Skočiť na obsah

90-te roky

Odporúčané príspevky

Zverejnené

90-te roky, bol da sa povedat zaciatok novej eery, novej hudby nastup vypoctovej techniky do hudby, co jej niekedy prospelo ale aj uskodilo, skoncila sa studena vojna, svet sa uvolnil a da sa povedat ze sa to odrazilo aj na kulture...

akych interpretov ste pocuvali, ake songy si pamatate, ake mate spomienky? ja som nedavno len tak zo srandy hladal na www.youtube.com a www.video.google.com videoklipy a nasiel som ich kopeeeec. Clovek si pri nich uvedomi ako je uz stary a ze bezstarostne casy (z mojho pohladu su prec)...

Myslim si ze nebude vadit, ked si tu spravime taku nasu zbierku 90´s, takze kazdy kto chce, nech sem hodi link na videoklip hocijakeho songu z 90 rokov, ktory si pamatate, ktory sa vam pacil, ktory vam liezol krkom, ku ktoremu sa nieco vztahuje :)

takze skusim nieco hodit:

prve co si pamatam z 90 rokov, bol jeden song, neviem kto ho spieva ani neviem nazov, viem ze to bol uplne prvy song co hralo MTV ked zacali vysielat... potom si spominam na nasedovne

Dr. Alban - It´s my life (1992)

Me & my - dup-i-dup (asi 1993)

2Unlimited - No limit (1993)

Rednex - Cotton Eye Joe (1994)

Scatman John - Scatman (1994)

Jam & Spoon - Right in the night (1994)

Whigfiel - Saturday Night( 1994)

Sqeezer - Blue Jeans (1996) (moje uplne prve CD bolo od tejto skupiny :lol: )

Chaozz -

(oldschool - toto sa ucili chlapci z KF na dejepise :) )

Daniel Landa - Motýlek (1998) (aj toto behalo jeden cas v telke...

no a na viac si uz nespomeniem... kazdopadne... nech to bolo ake to bolo... sucasna hudba nie je o nic lepsia... akurat sa na nej tak nesmejeme ;)

• Odpovedí 32
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• cizy

4

• RoSo

4

• Nokia

3

• choze

3

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

zaciatok 90´s bol este ak otak, potom vsak uz definitivne prisla do hudby komercia a vsetko uz odvtedy speje iba k srackam...(mainstream)

90te roky - rozpad CCCP, kuponova privatizacia, Vladimir Meciar, prazdna Bratislava, postkomunisticke interiery v podnikoch, vsade favority, bordove saka, vekslaci pred tescom..

Zverejnené

dost muziky co stale pocuvam je z devatdesiatych rokov.

Osobne dost nechapem tej popovej logike, hltat vsetko nove a stare veci nazyvat vykopavkami a smiat sa pri nich. Pri tomto by si aj pasivny hltac mohol uvedomit, aky plytky bullshit pop je...kedze cas by nemal znizovat kvalitu diela.

Nieco z toho, co z 90s pocuvam

Mayhem

Darkthrone

Emperor

Bathory - zaciatky viking metalu

vacsina tvorby mojej srdcovky My dying bride je z 90s napr.

Zverejnené

90-te roky boli krásne, čas mládi. A rozlúčil som sa s nimi vo veku 22 rokov pri Mŕtvom mori.

V tom čase som v kuse počúval Pearl Jam, Cure, Depeche Mode, U2 a nasával pri tom alkohol :lol:

Zverejnené

Ja také mládí mám. Je jedno, v akej dobe žijeme, veď môžem byť hipík, metlák,... aj tieto roky môžme spraviť krásnymi...

Zverejnené

jj, jak vo filme, strapate neucesane vlasy, bordel v celom byte, cigareta v ruke, a flasa v druhej, to by bol zivot

Zverejnené

prvé, čo si pamätám zo svojho života je vlastne prvé, čo si pamätám z rokov deväťdesiatych

som zavolala mamu so sestrou do izby, nech sa idú na mňa pozerať ako tancujem. ony asi čakali, aké disco im pustím a ja som pustila depeche mode :lol:

z deväťdesiatych rokov mám najviac spomienok na túto kapelu a na vlada m.

Zverejnené

90te roky - rozpad CCCP,

to musela byť pre teba trauma...

90-te roky?

Depeche Mode - Enjoy the Silence

R.E.M. - Drive

:lol:

Do polovice 90-tych rokov to bolo OK, potom to išlo dolu vodou.

Zverejnené

spomenula som si!!!

SPICE GIRLS

to hýbalo druhou polovicou rokov deväťdesiatych

Zverejnené

Ja som si tiež spomenul. V roku 1991 vyšiel jeden z naslávnejších singlov od formácie U96 - Das Boot.

Pamätám že u nás (nielen) na škole to malo obrovský úspech.

Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Zverejnené

:) a nezabúdajte na televíziu a seriály ako Star Trek, Sea Quest, či MacGyver alebo Beverly Hills 90210.

A zo skupín taktiež KLF :lol:

Zverejnené

Axel>ten song, nedavno som do temy "co pocuvate" hodil to video.... bol to super song a bez ohladu na to ako znie, evokuje vo mne koniec studenej vojny.... :)

este pri serialoch... bolo by dobre dodat aj Pobrezna hliadka, ci posledne casti Knight Ridera... :) zaroven nastup telenoviel :lol:

Zverejnené

Ajk ten klip som si nedávno stiahol. Pekné spomienky.

Čo sa týka seriálov a najmä sci-fi, netreba zabúdať na Babylon 5.

Zverejnené

Ja si pamätám mrkváče, DM, takú pesničku, že: A digi-din-din-din-digi-didindin a digi-den-den-den-dege-dedenden... :lol: a jednu: pararara-rampapa-oo , tú mám dokonca doteraz rada...

R.E.M. , účes mojej mamy... rifľové a kožené bundy :)

Ja sa už teraz vidím v byte tak, ako to napísal cizy... bordel a cigarety, v chladničke pivo a kukurica, zapnutá telka v pozadí, v rádiu starý hit... :)

Zverejnené

hej, jasne, mrkváky...

keď hish spomenula účes mamy, tak sa mi vybavuje, že niekedy v tých rokoch strašne letela trvalá. u nás to mala celé ženské osadenstvo našej rodiny :lol:

a dosť si pamätám haló okolo únosu Michala Kováča mladšieho, sa mi vybavuje, ako sedím pred telkou a sledujem správy, kde to hlásia a ja som si predstavovala, že ho uniesli spred krčmy, čo mám oproti domu :)

/hish, fajná predstava, len do chladničky aj rum by bodol :) ;) /

Zverejnené

K tým rokom patria aj tie otrasné fialové saká a baloňáky. Des a hrúza.

Zverejnené

Jo!!! Trvalé a ofiny, končeky vyfúkané dovnútra... celá bytovka, nie iba rodina.

A šuštiaky- tie boli všade :lol:

nut, ja mám na rum nepríjemné spomienky, ten by tam nebol :)

Zverejnené

kokos, moja mama mala vtedy trvalu :) teraz si zehli a vyzera o 30 rokov mladsie... tie ucesy bol vtedy des... :)

a este... Favority a Felicie :lol:

Zverejnené

hm, tie autá pretrvali do dnes - a konkrétne na mojej Felde je dosť vidieť, že je z 90-tych rokov :lol:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

pri 90's ma napadne ITALIA'90 a zápasy ČSR na týchto MS

som mal 4 roky, ale stále si pamätám na Tomáša Skuhravého a jeho hattrick v 8-finále proti Kostarike

a vylúčenie Ľuba Moravčíka proti Nemecku - vykopnutie kopačky

- pre mňa naj album všetkých dôb Songs Of Faith & Devotion

a následné Devotinal Tour - označené magazínom Q za najskazenejšie Rock&Roll-ové tour všetkých čias

- klinická smrť dAvE-a gAHAN-a a odchod pána inžiniera Wilder-a z tejto skupiny :lol:

- VladoVláda a protesty pred Markízou

- moje prvé dotyky so svetom videohier prostredníctvom

Obrázok

• Pred 10 mesiacmi...
Zverejnené

omg, niektore prispevky tu :lol: !

njn a 90' roky - kazdy jak bol zrazu strasny american :) :)

Zverejnené

LEG, čo nariekaš ? veď si bol vtedy len bábenko :lol:

deväťdesiate majú jednu veľkú chybu ... akosi prirýchlo mi ušli, ktoviekam ... :)

/ napadli mi akurát krikľavé neónkové farby búnd, a rumunskí cigáni, ktorí zastavovali na ceste autá, človek si myslel, že mu tam kdesi v priekope práve rodí žena - a keď dobromyseľný šofér zastavil, to hovado mu ponúkalo za pár tisíc šestákový prsteň ... firmy, ktoré neplatili odvody za zamestnancov, mafiánske vraždy, autobusové dôchodcovké výlety na one-man-show, babky tlčúce novinárov parazolmi, krachovanie dobre zavedených fabrík, bohatnutie bohatých, človek nevedel s kým ako hovoriť, lebo raz dva mal na krku nejakého zúrivého mečiarovca, ... a život len tak išiel ... kde v keli sú tie roky ? :) /

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov