Sniper Zverejnené 11. August, 2006 Zverejnené 11. August, 2006 Zvýšil som počet súkromných správ ktoré môžete mať uložené.Prvé číslo znamená koľko ich naraz môžete poslať, druhú koľko ich môžete mať uložených Active Members 10/1000Administrators 100/3000Advanced Members 20/1500AXWER, fst. 20/1500Banned 0/50FS Members 20/1500FSP Info 100/3000FSP Lead 100/5000FSP Protectors 20/1500Members 0/250Moderators 20/1500Spammer 0/350Supermembers 20/1500Supermoderators 25/2000
Sniper Zverejnené 19. Február, 2007 Autor Zverejnené 19. Február, 2007 Chcel by som jednu vec od každého - urobte si poriadok vo svojich súkromkách. Písanie SS zväčšuje veľkosť databázy, SS ktoré nepotrebujete tak si ich zmažte a tie ktoré chcete si môžete pozálohovať na svoj disk (dá sa to vyexportovať do jedného súboru vo formáte XLS, alebo HTML (vrelo odporúčam použiť HTML, bude to aj pekne naformátované)) takže sa vám bude ľahšie v nich hľadať. Dá sa zazálohovať 50 SS naraz takže kto ich má viac možno to bude mať na dlhšie, ale záloha je otázkou len niekoľkých sekúnd. Hoci veľkosť databáze je neobmedzená je lepšie keď nie je zbytočne veľká (lepšie sa optimalizuje). V prípade otázok sa pýtajte. Teraz som zistil že nastavenie "Zálohovať správy prijaté za posledných..." nemá žiadny efekt (asi treba niečo vyladiť. Dal som si zálohovať 50 správ a pozálohovalo mi 50 najstarších SS.
havarka Zverejnené 19. Február, 2007 Zverejnené 19. Február, 2007 Ja som dneska mazal, a mám ich dve, jaká predtucha.. :-)
chorche Zverejnené 19. Február, 2007 Zverejnené 19. Február, 2007 Precitam-odpoviem-mazem. Naco? Su to spravy na sukromne alebo akutne vyjadrenie si situacie, ked sa vyriesi, alebo posunie, len mi tam zavadzaju. Nac?
havarka Zverejnené 19. Február, 2007 Zverejnené 19. Február, 2007 Lebo niekedy tie rozhovory sú vzácne, ak su s veľmi vzácnymi ľudmi, a človek si pri ich opätovnom čítaní poteší dušu.
chorche Zverejnené 19. Február, 2007 Zverejnené 19. Február, 2007 havarka, no to mas pravdu, niekedy stoji za to si taku SS nechat, ale to su vynimocne pripady a ide o to, co kto povazuje za dolezite.
arwiel Zverejnené 31. Marec, 2008 Zverejnené 31. Marec, 2008 kurňa! :) nešlo mi poslať jednu priondenú SSku! :lol: písala som ju tu pol hodinu! :) neuložilo sa to! nešlo to zobraziť keď som dala "späť"! už nikdy nebudem písať SSky inak ako vo Worde a následne text kopírovať... ;)
Sniper Zverejnené 31. Marec, 2008 Autor Zverejnené 31. Marec, 2008 No keď niečo píšeš polhodinu tak predpokladám, že ten text bude fakt dlhý a bez dočasnej zálohy by som ani ja nemal odvahu ju odoslať. A to si ešte dosť verím.Napíšem si text, naformátujem, prekopírujem si ho do notepadu a odošlem. Ak odoslanie bolo úspešné notepad zmažem. Vybavené, robím to tak roky.
arwiel Zverejnené 31. Marec, 2008 Zverejnené 31. Marec, 2008 ...že ten text bude fakt dlhý a bez dočasnej zálohy by som ani ja nemal odvahu... sory, ale nemyslela som pri tom na čas... ale už je to jedno...
Nokia Zverejnené 31. Marec, 2008 Zverejnené 31. Marec, 2008 ja to robim akurat tak vzdy ked niekam pisem nieco dlhsie ze si dopisem co chcem, oznacim dam len ctrl+c a dam odoslat, ak sa neodosle tak to mam v schranke
Sniper Zverejnené 31. Marec, 2008 Autor Zverejnené 31. Marec, 2008 Takže ako som avizoval, zlepšil som službu SS v tom, že odteraz všetci čo sú vo farebnej skupine (nechce sa mi to vypisovať) môžu odosielať v SS prílohy. Toto používajte vtedy ak máte nejaký dlhý článok, v tomto prípade je to lepšie keď to odošlete ako prílohu, nehrozí že dôjde k timeoutu a nebudete si búchať hlavu o veraje keď vám všetko zmizne. Posielať môžete tie isté súbory ako uploadovať do Fóra: .aiff .doc .gif .ico .jpeg .jpg .mov .mp3 .pdf .png .ppt .ram .rtf .txt .xls .zipPod oknom kam píšete príspevok je formulár na prilepovanie a uploadovanie príloh, taký istý ako na Fóre. Prílohy si pravidelne spravujte, aby ste si nimi nezahltili povolené mieto na disku, ktoré je limitované na 25 MB vo väčšine prípadov.
valcik Zverejnené 31. Marec, 2008 Zverejnené 31. Marec, 2008 Napíšem si text, naformátujem, prekopírujem si ho do notepadu a odošlem.toto je dobrá metóda aj pri písaní dlhších príspevkov do tém, nielen pri súkromných správach, robím to niekedy tiež takto. vo wordpade naklepem text a potom ho prekopírujem do príspevku, môže sa totiž stať i iná chybička, mávam výpadky pripojenia na internet, občas i výpadky elektriny, niekedy sa "zakúsne" i software, nejde len o FSP. ako napísal nokia, stlačiť ctrl+c je maličkosť a ušetrí to niekedy veľa času. (všimol so si ale, že text prenesený z wordpadu má i typ a veľkosť písma, v ktorom som naklepal originál.)
Sniper Zverejnené 31. Marec, 2008 Autor Zverejnené 31. Marec, 2008 Typ a veľkosť písma sa určuje podľa toho aký software používaš. IPB môže písmo inak zobrazovať ako napr. vBulletin alebo phpBB. Ale väčšinou ide len o detaily. Keď budeš mať 1000 príspevkov (budeš Advanced Member) potom môžeš aj ty odosielať prílohy v SS.
tiborco Zverejnené 27. Júl, 2008 Zverejnené 27. Júl, 2008 Kurník, blbnú mi súkromné správy :lol: píšem, píšem a pošle to prázdnu správu :)
Cactales Zverejnené 27. Júl, 2008 Zverejnené 27. Júl, 2008 tiborco a aký prehliadač používaš? Alebo máš tento problém vo viacerých?
tiborco Zverejnené 27. Júl, 2008 Zverejnené 27. Júl, 2008 Používam iba Operu, konkrétne 9.51...no ale je pravda, že s touto novou verziou mám nejaké tie problémy...často sa mi aj stáva, že keď editujem príspevok, tak sa tie zmeny neukážu, len ak znova načítam stránku...no a ešte tie dnes zistené problémy s ss...
Cactales Zverejnené 27. Júl, 2008 Zverejnené 27. Júl, 2008 Tá Opera s tým má skutočne problém. Správy z nej môžeš odosielať jedine tak, že prepneš nastavenie editora z pokročilého na štandardný. (ikona )
Sniper Zverejnené 27. Júl, 2008 Autor Zverejnené 27. Júl, 2008 Operu 9.5x zatiaľ neodporúčam používať. Má problémy s veľa web stránkami, toto Fórum nevynímajúc.
valcik Zverejnené 12. Január, 2009 Zverejnené 12. Január, 2009 Keď budeš mať 1000 príspevkov (budeš Advanced Member) potom môžeš aj ty odosielať prílohy v SS...just now! :lol: :) doteraz som neobjavil nastavenie, ktoré by umožnilo defaultne ukladať každú odoslanú súkromnú správu medzi Sent Items. je tam tá možnosť, alebo to treba nastaviť vždy pri písaní každej správy zvlášť?
Sniper Zverejnené 13. Január, 2009 Autor Zverejnené 13. Január, 2009 Myslím že to vždy treba nastaviť (zafajknúť). Takto je to lepšie, keby to bolo automaticky tak každý by si to nechal ukladať a tým by sa databáza zväčšila o niekoľko MB.
nutrinka Zverejnené 12. Február, 2009 Zverejnené 12. Február, 2009 no neviem, kde sa mám na to spýtať, ale prečo mám zrazu z hodiny na hodinu o polovicu menšiu kapacitu súkromiek? teraz mi vypisuje, že mám miesto pre 750 a nie 1500 a pred pol hodinou bolo ešte všetko v poriadku
Cactales Zverejnené 12. Február, 2009 Zverejnené 12. Február, 2009 Dnes došlo k úprave niektorých nastavení fóra, vrátane zmeny kapacity súkromných správ pre jednotlivé skupiny. Aktuálny limit je uvedený v tejto pomocnej téme. Preto ak má niekto uložených viac správ, ako je nový limit, tak si ich musí zálohovať a vymazať.
Sniper Zverejnené 12. Marec, 2009 Autor Zverejnené 12. Marec, 2009 Zatiaľ to napíšem sem: V IPB3 budú Súkromné správy inak riešené. Budú vo forme akýchsi súkromných tém (niečo ako na Fóre ale prístup do nej budú mať iba tí čo si SS píšu, dokonca bude možnosť aby si SS v jednej téme písali viacerí, čo ale nepovolím lebo Fórum je verejné Fórum a nie súkromný diskusný krúžok, ale uvidíme). "Nové" SS teda budú založené na úplne inej architektúre, čo vyžaduje aby sa súčasná stará architektúra prekonvertovala na novú. Preto odporúčam aby ste si vo svojich SS spravili poriadok, čo chcete zachovať si zálohujte a zvyšok vymažte. Čím menej SS bude tým rýchlejšie a spoľahlivejšie konverzia prebehne. A bude menšia pravdepodobnosť že o ne prídete.
Odporúčané príspevky