lopata555 Zverejnené 19. Október, 2010 Zverejnené 19. Október, 2010 aha lebo ja si tiež robievam pečené zemiaky ... tak že ich nakrájam na mesiačiky, osolím, okmínim a dám olej ... na sucho ma to robiť nenapadlo no ... jablká sa vyprážajú ja viem aj ich vyprážam na kačacom tuku a podávam z kačacou pečienkou, lahoda
game Zverejnené 19. Október, 2010 Zverejnené 19. Október, 2010 ono to nie je celkom nasucho, a vlastne sa robia v pare ... vo vlastnej, zemiaky obsahujú dosť vodytrochu toho oleja to znesie, aj na to mierne dopečenie, ale niekedy, keď sú skutočne vynikajúce zemiaky, nepotrebujú ani to dopekanie ... a kmín nedávam, lebo jednoducho už nie, k vareným sme kedysi dávali, ale k týmto akosi nie, ale aj to je podľa chuti ;) no vidiš to, najbližšie tam šupni ananás, čo to spraví ;)
lopata555 Zverejnené 19. Október, 2010 Zverejnené 19. Október, 2010 no vidiš to, najbližšie tam šupni ananás, čo to spraví to radšej nie, ananás mám skôr obľúbený na kuracích pečienkach ;) a to aj tak ked to dusím ;)
Klingonka Zverejnené 20. Október, 2010 Zverejnené 20. Október, 2010 Mňam, zemiaky na všeliaké spôsoby, nedávno som si kúpila takú brožúrku s receptami. Neviem čo z nej spraviť skôr.V Rakúšku robili super pečené zemiaky, boli pred tým trocha prevarené (ošúpané), pokrájané na štvrťky a potom pripečené na veľkej panvici (oleji)+ nejaké korenie, skúšala som to doma, super boli.Robievam aj Americké, nemohla som si najprv nájsť systém - ako ich poukladať (šupkou smerom nahor sú lepšie). Ale už keď sú odstaté už niesú také chrumkavé. Z tých vyprážaných zelenín mi nechutí iba cukuna.
game Zverejnené 20. Október, 2010 Zverejnené 20. Október, 2010 včera sme ešte na xate s lopatom ochkali nad tým, že sme akurát dostali chute na super jedlá a mňamkové zemiaky ;) klingonka, keď niečo z toho receptára odskúšaš aj s fintami, môžeš nám to sem šupnúť, zemiaky môžeme ... teda ja určite ;)
weirdo Zverejnené 20. Október, 2010 Zverejnené 20. Október, 2010 dneska pangasius na grecky sposob (zapekany s paradajkami a syrom) ;)
game Zverejnené 31. December, 2010 Zverejnené 31. December, 2010 pojdem pomaly nachystať ingrediencie, silvester a Nový rok je u nás bežný deň, Nový rok niečo ako bežná nedeľa, ale jednu vec dodržiavame odjakživa, to začala ešte babka, večeru ... a na silvestrovskú večeru ražničí a v nejakej podobe hranolky, to už podľa toho, ako sa chce komu krájať, a akého tvaru sú zemiaky ...na hranoly či ozdobne či na krúžky ...kapustnica alebo plnená kapusta, to je normálne jedlo, ale na večeru proste ražničí ... :lol:
perinbaba Zverejnené 26. Február, 2011 Zverejnené 26. Február, 2011 ... a platí ešte stále, že na Nový rok sa nevarí hydina ? :vystraseny: to platilo a platí stále, teda aspoň v našej rodine sa to stále dodržiava . Ja nikdy nevarím na Nový rok hydinu, ani rybu, aby nám neodletelo, resp. neodplávalo šťastie, ale či to aj naozaj paltí, tak to je niekde medzi nebom a zemou
littlewitch Zverejnené 28. Február, 2011 Zverejnené 28. Február, 2011 perinbaba, aj u nas sa to dodrziava poctivo, uz kvoli mojej "trdiciichtivej mamine", ta by to nerozdychala, keby sme Novy rok mali s hydinou :zubiska:
pink Zverejnené 9. Marec, 2011 Zverejnené 9. Marec, 2011 ludia, ja mesiac snivam o kuracom perkelte s haluskami a tutok jeden forumak to mal dnes na obed... :bezradny:
game Zverejnené 9. Marec, 2011 Zverejnené 9. Marec, 2011 pridávam sa : dnes som varila kurací perkelt s haluškami ... mňam :bezradny:
lopata555 Zverejnené 10. Marec, 2011 Zverejnené 10. Marec, 2011 dneska som sa rozhodol že sa nebudem len tak flákať ale urobím si konečne dajakú pochúťku zo zemiakového cesta ... a kedže som doma kačaciu ani kuraciu pečeň nemám / chcel som lokše / tak som sa rozhodol to upiecť, vykrajoval som nepravidelné kolečká ... obr.prel.na FTP.g.
perinbaba Zverejnené 12. Marec, 2011 Zverejnené 12. Marec, 2011 ludia, ja mesiac snivam o kuracom perkelte s haluskami a tutok jeden forumak to mal dnes na obed... :) pridávam sa : dnes som varila kurací perkelt s haluškami ... mňam :) nakukla som sem a dostala som chuť na kurací perkelt, tak dnes bol na stole 1
iskra Zverejnené 13. Marec, 2011 Zverejnené 13. Marec, 2011 Pečená kačica, červená kapusta, lokše. :)
Hellé Zverejnené 26. Máj, 2011 Zverejnené 26. Máj, 2011 zacala jahodova sezona..jupiiii :smilieee: :) dufam, ze ich bude vela-vela, aby doslo aj na jahody s balzamikovym octom a drvenym korenim..mnam
chlapeczjuhu Zverejnené 2. Jún, 2011 Zverejnené 2. Jún, 2011 jahody s balzamikovym octom a drvenym korenim. he? s cim????? :doh:
Hellé Zverejnené 2. Jún, 2011 Zverejnené 2. Jún, 2011 :doh: citas dobre.. tu je recept http://www.apetitonline.cz/recepty/1545-jahody-s-balzamikem.html
chlapeczjuhu Zverejnené 2. Jún, 2011 Zverejnené 2. Jún, 2011 no, kazdemu podla vlastneho gusta ale ja mam rad balzamik akurat tak na salate. jahoda, to radsej po starom, s cukrom pripadne bez neho.
flora Zverejnené 6. Jún, 2011 Zverejnené 6. Jún, 2011 Pre Pink a mnohých iných :confused: Bazový sirup : 25 kvetov bazy umyť 2l vychladenej prevarenej vody v ktorej rozpustíme 70g kyseliny citronovej. 2kg cukruVodou zalejeme kvety bazy a tak to necháme odstáť 24h.Kvety precedíme cez gázu a vo vzniknutej šťave rozpustíme 2kg cukru. Zasa to necháme deň postáť. Na druhý deň sirup prevaríme a ešte horúci nalievame do fliaš a hneď zatvoríme. Necháme vychladnúť. Sterilizovať nie je potrebné. Ja robím sirup rovno z dvojitej dávky. Deťom veľmi chutí.
damor Zverejnené 6. Jún, 2011 Zverejnené 6. Jún, 2011 raz som ako mala ochutnala domaci bazovy sirup a nic lepsie som uz odvtedy nepila, zial nemam zahradu, tak pre tych, co hladaju akotak schopnu nahradu v obchode, tak je dobry yo bazovy sirup
flora Zverejnené 6. Jún, 2011 Zverejnené 6. Jún, 2011 Damor veď to je na tom najlepšie, že na tento sirup vôbec záhradu nepotrebuješ. :confused: Ja tiež bazu nezbieram v záhrade. Teraz je všade bazy habadej. Choď do prvej dediny v okolí a nazbieraš bazy za plnú tašku.Len sa snaž nezbierať okolo cesty. Vyber si lokalitu, kde je relatívne čisto. Ja sice sirup vôbec nepijem, ale cez prázdniny sirup nekupujem, deti pijú tento.
secretka Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 Aj keď sme síce v téme "jedlo", píše sa tu aj o sirupe z bazového kvetu, tak pridám aj ja niečo, čo kedysi dávno robievala naša mamina. Nápoj z bazového kvetu Do väčšej, cca 10 litrovej nádoby dať 8 litrov vody. 1 kg cukru uvariť v 1 litri vody, nechať vychladnúť a vliať do veľkej nádoby. ½ kg práškového cukru upáliť na karamel, zaliať ½ litrom vody a vychladnuté vliať do 10 litrovej nádoby. Pridať - umyté a na kolieska nakrájané dva citróny, - 8 kvetov bazy, - 3 lyžičky kyseliny citrónovej Nechať pôsobiť 4-5 dní, potom precediť a preliať do litrových fliaš. Fľaše uzatvoriť korkovým štuplom /nápoj vo fľašiach ešte trošku "pracuje" a občas štupel "vyrazí"/.
pink Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 my to robime menej zlozito - rozpis na desat litrovv piatich litroch nechas postat bazove kvety dva dni, precedis a prilejes dalsich 5 litrov, cukru v pomere 1:1 a na tych 10 litrov stavy s cukrom das 2PL kyseliny citronovej, zamiesas, stiahnes do demizona a este asi dvakrat stiahnes kvoli necistotam na dne... celu zimu je demizon vo vinnej pivnici /cca 12°C/ secret, taku stavu, co bublinkuje zboznujem, robime to malo, ale v detstve sme to mali u starej mamy stale vo flasi od uhoriek na okne.. osviezujuce, vyborne, skoda, ze sa to minie tak rychlo... damor - yo je dobre, skoro sa to aj podoba doma urobenemu sirupu a aj jeden dzus, len si nepamatam vyrobcu robi bazu s niecim a tiez je to dobre.. inak bazy rastie vsade vela, vyhybat sa treba prasnemu miestu a smogu.. bazu pred nalozenim nechavam namocenu v kybli, nech sa utopia chrobaky.. jo a bazu aj susime, na zimu, do cajovej zmesy..
Hellé Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 akurat sa napchavam greckym salatom a grilovanym syrom halloumi..neskutocne dobre :confused: ten bazovy sirup znie zaujimavo, ale ja som leniva na taketo nieco...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz