Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dnesny obed : Zapekane morcacie rezne v syrovej omacke

Nic narocne,je dobre,ze uz teraz su omacky susene v sacku a staci ich vymiesat so smotanou a zaliat v pekaciku masko :lol:

Obrázok

moj vysledok nie je ako na fotke,nemam to tak velmi cervenkaste

• Pridať bod 1
Zverejnené

doooobre si vybrala :lol:

takéto čosi zvyknem robiť s kuracími rezňami, vďaka za tie hotové omáčky :)

mimochodom som zistila, že to treba nechať v peci dlhšie, než je napísané na sáčku, aby bolo mäso krehšie, a chytí to aj takú kôrku nakoniec :)

a skúšali ste už niekto tie zázračné sáčky na kuracie stehná ? báječná reklama na to ide, potrepú stehná v sáčku s prísadami, a potom sa to zo sáčku vyvalí a je to taaaaaak šťavnaté .... ;)

a akosi tieto hotové práškové omáčky na resne sú z obchodu hneď preč, kým na tie stehná tam majú stále ...

viem, že ľudia by nedbali, keby kurčatá mali štyri prsíčka a žiadne stehná, ale skúšali ste to už ?

a dnes je ryža a kura na cesnaku

Zverejnené

Skusala som sacik s paprikou a bilinkami :lol: A myslim,ze to malo celkom slusny ohlas. :) mala som kupene take malicke stehna,len tie spodne,tak sa ich vmestilo do vrecka viac

Zverejnené

No ja som si nezvykol zapekať ... ale asi to predsa len vyskúšam :lol:

Zverejnené

hm. keby som tam dala aj niečo iné než drobné stehienka ? čo by sa stalo ?

dostala som odvahu skúsiť to ...

lopatka vyskúšaj, je to dobré :lol:

Zverejnené

nemám vzťah k vareniu a tak veľmi nevarím... dnes som po veľmi dlhej dobe varila polievočku! naposledy som ju varila 1.januára :)

je to síce chudobná študentská polievočka, ale je skvelá, v chorobe priam úžasná!

bujón, mrkvičky, zemiačiky, cibuľka, cesnačik a skvelé rezance... mňam! :lol:

Zverejnené

dostala som odvahu skúsiť to ...

Game,skusila si?

Ja hej:D klasicke kuracie prsia som nakrajala na vacsie kusky a bolo to celkom mnnami :)

arwiel,to znie uplne mnami,taka polievocka.

Boze...ja neviem,co zajtra na obed :lol: pomooooooooooooooooc

Zverejnené

Ja som si minule tak narychlo osmahla kuracie masko v marinade - ta pozostavala z korenia, soli, vegety, kecupu a horcice... Pripadne trosku cesnaku. Kruci to masko bolo take uzasne... Makkucke a stavnatucke :lol:

Zverejnené

lw,

ešte som neskúsila, nedošiel na to rad ... :lol: ale bude, podľa tvojho recepisu :)

zajtra bude zeleninový obed ... ťažký ľahký zeleninový, vyprážaný karfiol, brokoli, zemiaky, a nedeľná polievka z drobkov s kopou zeleniny ...

Zverejnené

Ak to nie je príliš veľké, tak nič zlého.. :lol: No napríklad my sme skúšali celé kuriatko a neprepieklo sa v niektorých partiách dobre dovnútra... bolo treba ponarezávať a tak, a nechať dopiecť trošku... :)

Zverejnené

:lol: nemyslela som na veľké, ale stehienka mám rada len ja, teda rodina tak napoly sa podelí o kura. myslela som tým to, ako to spravila lw, vlastne kura, ale rozporcované, čiže aj stehienka aj prsíčka ... že aké by to bolo :)

už to musím spraviť, len to stále nevychádza ... aj tak častejšie robím kura rozporcované, akýmkoľvek spôsobom, ale rozporcované, stehná na dve časti, krídla, prsíčka na dve časti, aby neboli priveľké porcie ... :)

Zverejnené

Jáj, tak to potom v pohode :lol: ak to nie sú tak veľké kusy, že sa to neprepečia, kľudne môže byť... :) čiže hor sa do toho :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

dnes z nedostaku inej zeleniny bolo moje klasické penne s kuracími prsami s nakrájanou brokolicou / nakrájané aj tie mäkučké stonky a ružičky ponechané trochu väčšie ... perfektné :lol:

tuším zatiaľ úplne narovnako s baklažánom aj pórkom ...

ja som sa zabudla priznať tuším, že raz som doma nemala nič iné, len cukinu, a robila som to aj s cukinou ... aj to sa dalo bez problémov zjesť :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

dnes zážitok s pravým mexickým jedlom " na vlastné riziko " ... :lol:

ja by som nemohla pálivú papriku, ale pol taniera nejakého chilli-papričkového-fazuľového-ostrého čuda vyradilo na chvíľu zopár ľudí !

predstavila som si pritom, ako do seba tí magori na súťažiach v mexiku ládujú do seba tie najpálivejšie papričky na svete / habanero tuším / ... no stačilo mi vidieť útrapy pár fórumákov po "vlastnom riziku" :) :)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

dnes je na rade maďarská kuchyňa ...

staré klasické babkovské jedlá a recepty bez nejakých inovácií :lol:

s jedným rozdielom: babka používala na omastenie bravčovú masť / a nedávno som čítala, že vraj sa začínajú zoberať aj lekári tým, že trochu bravčovej masti neškodí, nemusí byť všetko olej ... ale ja zatiaľ na varenie olej : ) /

čistá slepačia polievka a kurací perkelt s haluškami ...

Obrázok Obrázok

/ hm ... tyúkhúsleves és csirkepörkölt nokedlivel :) /

Zverejnené

nemáš vtom perkelte málo šťavy ? :lol:

nemám, to je len efektné pre obrázok :) šťavy je tam dosť a dosť :)
Zverejnené

polievka na sporaku vyzera rovnako :-)))

masko este nie je, bude, uvidim podla aktualneho stavu chladnicky

Zverejnené

dostal som chuť na šolíčky :lol:

je to vlastne úplne jednoduchý recept, uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich, nastrúhame, a dáme do hladničky najlepšie na 24 hodín aby nám zemiaky trochu odstáli, potom do nich pridáme múku trocha soli a urobíme stoho cesto :) / je to vlastne zemiakové cesto / niekto stoh ukrajuje kúsky no mne sa to viac páči na kolieska tak si to vykrajujem decovým pohárikom ... a vysmážam to na rozpálenom oleji ... a podávam to zo šľahačkou a čučoriedkami :) ... lahoda na maškrtné jazýčky ;)

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

dnešný post obed ... teda pred obed boli rajčiny, ale reďkovky a cibuľka sa mi dnes priam žiada ... tak je jarný post obed

budem smrdieť, ale nech :lol:

Obrázok

Zverejnené

vyzera to sialene zdravo, hladna by som bola za polhodinu, statie ze mam na sporaku segedin :lol:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

kdesi som začula spomínať pred pár dňami španielske vtáčiky, jaj, už viem, v čakárni u lekára : )

... a dokonale som sa zbláznila, lebo sa ich chystám zajtra robiť

nerobila som to tak dlho, že som si musela vyhľadať nejaké recepty, ale len na nete je ich tisícdvestodvadsaťštyri ... približne ... :lol:

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Tak dnes sa chystam na tvorbu domacich rezancov. Robila som to asi tak pred sto rokmi,game,normalne,aby som nebola pred vlastnou maminou za sprostu,som si radsej nasla postup na nete. To by bolo prednasania,ak by som sa spytala :lol:

Zverejnené

to moja mi nadáva furt za koláče. nie osúchy a zákusky a tak, ale klasické makové tvarohové kakaové a také všelijaké koláče tie zatočené dlhé záviny ... vie ich robiť fantastické, trvalo je celé roky, kým sa to naučila také, že sú najsamfantastickejšie na svete, a ja nie a nie sa k tomu dostať naučiť sa to

lw, chápem ťa :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov