Skočiť na obsah

The Elephant Man

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dlhší čas ma zaujímalo kto to bol ten Sloní muž, nejdem písať o filme, ktorý bol natočený v roku 1980, ale o Josephovi Merrickovi, ktorý sa narodil v roku 1862 v Anglicku a zomrel o 27 rokov neskôr.

Keď sa narodil všetko sa zdalo byť relatívne v poriadku, ale ako rástol, rýchlo zisitl že sa muselo stať niečo zlé. Jeho telo sa začalo deformovať a pokrývať tumormi. Keď mal 10 rokov jeho matka zomrela a on bol už tak škaredý že ho nechceli chovať doma a vyhodili ho na ulicu.

Celý článok v angličtine aj s fotkami (preto nech tam kliká iba ten kto si trúfa) je tu.

• Odpovedí 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

2

• Ajk

1

• hisham

1

• iamwhite

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

fuj, nemal som klikat...

ide inak o chorobu - elefantizmus sa to tusim vola... nasa biologikarka (vyzerala tiez podobne :lol: ) nam o tom dokola stale vravela

Zverejnené

Dúfam, že teraz si už nik nemyslí, že je škaredý. Rovno choďte prispieť do danej témy :lol:

Ale elefantizmus by mal byť spôsobený upchatím lymfatických ciev. Spôsobuje to nejaký parazit.

On sa tak narodil, nie? To môže byť aj vrodené? Hm.

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

Bumpujem stary thread, Merrick podla vsetkeho trpel neurofibromatozou typu 1 a/alebo Proteovym syndromom.

Zverejnené

ide inak o chorobu - elefantizmus sa to tusim vola...

Počkaj keď sem klikne elfant :lol:

Niečo zrejme podobné som našiel aj tu.

Zverejnené

pred časom som o ňom a podobných prípadoch videla kdesi dokument ... myslím, že to spôsobuje nejaký vírus, nepamätám si to už presne, ale muselo to byť utrpenie ... a ešte z toho nie je vonku, a zrejme ani nikdy nebude, len kvalita života je neporovnateľná

Zverejnené

Vlani ho operovali, pamatam si, ze sa volal Dede z Javy, clanok po operacii v anglictine aj s videom.

Zverejnené

fuha, tak predsa ho operovali..

na discovery bol o nom dokument, mal nejaku poruchu imnunity a virusove ochorenie, aj mu dr. gaspari ponukol liecbu, ale vtedy to odmietol, chodil s partakmi ako atrakcia po krajine...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov