Sniper Zverejnené 5. Október, 2006 Zverejnené 5. Október, 2006 Keď má žena svoje dni ako je to so sexom? Počul som už všeličo, vraj nemôže otehotnieť, ale je to aj rizikové, tak aká je pravda? Má niekto(rá) s tým skúsenosti?
game Zverejnené 5. Október, 2006 Zverejnené 5. Október, 2006 je to trochu rizikove kvôli zaneseniu prípadnej infekcie, žena je vtedy dosť citlivá, ale nemusí to platiť vždy a určite treba byť opatrným, dodržať dokonalú hygienu, a je to len na dvoch ľuďoch, ktorým to nerobí problém... ani otehotnenie veľmi nehrozí, rozhodne pri normálnom cykle nie.
Nokia Zverejnené 5. Október, 2006 Zverejnené 5. Október, 2006 http://justfuckinggoogleit.com/ :lol: Metóda neplodných dní (Knaus-Ogino) Komplikovaná metóda počítania plodných dní, vyvinutá v roku 1925 Rakúšanom Hermannom Hubertom Knausom a jeho japonským kolegom Kyusakom Oginom. Aby sa mohla táto metóda použiť, žena musí mať zaznačený svoj menštruačný rytmus minimálne za posledných šesť, ale lepšie za dvanásť mesiacov. A aj potom je táto metóda účinná len vtedy, ak sú cykly pravidelné a ak sú rešpektované dlhé obdobia sexuálnej abstinencie. Pearlov index 15-35 poukazuje na praktické problémy s touto metódou. Bilingsova metóda Bilingsova metóda spočíva v sledovaní štruktúry a množstva hlienu počas menštruačného cyklu. Dni sú rozdelené na plodné (mokré) dni a neplodné (suché) dni. Na začiatku cyklu je hlienu málo – je hustý, tzn. neplodná fáza. Postupne hlienu pribúda, je ťažký a vodnatý, tzn. plodná fáza. Jeho štruktúra sa náhle mení po ovulácii, vtedy prichádzajú suché dni a 3 dni potom začínajú neplodné dni. Symptotermálna metóda – súčasné pozorovanie bazálnej teploty v kombinácii s Bilingsovou metódou. Teplotná metóda - meranie bazálnych teplôt Meranie bazálnych teplôt spočíva v meraní bazálnej telesnej teploty. Tá sa meria najlepšie ráno v tú istú hodinu, skôr ako žena vstane z postele, prípadne pred pohlavným stykom v pošve alebo konečníku. Jeden alebo dva dni po ovulácii stúpne telesná teplota ženy o 0,3 až 0,5 stupňa Celzia. Päť dní pred až tri dni po tomto stúpnutí sa považujú za plodné dni, takže žena by v tomto období nemala mať sexuálny styk.Neplodné dni začínajú 3 dni po tzv. rozhodujúcom vzostupe teploty a 5 dní pred. (0,3 až 0,5 stupňov Celzia). Táto metóda však nie je vhodná pre ženy s nepravidelným cyklom. Pri správnom používaní má táto metóda Pearlov index 1-3. Počítačom vedené metódy Tieto malé zariadenia rozoznávajú plodné a neplodné dni pomocou analýzy hormónov v moči ženy. Účinnosť tejto metódy je relatívne nízka a tiež ju ovplyvňuje fakt s akou svedomitosťou sa používa. Testy účinnosti dokazujú, že zo 100 párov, ktoré po adekvátnom poučení pravidelne a dôsledne používajú sympto-termálnu metódu dôjde k otehotneniu v priebehu l roka u 2. Pri menej dôslednom používaní a hlavne menšej ochote k spolupráci zo strany mužského partnera sa zvyšuje riziko zlyhania, čo možno vyjadriť tehotenským číslom 2-20. Veľký význam majú dôvody pre ktorý túto metódu používate. Mechanizmus účinku Cieľom je zistiť čas ovulácie, teda obdobia najväčšej plodnosti ženy. V tomto čase sa treba vyhnúť pohlavnému styku. Sympto-termálna metóda vyžaduje denné sledovanie telesnej teploty, sledovanie zmien charakteru hlienu krčku maternice ako aj iné znaky ovulácie. Hlavné výhody Nie je potrebné používať mechanické telieska ani hormonálne prípravky. Nielen žena ale aj muž pociťuje spoločnú zodpovednosť za plánovanie rodiny, pričom obidvaja získavajú väčšie znalosti o funkcii vlastného organizmu. Niektoré páry prežívajú pohlavný styk intenzívnejšie ak prechodne abstinujú v čase najväčšej plodnosti. Metóda nemá vedľajšie nežiadúce fyzické účinky. Hlavné nevýhody Potreba abstinencie, teda pohlavnej zdržanlivosti v období ovulácie. Potreba starostlivého zaznamenávania telesných zmien, hlavne u tých žien, ktoré majú nepravidelnosti v menštruačnom cykle, v období po pôrode ako aj pri všetkých životných zmenách. Komentár Metódu musí učiť skúsený učiteľ. Sympto-termálna metóda (metóda dvojitej kontroly) je z tzv. metód prirodzeného plánovania rodiny najúčinnejšia. Napriek tomu mnohé páry v čase ovulácie používajú radšej niektorú z bariérových metód namiesto doporučovanej pohlavnej zdržanlivosti. a k tomu sexu je to len o hygiene a o tom ci to obom vyhovuje ci nie ale podla vlastnej skusenosti viem ze to dobre klze :) som nechutny ja viem :)
pralinka Zverejnené 6. Október, 2006 Zverejnené 6. Október, 2006 Ja by som sa na tu neschopnost otehotniet nespoliehala, nahoda je blbec... a hned je clovek tata/mama :lol: :)
Sniper Zverejnené 6. Október, 2006 Autor Zverejnené 6. Október, 2006 ale podla vlastnej skusenosti viem ze to dobre klzeano kĺže to výborne, ale z toho článku som akosi nevyčítal či sa to môže alebo nie :lol: :)
Nokia Zverejnené 7. Október, 2006 Zverejnené 7. Október, 2006 hovorim ze moze, ale je to len o hygiene aby sa nepreniesla nejaka infekcia
Sniper Zverejnené 14. Október, 2006 Autor Zverejnené 14. Október, 2006 Dobre Nokia, veľmi silno na to spolieham.
nutrinka Zverejnené 16. Október, 2006 Zverejnené 16. Október, 2006 ja si moc nepamätám, kedy tá chuť veľká nebola... sex počas dní... kedysi nikdy...ale jednoducho keď musím, tak musím
doll Zverejnené 16. Október, 2006 Zverejnené 16. Október, 2006 praktizujem iba pocas mojho "prveho" a "posledneho" dna...inak abstinujem, a priznavam, velmi trpim :lol:
doll Zverejnené 16. Október, 2006 Zverejnené 16. Október, 2006 HAVARKAno,tie tri dni...utrpeniiii :lol:
nutrinka Zverejnené 16. Október, 2006 Zverejnené 16. Október, 2006 no niekedy sú tri dni sakramentsky dlhá doba :lol:
hisham Zverejnené 16. Október, 2006 Zverejnené 16. Október, 2006 Ma neštvite s nejakými troma dňami láskavo :lol: :)
Polaris Zverejnené 17. Október, 2006 Zverejnené 17. Október, 2006 Nahoda je blbec......aj ked ma zena svoje dni!!!S priatelkou je to tak, ze proste ci dni a ci nie, proste ideme na vec, pokial mame chute :)A najlepsie je to pre zenu prave preto, lebo je citliva....sa mi cela rozbusi potom a tuli sa pekne potom ku mne....nadherny pocit...uz len preto sa niekedy az tesim, ked ma zena svoje dni :) ;) ;) :lol:Samozrejme.....vtedy je zena ale aj niekedy DOST nervozna.......takze ma to svoju dan...ale to je bezpredmetne, ked sa k tomu dostaneme...na vsetko sa potom zabudne ;)
doll Zverejnené 17. Október, 2006 Zverejnené 17. Október, 2006 s tou citlivostou je to sakra pravda aj u mna...ide vsak o dni tesne "pred" a este ten prvy den...horim vzrusenim uz len ked mi fukne na brusko :lol:
Polaris Zverejnené 2. November, 2006 Zverejnené 2. November, 2006 Dikes za typ :lol: To hned vyskusam.....akonale povie, ze za chvilku to na nu dojde...ani jej vydychnut nedam :)
arwiel Zverejnené 18. November, 2006 Zverejnené 18. November, 2006 no počas "dní" mám také chute, že to až pekné nie je... :lol: a veru, hlavne ten prvý deň...
weirdo Zverejnené 21. November, 2006 Zverejnené 21. November, 2006 chlapi, mozete skusit urobit vasim polovickam oral a potom chodit po ulici a krvavou hubou strasit ludi :lol: ... ja viem, som nechutne prasa ...
Sniper Zverejnené 21. November, 2006 Autor Zverejnené 21. November, 2006 weirdo ty si to skúšal? No ty si teda iný chlípnik...
Polaris Zverejnené 22. November, 2006 Zverejnené 22. November, 2006 chlapi, mozete skusit urobit vasim polovickam oral a potom chodit po ulici a krvavou hubou strasit ludi :lol: ... ja viem, som nechutne prasa ... verim ze si to skusal....sak nedavno bol Halloween ne? :) Hrabie Draaaaakulo :)
phersu Zverejnené 1. Marec, 2007 Zverejnené 1. Marec, 2007 chlapi, mozete skusit urobit vasim polovickam oral a potom chodit po ulici a krvavou hubou strasit ludi wink.gif Kamáratovi sa to stalo celá huba a ruky krvavé a on si to nevsimol lebo bola tma ale ked potom prisiel do baru tak to uz bola ina show. Ja som dvakrat skusal sex (nie oralny aby neboli zbytocne blbe reci) pocas priatelkinych dni, ale uz viac nemozem strasne mi to smrdi.
diana3 Zverejnené 4. Marec, 2007 Zverejnené 4. Marec, 2007 ked je chut, tak co sa zavrazdim??? :lol: :) :)
Polaris Zverejnené 6. Marec, 2007 Zverejnené 6. Marec, 2007 Kamáratovi sa to stalo celá huba a ruky krvavé a on si to nevsimol lebo bola tma ale ked potom prisiel do baru tak to uz bola ina show. Kamos evidentne ani nevie ako chuti krv...a predsalen by to mal zacitit. Alebo potom este ani nevedel, ze kramy nieco vobec znamenaju :lol:
phersu Zverejnené 6. Marec, 2007 Zverejnené 6. Marec, 2007 Veď sme sa ho na to pýtali ako to že to nespoznal povedal že mu to vôbec neprišlo.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz