Skočiť na obsah

Pentagon


Sniper

Odporúčané príspevky

Na SME som čítal článok:

 

Pentagon sa stal synonymom mestskej žumpy

 

Vykopnuté dvere, použité striekačky pohodené na zemi či v poštovej schránke, odpadky, porozlievaná voda okolo hydrantov, rozbité žiarovky, na schodoch leží človek s neprítomným výrazom v tvári. Toto každý deň vidia obyvatelia domu na Stavbárskej ulici 40 až 42 v Bratislave, ktorý je známy ako Pentagon – sídlo dílerov a narkomanov.

 

Igor Vasiľ je správcom bytov v Pentagone od mája 2003. Hovorí, že za tú dobu sa odsťahovalo asi 40 ľudí, najmä rodiny s deťmi. V Pentagone stále bývajú aj tí, ktorí s drogami nemajú nič spoločné. Je ich však stále menej.

 

Prečo z Pentagonu vzniklo drogové centrum

 

* Pôvodne slúžil ako ubytovňa

 

* Bývajú tu rôzni neprispôsobiví a sociálne slabí obyvatelia, neplatiči. Narkomani sú len jednou z problémových skupín

 

* V dome a v okolí prespávajú bezdomovci

 

* Z Kopčianskej ulice v Petržalke sa podarilo vytlačiť dílerov, presunuli sa do Pentagonu. Tam bola už predtým väčšia komunita narkomanov a za dílermi prišli aj petržalskí. Funguje pravidlo, kam ide díler, sťahuje sa aj narkoman

 

 

celý článok tu. (ale to najpodstatnejšie je tu na Fóre).

 

Na mape som to našiel (približne v strede):

 

Obrázok

 

Prečo sa tomu hovorí Pentagon?

Bol tam už niekto?

To je naozaj také geto?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 38
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    9

  • Nokia

    6

  • fiore

    5

  • Ajk

    3

Top prispievatelia v tejto téme

velakrat som siel autom okolo, valaju sa tam fetaci pri tom dome a tak, vela ciganov je v okoli inak pohoda, v strede toho objektu je biliard klub( celkom slusny, s vlastnou ochrankou), kde som bol raz na turnaji autom, a pohoda, nic sa nestalo, aj ked mi najprv nebolo vsetko jedno.

 

 

byvat by som tam urcite nechcel...

 

btw:

 

toto je ta budova

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&a....004941&t=k tuto je to...

 

vraj je to centrum drogovej sceny v BA.. parkrat som tadial isiel troflom... bol som rad ze tam blizko nema zastavku.. dom vyzera otrasne.. hladam prave fotku...

 

http://maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&a....004941&t=k

http://www.bratislava-vrakuna.sk/corpus/byid/2827.csp

 

inak daj si do google "pentagon vrakuna" a najde ti kopec inzeratov a vsade je napisane "bla bla ponukam byt bla bla /NIE PENTAGON!!/" :lol:

 

Obrázok

biliard club

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už som našiel nejaký inzerát. Okrem iného sa tam píše:

 

Výbavenie nehnuteľnosti:

 

Bezpečnostné dvere, Plávajúca podlaha, Pákové batérie, Logia, Sprchový kút

Fotky vyzerajú v pohode :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"Bývam na Stavbárskej 46, oproti Tallinu a Pentagonu. Teraz keď sú horúčavy a aj noci veľmi teplé, feťáci a narkomani celú noc vysedávajú a aj ležia/spia po okolitých trávnikoch a všelijakých zákutiach, v noci sa hádajú, kričia, robia bordel... Najhoršie sú dvere na magnetický 'kľúč' (vchod - Stavbársk 46), každú chvíľu ich niekto otvorí kopnutím (aj hocikedy v noci), čo je hluk akoby niekto hodil prázdny veľký hrniec z 10. poschodia na betón - super sa tu spí... Navyše okolo Pentagonu je nebezpečné chodiť nakoľko nevieš kedy Ti padne na hlavu práve použitá striekačka (alebo sa Ti zapichne do pleca) - no proste super - minule mi padla takmer na hlavu, asi štvrť metra odo mňa! Riešenie nemám, ale, admin, chcem Ťa poprosiť, môžeš prezentovať p. starostke, návrh na zrušenie magnetických zámkov vo vchodoch Pentagonu? Má to svoju logiku, magnetický zámok vôbec nepomáha, nakoľko ak niekto chce vojsť do vchodu, počká si, kým príde niekto, kto má chip alebo kým ich niekto idúci von nevykopne a verte, čakať dlho nemusí, aj v noci medzi 0h - 4h je freqencia výskytu prechádzajúcich ľudí mimoriadne vysoká (viac ako 1 človek za 5 minút), v období mimo leta je to trochu lepšie. No a tie dvere s magnetickým zámkom sú najrušivejší element môjho spánku a samozrejme aj susedov. Vopred Ti ďakujem."

 

to je jeden...

 

dalsi..

 

"Dnes som si dal namahu a odsledoval som co sposobuje v noci neskutocny hluk. Obyvatelia Stavbarskej 40 maju dvere na magneticky zamok, ktory otvaraju tak ze dvere vykopnu!!! To samozrejme sposobuje nesmierny hluk a hlavne okolo 03.00 hod je to "velmi" prijemne. Co je ale zaujimave, tak ked idu dovnutra, tak uz pouziju snimac. Ak sa to nezacne konecne riesit, budem nuteny pouzit nasilie a " lamat im nohy" , lebo toto uz nieje normalne. Mal som tu cest vypocut si rozhovor dvoch panov, ktori uvazuju o odpaleni dveri autogenom a staznost jednej pani, ktora sa stazovala POLICII. ZACNITE TO UZ KONECNE RIESIT, VED SA TU NEDA ZIT. Rano ma este dojalo ranne upratovanie ( smeti von z okna na ulicu) Vsak tu uz ide o nase zdravie !!! A nehovoriac o to ze pustit deti von je riziko. Dnes rano som napocital 6ks pouzitych injekcnych stiekaciek !!! Zodpovedny ZOBUDTE SA!!! A zacnite uz konecne robit nejaku cinnost, alebo takto demonstrujete ako Vam na nalezi? Blizia sa volby tak teda DOBRE RANKO. ( sorry za tento prispevok, ale som ho pisal v afekte)"

 

 

toto je tiez gol

http://reality.sme.sk/portal/na-predaj/pon...h/1/226074.html

 

takto to vyzera z vonku Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mam kamosku co byva v new yorku a hovori ze toto je oproti bronxu cisty luxus :lol:

 

ale inac desne byvanie tam je, podla mna sa to da riesit len policajnou raziou alebo hrubou silou

inu rozumnu variantu nevidim

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Telefón

 

Policajtmi tam toho moc nevyriešiš.... bohužiaľ tam v blízkosti bývame a situácia v okolí Pentagonu mi pripadá dosť bezvýchodisková....

Väčšina obyvateľov sú cigáni a ľudské trosky. Ak by sa aj Pentagon zbúral, spálil a zem by sa posolila, do mesiaca by tam vznikla cigánsky dedinka z pozliepaných škatúl, dosiek a kadejakého svinstva.....

Je to ako bojovať s komármi. Jedného sa zbavíš, priletí ďaľší..

Je mi naozaj ľúto ľudí, čo bývajú v susedstve. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:lol:

 

 

ok, ja viem , ale nedá sa odolať ... keď som si prečítala názov témy, ani ma nenapadlo spomenúť si na Pentagon v USA ... ale na ten u nás .... tak sa volá tu totiž jedna veľmi populárna krčma :) :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem preco vsetci ocakavaju, ze byvam v Pentagone, ked poviem, ze byvam vo Vrakuni :lol:

hned pocujem- no ten petagon ti nezavidim...

pritom ja som okolo neho sla tak max 20 krat zatial, a to tiez autom, byvam v uplne inej casti, rodinne domy, nik sa mi tu nepotuluje :)

 

ale ked som sla okolo, nebol to celkom prijemny pocit..... tiez mi je luto normalnych ludi, co si nemozu dovolit byvat inde, a byvaju tam...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No myslim, ze je to nic oproti tomu, co vam teraz napisem.

 

Mam sestricku...akurat uz chodi do stvrtej triedy na ZS.......byva vo Vrakuni....no a ked sa pozriete na tu Axelovu mapu, tak si rovno vsimnite Kameliovu ulicu a tam je znazorneny cintorin...tak oproti nemu je ciselko 6. Tam byva s mojim otcimom...spolu s celou jeho rodinou ( nepytajte sa m otazky typu, preco je sestra tam a preco je s otcimovou rodinou ( stary rodicia ) a tak...interne zalezitosti a nerad sa o tom bavim, takze iba k teme prosim ). Do skoly chodi hned vedla ( znazornene MS ). Takze si pozrite ze ako je to blizko a jak sa bojim, ze co sa tam vsetko moze prihodit!

 

:lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Polaris

 

A čo chceš vlastne počuť? Mne samej nie je všetko jedno, keď idem neskoro z práce a vidím ako začínajú vyliezať do tmy všetky tie pochybné existencie z okolia...

A to som veľká chrochtla, ktorá by sa ubránila. Napriek tomu priznávam, bojím sa.

 

A jediné riešenie, ktoré vidím, je odsťahovať sa odtiaľ. Polícia tu totiž nič nezmôže. A myslím, že ani nechce. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fiore nemyslim na to riesit to policajtami stylu ze posleme tam jednu hliadku nech sa pozre

 

ale tak ze poslat tam policajnu raziu na vsetkych dilerov (na milion percent vedia kto to je) a zoberu ich do vazby a pustia tak za par rokov... a riesit to radikalne, robia problem, zobereme do basy a nie ze sa s tymi spinami ani zaoberat radsej nechcu a su fajnovi

 

alebo varianta B, poslat tam viac hrubokrkych chlapcov nech tam spravia poriadok, rychlo by tam bol klud ver mi, cigani sa ich boja ako cert kriza :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som v Pentagone bývala 3 roky. Našťastie presne v strednej časti (niekto sa vyššie pýtal, že prečo pentagon, tak preto, lebo má 5 od seba nezávislých, teda vstupom, častí), kde je ubytovňa a hotel a kam sa nikto nepovolaný nedostane. Bývalo sa mi tam vlastne veľmi dobre. Dokonca sme s kamoškami večne postávali na balkóne a rehúňali sa, keď mali cigáni nejakú slovnú roztržku. A vlastne bolo celkom zaujímavé videť ráno na trávniku vyhádzaný celý obedový servis, zaváraniny a zapálený paplón. Ale ako vravím, bývala som síce v Pentagone, ale v bezpečnej časti. Takže bolo treba zvládnuť len kratučký prechod od ubytovne za múry Pentagonu. Pamätám si, že tam každý večer parkovalo policajné auto. Ale dovolím si tvrdiť, že príšlušníci príslušne potrundžení sedeli dole v herni, či bare, či čo to bolo.

Nikdy som nevidela sa vnku pred pentagonom hrať deti. Pritom je tam pekný parčík a kopec miesta, ideálne na hranie. To mi pripadalo veľmi smutné.

Raz mi jedna pani rozprávala, že keď to ešte za socíku patrilo Slovnaftu, či Hydrostavu, či komu, tak na chodbách pred bytami (ony tie chodby sú dlhočizné a aj poriadne široké, sa za zlého počasia hrávali decká a vždy jeden z dospelých dával na všetky pozor, že tam boli ako jedna veľká rodina.

Je to celé smutné.

Ale je to aj celé o ľuďoch, o policajtoch, o kompetentných, o ich strachu a anatomických danostiach vo vzťahu ku korupcii a vlastnému svedomiu.

Dnes som pesimistka, tak si myslím, že všetko sa bude len zhoršovať. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel

 

Bývam na Dudvážskej. Je to dva (tri?) bloky od pentagonu, čiže som kvázi odčlenená. Lenže celé okolie je doslova zamorené týmito tvormi.

 

Aj preto si myslím, že návrhy Nokiu by sa minuli účinkom....tie razie mali byť totiž kedysi. Teraz je to už len zbytočná syzifovská robota, lebo pozatváraním súčasných dílerov sa len uvolní miesto pre tých ďaľších.

Sama neviem, ako by sa to malo najlepšie riešiť.

Viem len to, že sa zo mňa na staré kolená vďaka nim stáva strachopud :lol:

Naozaj to nie je nič príjemné ísť o deviatej večer po tme z práce domov a cupitať so stiahnutým zadkom okolo skupiniek podgurážených a zjavne sa nudiacich tmavších spoluobčanov.

 

Je mi z toho smutno, lebo ako rodená blaváčka si naozaj spomínam, že to bolo kedysi veľmi pekné miesto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fiore:

 

na svete niet hádam veľkého mesta, čo by nemalo podobné geto. To je ich údel. A keď tu raz možno (dúfam že nie) budeme mať nahrnutých prisťahovalcov (tak ako vo väčšine západných miest), tak až potom zistíme čo sú to getá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel

 

No ty teda vieš potešiť človeče. :lol:

 

Nokia

 

ak by tam bolo viac dilerov "nestastnou nahodou" zastrelenych, novi by tam uz nesli

taketo hovada treba len takto riesit

a potom ešte sadnúť do tankoch a ísť na Budapešť, čo? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov