Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 19 hodinami, electric blue napísal:

varili ste/ jedli ste uz halászlé ? a ako to chutí? 

nevarila/nejedla som halászlé, aj keď isto pre niekoho  je  to mňamka, no ako sa poznám, viem, že halászlé,  vývar z kostí, hlavy, chvosta atď. polievka..., tak ma to vôbec neláka, tak, ako aj napr. držková polievka. každý máme, čo nám chutí, čo nemusíme... proste, nemám také chúťky 

chutí mi napr. kapor na masle s bylinkami so zemiakovým šalátom s majonézou, tiež  pečený losos so zeleninou, korením, citrónovou šťavou.. a podobné u mňa dobrôtky, napr. aj  kotlíkový guľáš, ten mi veľmi chutí,  musí byť tiež  pikantný.

Zverejnené

Mám zatiaľ nachystanú knedľu, budú tri, segedínsky sme mali minule, tak najbližšie pre zmenu bude pečená krkovička, dusená kapusta 

Príjemný večer prajem 

IMG_20201210_180035.jpg

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

včera sme navarili kopu leča, tak dnes sme ho mali tiež. načo vymýsľať, keď je čo jesť? Včera s chlebom, dnes s krumplami. Aj toť zmena :)

Zverejnené

tu je ten náš segedín ... po dnešku mi zostali tak dve, možno tri porcie :laugh:

1315690787_segedn.jpg.805f27c3729ec0f74ef1890167f7ca9a.jpg

kapustu máme vlastnú, drobili sme niekedy v novembri

1582525043_k-pusta.thumb.jpg.dcfda4389fd15a71c8ad25b18c9fdceb.jpg

• Díky! 1
  • Pridať bod 3
Zverejnené

Oh to je krasa nesmierna:agree:

Take iste nam robila babka..... nostalgia

Zverejnené

my sme mali kuraciu polievku s rezančekmi a dusené kuracie na zelenine so zemiakovým pyré. Foto nemám. 

Zverejnené
pred 5 minútami, Hellé napísal:

Oh to je krasa nesmierna:agree:

Take iste nam robila babka..... nostalgia

Ďakujem. Aj moja babka nám také robila, a tiež vynikajúce buchty na pare, šišky... :dalbysomsi: Ostali krásne spomienky na krásne pritúlenie, pohladenie s láskou..

Priala som si už vtedy, že až vyrastiem..., aj ja budem také dobrôtky robiť svojmu mužovi, deťom, vnúčatkám... :objimacka:

Zverejnené

Francúzske zemiaky. Manžel zaobstaral klobku a slaninu, tak bude "mastnejšie" verzia :cem:

• Pridať bod 1
Zverejnené

doll, tiež dobrý tip. To sme už dávno nemali. 

Zverejnené

Kuracie stehno s ryžou a taká zaujímavá polievka neviem ako sa volá ale vyzerá dobre, tak som si ju dal. Taká zelenkastá priehladná, veľké kusy mäsa v tom plávali, cestoviny tam bolo a mrkvy pokrájané. Veľmi mi to chutilo.

Zverejnené

To si lenivý si aj prečítať, čo ti v Amazone dávajú žrať? Polievku by som si aj recept vypýtal.

Zverejnené

Dnes to vypada na langose, kedze som na home office, manzelka urobi. 

Zverejnené

predvčerom sme mali fazuľu nakyslo. Flinston to mal aj s klobásou, ja bez. A teraz klasiku, kapustnica, šalát a smažená ryba.... Dnes som ale robila aj morčacie na prírodno, dcére a zaťovi šalát k tomu, deťom zemiakovú kašu. Zvyšok som im nabalila, my ešte dopapkáme tú rybu.

Zverejnené

Mňam, to sú dobrôtky, kapustnicu tiež  máme radi, s klobáskou, aj s údeným, pikantnejšiu.  

Dnes sme mali kurací vývar,  varil manžel, ja som robila Fliačky so sladkou kapustou.

20210102_133648.jpg

• Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Zverejnené

Nevedeli sme ,čo si dať. Manželka mala výborný nápad, mali sme sušené kuriatka od bráchu, a urobila kuriatkové rizoto, ako to robieva moja mama. To bola dobrota.

obed.jpg

• Páči sa mi to 3
  • Díky! 1
Zverejnené
Dňa 1. 1. 2021 at 20:38, clovek2 napísal:

včerajšia kapustnica

A tá varecha sa v nej prečo toporí, to také husté bolo?

• Haha 1
Zverejnené

šak keď varíme kapustnicu, tak ju varíme poriadnu, hustú :bingo: a nie nejaký homeopatický roztok :nono:

bolo v nej, okrem iného, takmer kilo údeného a tri klobásky...

• Páči sa mi to 2
  • Haha 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Otcovu silvestrovskú kapustnicu teda práve kvôli tomu vôbec nemusím :blink:

Mrte všetkého, môj fajnový jazyk v tom nevidí potešenie, takže vyjem iba "vodu", keďže nehrozí nemať v lyžici nejaké údené alebo mäso :kladivo: (otec moc necisti to mäso, takže je tam aj mastné, čo vôbec nemusím)

Dnes na obed obalovany hermelin, pečené zemiaky :cem:

• Páči sa mi to 2

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov