Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

:lol: tuším sme sa začali školiť navzájom :)

Zverejnené

na diskusnom fore o nic ine nejde, iba si odovzdavat skusenosti a poznatky :lol:

ty ma naucis varit, ja teba pisat spisovne.. :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

moja dnesna vecera bolo vrecusko s pumpkin seeds... stipe ma jazyk a mam plne brucho :lol:

Zverejnené

ten pumpkin seeds ma dostal ... nečuli ste čosi o tekvicových semiačkach ?! alebo po predajcoch tökmag :lol:

obed kurací paprikáš s haluškami ... hmmm :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Zhaname s priatelom recept na penne - popripade spagety Puttanesca ( :) )..google mi vysypal more rp. a ja som z toho vedla :lol:,ak niekto ma osvedceny recept,prosiim,chceme vyskusat. :)

Ak niekto nevie,co to je ,tak je to take mnami toto:

Obrázok

Zverejnené

robievam jedno penne, obmieňam v ňom dva druhy zeleniny, podľa toho, aké práve mám alebo mali na trhu ...

takže je k tomu treba kuracie prsíčka, trochu mletého čierneho korenia, trochu vegety, paradajkový pretlak a kečup, oregano, baklažán alebo pór a cestoviny penne

prsíčka na tenké prúžky alebo kúsky, používam len jednu zeleninu - buď baklažán alebo pór, / dobrý veľký baklažán aj pór, ono sa to tam stratí /, takže baklažán na menšie kocky, pór na krúžky

prsíčka do woku orestovať, keď sú takmer hotové, trochu vegety, a keď sú hotové, prisypať zeleninu, bude toho zrazu plný hrniec, potrebuje pár minút, zmäkne za chvíľu, / zvyknem použiť na tých pár minút napoly prikrytú pokrievku /a pomaly sa stratí, zvyknem miešať, aby sa odparila všetka voda, ale nie je podmienkou, potom štipku dve mletého čierneho korenia a oregano ... dávam ho dosť, pol sáčka, aj viac, je to krásna stredomorská vôňa

keď sú cestoviny uvarené, penne zmiešame s masou mäsa a zeleniny, a jedného paradajkového pretlaku a množstvom kečupu cca rovnakým ako bolo paradajkového pretlaku. všetko zmiešať, a šup do vypekacej misy.

keď je doma mozzarella syr, nakrájať na krúžky, položiť navrch a dať zapiecť na päť - desať minút.

robím to dosť často, lebo je mňam

v pôvodnom recepte bol len baklažán, ale raz som nemala, tak som tam šupla pór, je to rovnako dobré, ak nie lepšie

a pôvodne tam mal byť len paradajkový pretlak, ale bolo to s ním dosť kyselé, tak som polovicu nahradila kečupom, a teraz je to úplne skvelé

a je to divné, ale ohrievané na druhý deň je to celé ešte lepšie, všetky tie chute sa úplne vyrovnajú, mňam.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Game..

Tak si ma natolko svojim receptom inspirovala,ze som sa dnes rozhodla urobit si verziu s porikom :lol:

Dakujem,moja

Zverejnené

no som zvedavá :lol:

ja sa chystám spraviť druhú verziu na budúci týždeň, od suseda som dostala taký nádherný filajový usmievavý baculatý baklažán :)

Zverejnené

Tak game,musim povedat,ze skvely recept si sem supla,velmi mnami.Ja som tam supla,tak ako ty pol sacku oregana,co ma najskor vylakalo. Ale potom,co sa to vsetko zmiesalo aj s cestovinkami,tak toho bolo akurat ako na stredozemi..fajne vonave :)dakujem za tip

• Pridať bod 1
Zverejnené

je toho množstvo, to oregano sa tam stratí :lol:

tak nabudúce ešte s baklažánom ... je moc fajn že to chutilo :)

ináč ... aby som pravdu povedala, ten recept má aj u nás taký úspech aj preto, že je to chuťovo skvelá gebuzina, aj preto, že to nie je nič zložité a potrebujem minimum hrncov ... neznášam zložité recepty s tisícjedna ingredienciami :)

Zverejnené

tento týždeň padol baklažán na penne ... a penne padlo rekordne rýchlo za obeť žravosti :lol:

a dnes to bola klasická nedeľná polievka, tentokrát hovädzia, a takáto čína, z morčacích pŕs

Obrázok

• Pridať bod 1
Zverejnené

Gameee,mnaaam ta cina vyzera uplne uzasne :)

U nas boli bravcove rezne plnene so syrom a sunkou + hranolky,take neskutocne nezdrave jedlo,ale co,obcas sa musi aj zhresit :lol:

Obrázok

• Pridať bod 2
Zverejnené

ale ten "nezdravý" tanier vyzerá dokonale fantasticky ... nádhera, dokonalá nádhera :)

hm, minimum hranolky v blízkej, veľmi blízkej dobe budú :) ;) :lol:

Zverejnené

absolvovala som 5 dní na chate a s tým prišlo aj pár experimentov na grile aj v kuchyni, najvtipnejšie dopadlo spoločne vytvorené a dlho očakávané žrádelko (anglická slaninka, špeky, cibuľka, zemáčky, rajčata, papričky, všetko možné korenie...) -

Obrázok

žiaľ, , spravili sme základnú chatársku chybu a síce: vytiahnutie z pahreby sa realizovalo až v dobe pokročilej spoločenskej únavy hlavného vyberača (aj ostatných) a to, čo sa podarilo zachrániť porádne škrípalo pod zubami a nieslo stopy popolovej hmoty :)

(aj keď si tak tajne myslím, že to bolo každému jedno :) )

Ďaľšia papanica skončila bez pohromy, ale nebolo mi všetko jedno, keď cizy do špagiet s hríbami, zeleninami, koreninami chcel za každú cenu pridávať becherovku a pivo :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Bijou :lol: a ako to s tou becherovkou a pivom dopadlo ?

Inak to nemusi by zly napad. Ja pridavam pivo do cesticka na rezne :)

Zverejnené

do vajíčok na trojobal :) alebo pivo alebo minerálku :)

pivo sa dosť často používa na kdečo, keď tak pozerám občas nejaké varenie v tv, červené, biele víno, sherry, a vodka a kdečo ... becherovka je novum, ale nikdy nevieš ... :lol:

Zverejnené

Ja som kedysi pouzivala mineralku na zaliatie naklepanych reznov,game normalne si mi to pripomenula..boli take,ako to povedat,asi viac nadychane :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

:) ja dávam len mliečko do vajíčok :lol: minerálka ma ešte nenapadla :)

Zverejnené

Mlieko je taka klasika,niekto mliekom podlieva aj pecene maso ,ked sa pecie v rure,to som aale neskusala,nejak sa bojim toho mlika :) :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

oblievanie masa pivom je samozrejmost, ale s tymi cestovinami som si to nevedela predstavit a Becherovkove spagety tiez nie, tak som to zatrhla, mozno nabuduce, ked bude po ruke dostatok surovin a obchodov, v pripade, ze vysledok bude nejedly :lol:

niekto mliekom podlieva aj pecene maso ,ked sa pecie v rure

pecena krkovicka zaliata v trube dobrym litrom mlieka je neskutocna lahodka, mlieko doda masu vynikajucu chut, jemnejsiu, lahodnejsiu, mnam !
  • Pridať bod 1
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Obrázok

Domace palacinky s fantastickou jahodovou zmrzlinou, cucoriedkami, slahackou a jemne posypane kakaom, mnam. Teraz som to spravila a uz sa vsetko minulo :lol: Nikdy predtym sa mi nepodarili take fantasticke palacinky ako teraz, boli akurat sladke, akurat jemne a hlavne makkucke :) Ach... A vnutri bola ta zmrzlina. Povodne sice mala matka nieco upiect, ale kedze to odmietla, zhostila som sa toho ja a ham, behom par minut to vsetko zmizlo :)

• Pridať bod 2
Zverejnené

dorobil som kapustove strapacky. idem jest vela. mne treba.....

• Pridať bod 1
Zverejnené

buď lúbiš strapačky tak moc alebo si moc hladný alebo ešte rastieš :)

ja som mala teraz červené hrozno ... dobré, moc dobré

Zverejnené

dnešný obed zázračná slepačia polievka a americké kurča, ktoré ja volám "čo farma dala" :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov