lopata555 Zverejnené 20. Júl, 2009 Zverejnené 20. Júl, 2009 :lol: tuším sme sa začali školiť navzájom :)
pink Zverejnené 20. Júl, 2009 Zverejnené 20. Júl, 2009 na diskusnom fore o nic ine nejde, iba si odovzdavat skusenosti a poznatky :lol: ty ma naucis varit, ja teba pisat spisovne.. :) 1
game Zverejnené 20. Júl, 2009 Zverejnené 20. Júl, 2009 dáma a pán, k téme prosím ... vydržte, xat už bude :lol: téma o pravopise je mimochodom tu : Pravopis a slovenčina na slovíčko tu je téma jedlo a recepty a čo dobré papať :)
pink Zverejnené 22. Júl, 2009 Zverejnené 22. Júl, 2009 moja dnesna vecera bolo vrecusko s pumpkin seeds... stipe ma jazyk a mam plne brucho :lol:
game Zverejnené 23. Júl, 2009 Zverejnené 23. Júl, 2009 ten pumpkin seeds ma dostal ... nečuli ste čosi o tekvicových semiačkach ?! alebo po predajcoch tökmag :lol: obed kurací paprikáš s haluškami ... hmmm :)
littlewitch Zverejnené 29. August, 2009 Zverejnené 29. August, 2009 Zhaname s priatelom recept na penne - popripade spagety Puttanesca ( :) )..google mi vysypal more rp. a ja som z toho vedla :lol:,ak niekto ma osvedceny recept,prosiim,chceme vyskusat. :) Ak niekto nevie,co to je ,tak je to take mnami toto:
game Zverejnené 29. August, 2009 Zverejnené 29. August, 2009 robievam jedno penne, obmieňam v ňom dva druhy zeleniny, podľa toho, aké práve mám alebo mali na trhu ... takže je k tomu treba kuracie prsíčka, trochu mletého čierneho korenia, trochu vegety, paradajkový pretlak a kečup, oregano, baklažán alebo pór a cestoviny penne prsíčka na tenké prúžky alebo kúsky, používam len jednu zeleninu - buď baklažán alebo pór, / dobrý veľký baklažán aj pór, ono sa to tam stratí /, takže baklažán na menšie kocky, pór na krúžky prsíčka do woku orestovať, keď sú takmer hotové, trochu vegety, a keď sú hotové, prisypať zeleninu, bude toho zrazu plný hrniec, potrebuje pár minút, zmäkne za chvíľu, / zvyknem použiť na tých pár minút napoly prikrytú pokrievku /a pomaly sa stratí, zvyknem miešať, aby sa odparila všetka voda, ale nie je podmienkou, potom štipku dve mletého čierneho korenia a oregano ... dávam ho dosť, pol sáčka, aj viac, je to krásna stredomorská vôňa keď sú cestoviny uvarené, penne zmiešame s masou mäsa a zeleniny, a jedného paradajkového pretlaku a množstvom kečupu cca rovnakým ako bolo paradajkového pretlaku. všetko zmiešať, a šup do vypekacej misy. keď je doma mozzarella syr, nakrájať na krúžky, položiť navrch a dať zapiecť na päť - desať minút. robím to dosť často, lebo je mňam v pôvodnom recepte bol len baklažán, ale raz som nemala, tak som tam šupla pór, je to rovnako dobré, ak nie lepšie a pôvodne tam mal byť len paradajkový pretlak, ale bolo to s ním dosť kyselé, tak som polovicu nahradila kečupom, a teraz je to úplne skvelé a je to divné, ale ohrievané na druhý deň je to celé ešte lepšie, všetky tie chute sa úplne vyrovnajú, mňam. 1
littlewitch Zverejnené 30. August, 2009 Zverejnené 30. August, 2009 Game..Tak si ma natolko svojim receptom inspirovala,ze som sa dnes rozhodla urobit si verziu s porikom :lol:Dakujem,moja
game Zverejnené 30. August, 2009 Zverejnené 30. August, 2009 no som zvedavá :lol: ja sa chystám spraviť druhú verziu na budúci týždeň, od suseda som dostala taký nádherný filajový usmievavý baculatý baklažán :)
littlewitch Zverejnené 30. August, 2009 Zverejnené 30. August, 2009 Tak game,musim povedat,ze skvely recept si sem supla,velmi mnami.Ja som tam supla,tak ako ty pol sacku oregana,co ma najskor vylakalo. Ale potom,co sa to vsetko zmiesalo aj s cestovinkami,tak toho bolo akurat ako na stredozemi..fajne vonave :)dakujem za tip 1
game Zverejnené 30. August, 2009 Zverejnené 30. August, 2009 je toho množstvo, to oregano sa tam stratí :lol: tak nabudúce ešte s baklažánom ... je moc fajn že to chutilo :) ináč ... aby som pravdu povedala, ten recept má aj u nás taký úspech aj preto, že je to chuťovo skvelá gebuzina, aj preto, že to nie je nič zložité a potrebujem minimum hrncov ... neznášam zložité recepty s tisícjedna ingredienciami :)
game Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 tento týždeň padol baklažán na penne ... a penne padlo rekordne rýchlo za obeť žravosti :lol: a dnes to bola klasická nedeľná polievka, tentokrát hovädzia, a takáto čína, z morčacích pŕs 1
littlewitch Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 Gameee,mnaaam ta cina vyzera uplne uzasne :) U nas boli bravcove rezne plnene so syrom a sunkou + hranolky,take neskutocne nezdrave jedlo,ale co,obcas sa musi aj zhresit :lol: 2
game Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 ale ten "nezdravý" tanier vyzerá dokonale fantasticky ... nádhera, dokonalá nádhera :) hm, minimum hranolky v blízkej, veľmi blízkej dobe budú :) ;) :lol:
Bijou Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 absolvovala som 5 dní na chate a s tým prišlo aj pár experimentov na grile aj v kuchyni, najvtipnejšie dopadlo spoločne vytvorené a dlho očakávané žrádelko (anglická slaninka, špeky, cibuľka, zemáčky, rajčata, papričky, všetko možné korenie...) - žiaľ, , spravili sme základnú chatársku chybu a síce: vytiahnutie z pahreby sa realizovalo až v dobe pokročilej spoločenskej únavy hlavného vyberača (aj ostatných) a to, čo sa podarilo zachrániť porádne škrípalo pod zubami a nieslo stopy popolovej hmoty :) (aj keď si tak tajne myslím, že to bolo každému jedno :) ) Ďaľšia papanica skončila bez pohromy, ale nebolo mi všetko jedno, keď cizy do špagiet s hríbami, zeleninami, koreninami chcel za každú cenu pridávať becherovku a pivo :lol: 1
littlewitch Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 Bijou :lol: a ako to s tou becherovkou a pivom dopadlo ?Inak to nemusi by zly napad. Ja pridavam pivo do cesticka na rezne :)
game Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 do vajíčok na trojobal :) alebo pivo alebo minerálku :) pivo sa dosť často používa na kdečo, keď tak pozerám občas nejaké varenie v tv, červené, biele víno, sherry, a vodka a kdečo ... becherovka je novum, ale nikdy nevieš ... :lol:
littlewitch Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 Ja som kedysi pouzivala mineralku na zaliatie naklepanych reznov,game normalne si mi to pripomenula..boli take,ako to povedat,asi viac nadychane :lol: 1
lopata555 Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 :) ja dávam len mliečko do vajíčok :lol: minerálka ma ešte nenapadla :)
littlewitch Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 Mlieko je taka klasika,niekto mliekom podlieva aj pecene maso ,ked sa pecie v rure,to som aale neskusala,nejak sa bojim toho mlika :) :lol: 1
Bijou Zverejnené 6. September, 2009 Zverejnené 6. September, 2009 oblievanie masa pivom je samozrejmost, ale s tymi cestovinami som si to nevedela predstavit a Becherovkove spagety tiez nie, tak som to zatrhla, mozno nabuduce, ked bude po ruke dostatok surovin a obchodov, v pripade, ze vysledok bude nejedly :lol: niekto mliekom podlieva aj pecene maso ,ked sa pecie v rurepecena krkovicka zaliata v trube dobrym litrom mlieka je neskutocna lahodka, mlieko doda masu vynikajucu chut, jemnejsiu, lahodnejsiu, mnam ! 1
Eiensama Zverejnené 10. Október, 2009 Zverejnené 10. Október, 2009 Domace palacinky s fantastickou jahodovou zmrzlinou, cucoriedkami, slahackou a jemne posypane kakaom, mnam. Teraz som to spravila a uz sa vsetko minulo :lol: Nikdy predtym sa mi nepodarili take fantasticke palacinky ako teraz, boli akurat sladke, akurat jemne a hlavne makkucke :) Ach... A vnutri bola ta zmrzlina. Povodne sice mala matka nieco upiect, ale kedze to odmietla, zhostila som sa toho ja a ham, behom par minut to vsetko zmizlo :) 2
chlapeczjuhu Zverejnené 10. Október, 2009 Zverejnené 10. Október, 2009 dorobil som kapustove strapacky. idem jest vela. mne treba..... 1
game Zverejnené 10. Október, 2009 Zverejnené 10. Október, 2009 buď lúbiš strapačky tak moc alebo si moc hladný alebo ešte rastieš :) ja som mala teraz červené hrozno ... dobré, moc dobré
game Zverejnené 11. Október, 2009 Zverejnené 11. Október, 2009 dnešný obed zázračná slepačia polievka a americké kurča, ktoré ja volám "čo farma dala" :lol:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz