Sniper Zverejnené 29. September, 2006 Zverejnené 29. September, 2006 Asi to nebude nikto vedieť, ale skúsim... Nevie niekto či by sa na nete nedali vyhrabať informácie o istom pozemku? Po úradoch behať sa mi nechce, teraz vôbec nie.
Hedgehog Zverejnené 29. September, 2006 Zverejnené 29. September, 2006 Pokiaľ viem, na nete to je, ale ako platená služba. Kamarát robí do stavbáriny a mal predplatené konto, z ktorého sa mu na základe prihlásení odpočítavala príslušná čiastka. Už však u nás nerobí...
VERTi60 Zverejnené 1. Október, 2006 Zverejnené 1. Október, 2006 Moja žena pracuje s nehnuteľnosťami. Možno bude vedieť aspoň približnú cenu. Musí vedieť loakilitu, výmeru a či je pozemok zastavaný.
Sniper Zverejnené 1. Október, 2006 Autor Zverejnené 1. Október, 2006 Trenčín - Zlatovce, skoro v strede.Pozemok je zastavaný, je tam starý malý rodinný dom, ktorý sa môže zbúrať a postaviť nový. Do šírky to môže mať cca 25 metrov, do dĺžky asi 50. Presne fakt neviem, preto by som potreboval vyhrabať tie informácie. Adresu neviem, ale na mape by som to vedel lokalizovať.
fiore Zverejnené 3. Október, 2006 Zverejnené 3. Október, 2006 Na katastri ti bez problémov -za 100 korunový kolok - dajú o tom pozemku informácie.Musíš však vedieť buď súpisné číslo (to je to dlhé, nie to poštové) domu alebo meno majiteľa. Takisto si to môžeš sám vyhľadať na www.katasterportal.skale musíš na ich konto vložiť minimálne 100 korún a až po tom čo prídu peniaze, sa ti portál unlockne a môžeš v ňom hľadať. Je to ale platená služba.... všetko to tam máš v popise.Neviem ale ako to bude s cenou pozemku. Tú si stanovuje majiteľ.
Sniper Zverejnené 3. Október, 2006 Autor Zverejnené 3. Október, 2006 Cena pozemku ma netrápi, rátam že to bude cca 1500Sk/m2.Za Zlatovcami sú ceny okolo 1200Sk/m2, toto je skoro v strede...
fiore Zverejnené 3. Október, 2006 Zverejnené 3. Október, 2006 Tak potom máš problém vyriešený...ten stovec ťa to bude stáť tak či tak, je len na tebe, či si to nájdeš na mape cez net, alebo poprosíš priamo na katastri niekoho, kto je pri kartografických mapách. Bude ťa to stáť kolok a dotyčný ti konkrétny pozemok vytlačí na lajstro.A tam už nájdeš všetky údaje ktoré potrebuješ.
Sniper Zverejnené 3. Október, 2006 Autor Zverejnené 3. Október, 2006 Cool. A môžem si vypýtať údaje na hocijaký pozemok, aj keď k nemu nemám žiadny majetnícky vzťah?
fiore Zverejnené 3. Október, 2006 Zverejnené 3. Október, 2006 Samozrejme. Hoci aj o prezidentovej vile. :lol: Informácie o pozemku - čiže meno majiteľa, bremená uvalené na pozemok, právne vzťahy k nemu, rozmery pozemku, inžinierske siete a všetky tieto prkotiny sa na katastri dozvieš. Ale nie z mapy.Podľa toho čo všetko by si vlastne chcel vedieť, podľa toho ťa budú naháňať hore-dole po oddeleniach a pohadzovať si ťa ako horúci zemiak. :) Na kartografickom oddelení si podľa mapy dokážeš vyhľadať pozemok o ktorom netušíš nič, len to, kde sa nachádza = 100,-Potom zbehneš na oddelenie, kde sa vydávajú výpisy z knihy vlastníkov a tam si podľa súpisného čísla, ktoré je uvedené na mape môžeš dať zhotoviť výpis z pozemkovej knihy = 100,-Tu už máš uvedené všetky údaje, ktoré k tomu pozemku potrebuješ. To isté sa dá vlastne zistiť aj na katasterportáli, ale keď som tam ja pred rokom niečo hľadala, ešte nemali mapu kompletnú.....takže nevým. A ešte...ak by si náhodou išiel na kataster osobne a chceli by od teba 250,- kolky, bráň sa.Tie je treba len na právne úkony, zatiaľ čo ty to chceš pravdepodobne len informatívne, že jo? :)
Sniper Zverejnené 3. Október, 2006 Autor Zverejnené 3. Október, 2006 Ano zatiaľ len informatívne, iba ma zaujíma všetko o tom pozemku :lol:
VERTi60 Zverejnené 6. Október, 2006 Zverejnené 6. Október, 2006 Dnes som bol na katastri a za urychlene konanie vo veci zalozneho prava pre banku som zacaloval kolky v hodnote 8 000,-. Na tych katastroch su len sami prizivnici! :-(
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz