Skočiť na obsah

Toaletný papier

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Aký toaletný papier používate? Preferujete nejakú značku? Nájde sa aj niekto, kto používa papier z second hand (z druhej ruky)? :lol:

• Odpovedí 24
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• RoSo

3

• weirdo

3

• Ajk

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

ja ho pouzivam raz z jednej ruky, raz z druhej, ako pride.

Zverejnené

raz ma jedna tak dosť inteligentná spolužiačka naháňala s otázkou, že či si pred použitím ten toaleťák skladám, alebo krčím... ja skaldám....

mńa fascinuje, keď je toaleťák vzorovaný, ani sa mi ho nechce použiť...

správny toaleťák má byť trojvrstvový a mäkký... mám citlivú prdelku... :lol:

Zverejnené

Je to jedno hlavne nech to poriadne riť vytrie. (viem že sa to dalo aj slušnejšie napísať ale v princípe mám pravdu, no nie? ( :lol: )

Zverejnené

Ja mam radšej taký drsnejší, ale nie moc

pamätám si, že keď som mal asi 5-6 rokov fotrík prišiel domov z RUS a z kufra vybalil aj toaleťák

ľudia v tom papieri boli ešte triesky, takže keď ste sa chceli utrieť, dopadli ste ako Cizy

Zverejnené

Tiez preferujem drsnejsi... dokaze spravit viacej poriadku... a navyse nepresiakne... tie makke a Xvrstvove, to ked poskladam, tak mi to ani do otvoru nevojde... :lol:

Zverejnené

ajk, ty mas pri utierani rite potrebu pchat si sracak do anusu? :lol:

Zverejnené

potrebujem jemnyyy, makkyyy, nie ako keby som lopuch pouzila :lol:

a ked je pekny farebny, jaj....

raz sme mali s kvetinkami, ten bol :) ale teraz jednofarebne len...

Zverejnené

raz sme mali s kvetinkami

dúfam že to boli aspoň kaktusy :lol: :)
Zverejnené

mne sa raz podarilo kúpiť na jednu ožranakciu vzorkovaný toaleťák za padíka /štyri rolky/...som bola "vynášaná do nebies" :lol: /ale mali aj za stovku harmančekový!!!/

Zverejnené

Ked sme pri tych toaletakoch.. nie vzdy su po ruke a vtedy (napr v prirode) siahneme aj po papierovych vreckovkach :lol:

vravi sa, nevedomost zabija :) uz sa vam stalo ze ste pouzili mentovole? :) mne hej... ;)

Zverejnené

inak tu triesku tam uz nemam aby ste vedeli

a čo si s ňou spravil? :lol:

My máme doma teraz dobrý hajzlák. Ten papier je celkom pevný, ešte sa mi v ruke neroztrhol (čo je DOSŤ podstatné :))

Zverejnené

Ked sme pri tych toaletakoch.. nie vzdy su po ruke a vtedy (napr v prirode) siahneme aj po papierovych vreckovkach :lol:

to je v pohode, ja som v londyne sral v nejakej zahrade obytneho domu a rit som si vytrel nejakymi ozdobnymi kvetmi ci co to tam rastlo

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

.... na jednu ožranakciu ....

/ale mali aj za stovku harmančekový!!!/

to by hrozilo nebezpečenstvo, že si ho budete lúhovať. :)

Ja preferujem pevný, s takým sa riť vytrie dôkladnejšie :lol:

Zverejnené

No ja som citala, vlastne mama vravela :) zet ie farebne vonave toaletaky nie su zdrave. Ze vypustaju rakovinotvornu latku. Ale si z toho nic nerobim, lebo pre mamu je rakovinotvorne vsetko od toaletakov, cez gomene cukriky po citronove limonady. A pokial viem nikto este nezomrel z toaletaku. :lol:

Zverejnené

Teraz som si uvedomil, že mi ešte nikto neodpovedal na tú zákernú otázku - či používa toaleťák zo second handu, z druhej ruky, alebo inak povedané, už raz použitý. :lol:

Zverejnené

Aale pri toaletaku ani nie. :) Ale take vlozky ci tampony ani neviete ake su drahe tak obcas :) :lol:

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

možno nebude zlé pripomenúť, že toaletný papier tu nebol vždy :lol:

Je zřejmé, že toaletní papír nebyl na světě odjakživa. Když se tedy jeskynní lidé nemohli zastavit v supermarketu, museli si pomoci tím, co jim poskytla příroda. Např. listím a travou.

Ve starověkém Římě používali na veřejných záchodcích houbu s rukojetí, která se po každém použití odkládala do nádoby se slanou vodou. Bohatší používali vlnu a růžovou vodu. Na cesty si Římané brali kousek látky, jímž ve chvíli potřeby manipulovali pomocí klacíku se zářezem, do něhož látku upevnili.

Ve středověku k tomuto účelu zámožní Evropané používali kousky prostěradel a mniši útržky ze starých kuten. Ludvík XIV. používal vlnu a stuhy. Na Hawajských ostrovech používali skořápky z kokosových ořechů. Koloniální Amerika používala kukuřičné klasy. V Asii hindové a muslimové používali levou ruku, kterou si potom omyli vodou ze džbánu. Mezi pravověrnými se z toho vyvinul zvyk nikdy nejíst levou rukou. Někteří soudí, že to může být i důvod, proč si podáváme pravou ruku.

Když se v 17. století rozšířily noviny, padla volba i na ně. S nadsázkou se dá říci, že Guttenbergův vynález tiskařského lisu kromě svého účelu způsobil i revoluci v osobní hygieně.

V 19. století se na americkém venkově stal velmi populární katalog jisté firmy. Proč? Byl zadarmo a měl 100 listů savého, nehlazeného papíru. Pověsil se na hřebík a byl připraven k používání (až do 30. let 20. století, kdy se začal tisknout na křídový papír).

Pravděpodobně první toaletní papír vyrobila roku 1857 firma Gayety z New Jersey v USA. Nesl název "Léčivý papír" a byl skutečně napuštěný jakousi léčivou přísadou. Prodával se v balíčcích po padesáti kusech. Ve Velké Británii vyrobila firma British Perforated Paper Company kolem roku 1880 role papíru, původně určené pro holičské oficíny k otírání břitev. Navzdory názvu firmy nešlo o papír perforovaný ale jednotlivé kusy se odtrhávaly podle potřeby. Toaletní papír v rolích se objevil rovněž v Americe. V 90. letech 19. století Anglická firma Jeyes vyráběla ploché balíčky hedvábného skládaného papíru. Je třeba zdůraznit, že v té době ještě nebyl toaletní papír používán tak běžně jako dnes. Bratři Scottové z USA uvedli na trh první roli značkového toaletního papíru v roce 1899.

ten skladaný "hodvábny" toaletný papier sa možno ešte u nás niekde aj nájde ... nie je to tak dávno, čo ho prestali vyrábať :)

Zverejnené

Na Hawajských ostrovech používali skořápky z kokosových ořechů. Koloniální Amerika používala kukuřičné klasy. V Asii hindové a muslimové používali levou ruku, kterou si potom omyli vodou ze džbánu.

No wau :lol: Ale tie škrupinky, to mi pripomína film Demolition man, kde zas používali tri kovové mušličky... :)
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

...kde zas používali tri kovové mušličky... :)

A dodnes nevieme ako... :lol:
  • Pred 4 rokmi...
Zverejnené

mama vravela :) zet ie farebne vonave toaletaky nie su zdrave. Ze vypustaju rakovinotvornu latku. Ale si z toho nic nerobim, lebo pre mamu je rakovinotvorne vsetko od toaletakov, cez gomene cukriky po citronove limonady. A pokial viem nikto este nezomrel z toaletaku. -_-

Z toaletaku teraz, to naozaj nie, ale kedysi v davnych dobach, ked sa v kadibudkach miesto toaletaku pouzivala tlac /noviny/, a kedze sa ako sucast tlaciarenskej cerne pouzivalo olovo, nebolo ich "vyuzitie" na "tento ucel" koser. ^_^

Dnes su noviny zdravotne nezavadne, ale zas sme "trosku" pokrocili,

sme, ci vlastne nasa "odvratena tvar" je nejaka fajnovejsia,

a tak si este aj ten papier vyberame podla moznosti co najjemnejsi. :)

Zverejnené

Neznášal som ten papier, čo bol za socíku, taký hranatý ,poskladaný a šmyklavý. Hrozilo, že ruka s ním skončí až na chrbte ^_^

a s tou škodlivosťou novinového papiera...nepreháňal by som to, veď aj tak je to na hovno -_-

Zverejnené

Ten skladany toaletak ma jednu stranu hladenu a smyklavu, druhu drsnu. Stacilo si ho len otocit. ^_^

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov