Skočiť na obsah

Ajk

Odporúčané príspevky

zajtra idem opäť do práce - mám si nechať taký účes ako doteraz, alebo sa mám pohrať s kulmou a vymyslieť nejaké kudrlinky na koncoch (proti hovorí to vetrisko)?

 

Mám povedať rodičom, že som bola v nemocnici, nech mi nenadávajú, že som sa neozvala a potom ma vzápätí nepochovávajú,  alebo im mám natárať, že som bola na nejakej rekreácii a strpieť ich náreky, že u nich 2 týždne nikto nebol (čo neni pravda, lebo Flinstone im bol nakúpiť) ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sa citim jak na mimibazare pomaly... :P ..urob si kudrlinky a tvar sa tajomne..rodicom nic nehovor...mavni rukou a prehod..oh, bola som..vlastne to nie je informacia, ktoru potrebujete k zivotu..a mlc dalej... :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

a som tu s ďalšou dilemou.

kamoškina 13ročná dcéra - mimochodom veľmi milé a zlaté dievčatko - prepadá z matiky a má reparát a kamoška ma poprosila, či by som jej s tým nepomohla. To je ok, jasné že to skúsim, ešte mám dovolenku, tak prečo nie, oni mi vždy chodili kŕmiť mačky, kým sme my s Flinstonom boli preč, ale tiež som povedala, že to má byť pravidelné, a nie že raz tak, raz onak . Povedala som jej, nech chodí k nám o 8 ráno na hodinu, a potom navečer o 17 dojdem ja tam zasa na hodinu. Vraj o 8 je pre ňu priskoro, a o 17 zas neskoro, chcela kamoška, že po 10 - malá o 10 len vstáva, a o 16, ale mne sa to nehodí, lebo to je presne to, že už by som nemala dostatok času na veci, ktoré chcem alebo musím porobiť. Tak som povedala, že o 9. - to hádam bude možné. zatiaľ som tam bola raz, dievča sa potrebuje hlavne naučiť sústrediť sa, čo vlastne po nej v tej ktorej úlohe chcú. Celkom jej to aj išlo, ale rýchlo sa unavila, preto som aj povedala, že hodinu ráno a hodinu večer. Včera bola malá u fotra (sú rozvedení), a večer ju mal priviezť, a mali sa ozvať (včera bolo jasné, že z učenia nič nebude, lebo od fotra určite došla uťahaná), tak som tam volala, a vraj by mali prísť každú chvíľu (ex- + malá) ale sa už potom neozvali ani včera, ani dnes. Tak neviem, čo s nimi je, ale mne je to hlúpe jej vyvolávať, veď je to v ich záujme sa dohodnúť napevno a pripomenúť si, že dohoda platí, a mne sa nechce celý deň sedieť doma a čakať, či láskavo pošle dcéru, alebo nie. Ale tiež mi je hlúpe sa zajtra bez varovania o 10 ráno zdvihnúť a odísť z domu, lebo tú malú mám rada.

Nebaví ma taký holubník. Určite sa mi nechce sa prispôsobovať v tom zmysle, že mladej sa ráno nebude chcieť vstávať, tak ja mám akože namiesto rána prvú "hodinu" kedysi na obed. Neni to tak celkom jedno, lebo ak by bolo pekne, tak chcem ísť už o 10 von a potom by som chcela v celom byte povyhadzovať staré rárohy, a ak by mi vyšiel čas, tak postupne aj v pivnici. Ak by nebolo pekne, tak by som sa do toho chcela pustiť už doobeda.

A dilema: zavolať jej teraz a pripomenúť, že ráno má mladá o 9,00 naklusať, alebo sa spoľahnúť na dohodu a čakať - a keď nepríde, robiť si, čo mám v pláne a kebyže sa dovalia akurát v najlepšom, pripomenúť im, že tu mali byť o 9? Nechcem byť strašiak, ale ani nie opička na špagátiku, s ktorou si bude kamoška manipulovať ako sa jej zachce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sú ľudia, pre ktorých je dané slovo niečo, čo vypustia ako mydlovú bublinku, praskne, a je po nej. v pracovnom styku, osobnom, bežnom, každodennom, sebci, ktorí sa nevedia správať, nevedia dodržať slovo, nevedia dodržať čas, termín, vôbec im nenapadne, že niekto druhý pre nich visí v lufte.

 

toto je častejší, a stále častejší problém v komunikácii, než sa zdá.

v akejkoľvek.

 

keďže ti na malej záleží, zavolaj ešte raz. s tým, že ju o deviatej teda čakáš, či nepríde, keďže sa neozvali ?  nemyslím, že to jej matku naučí slušnejšiemu chovaniu, ale nevisíš na klinci. či spraví reparát, nie je tvoja starosť, asi by nebolo od veci pripomenúť to matke.

alebo nezavolaj, a odíď. oni predsa vedia, že malá má prísť o deviatej.

chápem, že pre tvoju poctivú dušičku je to dilema. asi zavoláš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

A dilema: zavolať jej teraz a pripomenúť, že ráno má mladá o 9,00 naklusať, alebo sa spoľahnúť na dohodu a čakať - a keď nepríde, robiť si, čo mám v pláne a kebyže sa dovalia akurát v najlepšom, pripomenúť im, že tu mali byť o 9? Nechcem byť strašiak, ale ani nie opička na špagátiku, s ktorou si bude kamoška manipulovať ako sa jej zachce.

Hm - ak raz nepride - ci pride neskor - upozornit ze sa to nema stavat ak druhy krat - aky to ma zmysel? Co ju asi naucis aj keby tam chodila?

 

Zmysel to nema ziadny - lebo ju nic nenaucis - preto sa to doteraz nedokazala naucit. Ty to nemas sancu ako ovplyvnit - preto vzberanie prachov za doucovanie je podla mna z tvojej strany nemoralne - lebo nemas sancu a ty to vies.  :)  Si absolutne neuzitocna - keby si poliala kvetiny aspon nieco.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,

 

Vilma nikde ani slovom nenapísala, že to robí pre peniaze. písala, že to robí pre to decko, a Vilma ti to asi napíše sama, ale neviem si predstaviť, že by za to brala peniaze.

to chápem, lebo niečo podobné som už v živote robila jeden-dvakrát aj ja - a nikdy nie pre peniaze.

jednoducho preto, že ja som niečo vedela, čo niekto iný potreboval, a ja rada odovzdávam to, čo viem, ďalej. možno som strašne smiešna, aj Vilma, dnes bez pláce predsa ani kura nehrabe, nie ?

nedávno syn doučoval jedného začínajúceho stredoškoláka, photoshop a grafické veci na počítači, čo od nich vyžaduje škola - bez nároku na odmenu. tie decká to potrebujú, a keď má záujem a chce sa doučiť, ide to.

 

a decko sa dá doučiť, nie že nie ... keď chce. keď nechce, či ho nedokope rodič, nepomôže ani pár volov - a zdá sa, že títo Vilmini známi sú presne ten prípad.

keď je decko samo, samostatný prístup k nemu, zistíš veľmi rýchlo, kde je problém - či je nepozorné, neposedné, jednoducho lenivé, či potrebuje vysvetľovať polopatisticky. venuješ sa len tomu jednému.

keď to nejde, a decko s rodičmi kašlú na to, že im chce človek pomôcť, poslať kade ľahšie, nech vyhľadajú profesionálneho učiteľa a platia.

 

ale dá sa doučiť. nie že nie. všetko sa dá, len chcieť treba

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma, ja mám také pravidlo, že keď odo mňa niekto niečo chce, mal by sa ozvať a keď mu v tej veci volám ja, tak by URČITE mal dvihnúť telefón. v opačnom prípade dohody padajú. akože vzájomne si pomáhať je fajn, ale odtál - potál.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mám dilemu - dať výpoveď hneď alebo ešte počkať, kým ma to tam prestane baviť úplne?

 

to bol výkrik do tmy, alebo vážne máme radiť ? :) počkaj ešte chvíľu, ja si myslím, že celá kopa zamestnaní je dnes tu taká, že manageri nevládzu so sebou, a tak to aj vyzerá ... včera mi o tomto zrovna rozprávala bývalá kolegyňa - keby mohla, okamžite ide ... ale nemôže ...

 

 

... ja mám také pravidlo, že keď odo mňa niekto niečo chce, mal by sa ozvať a keď mu v tej veci volám ja, tak by URČITE mal dvihnúť telefón. v opačnom prípade dohody padajú. akože vzájomne si pomáhať je fajn, ale odtál - potál.

 

áno, to je správne pravidlo ... lenže, ako som písala vyššie, z vlastnej skúsenosti a skúsenosti ľudí okolo mňa :

bežne ľuďom dnes vo všeobecnosti nič nehovoria také banálne hlúpe slovíčka, ako dohoda, sľub, dodržanie termínu, prísť načas, aspoň zdvihnúť ten podžubaný telefón, každý má aj dva, aby ten druhý dohody a čas dodržujúci somár nečakal ako teľa pri nových vrátach ...

 

tohto je toľko, že to je neuveriteľné. ľudia nevedia objednať, nevedia napísať obchodný mail, nevedia čo chcú, nevedia dodržať čas na stretnutie, ... ani len v obchodnom styku, kde by na tom malo skutočne záležať ... potom ten poctivý čaká v dohodnutom termíne ako osol. to o súkromných sľuboch ani nehovorím. jednoducho ho človek čaká, lebo sľúbil, a o dva týždne vysvitne, že zabudol.

to je len čerešnička ...

 

poctivec potom má takú dilemu, ako Vilma ... a ešte si aj pripadá hlúpo. :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ráno som chvíľu čakala, či sa ozvú, potom som si išla po svojom, ale poobede mi to nedalo a zavolala som, že prečo kamoška ráno malú neposlala. A dozvedela som sa, že kamoške volali oknári, čo si objednala výmenu okien, že zajtra jej to prídu urobiť, tak robili potrebné úpravy v byte. Ok, mohla zavolať, nech nečakám. Dohodli sme sa, že príde zajtra poobede o 15, ja si doobeda potrebujem dačo vybaviť. A doma teraz majú byt hore nohami, takže malá bude chodiť k nám. Večer sa zastavili a doniesli mi ich mačiatko, budem ho mať, kým to aspoň ako tak nedajú do poriadku u nich.

A čo sa prachov týka, tak naozaj neberiem a nezoberiem za to doučko žiadne peniaze. To dievčatko beriem ako "moje táborové dieťa". A nie je hlúpe ani lajdák, len nevie pracovať pod stresom, ak má dostatok času, zvládne to. A nevie sa moc dlho sústrediť. Asi po hodine už bola unavená a nesústredená...

Ani za druhej kamarátky malú - presnejšie ja si ju pamätám ešte ako malé dievča, ale v čase, keď som ju doučovala, už mala vyše 20 - sestru som nezobrala ani korunu, keď som ju pripravovala na prijímačky - mala učňovku a chcela si urobiť maturitu, tak sa prihlásila na akúsi večernú priemyslovku či také čosi, ani neviem, ale na toto doučko mám dobré spomienky, kočka mala teda medzery v základoch, takže sme mali čo robiť, ale chodila na hodiny jak na klavír, veľmi chcela, a jej snaha bola korunovaná úspechom. Tiež keď brali niečo nové, ak tomu nerozumela, vždy prišla, či by som jej to nevysvetlila...robila som to rada a ani ma nenapadlo vylepšovať si za to svoju finančnú situáciu.

Pre kamarátky či ich blízkych som takéto veci robila zadarmo. Oni nemali nikoho, kto by im s tým poradil.

 

Trinita:

to vážne uvažuješ nad výpoveďou, alebo ťa len niekto riadne nasrdil?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niekto ma riadne nasrdil a krčah mojej trpezlivosti začína pretekať... nášmu vedeniu už zase šiblo a ja už naozaj nemám na to nervy... takže už je to len o tom kedy, nie či...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

dnes ma nasrali ..ale fest, normalne sa mi ruky triasli, tak v zachvate som si kupila Mila keksiky..no kym som s nimi prisla do roboty, hnev trocha opadol, myslou sa mi prehnali vselijake Tomasove prispevky a teraz mam dilemu

 

cumim na keks a

 

zozrat bez vycitiek?

nechat na horsie casy, ktore isto pridu?

dat kolegyni?

alebo prvemu nahodnemu dietatu co tu s niekym pride?

zozrat s vycitkami?

 

tazke to je :zubiska:

 

no este som kukla na zlozenie, ten maly bazmek obsahuje cca 18 g cukru..no zjedla by som len tak plnu lyzicu cukru??..nezjedla, zavrela som keks do suflika..uvidim co s nim bude

prepacte, ze som otravovala

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včera som si poručila sójové rezy... ktoré sme tu spomínali, boli mäkké, čerstvé, voňali.... nemala by som ich jesť, nemala, nesmiem....

 

bez najmenšej dilemy som zblajzla dva naraz.... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cumim na keks a

 

zozrat bez vycitiek?

 

zozrat s vycitkami?

 

 

jednoznačne zožrať :thumbsup:  a samozrejme bez výčitiek ;)

 

 

no este som kukla na zlozenie, ten maly bazmek obsahuje cca 18 g cukru..no zjedla by som len tak plnu lyzicu cukru??..nezjedla, zavrela som keks do suflika..uvidim co s nim bude

nad cukrom sa netráp, že sa z neho priberá, je len konšpiračná teória, živená zeleninárskou loby ...

 

keď prídem z roboty, zblajznem ku káve tri kúsky rolády z kauflandu /asi palec hrubé/, o tri hodiny neskôr si dám skromnú večeru:

post-2793-0-21674700-1524775345_thumb.jpg

a nepribral som ani deko, to ti môžem dať aj notársky overené :D

 

večera je samozrejme pražená na bravčovej masti, lebo stolovým olejom si predsa zdravie ničiť nebudem...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš by sa rehotal aj nad mojou dilemou, či zostať v súčasnej robote, alebo sa po šiestich rokoch vrátiť do tej bývalej, kam ma už zas volajú ... lebo však keď Tomáš stihne za 6 rokov vystriedať minimálne 30 zamestnaní, tak mu práca 6 rokov na jednom mieste /10 v predošlom/ musí pripadať absurdne dlhá :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov