Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Mno konecne... aspon niekto normalny! :) :)

tesi ma ;)

ale inak z toho suroveho cesta, ked ho zjem vela, mi sem - tam uz bolo aj paradne zle

ale ked mi tak chuti :lol:

Zverejnené

ja tiez zvyknem mame uchmatnut surove zemiaky ked vari :lol: aj surove cesto, to je mnam, ale nie kysnute, ale napr na rezance do fazulovej polievky a tak :-)

Zverejnené

To musíte byť ešte vo vývoji, lebo ja keď som bol maličký tak som "ojedol" omietku okolo postieľky a doktorka povedala mojej mame že som vo vývoji a že jem čo telo potrebuje. Blbá......odkadiaľ ona vedela čo ja potrebujem, že ja som hladoval a dobrá bola aj omietka to ju nenapadlo ? Ale nie, len srandujem, ale tú omietku som fakt jedol.

:lol:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ničo som predsa len objavil, čo by som si nerad daval do ust. Akekoľvek mäso z Poľska. Je to humus.

Zverejnené

dukatove buchticky a tarhonu za co sa mozem podakovat skolskej jedalni na ZS.

na druhej strane mam rad surove maso-hovadzinu hlavne.

Zverejnené

hm ... nikdy som do školskej jedálne na zš nechodila, chodila som domov na obed, varila babka, a varila fantasticky, kedysi sa učila pri panských kuchárkach ... ale dukátové buchtičky nerobila ...

a ja som závidela deckám, čo chodili do jedálne a cpali sa dukátovými buchtičkami ... dukátové buchtičky sa stali pre mňa nedosiahnuteľnou mannou nebeskou :lol:

a tarhoňu robila domácu, a tá bola fantastická ... na druhej strane nerobila veci s kôprom, a kôprové veci moc nemusím dodnes

Zverejnené

To ja som zasa do školských jedálni chodil vždy a všade.Od posledného roku v materskej škole až po maturitu,takže cca 14 rokov jedným ťahom :) .A nebol to niekedy med lízať,aj keď tie dukátové buchtičky boli fakt vynikoš :lol:

Zverejnené

šľahačku v spreji nemusím,

tak isto sáčkové polievky

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

ani sa nepamtam od kedy ale sladke jedla ak sa to da tak nazvat nemam velmi rad ... napriklad taka torta alebo zakusok i ked niekore (je ich ale velmi malo ) mi aj chutia :lol:

Zverejnené

tak isto sáčkové polievky

Myslíš instantné ? Tie mám celkom rád :lol: ... hovädziu,kuraciu s takými kučeravými slížikmi :) .Hlavne keď som slamenný vdovec :) ;)
Zverejnené

Tak dám jednu fajnovku.

Môj oco má 78 rokov a v živote nejedol banán a keď hovorím že nejedol, tak to myslím doslovne, v živote nemal v ústach ani kúsok a vôbec nevie ako chutná. Koľko krát sme ho rodina už presviedčali aby ochutnal. A on stále odoláva.

Zverejnené

z principu nejem cuketu tekvicu baklazan patizon a ine vatovite gebuziny..a tiez vnutornosti do mna nik nedostane..jo a nepijem mlieko naposledy som mlieko pila ako cca pol rocne dite..a zijem..mlieko je pre telata... :lol:

inac zjem vsetko co nezje mna...boze ako to ze nemate radi vyprazany karfiol??..mnaaam

Zverejnené

Ja papam uplne vsetko :lol:

Jedine co nezjem a nenavidim je pecienka!

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Odjakživa nejem pečené kura :lol:

Ja ani neviem prečo, proste to ani do úst nedám :)

Zverejnené

Nejem: baraninu, divinu (len v gulasi), vsetky vnutornosti (okrem kuracej a kacacej pecienky), ustrice, musle a ine veci s ulitou, nepijem mlieko ani zincicu , neznasam vyprazany karfiol, tekvicovy privarok, cviklu :mellow:

Zverejnené

Tie zeleninové náhrady mäsa nemôžeme ani cítiť. Vždy, keď sa niečo hrá na to, čo nie je a nemôže z princípu ani byť, tak to stojí za prd. Ak je to zelenina, tak je to zelenina, nikdy to nebude stejk. Raz som som si omylom bachol miesto očakávanej šnicle (rezeň) vyprážaný kareláb, myslel som, že nadišiel môj koniec. Inak surový kareláb je celkom chutný.

Neznášam, ešte pľúcka na smotane. Na vojne som to jedol v stave krajnej núdze tak, že do omáčky som namočil knedlu a potom tie kúsky špongie som straostlivo nožom do posledného kúska poodstraňoval. Keby som to zacítil medzi zubami, tak hádam vyletí aj obsah hrubého čreva.

Mlieko môžem kedykoľvek, aj liter dva denne. Aj jahňacina je super... Preferujem kus mäsa (akéhokoľvek) a kopec zeleniny, pokiaľ možno bez prílohy.

Zemiaky príležitostne zjem (okrem hranolkov), ale nemusím, radšej ryžu (ale tá sa musí vedieť pripraviť, žiadny kašovitý mazľavý zlepenec).

Zverejnené

Som prečítal príspevok Cat Eye a vo veľa veciach sa zhodujeme. Zeleninu môžem jesť buď surovú, nakladanú alebo v polievke. Pražena, pečena, varena v žiadnom prípade. Celá rodina obľubuje vyprážaný karfiol a ja si vtedy urobím rezance z lekvárom. Mlieko tak isto v akomkoľvek množstve, najradšej mixované s takým starším banánom a lyžicou cukru.

Akurát tie pľúcka zvládam tiež, ale naproti tomu nemusím pečeň. Zemiaky sú u mňa tiež až za ryžou a knedlikom. A čo mi ešte nechutí sú tie lacné čokolády. Keď čokoláda tak mliečna milka, alebo toffifee. Teraz idú vianoce tak som si spomenul na salónky a kolekcie. Už to nieje ono. Vymýšľajú všelijaké chute a vychádzajú im s toho pachute. Klasická fondantova salónka a tá kolekcia čo z nej vyteká ta sladká plnka je naj.

Zverejnené

Asi sme na tom potom rovnako - kalerab, karfiol, mrkva, brokolica - surove je mnam, ale tepelne upravene, nemusim. Ako mrkvu v slepacej polievke zjem, ale zapeceny karfiol, vyprazene patizony, ci kalerab - nie.

S pluckami som na tom ditto, taktiez mozocek. Hovadzinu jem zriedkavo, ryby a hydinu casto. Som viac ryzova ako zemiakova. Ale najvviac som cestovinova :lol:

Zverejnené

taktiez mozocek

Na ten som zabudol. To ma napína, už keď to slovo počujem. Raz dokonca som vyletel von z mäsiarstva, keď to tak nejaký učeň niesol na plate. Hu, už mám zasa nepríjemný pocit v žalúdku.

To Sani:

Pečeň môžem, každú. Najradšej treščiu, husaciu, kačaciu, morčaciu, kuraciu, bravčovú. Aj hovädzia polievka s pečeňovými knedlíkmi je super.

Zverejnené

Ono to casto zalezi aj na tom, ako vam to pripravia. V mateskej skole nam chystali akesi makarony na nejakej masti a to sa mi bridilo. Clovek si vytvori potom k niecomu odpor...

Ale keby ste boli hladni, tak by ste sa divili, co by ste popapali... princip-neprincip. :lol:

Zverejnené

Ale keby ste boli hladni, tak by ste sa divili, co by ste popapali... princip-neprincip. :lol:

svätá pravda :) ja nejem hríby /v krajnom prípade len dubáky/

ale raz, keď sme sa s bratom bili (asi 6-7 rokov sme mali) sme museli za trest kľačať v kúte od desiatej rána do asi tretej poobede

o tretej som bola samozrejme desne hladná

a doteraz si pamätám, čo bolo na obed - hríbová polievka (samé suchohríby a hríby, ktoré fakt do úst nedám) a zemiakové placky

zjedla som 3 taniere polievky :) a jak mi chutilo ;)

Zverejnené

Na hríby som zabudla. Tým sa tiež na kilometre vyhýbam :lol:

Ale keby som mala 5 hodín v kúte kľačať ako Aikaterine, tak by som si to asi tiež rozmyslela :)

Zverejnené

no nie toto hovorím od začiatku ?! nezdoby jedny, hlad na vás :lol:

Zverejnené

Ešte neznášam rizoto, aj tie pľúcka, tarhoňu.. Aj kluž. kapustu, nechápem ako to môže niekomu chutiť + kyslú kapustu + kyslé uhorky, všetko z konzervy, ale to som už asi písala.

Niekedy si odtrhnem čerstvú petržlenovú vňaťku a žvácham, mňam ! Hríby mi celkom chutia. Hlavne paprikáš, vyprážané bedle /s bratom to lúbime/ a polievku. Sáčkové polievku iba gulášovú /+ dovarené zemiaky/ aj to iba od 1 výrobcu, /je ako keby veľmi prekorenená a má peknú fľakatú farbu/.

Mňam vyprážaný karfiól ! :lol:

Zverejnené

Hríby sú skvelé.

A dobré sú aj surové - na plátky nakrájať krásne bielučké šampiňony, pokvapkať panenským olivovým olejom a mierne posoliť. Podávame k vínu (bielemu i červenému). Je to oveľa lepšie ako potuchnuté presolené čipsy alebo spálené soletky. A plus tie protirakovinové účinky, teda prevencia.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov