Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

skor to druhe... preto sa pytam, ci to sem vobec patri ;)

a ci to niekho neodradi... lebo ked niekoho demotivuju aj plucka na smotane alebo salatova polievka :D

Zverejnené

co z principu niektori ludia nejedia...

kto nema rad plucka a drzky, nech neotvara :D

post-2373-0-28861300-1361896850.jpg

a este jedna skor recesisticka

post-2373-0-21497900-1361896907.jpg

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

haved :lol: neskusala som, nelaka, ale moze byt - pre niekoho...

ancovicky. nemusim. nechutia :( ale tak spolieham sa na usudok kamaratky, ze ich treba pred zjedenim preplachnut vo vode, zmyt cast soli, a hned su lepsie... neskusala som zatial. moja prva skusenost, jaj, to som ich s velkou chutou a vo velkom sla bastit - skoro som to vyplula :| a potom som ich este raz kupila, nahodou (asi som sa medzitym na to vyspala, a zabudla), a opat skoncili v kosi. skoda jedla :(

ananas nemusim. nechuti. nejde o neznasanlivost, ale velmi nesmakuje. nelaka. prilis sladky, ci aky. ale tiez je to nieco, v com by som bola ochotna zmenit nazor.

banany a maliny zboznujem, ale jedine v surovom stave. ich nejake odmocniny v podobe dzemov a kremov a pod mi nesmakuju. malinove napoje su pre mna hrozou... divne, ked si pomyslim na to, ze v surovom stave by som sa nimi zadrhla. 

vnutornosti, hm. inak pecienky mozem, mlask. a vlastne vsetky vnutorni v parkach a pate a jaternickach :lol: ale hodit mi tak na stol uvarene pluca, a chvilku sa nad tym zamyslim.

vlasske orechy. tie absolutne. zjem orechovy kolac, ale, hm. neviem. mozne tie nase orechy su uz stare (mozno... heh, ved maju kolko rokov? ... ojoj), a preto ta nevola ich konzumovat. inak s orechmi, to je specialna kapitola: pistacie mnam, niektore sezamove veci mnam (oleeeeej, tahini, halva!), kesu, joj... arasidove, mnam... vlastne ja orechy mam rada, co to taram :lol: ani neviiiiim :spiteful: ale vlasske, no jo, to je recht (hoci mame recept na taku babovku... ach, ta je bozska! a su tam vlasske orechy, a joj, o tu by som bojovala, a vam pritomnym dominantne ruky odrezala... tocim sa okolo kase? vlastne nahavam vlastny chvost. vyyyborne, aspon sme v obraze.)

niekto spominal kel... nemam s nim dobre skusenosti. musela by som znovu vyskusat, oprobovat~ treba skusat (vracat sa??) k staro-novym veciam. na spenat som si spominala tak vselijako, ale tak chcela som skusit, kupili sme... a moze byt. mooooze :) drzkovu som este nemala... skusila by som. 

v podstate sa moje preferencie lenivo pohybuju na spektre "a co ja vim" a "a sak daj"; aj bananove pudingy a pod, hoci po nich automaticky nesiaham, by som bola ochotna prekutrat jazyckom. mlsna som, ach. (zrazu ma napada, divoka a hlavata, tuzba po buchtach; lekvar v nich, a sliny na tanieri; nie je nad klasiku). 

pripadam si ako tehotna (nie som, jedine ak ma navstivil duch svaty drzan jeden; tiky mam, co by som vyvarala, a ani vediet nedal; presvihla som moznost varit ako besna), ale mastny chleba s cibulou by bodol... 

a inak zboznujem stiplave a kysle. taky cmar? nist. vypit, mnam. kefir pijem ako vodu. korenim tak, ze otec redne v tvari, prsty biele, a krv mu bolestivo prudi - a ja sa usmievam, a ochkam, bo spitlave, to slast. 

• Pridať bod 1
  • Pred 5 rokmi...
Zverejnené

uplne náhodou prišla na pretras téma o tom, čo kto ľúbi a neľúbi...

potomok robí doma všetky kuchyne, kde bol a odvšadiaľ niečo priniesol ako nápad, tak by som k mojim nejedlám pridala štipľavé korenené jedlá....

neviem, či som tu o tom písala, viem, že som písala, že nemusím morské potvory, čo na mňa mrkajú z taniera očičkami či chápadlami,

ale nemusím ani korenené jedlá, a štipľavé vôbec nie...

a to je tak všetko:)

ale keď som si znovu prebehla tieto príspevky, napadlo mi, že niektorých ľudí je jednoduchšie šatiť ako živiť :)

tak čo moji milí, zmenilo sa niečo? čo nezjete ani za nič, či už ste zistili, že to ide zjesť? :)

Zverejnené

mak :)

niektoré jedlá, ktoré tu ľudia nejedia, sú podivné - teda nie jedlá, ale nejedenie samotné...

prišlo to samo, alebo je to averzia od prvého videnia, aspoň odskúšané jedlo?

detská klasika - špenát - to sa možno dá pochopiť z farby či čoho, ja neviem, špenát mám rada od detstva,

a akosi si ani nespomínam, že by som ako decko niečo nejedla len z princípu, že to nechcem lebo fuj... jednoducho som ako decko rada jedla, a jednoducho sa u nás povedalo, že fuj sa na jedlo nehovorí a basta... :)

moje morské potvory si viem zdôvodniť, lebo som na ne nebola zvyknutá nikdy, a už to nikdy neprišlo, že by som mala byť... možno a veľmi pravdepodobne to súvisí aj s mojimi fóbiami, ale skutočne hlavonožce a podobné veci nemusím... v tomto je potomok lepší: on na dnes odskúša všetko, aj morské potvory a kdečo :)

prečo práve mak? :)

Zverejnené

možno z detstva,  makový odvar  :smile3: ktovie? 

mňam, akurát mi slinky zbiehajú na jedlá s makom  :dalbysomsi: domáci kysnutý makový závin, buchty na pare s makom a prepraženým maslom, rezance s makom na sladko, makový cheesecake..  vďaka,  viem,  čo budem najbližšie kuchtiť 

ja nejem napr. mastné mäso, ale slaninku prerastenú mäskom  :) áno

Zverejnené

možno z detstva,  makový odvar  :smile3: ktovie? 

no tak to zasa prrrr, mak po "specialnej" uprave nie je mak, vsakzeanopanimamo :D v primeranom mnozstve dokonca zdrave...

nie, ziadna fobia, dokonca sa viem prekonat, proste ked musis, tak musis, ale dobrovolne fakt nie

to je podobne ako paradajkova polievka s ryzou, nuz ale nepoblil by som sa ...

na rozdiel od tepleho alebo dokonca prevareneho mlieka (to mi smrdi)

• Pridať bod 1
Zverejnené

no tak ujo  :D len sa nevykrúcaj, vari my jeme  mak,  len tak lyžičkou bez "špeciálnej úpravy" ? 

ja samotný mak bez úpravy :) už nejem, ale niekedy  ako  dievčatko  som sem-tam,  v záhrade odlúpla  z maku vřšok a šup rovno z kalíšku mak do pusy, chutilo 

s názorom sa stotožňujem, že v primeranom množstve je mak zdravý  :)  joj, a už mi prišli aj  na chuť  výborné sladké rožky  bohate posypané makom, ale ešte tie zo školských čias s pohárom sladkého chladeného mlieka. teraz už nie sú až také výborné, asi šetria makom

že paradajková polievka s ryžou ee? a paradajková s haluškami alebo cestovinou alebo s údeným chutí? tuším vôbec  paradajky tu nechutili,   a možno  ešte aj nechutia,  nášmu forumákovi  s nickom  lopata555 

inak, ani môj brat nemusí príliš paradajkovú, ale ak je v nej aj údené, tak sa oblizuje, beťárisko jeden 

mne mlieko  chutí, studené, ale aj teplé s Nesquikom, ale horúce s kožkou, nie.  spomínam, keď som bola ako dievčatko u babky na prázdninách, tak sme pili mlieko rovno od kravičky Ruženky. mlieko mi chutilo,  ale  pena nie. jaaj, a to domáce maslo, tvaroh, no proste mňamka.

• Pridať bod 1
Zverejnené

paradajkova s krupicovymi haluskami je NAJ
mlieko som kedysi pijaval vo velkom, ale vyhradne len studene; aj take rovno od kravy som nechaval vychladnut ;)
takze ziadne kakao a pod.

jaj a este by ste ma nenahovorili na ryzu v akejkolvek sladkej uprave (napr. ryza v mlieku, nakyp a pod.)

ale uz by som mal skoncit, lebo ma prestanete povazovat za dokonaleho :hanba:

• Pridať bod 1
Zverejnené

tak čo moji milí, zmenilo sa niečo? čo nezjete ani za nič, či už ste zistili, že to ide zjesť? :)

u mňa všetko po starom...

rajčiny - to je myslím známe aj na fóre, že ee... ich aróma ma napína na vracanie. zrejme nejaká genetická záležitosť, lebo u jedného z mojich potomkov to malo rovnaký priebeh ako u mňa - cca do 5 rokov veku áno, bez problémov, a potom už nie...

špenát - v živote som ho nejedol, a už s tým ani nezačnem. nezlomili ma naň ani na vojne, a to sme občas boli riadne vyhladovaní. ale už len fakt, že niečo má rovnakú farbu aj konzistenciu ako "produkt" ktorý kojenci nakladajú do plienok, je dostatočný dôvod proti konzumácii :D

mlieko - podľa informácií od rodičov som mlieko prestal piť asi od 1. roku života... peklo to bolo v škôlke, lebo tam sme dostávali na pitie len mlieko :( darmo rodičia učiteľkám hovorili: "Dajte mu vodu, on mlieko nevypije!" odpoveď bola rovnaká: "To musí!" tie fuchtle si mysleli, že ma smäd donúti ... nedonútil... cestou zo škôlky sa otec so mnou vždy zastavil v šenku, ktorý sme mali po ceste, kde mi kúpil malinovku, a po príchode domov mi hneď podával pohár vody, čo som bol za celý deň dehydrovaný ... dodnes mám v hlave taký mini-klip, ako mi otec podáva horčičák plný vody, a ja ho vyrachnem na ex...

ak raz bude nejaký posledný súd, dúfam že pánboh pri ňom zráta tým fuchslám vymudrovaným aj to ako ma tri roky trápili smädom...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Je pár jedál, ktoré teda nemusím a ani nejem.

držková polievka - tak toto ja nikdy nedám do úst.

zemiakové placky - a.k.a. haruľa - v mladosti som musel, keď som býval s našimi. Teraz už našťastie nemusím a veru ani nezjem

Zverejnené

hm, držková :dalbysomsi:  ani nevieš o akú dobrotu sa pripravuješ :yes_yes:

ale ja zase nejem bryndzové halušky - jedlo, ktoré vyzerá ako by ho niekto už raz jedol, a ešte k tomu nevábnej chuti, tak bez toho sa celkom dobre obídem ...

Zverejnené

takze ziadne kakao a pod.

takže ani čokoládu  :dalbysomsi:

držkovú nejem, bryndzové halušky, mňam, mne chutia  lahodne,  aj vyzerajú fantasticky  :dalbysomsi:

Zverejnené

takže ani čokoládu  :dalbysomsi:

držkovú nejem, bryndzové halušky, mňam, mne chutia  lahodne,  aj vyzerajú fantasticky  :dalbysomsi:

veru nie, horucu cokoladu nikdy!

Zverejnené

a štipľavé vôbec nie...

Híííí, game!

Si odhalena!! Ty nie si madar! Ty si urcite nejaky spion!!!

...

Zverejnené

Davajte si veru pozor,

hlavne ti, co nemaju radi kuraci perkelt s haluskami! :D

Zverejnené

Híííí, game!

Si odhalena!! Ty nie si madar! Ty si urcite nejaky spion!!!

ale však game som odhalil ako agentku už dávno! :D

Zverejnené

ha! a dokonca aj záhorácka, aj maďarsko slovenská, som lepšia ako Bond, James Bond :D

radšej keby sa tu niekto priznal, že nemá rád kurací perkelt :P

Zverejnené

Taky tu naozaj je? Vsak to je mnamka. Počvachtáníčko.

...

Zverejnené

radšej keby sa tu niekto priznal, že nemá rád kurací perkelt :P

no, v prípade núdze zjem, ale inak sa za ním netrhám...

stačí tak? ;)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov