Skočiť na obsah

Škatuľkovanie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ste zvyknutí ľudí ohodnotiť podľa prvého dojmu??? máte tendenciu prisúdiť ľuďom vlastnosti len na základe ich povolania, zvykov? ak áno, ste ochotní svoj názor zmeniť, či už je s človekom u vás nadobro amen?

alebo škatuľkujú vás? dostávate sa do problémov len preto, že vás ľudia hodnotia podľa vášho oblečenia, výzoru, prvých momentov?

• Odpovedí 48
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Nokia

6

• hisham

6

• cizy

5

• Wink

4

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Niekedy áno, ale nie je to definitívny názor. Ľudia ma zvyknú prekvapiť, aj veľmi sklamať.

Zverejnené

Keby som mal ľudí (teda ja ako chlap ženy) hodnotiť podľa prvého dojmu tak som doteraz panic.

ste zvyknutí ľudí ohodnotiť podľa prvého dojmu???

Ako dlho má trvať ten prvý dojem?
Zverejnené

neznasam skatulkovanie, ci sa tyka ludi alebo cohokolvek ineho, vzdy sa snazim dat viacero sanci a neuverit prvemu dojmu, pockat chvilu

ale clovek sa tomu asi nemoze uplne vyhnut, ale snazim sa to nerobit

neviem ci ma skatulkuju, mozno nie, mozno ano, ktovie, ale je to pravdepodobne...teda vlastne skatulkuju ma ako bratislavcanku, vela ludi mi potom neskor povedalo, ze ved ty nie si vobec ako ostatni bratislavcania, nie si namyslena ani nic...takze tak...neznasam to :lol:

som na to pomerne alergicka, ked vidim ako to niekto robi, napr moj otec

Zverejnené

občas škatuľkujem, som si toho vedomá, ale následne si ten názor nepripúšťam a som ochotná ho zmeniť po lepšom spoznaní...

mňa si škatuľkujú skoro všetci, jedni ako zodpovedného slušáka a druhí ako feťáka, nepýtajte sa ma prečo /dnes som zistila, že vlastná mama ma škatuľkuje ako feťáka, si myslí, že beriem extázu, a to len kvôli oblečeniu, vlasom a hudbe, ktorú počúvam :lol: :) /

Zverejnené

nut, ja som na tom úplne rovnako. Tiež ma tak mama barie, aj otec. Aj brat, a vôbec, nik mi nechce veriť, že nehulim atď...

A moja povesť slušáka sa pomaly, ale isto rúca... :lol:

Zverejnené

no tak ... mimo misu ste už dobrú chvíľu , vráťte sa k téme :lol:

Zverejnené

Škatuľkujem automaticky, ale moc sa tým neriadim; ak zistím dačo nové, tak hneď updatujem zaradenie do škatuľky :lol:

Zverejnené

tak mi napadlo, škatuľkujete aj na nete? napr tu na fore, utvárate si obraz o človeku po prvých príspevkoch alebo až po osobnom kontakte?

Zverejnené

Ale áno, mám niektorých tak čiatočne zaškatuľkovaných, ale vždy je priestor na prekvapenia :lol: Jasný obraz nemám určite ani o jednom z vás.

Zverejnené

človek, ktorý začne písať na nejaké fórum, píše zrejme preto, že sa mu v tej komunite niečo zapáčilo, na niečo cítil potrebu reagovať, keď sa mu páči naďalej, zostane a píše ...

/ čiže už samotné fórum si zaškatuľkuje /

nie s tým prvotným vedomím, že s týmito ľuďmi sa idem stretnúť ... takže kým si tam s niekým začne pravidelne písať, niekde už ho má zaškatuľkovaného

na takom fóre musí niekto výrazne vyniknúť, aby som si ho hneď všimla ... to sú prvé škatuľky :)

bližším kontaktom sa posúvajú, alebo sa s nimi jednoducho nič nedeje, prestanú byť zaujímavé...

škatuľkovaniu sa myslím ťažko dá vyhnúť

v skutočnosti ma buď nejaký človek vôbec nezaujme, alebo ma zaujme a niekam si ho uložím .... podľa toho čo sa o ňom dozvedám, aký má prejav, ako sa správa, sa škatuľka trochu posúva ...

zažila som už škatuľku, ktorá sa posunula poriadne :)

ale posúvam ... podľa mňa je dosť bigotný postoj po prvom dojme zaškatuľkovať raz navždy :lol:

Zverejnené

joooj tolko ludi ma ma zaskatulkovaneho a ani nevedia ako zle :lol:

Zverejnené

ste zvyknutí ľudí ohodnotiť podľa prvého dojmu?

nie

máte tendenciu prisúdiť ľuďom vlastnosti len na základe ich povolania, zvykov?

ano

ste ochotní svoj názor zmeniť?

ano

alebo škatuľkujú vás?

neviem. ale vela ludi sa snazi "neskatulkovat", lebo to povazuju za nico "nespravne" v pristupe k ludom. ale to su vacsinou ti, ktori sa neorientuju v sociologii, statistike. proste vedia o tom velku

dostávate sa do problémov len preto, že vás ľudia hodnotia podľa vášho oblečenia, výzoru, prvých momentov?

kvoli tomuto ani nie. ked som bol mladsi dostaval som sa do takychto conflictov zo zaskatulkovania koli ludom, s ktorymi som sa spolcoval a kamaratil a kvoli nahladu, nazoru na iste zalezitosti.

Zverejnené

V reale som nezvykla skatulkovat. Ale na nete si dost casto vytvorim nazor uz aj po nicku daneho cloveka. Ale obvykle sa zmeni ked trochu pokecame.

Ze by skatulkovali mna? No ani neviem. Chalani niekedy hej, podla par viet, ci odpovedi, alebo aj podla stylu hudby co pocuvam. Nemam to rada, ale vacsinou sa im ich mylny nazor snazim vyvratit.

Zverejnené

alebo podla fotky vsak :lol:

Tak to zasadne nie. Mne by sa asi tiez nepacilo keby ma zaskatulkovali podla fotky. Ale ak si da niekto nick ze "kanec31" alebo "velky######" tak si ten nazor vytvorim, myslim ze to na nich dost poukazuje :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov