Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

chlieb slaninu cibulu horcicu som dnes rano jedol.

pripadne mozem dat aj recept:

pripravite si vsetky potrebne suroviny.

jeden ostry noz.

sadnete si

s fucanim, vzdychanim, chrochtanim sa napchate.

postavite sa a upracete po sebe.

fajnsmekri mozu po upratani zacat hulakat na partnera:"dievka moja, dívaj akého máš chlopa doma!" a pokusit sa ju zdvihnut (fuj, nechaj ma, smrdis od cibule!), pripadne si zakrepcit (uz si pripraveny do zahrady?!)

Zverejnené

Doplň ešte čím si tie výdatne raňajky zapíjal, nech máme "kompletku" :confused:

Mlieko to asi nebolo, že ? :)

Zverejnené

bolo to mlieko. ja v lete s mliekom zapijam COKOLVEK.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

vcera som pojedla kopu dobreho jedla na Gastrofeste Kosice, napr. toskanske rolky so susenou sunkou, fazulkami a rozmarinovymi zemiakmi, vyberovy tanier syrov, grilovana rybka s hluzovkovou omackou a salatom s balzamiko kremom, parmezamnovy kosicek so stredomorskym salatom a super dezerty...maliny s mascarpone, puding s lesnym ovocim, cokoladova pena s jahodami a amaretom, 2x jahodovy sorbet, ruzovy a biely sekt....mnaaaaam :P

Zverejnené

hmm... tiež by som si rada dala: vyberovy tanier syrov, maliny s mascarpone, puding s lesnym ovocim, cokoladova pena s jahodami a amaretom, biely sekt .:P

no, moje chuťové bunky momentálne oblažuje akurát popradská káva a medový zákusok.

Zverejnené

Ďakujem za recept. Čerešne aj ja stále odkôstkujem. Môže byť chutný aj s marhuľami.

Zatiaľ, čo som piekla s marhuľami, slivkami, tak to bol koláč z kysnutého cesta a s posýpkou. Určite to tiež pečiete.

Dnes budem piecť pizzu a orechovníky.:)

Zverejnené

Dnes boli pirohy s lekvárom a tvarohom, polievka kapustová s údeným kolienkom.

Prosím pekne o výborný, vyskúšaný recept na parížske rožky, tak ako ich vy, pečiete.:rolleyes:

Zverejnené

Takéto "mastné" zákusky /ale ani zákusky s kávou/ "sa" u nás nerobili, pretože toto nemalo úspech.

Ale kysnuté koláče, to áno ... také "moravské koláče" a pagáče, tie "sa" mohli robiť dosť často.

Asi jediný krémový zákusok, ktorý "mohol byť" bol "metrový koláč". :rolleyes:

Skús sa ešte obrátiť na priateľa googla, tam ti to vyhodí pár receptov aj s fotkami, aj s komentárom.

Zverejnené

Moji "chlapci" zjedia kysnuté aj krémové zákusky.

Ten "metrový zákusok" je maškrtou môjho manžela. On rád mlsá .. a potom tie kalorie musí svedomito spáliť.

Na parížske rožky som mala veľmi dobrý recept, ale nejako mi "zmizol" ?.. a pri pečení je dôležitá dôslednosť ingrediencii, množstvo.., ale viem od koho som recept dávno získala, tak sa na dotyčnú osobu obrátim.

Myslela som, či náhodou z vás tu niekto tie parížske rožky častejšie nepečie, lebo by som rada vyskúšala aj niečo trebárs nové, vami vyskúšané..:rolleyes:

Na priateľa googla som sa obrátila, vytlačila si nejaké recepty, niekedy vyskúšam.

Dnes sme mali kuraciu polievku, segedínsky guláš, knedľu. :innocent:

Zverejnené

dve veci ma zaujali - iskra vari zimne jedla v lete... a druha vec - ten minuly cas o dnesnom obede, to sa u nas este jakziv nepodarilo.. nehovoriac o tom, ze dnes som dokonca vstala iba pred pol hodinou, ja mam este zaspate brucho, iba kavicku si davam, obed by som nezvladla zjest, nie to este uvarit..

dnes dam na plech piest na vacsie kusy baklazan, cukinu, cervenu a zltu papriku, cibulu, cesnak, oliv olej a tymian... vecer budu lososove cestoviny s chilli.. mnam..

Zverejnené

:rolleyes: vyzerá to tak, že u nás segedínsky guľáš je zimno - letné jedlo :detektiv: a obvykle máme obed tiež neskôr, to len občas výnimočne si privstanem

a navarím skôr, keď máme nejakú dôležitú, neodkladnú akciu . :innocent:

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

dnes to bola sliepkova poliefka, talianske cestoviny s paradajkovo-bazalkovou omackou a creme brulee....kupila som si flambovaciu pistolku, tak som ju musela vyskusat...mnaaam :)

Zverejnené

studena brokolicova rozmixovana zbrnda s jogurtom.. mnam, strasne dobre.. v poslednej dobe sa pcham iba morskymi vecami - ryby, chobotnice, musle, garnaty, kalmare... pred tyzdnom som jedla na navsteve tu kupeneho mrazeneho zraloka, ale keby ten chudak zralok vedel, co z neho bude, tak ujde..

Zverejnené

Keď som prišla domov z práce veľmi milo ma prekvapili synovia a priateľka mladšieho, ktorá je u nás na návšteve.

Navarili kapustovú polievku s klobásou, vysmažili cuketu a k nej uvarili zemiaky. Ale, čo ma najviac dojalo, že upekli spoločnými silami orechovo - medový koláč. :taktitreba: Riadne prekvapko a veľmi milé. Sú skvelí. :) :)

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Počas mojej dovolenky som si spravil aj dobré jednoduché diétne jedlo ... nakrájal som zemiačiky dal som kuracie krídelko a splu to zabalil do alobalu a dal na pekáč či vok či čo to bolo :) a bolo to super :happyroll:

post-3-0-69768400-1313781225_thumb.jpg

• Pridať bod 1
  • Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

kurča ako kačica ...

to bol dnes obed, na trhu kúpené čerstvé bacuľaté domáce kurča ...

na toto jedlo si spomeniem asi tak raz zo rok, pritom je skvelé.

robím ho úplne jednoducho, neveľmi musím priveľké kombinácie chutí a vôní, v jednoduchosti je krása : ) :

kurča posoliť zvonku, dovnútra vsypať trochu drveného kmínu.

pekáč vymastiť / vyolejovať /, poukladať vrstvu kyslej kapusty, kurča tiež vycpať kapustou, prikryté piecť pomaly cca hodinu, po hodine dopiecť otvorené,

prípadne preložiť kurča na iný pekáč a dopiecť bez kapusty ...

vynikajúca varianta aj na kapustu, aj na kurča, s akýmikoľvek knedlíkmi

/ prípadne varenými zemiakmi, skvelé jedlo /

variant je hromada http://www.google.sk...3140l0.9.8l17l0, ale ujala sa táto zjednodušená ...

• Pred 5 týždňami...
Zverejnené

Naplnila som kapustu( holúbky), do toho najväčšieho hrnca, aký som doma našla... v kuchyni nám rozvoniava orechovník, makovník a kakaovník. To bude bašta. :dalbysomsi:

Uvidíme sa až v Novom roku 2012! :drink:

Zverejnené

čo však to ?

budeš najedený ? :)

tradičné silvestrovské ražničí sa koná dnes k večeri, ako každý rok, klasika,

kapustnica až o týždeň,

a zajtra bude losos ... či sú k tomu povery či nie, chcelo by jednoduchý recept, dámy a páni, na krásneho ružovučkého lososa, prosím prosím :)

Zverejnené

Dneska máme ako tradične to čo mávame aj na štedrý deň čiže vysmážaný kapor, majonézový šalát a kapustnica. Zajtra budeme jesť údenú šunku :). A pozor ľudkovia, zajtra žiadne hydina ....

Zverejnené

po spoločnom úsilí s kuchtiacimi dámami na Fóre / ďakujem dámy hellé a pink !!! : ) /,

dobrých radách a recepisoch dopadol losos včera večer nasolený, ocitrónovaný v páci v alobale, dnes preložený do pekáča s naukladanými kúskami masla, a skončil upečený a rozporcovaný a veľmi veľmi chutný ... :dalbysomsi:

post-3-0-95749600-1325425306.jpg ........... post-3-0-62581600-1325425329.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov