D'Ady Zverejnené 30. August, 2016 Zverejnené 30. August, 2016 susite maso v susicke ?uvital by som prakticke skusenosti - aky druh, ako ho nakorenit, pri akej teplote a ako dlho susitm.thxtak som pred vikendom urobil pokus, mali sme doma udene bravcove stehno (vakuovo baleny tesco vyrobok) a bolo fakt dost slane na priamu konzumaciuidealne na susenie :D nechcel som to riskovat s vysokou teplotou, takze to slo asi na 55° najprv asi 6 hodin a potom este dosusanie s prestavkami niekolko hodinvysledok - vyborny; len neviem, aku by malo trvacnost, zblajzli sme to este cez vikend
game Zverejnené 30. August, 2016 Zverejnené 30. August, 2016 takže ste to dali do normálnej sušičky? žiadne kone, sedlá?mimochodom, čítala som winnetoua kedysi, čo je viem, mala som asi 8 ... a odvtedy ma trápi, ako vyzerala tá striebrom vybíjaná puška / nie drevená napodobenina s pripínačkami, akú sme si vyrábali potom v šope potajomky my/ a ako to bolo s tým mäsom sušeným pod sedlom ... toto ma trápilo extra, pretože som furt mala také detské nepekné (a mám doteraz) predstavy, že tam v tom vlhkom teple to mäsko zhnije a zožerú ho červy, a pretože potom som videla encyklopédie, kde boli fotky, ako prírodné národy sušia ryby a masko zavesené na tyčiach ... a pretože som bola inteligentná cérka /ak by Vilma povedala/ svojho sčítaného otca, od neho som vedela, samozrejme, že kone prišli k Indiánom až so Španielmi a podobným vtáctvom .... takže otázka mäsa sušeného pod sedlami koní ma nenecháva na pokoji vlastne dodnes ... :hmmm:
alarm Zverejnené 30. August, 2016 Zverejnené 30. August, 2016 Včera som presadzal jahody, kopal zemiaky, upratoval garaž, a prišiel som tak hladny, že som nebol schopny zobrať foťak a cvaknuť mňamku. Manželka urobila ( a nezjedla všecko ale nechala mi) opekanu papriku v olejovo- cesnakovej-......-...... šťave. Potom som len funel a hladkal si bruško.
Vilma Flinstonova Zverejnené 24. September, 2016 Zverejnené 24. September, 2016 ale game, tak sušil mäso Old Shatterhand, a ten bol na Divokom Západe nejaké to storočie po príchode Španielov!
Sniper Zverejnené 26. September, 2016 Zverejnené 26. September, 2016 Old Shatterhand, a ten bol na Divokom Západe nejaké to storočie po príchode Španielov! Tri storočia.
Vilma Flinstonova Zverejnené 2. Október, 2016 Zverejnené 2. Október, 2016 fíha, Axel, ty si čítal Winnetoua?V ktorejsi časti aj mexickú vojnu tam spomínajú aj s juarezom. Dúfam, že som si nezmýlila pojem a dojem :)
Hellé Zverejnené 11. Október, 2016 Zverejnené 11. Október, 2016 ako ste na tom? http://noizz.sk/kviz/ak-si-gurman-tento-kviz-zvladnes-avou-zadnou-vies-spravne-priradit-narodne-jedlo-ku/qqvk9ef?utm_source=cas.sk&utm_medium=zona-hp&utm_content=box-top-carousel-hp&utm_campaign=cross ja 12..sprosta bananova ryba :zubiska:
game Zverejnené 11. Október, 2016 Zverejnené 11. Október, 2016 banánová ryba a mäsový koláč, na hanbu :innocent:
Vilma Flinstonova Zverejnené 4. December, 2016 Zverejnené 4. December, 2016 no, podľa toho testu teda žiadny gurmán nie som...ani mi to žily netrhá, nemusím mať špeciality z neviemakých diaľav k tomu, aby som si spokkojne odfúkle Fú, to bola maškrta! A vôbec sa necítim ako neandertálec kvôli tomu, že nepoznám exotické kuchyne :) . Dokonca ani kaviár mi vôbec nechutil...chobotnice som okoštovala, boli celkom fajn, ale že by som sa bez toho nezaobišla, nemôžem povedať.Vo štvrtok som narobila hromadu guliek z krumplového cesta, ako náplň som použila mirabelky, čo som mala zamrazené. Boli dobré, aj otcovi som odniesla z nich. Ja som si ich posypala mletými orechami a kokosovým cukrom (váhala som medzi makom a orechmi) a pridala trochu kokosového oleja, Flinstone ostal verný svojmu obľúbenému kakau, a taťuldo netuším, čo si na to potom nasypal, lebo si to odložil k nasledujúcemu dňu.Dnes som robila obyčajné kuracie stehná vykostené, naplnené obyčajnou Nivou a zavinuté, a to som švacla na pekáč, posypala bylinkovým korením, nakrájala cesnak (Flinstone je cesnakový). A upiekla. A k tomu ryžu a drobné uhorky v cesnakovom náleve. Zastavila som sa ráno v cukrárni, sebe som dopriala makovú tortu - ešte aj krém v nej bol makový, mňammm! - a Flinstonovi jeho obľúbený krémeš, kvôli nám dvom by sa mi naozaj neoplatilo vypekať. Jednoduché veci, stačia mi k tomu, aby som si pochutnala. :)
game Zverejnené 4. December, 2016 Zverejnené 4. December, 2016 dnes úplne netradične mala rodina prianie urobiť si generálku vianočnej večere...tak sme mali šmykľavý zemiakový šalát a rybie filé, a musím povedať, že to bolo hodne dobré.
Vilma Flinstonova Zverejnené 4. December, 2016 Zverejnené 4. December, 2016 veru, ryba...to sme doma už dávno nemali, keď príde mladá zo ZA, tak niekedy urobím rybu. Flinstone sa bude musieť premôcť, on ryby zas až tak moc nemusí. Kúpim lososa a upečiem ho na masle, so zeleninou.
Vilma Flinstonova Zverejnené 24. Január, 2017 Zverejnené 24. Január, 2017 dnes som robila avokádovú nátierku podľa receptu z internetu, tuším z Varechy. Zdalo sa mi to veľmi cesnakové a dosť kyslé, tak som tam primlela ešte jedno avokádo, a je to super. takže robila som to takto:2 ks avokádo (v receopte je 1 ks), 2 strúčiky cesnaku (v recepte sú 3), trocha mletého korenia, trocha soli, šťava z 1/2 citróna. To všetko zmixovať a nátierka je na svete. Možno vám to nebude chutnať, ale podľa mňa po dodaní druhého avokáda je to fajnové. Môžem také vyrobiť aj na moje mecheche v robote, nie je to nič zložité. A bola som prekvapená ako dobre sa s avokádom robí!
game Zverejnené 26. Február, 2017 Zverejnené 26. Február, 2017 keď už človek nevie čo vymyslieť, tak si spraví takmer druhé vianoce... aspoň napoly.pri pozeraní do mrazničky tam pozerali dve balenia krásneho bieleho rybacieho filé, tak bolo na obed vyprážané rybie filé so šmykľavým zemiakovým šalátomk nedeľnej kuracej polievke, a bolo dobré, vskutku moc dobré.
Hellé Zverejnené 27. Február, 2017 Zverejnené 27. Február, 2017 zajtra je Den palaciniek, tak si nejake dajte..tradicie treba dodrziavat.. :vrtulka:
dead Zverejnené 14. Marec, 2017 Zverejnené 14. Marec, 2017 Nebol by som chlap, keby som nemal rad pikantne. Uz davnejsie priniesol kolega do roboty chilli omacku od sestry z ameriky. Stupen palivosti 750 000 SHU, das si milimetrovu kvapku a hodinu mas v hube peklo. Dnes mi prisiel balik s 59% pyre Carolina Reaper (2 200 000 SHU) a klucenka s naplnou CR (co ja viem, asi 100%). Ked som ju tam vkladal, mal som pocit, ako keby som nabijal pistol.Caute, mal som vas rad :) 1
game Zverejnené 8. Apríl, 2017 Zverejnené 8. Apríl, 2017 po dvoch rokoch jedenia zeleniny som mala pauzu, nedokázala som na zeleninu pomaly ani pozrieť, čo sa ovšem odrazilo tam, kde nemalo.tak som znovu pomaly začala...keďže som netušila, čo vlastne, počúvla som kamarátku a je z toho paradajková kapusta, po moc dlhom čase konečne.
D'Ady Zverejnené 9. Apríl, 2017 Zverejnené 9. Apríl, 2017 game, skus blizsie - preco zelenina, aky problem ?bude do prislusnej (asi zdravotnej) temy, alebo kludne aj do ss
iskra Zverejnené 8. Máj, 2017 Zverejnené 8. Máj, 2017 v kuchyni ma inšpiruje aj Zdeněk Marcín Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutupřináší rady a tipy, které vám v kuchyni usnadní život.https://www.stream.cz/porady/kuchar-vi aj taká štrúdľa s vanilkovou omáčkou :) krémom, mňam :cem:https://www.stream.cz/kuchar-vi/10017275-opravdova-vanilkova-omacka-nejen-na-jablecny-zavin 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 13. Máj, 2017 Zverejnené 13. Máj, 2017 po dvoch rokoch jedenia zeleniny som mala pauzu, nedokázala som na zeleninu pomaly ani pozrieť, čo sa ovšem odrazilo tam, kde nemalo.tak som znovu pomaly začala...keďže som netušila, čo vlastne, počúvla som kamarátku a je z toho paradajková kapusta, po moc dlhom čase konečne.paradajkovú kapustu som robila nie tak dávno, Vtedy Flinstone kúpil kapustu jak futbalová lopta, a tak sme mali celý týždeň kapustu, raz vepřo-knedlo, potom paradajkovú kapustu, tej som narobila za velikánsky hrniec, ešte aj moje decko žilinské + nádejný budúci zaťko si na nej pochutnali... A ešte aj kačičku s domácimi knedlíkmi a kapustou, to sme mali v nedeľu v ten víkend, ked tu boli mladí. 1
game Zverejnené 16. Október, 2017 Zverejnené 16. Október, 2017 potomok rád varí... a pomaly a iste prenechávam kuchyňu jemu, inokrajné potraviny sa pestovali už nejaký čas, ale po Sri Lanke dostali doslova zelenú : )Mladý muž, ktorý sprevádza klientov po Indii a Sri Lanke už permanentne tri roky, turistom hovoril, že konkrétne srilanská kuchyňa je tak nákazlivá, že dostáva spätné väzby od bývalých klientov, vrátane jeho vlastných rodičov, ktorí po príchode domov začali vyhľadávať špeciálne orientálne chute a ostrejšie korenené potraviny. posledné dva dni boli u nás v znamení originálnej srilanskej panvice chapátí, na ktorej sa pripravujú všetky tie super tenké placky na sto spôsobov.takže toto je menu jedného dňa pre jedného kuchára, udivovalo ma, ako sa dokázal niekoľkokrát denne hrať s hrudkou rôzneho cesta na rôzne placky a vyrábať pol deci marinády a podobne : )výsledok:obed: bulgur s brusnicovým sirupom a kukuričnými plackamiolovrant: opečený skaramelizovaný ananás s tvarohomvečera: kokosové placky roti a marinované vysmážané banány, ... na pitie neorientálny ale skvelý biely rus :) 1
game Zverejnené 21. Október, 2017 Zverejnené 21. Október, 2017 víkendový obed inšpirovaný srilanskou kuchyňou, plus experimenty s kokosom, šéfkuchár potomok: červená ryža (na červenej cibuli a na ghí), tekvicové karí, pekelne ostré karí z opečených baklažánovplus extra pre mňa: baklažánové placky... :cem: dnes ešte budú aj placky čapátí pre celú rodinu -_- 1
game Zverejnené 29. Október, 2017 Zverejnené 29. Október, 2017 dnešná šéfkuchárska domáca skvelá varianta indicko - srilanskej kuchyne: placky z kokosu a fermentovanej ryže s hruškovým chutney s fermentovanou ryžou sa pracovalo od včera večera, nechalo sa postáť, fermentovať, dopracovať s ryžovou múkou, ale placky sú z toho ohromné - doteraz najlepšie srilanské placky, mäkké voňavé, ohromná chuť, a hruškové čatní so zázvorom, to som len olizla, pekne pálivé, voňavé.
game Zverejnené 23. December, 2017 Zverejnené 23. December, 2017 potomok s babkou dnes vyrobili úžasne šalske kapustne listy plnene... jediny svetly bod za dva dni... https://www.freespace.sk/tema/1245-jedlo/strana-23?do=findComment&comment=219984 tu su aj s recepisom orighinal prababkinym .... mňam :cem:
Vilma Flinstonova Zverejnené 23. December, 2017 Zverejnené 23. December, 2017 myslela som si, že dnes si stihnem urobiť na zajtra zemiakový šalát, nech sa chute prepoja, ale kvôli Šive mám časový sklz, doteraz som balila darčeky pre celú famíliu a už sa mi nechce sa zasa piplať v kuchyni. ešte zalejem naporcovaného kapra mliekom. Uvažujem, že by som urobila tekvicové pyré na 1. sviatok vianočný, tekvicu tú oranžovú veľkú, tuším maslová to je - mám. A zajtra prvýkrát v našej spoločnej histórii s Flinstonom nebudeme mať na Štedrý večer kapustnicu, hoci ingrediencie na to by som mala. urobím vianočnú hubovú polievku. sama som prenáramne zvedavá...ale určite bude super, už teraz slintám jak bernardín...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz