hisham Zverejnené 23. November, 2006 Zverejnené 23. November, 2006 Ako sa číta Gilmour z Pink Floyd? [Gilmo:r] alebo [Džilmo:r] ?
gh0strider Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 napiste ako vyslovite: giantgiganticNewarksquirrelinvulnerable :lol:
Ajk Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 džiantgigantik ( hoci analogicky by malo byt ďžidžantik :lol: )Nivorkskvirlinvulnerejbl ine jazykolamy :)
weirdo Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 džaientdžajgaentikNuarkskuirlinvulnerebl samozrejme, vyslovene to znie kusko inak ...
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 standardna vyslovnost je taka ako uvadza weirdo. v "gigantic" je prve "g" palatalizovane a znie ako "dž" pretoze sa nachadza pred povodne prednym vokalom, hoci v modernej anglictine je to uz vastne zadna samohlaska, ktora je prvym elementom dvojhasky [ai]. Druhe "g" ma zase velarnu vyslovnost, teda normalne ako [g], pretoze povodne vystupovalo pred zadnou samohlaskou, hoci ta sa v modernej angl uz zase javi ako predna. v "invulnerable" je "u" trochu poklesnute na verticale a posunute vzad na horizontale u mna a zvyknem ho vyslovovat ako praslovanske alebo ruske kratke "a" (kedze na tomto compe nemaju Word, nemozem sem dat presnu phoneticku realizaciu)
gh0strider Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 weirdo super, hlavne ten Newark ma zaujimal :lol: si to uz niekedy pocul ako sa to mesto vyslovuje ci sis tipol?
Sniper Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 Ja mám problém na angličtine, som odchovaný na americkej a v škole sa učíme "pravú" anglinu. Takže lepšie sa mi píše, horšie hovorí, čo je niekedy katastrofa :lol:
weirdo Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 weirdo super, hlavne ten Newark ma zaujimal :lol: si to uz niekedy pocul ako sa to mesto vyslovuje ci sis tipol? anglina ma bavi, mam odkukanych tak 800 hodin US filmov v originale a vyslovnost ma vzdy zaujimala (hlavne americka, nalepila sa na mna :)) takze toto su veci, kde nemam problem. a ano, priznavam sa ... som fascinovany New Yorkom, vsetky seminarky z angliny som mal podla moznosti na tuto temu, a k tomu sa patrilo vediet vymenovat vsetky tri hlavne letiska a Newark je jedno z nich ... mesto s rovnakym menom nepoznam. EDIT: aha, teraz som nasiel, nachadza sa kusok na zapad od Jersey City. ale nikdy som to za samostatne mesto nepovazoval, skor za cast aglomeracie NY, asi prave kvoli tomu letisku, ktore sa rata medzi newyorske.
gh0strider Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 Newark je polmilionove mesto a ano je v podstate stratene v tej aglomeracii, ale ma svoje hranice a najznamejsie je najma tym letiskom. Menej zname je svojim privlastkom "CTC - Car Theft Capital" :lol: Ukradne sa tam totiz najviac aut za rok na svete, film z casti spracujuci tento problem, vid moj baner :) ok a co tak toto: batbetbedbad :)
weirdo Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 bat - baet (dlhsia samohlaska)bet - bet (kratsia samohlaska) bed - bed (kratsia samohlaska)bad - baed (dlshia samohlaska) aspon ja to tak vravim. pravdu mam?
gh0strider Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 vsetko ok az na bat - baet (dlhsia samohlaska) - preco dlhsia? dobre si napisal, vyslovuje sa ako prehlasovane "a", ale kratko.
weirdo Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 nie je az dlhsia ako dlhsia :lol: ja to vyslovujem mozno o 2 desatinky dlhsie ako bet.
gh0strider Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 nemas dovod to vyslovovat ani kratko-dlho alebo ako to myslis :lol: proste bet sa vyslovuje :bet ako BETon a bat ako :baet ako v slovee baBATko :)
Nokia Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 trosku off topic: weirdo aj viedenske letisko schwechat sa nachadza v mestecku schwechat ale patri ku viedni :lol: koniec off topic
weirdo Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 Nokia, ok, ja sa nehadam, len ked si pozries mapu New Yorku, tak ten Newark si tam prakticky nevsimnes, je to cast aglomeracie. aj tak je to fuk :lol:
weirdo Zverejnené 30. December, 2006 Zverejnené 30. December, 2006 ako by sa malo vyslovovat Anakin? ked kukam Star Wars, tak to hovoria Aenikaen. Pripadalo mi to trosku divne, ale nakoniec som si to tak zvykol vyslovovat aj ja. a druha otazka - Zemeckis.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 13. Január, 2008 Zverejnené 13. Január, 2008 v slove diskusia neslobodno vyslovovat znele [z], hoci sa jedna o zahranicne slovo. spravne je . to preto, lebo vychadzame zo slova discussio, -onis, kde "ss" je vzdy neznele, pretoze pochadza z asimilovaneho zhluku spoluhlasok [ss] < *[tt]. podla discuto, discutare, discussi < *deskutsai, discussum < *deskuttom. vacsina slovakov to cita spravne, aj ked nie preto, ze tomu rozumeju, ale preto, lebo v slovencine nedochadza k prirodzenej znelosti "s" medzi samohlaskami. pre znelost tu nie je dovod. no niektori horlivci, ktori za kazdu cenu musia ukazovat, aki su chytri a kolko cudzich slov poznaju, by si mali davat vacsi pozor (zvlast vtedy, ked poriadne nevedia, o com hovoria), lebo potom zo seba robia idiotov a su rovnaki sedlacikovia vidlacki ako ti, od ktorych sa chcu odlisovat.
arwiel Zverejnené 16. Február, 2008 Zverejnené 16. Február, 2008 moj nick sa vyslovuje ľahko arwiel, príp. arwjel... no keď som mala na poste druhý a používala som ho aj v živote, čítali niniel ako ňiňiel a má sa čítať tvrdo, dokonca prvé "I" má byť dlhé: níniel... game som najprv čítala gejm, potom som sa dozvedela, že sa má čítať ako sa píše.no opäť som sa vrátila ku gejm...
Bijou Zverejnené 16. Február, 2008 Zverejnené 16. Február, 2008 Na nete čítam všetky nicky ako sa píšu, nijaké anglické/iné vyslovovanie, nič, ako maďar... akurát "game"([gejm]) sa tomu vymyká...Moje by sa malo čítať "bižů", ale to je asi jasné...
aljak63 Zverejnené 16. Február, 2008 Zverejnené 16. Február, 2008 mna velmi prekvapilo ked som pred 2 rokmi zistil ako sa cita LEICESTER ... :lol:
tomassi Zverejnené 16. Február, 2008 Autor Zverejnené 16. Február, 2008 ja som sa na tomto povadil s učiteľkou na základkeona stále tvrdila, že Líčesternechcela veriť odborníkovi, kt. pozná Líšky z Lestru(teda Lester)
aljak63 Zverejnené 16. Február, 2008 Zverejnené 16. Február, 2008 ja som sa na angline dost nasmial vzdy, hlavne ked nam jedna profka vysvetlovala ze Cinderella sa cita Kindrela :) :lol: :) a Off Topic - teraz ma napadlo ... pripravovali sme sa na maturu a ucili sme sa ze co je v dnesnej dobe IN, a ona hned ako prve co je In spomenula ze : Homosexuality ;) brutal sranda vzdy na angline
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz