Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 1 hodinou, Hellé napísal:

Dnesna vecera - shakshuka

nooo, keď to napíšem foneticky, vložím tam medzeru za tretie písmeno, a na posledné dám dĺžeň, tak by to mohla byť dobrá večera :agree: škoda že som takú nemal už dávno :eehmm:

• Haha 2
Zverejnené

musela som pozrieť čo to je, niečo ako vyšperkované lečo... pozerávam na mobile kdejaké varenia zo sveta, mraky, baví ma to, veľmi pekne nasnímané veci aj s krajinou, životom, hospodárstvami... videla som to robiť kórejku v bežnej kuchyni aj farmárov a roľníkov azerbajdžancov na vatre v prírode, vyzerá to všelijako prudko požívateľne :)

• Díky! 1
Zverejnené
pred 20 hodinami, clovek2 napísal:

nooo, keď to napíšem foneticky, vložím tam medzeru za tretie písmeno, a na posledné dám dĺžeň, tak by to mohla byť dobrá večera :agree: škoda že som takú nemal už dávno :eehmm:

šak hej no, schvalne som tu nedavala slovensky foneticky prepis..a vidis ho..aj tak si sa chytil:zubiska:

vecera je to fakt skvela..ja ju mam pomerne casto :smilieee: :eehmm:  aj ked je to vlastne ranajkove jedlo 

• Díky! 1
  • Haha 1
Zverejnené

Koložvárska kapusta,  robila som ju druhýkrát. :smile:

Koložvárska kapusta.jpg

• Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Manžel vecer uvaril guláš, o 21:30 som ho ešte tlačila s čerstvým domácim kvaskovym chlebom :cem:

Samozrejme za tú pokročilú večernú hodinu sa hanbím :tease:

• Haha 1
Zverejnené

občas jednoducho treba porušiť dobré predsavzatia, pre pokoj svojej duše a pre dobrý guláš rozhodne :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dnes sme mali  hlivovú polievku,. Mali sme chuť aj na zemiakové placky (nálečníky), tak boli.  K plackám kefír. 

Zemiakové placky.jpg

• Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Zverejnené

Chcem prekvapiť syna. On má rád rôzne špeciality, aj z iných krajín...  Rozhodla som sa, že dnes uvarím japonskú polievku Ramen. :smile: Som sama zvedavá, ako sa mi podarí, ako bude chutiť synovi, aj nám s manželom. 

https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=Ramen&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwjnreGIiY_wAhXCAxAIHQ_9A84QiR56BAg1EAI&biw=1920&bih=948

Syna som prekvapila aj potešila... :smile: Pochválil ma syn aj manžel. Aj mne chutí. Sú tam zdravé ingrediencie a Ramen,   sa dá robiť mnohými spôsobmi... Som rada, že aj taká maličkosť, dokáže spríjemniť deň.  Celkovo skvelý pocit.

Ramen.jpg

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

vyzerá to zaujímavo. 

to my včeraj obyčajné morčacie dusené na zelenine a brokolicové pyré. Dnes morčacie šnicle  a Flinstone zemiakový šalát, a ja cestovinový šalát. Zajtra si v robote objednám rybu, Aspoň to mám v pláne. A už mám na balkóne karfiol veľký veličajzný, polovicu zapečiem v syrovej omáčke, a druhú obalím a strčím do tej teplovzdušnej fritézy, minule Flinstonovi takto urobený karfiol chutil. 

Cez víkend sme mali u Nás Ninku, tak sme jedálniček museli prispôsobiť jej, tak bolo všetko bezlepkové. Najväčšiu radosť mala z palaciniek, samozrejme bezlepkových, ktoré potom radostne natierala marhuľovým lekvárom.  A prichvaľovala si :mňamm, toto je najlepšia večera na celom svete!". 

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené

včera doniesol Flinstone asi najväčší karfiol, aký som na vlastné buľvy videla. Dnes som polovicu z neho zapiekla v syrovej omáčke, ktorú som ochutila vlastnoručne nazbieraným a nasušeným medvedím cesnakom, tak mi to prišlo na chuť, že som sa doslova prežrala. A ostali mi krásne kúsky na vyprážanie. teplovzdušná fritéza bude mať robotu. Lenže Flinstone musí mať silou mocou v nedeľu mäso, nechápem to, ako keby to nebolo jedno. Tak ešte verný svojej nákupnej vášni kúpil aj mäso. Máme kyslú kapustu, rozmýšľam o segedíne....či bude, ešte sa rozhodnem. 

• Díky! 1
Zverejnené

To, čo Flinstone doniesol, bola nakoniec bravčová panenka, mňam. Vyváľala som ju v zmesi korenín a pomačkala rukami, aby sa koreniny pekne nalepili. Na rozpálenom oleji osmažila zo všetkých strán a potom šup na pekáč do trúby, podliala šťavou, čo vyšla ešte na panvici, a pri 200°C 15 minút. Stačilo. Bolo to mňam. Bála som sa, že to bude nedopečené, ale nebolo. Úplne akurát. 

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

Áno aj tak robím panenku, mňam.

A zvyknem potrieť horčicou a použiť ešte horčicne semienka. Top :happyroll:

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené
Dňa 28. 4. 2021 at 23:45, doll napísal:

Áno aj tak robím panenku, mňam.

A zvyknem potrieť horčicou a použiť ešte horčicne semienka. Top :happyroll:

dobrý nápad, nechám sa inšpirovať.

A túto nedeľu sme mali bravčové pláty prekladané slaninkou, cibuľou a kyslou kapustou, a k tomu pečené krumple. Bol toho plný pekáč...dalo by sa to jesť aj s knedľou, ale to sa mi nechcelo robiť. 

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

dnes budem robiť sviečkovú na zajtra. Ešte mám v pláne v blízkej dobe robiť plnený kapustný list alebo paradajkovú kapustu, uvidím, čo sa mi bude chcieť...

• Díky! 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

tak sa mi zachcelo ten plnený kapustný list. my sme si pochutnali, vydarili sa. myslela som, že toho bude veľa, bol toho plný pekáč, ale už nemáme z toho nic. takže večer ešte musím aj variť. I priberám sa k tomu ako baník na smenu...predsa len, večer...

• Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Zverejnené

doll to je megagiga brutálne! Až mám chuť kusnúť do displaya také je to dobré mňaaaaam. Ja budem mať červenú malinovku z krčmy. Kvôli sobote obchody skorej zavreli, do tesca sa mi nechce a ajtak sú tam len flaškové a v krčme neďaleko čapujú takú malinovú sódu (kvôli nej chodievam občas do krčmy) a teraz beriem fľašu a nech mi do nej načapuje. Urobím inštantnú ryžu, do toho nakrájam papriku, cesnak, párky, cibulu a fajnovo si pustím piatkové vysielanie markízy a štvrtkový hokej.

• Pridať bod 2
Zverejnené

dúfajme, že ti chutilo, zasa raz eintopf na obed :laugh:

prečo tie párky nedáš uvariť zvlášť a zo zeleniny si neurobíš k tomu šalát?
nepochopím, ale kto som ja, aby som chápala všetky veci sveta :biggrin:

• Haha 1
Zverejnené

Co na tom nechapes? Jeden hrniec na umytie namiesto troch.:smilieee:

Ja dnes nevarim, nechce sa mi..idem spat.

Zverejnené

kura na cesnaku sa usilovne pečie v trúbe...včera obyčajná zemiaková omáčka s klobásou (tú pre Flinstona, pre mňa vajce). A predvčerom žemľovka. 

Zverejnené
pred 23 minútami, Hellé napísal:

Co na tom nechapes? Jeden hrniec na umytie namiesto troch.

jop, doslo mi to, ale mala som chuť ho podpichnúť :biggrin:
a ad 2. tie jeho eintopfy vyzerajú vždy ako ako už raz premleté... tak či náhodou predsa len by sa nemohol stať zázrak ... :laugh:

dva dni sme mali bryndzové halušky z jedálne neďaleko Markízy, varia viac než slušne a veľké porcie, vždy tam stoja rady... spravidla je každé jedlo od nich pre nás dvoch na dva dni... boli poctivé, nechýbala ani bryndza ani slaninka ani chuť :)

dnes varené zemiaky s vňaťou, opečené plátky sviečkovice, ktorú sme vydolovali z mrazničky, šalát zo šalátových listov kdejakých šalátov :)

komopromisy medzi mojou diétou a tak :)

• Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 2
Zverejnené

my sme mali kuraciu polievku s rezancami,  pečené kurča s ryžou a kompótom,  manžel neskôr  nám griloval, bolo to výborné  :smile:  pripili sme si  vínkom  

IMG_20210606_163010.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

špargľa - viem, že na nete je receptov plno, ale syn ide experimentovať a pýtal sa ma... lenže ja som nikdy špargľu nevarila, asi je to divné, ale je to fakt... :)
máte prosím niekto nejakú úplne fajn prípravu? :agree:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov