorky vsade, len nie v kosi

Zverejnené

ked uz sme pri tych ohorkoch, uvadza sa, ze sa rozkladaju cca 3 mesiace, co je rovnaka doba ako papierova vreckovka, ktoru "damy" velmi rady pohodia po pouziti na zem, ked nenajdu zachod

Zverejnené

cizy, ony tie servítky hádžu na zem aj keď majú misu rovno pred nosom.

Čo sa týka fajčenia, tak jedna suseda húli z balkóna čo je hneď vedľa nášho okna do kuchyne a často ten dym sa ťahá k nám. Už som par krát tak ostentatívne buchol tým oknom, ale ešte jej to asi nedošlo.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov