Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tak na zaviny si teda netrufam :) toho sa bojim,ako cert kriza,ze to pokazim :) ale tie moje dnesne rezance sa podarili,mam ich asi v 5litrovej miske ;) su s makom a cukrom. A skusia sa nezjest!!! :lol:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

ani jedna zodpovedná baba tu nie je, ktorej by som sa spýtala, čo bude v nedeľu variť na obed !!! :lol:

mne dochádzajú nápady !!!

páni, ste na rade ako kuchári !!!

bude to kura, lebo kura je už vybraté z mrazáku.

a polievka kuracia nedeľná. potiaľ by sme to mali.

a čo ďalej.

Zverejnené

vynikajúce domáce zemiačiky

tento zákusok som nemal ani nepamätám

Zverejnené

nakoniec z toho v nedeľu bolo kura na cesnaku so šťavičkou a ryžou a včera penne pre zmenu s brokolicou ...

a dnes som bola na obede a jedla nezdravé veci a stratila som zdravý rozum, plnené morčacie, vyprážané, hranolky dobré slané a kopec zeleniny a ešte navrch dupľovanú čokolodávo citrónovú zmrzlinu ... to boli raňajky, obed aj večera a zajtrajšie raňajky ... :lol: :)

Zverejnené

takéto príspevky by mali byť po 22:00 zakázané

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

sused ma zasa obdaroval hromadou baklažánov ... každý rok nasadí jak turecký roľník, a tento rok mal dobrú úrodu, len to musel narýchlo pozbierať, lebo baklažán zachutil aj slimákom ...

takže okrem môjho klasického penne s kuracím mäskom a baklažánom / to príde tento týždeň / som tie menšie použila prvýkrát v živote na nátierku ...

presnorila som net, je tam kopa receptov, nakoniec som urobila takú jednoduchú, na topinky, čo má šancu, aby sa zjedlo ...

s cesnakom, olivovým olejom, citrónová šťava, mleté korenie, soľ. paráda.

plus baklažán - upečený do mäkka, vyškrabaný zo šupky, a v receptoch stálo, že "roztlačíme vidličkou"

nadávala som pritom ako už dávno nie

musela som to po troške zoškrabávať, nieže tlačiť, ale nakoniec sa ako tak zadarilo.

hm, tá topinková pomazánka sa celkom dá. nevyzerá vábne, ale dá sa :(

Zverejnené

game a ja som baklazan nemala, ani nepamatuju :( kedysi som ho plnila a zapekala takym mletym maskom, to bolo dobre, kupila som pomlete kuracie a rozrobila s vajickom a do prekrojeneho a vydlabaneho baklazanu som to nalozila a zapiekla.

Taka jednoducha mnamka :( boze, a uz som hladna ;)

• Pridať bod 1
Zverejnené

jáj, už mi zostali len dva, tie už ti nepošlem !!! :(

ano, s baklažánom a plnkou - aj takýto recept som našla, a takéto plnené zapečené som zvykla robiť cukkiny alebo mladučké biele tekvičky ... to bolo tiež skvelé :(

a celé leto som si na tie recepty nespomenula ...

musíme tu písať tuším častejšie, dokelu, potom je furt problém, čo variť ... dokelu, kel ! ten dávno nebol ;)

Zverejnené

ked pises o keli, mam skvely recept.

Vola sa to snehovy kel a to sa ovaria trochu kelove listy a tie potom nakrajas na rezance.

Z bielkov vyslahas sneh a pridas kel :( a potom este pre dohustenie, pridas hladku muku, osolis a lyzicou vykrajujes take kopky, ktore smazis na oleji - horucom ;), to je velmi mnamkove :(

Zverejnené

koľko toho snehu ? :(

práve som kutala po receptoch na karfiol, zistila som, že karfiol zazerá v chladničke po baklažáne, tak nech má radosť ...

nech to nie je vždy vyprážaný, vybrala som dva také fašírkovo - plackovo karfiolové, som zvedavá, čo s tým spravím... keď sa mi bude chcieť plackovať, ovšem ... robieva niekto niečo podobné ?

Zverejnené

game, toho snehu davam podla mnozstva kelu :(, tak pre osadenstvo mojej rodiny - pocitam dvoch pubertiakov, ja + fretka, tak z dvoch bielkov a este pár kuskov ostane mojim rodicom :(

Karfiolove placky sme kedysi skusali, aj sa podarili ;)

Zverejnené

take nerobime ale naposledy sme robili tekvicove placky. marha fasza volt.

• Pridať bod 1
Zverejnené

to verím, tekvicové sú úplne super, aj z cukkiny sme už robili, je to také jemné, lahodnejšie ako zemiakové / čím nechcem povedať, že zemiakové sú nedobré :( ! /

tekvica a cukkina sú také mäkké zeleniny, v recepte na karfiolové placky hovorili, že netreba karfiol povariť, v druhom zasa že treba, ale karfiol je tvrdý, tak som ho povarila ...

a keď už bol povarený, pridala som aj jeden baklažán, predposledný zo zásoby, a pekne som karfiol rozobrala na ružičky, baklažán pokrájala na kolečká, a všetko obalila ...

nekonali sa placky, až nabudúce, ale nevadí, aj tak bolo spolu s v rúre robenými zemiačikmi, zeleninkou, zeleninovou polievočkou, úúúúplne dokonalé :(

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

dneska som si spravil plnené zemiakové placky s duseným pikantným mäsom :zubiska: ... úplná lahoda :( a je to úplne jednoduchý recept ;) ... len treba mať trošku viacej času na prípravu

Zverejnené

toto je zdravý týždeň ...

teda zdravo zeleninový, ktovie prečo, ale listové zeleniny akosi možeme, a tento týždeň bol po dlhom čase kel, jaj nechcem sa chváliť, ale ten rrobím báječne ... a len sa po ňom zaprášilo, s perkeltom ... jáj ... mňam

a teraz nasleduje kapustnica, túto sezónu prvá ...

a ešte mám v chladničke jeden krásny veľký karfiol ...

nech žijú vitamíny ;) ;)

Zverejnené

tak kedže som si uvedomil že už dávno som si nespravil zemiakové knedle plnené kuraciou pečenou tak sa musím realizovať, zemiaky su už uvarené, ešte ich ošúpať a postrúhať a na dnes mám stým pokoj ;) ... zajtra si to dokončím ;)

Zverejnené

ha, ha vyprážaný zeler ;) ja mám rada takéto blbosti.

Ale dobrý bol, vôbec nie "rešetavý" (tých zemiakov bolo veľa)

post-846-048010800 1287324883_thumb.jpg

Zverejnené

Ten list vlavo je sucast jedla, alebo obrazok na tanieri?

Zverejnené

LEG

to je na tanieri

inak

nemám rád takéto "neochutené" zemiaky

Zverejnené

Neboli neochutené, prepražila som maslo a poliala som ich, nevidno to.

Zverejnené

to mohlo byť celkom fajn ...

už niekoľko rokov robím zemiaky takmer výlučne v trúbe ... pôvodne to bol recept od jednej susedy na nové zemiaky, ja som ho začala používať bežne, po celý rok, a je to veľmi jednoduché a diétne: na malý / či primeraný / pekáč nakrájať či na krúžky alebo na mesiačiky osušené surové zemiaky, posoliť podľa diéty či podľa chuti a trochu, skutočne stačí veľmi málo, len za náprstok či dva oleja, alebo olivového oleja ... prstami premiešať, a prikryť dobre alobalom. podľa veľkosti zemiakov sa pečú trištvrte hodiny až hodinu, nakoniec možno odokryté trochu popiecť do ružova. ide to takmer ku všetkému, sú výborné a zemiaky sa robia samé, netreba ich strážiť ... : )

a to jedlo mi pripomenulo, keď sa u nás bežne začali vyprážať kdejaké plody, kedysi to boli len patizóny, a neskôr kaleráby a zelery a ešte neskôr cukiny a baklažány a kdečo ... chvíľu to trvalo, kým sa to stalo samozrejmým bežne doma : )

Zverejnené

ešte začneme vyprážať jahody a ananás a bude to dokončené ;)

inak game a tie zemiaky sa ti neprilepia ked dávaš málo oleja ?

Zverejnené

nie, nelepia sa ... robím to v dvoch pekáčoch, podľa množstva ... jeden má teflón, tam sa trochu sem tam prichytia, ale nepripečú ... dajú sa normálne lyžicou ľahko oddeliť, druhý je misa z bielej glazovanej keramiky, tam sa neprichytia vôbec

odporúčam skúsiť to, kľudne môžeš dať viac oleja, ale nie priveľa, lebo ten olej vlastne tie zemiaky nevstrebú, len trochu ... aj to dopekanie odokryté je dobre si odskúšať, lebo vtedy sa môžu prichytiť : )

to si fakt treba odskúšať, tiež som to odskúšavala svojho času, a robím to už roky ... tie zemiaky sú fakt skvelé ;)

no ... jablká sa vyprážajú ;)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov