Skočiť na obsah

Prečo Shivani zničili Capellu?


Sniper

  

  1. 1. Má zničenie Capelly nejaký význam?

    • Má (napíšte aký)
      0
    • Nemá
      0
    • Neviem
      0


Odporúčané príspevky

Keď Shivani zničili Capellu, podľa vás malo to nejaký význam?

 

Mne napadá iba jeden dôvod. Keď v roku 2335 prieskumná výprava na čele s Luciferom bola zničená spojeneckými vojskami GTA a PVN a o 32 rokov neskôr Colossus zničil Sathanasa tak Shivani zistili že vykynoženie Terranov a Vasudanov nebude také jednoduché ako si mysleli a tak sa rozhodli že už nebudú trochárčiť a ničiť iba lode ale hneď celé hviezdne systémy. Pre istotu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 23
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    11

  • Polaris

    3

  • Ignatius

    2

  • Sickboy

    2

Top prispievatelia v tejto téme

ma urcity vyznam...(idem si pozriet este raz ten koniec lebo uz si nepamatam ako to tam bolo... :lol: )

axel co sa tyka technologie shivani boli ovela vyspelejsi ....ktovie este ake systemy ovladali o ktorych terrani ani potuchy nemali...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem aky bol motiv.

Ak tym sledovali utok na GTVA, tak fakt je, ze islo skor o izolaciu, nez o cielenu likvidaciu.

 

Z Capelly sa na nasledujuce tisice rokov stala prehriata masa o teplotach okolo 10 mil K. Nehovoriac o tom, ze pozostatkom gravitacneho kolapsu moze byt cierna diera :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Určite to význam malo, ale aký, tak to povedať neviem, na to sa treba spýtať Shivanov :) Veď tých Sathanasov tam bolo dosť na to, aby si poradili s GTVA, hlavne keď Colossus bol len jeden, tak prečo by sa sústredili na ničenie Capelly?

 

Jedna z takých máp /zobral som ju pokiaľ sa dobre pamätám na starom fóre niekde :lol: /

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Shivani sú nepriateľská dobyvačná rasa, Capella je najjasnejšia hviezda v súhvezdí Povozník /Auriga/ a šiesta najjasnejšia na nočnej oblohe. A udalosť, o ktorej sa tu bavíme, sa odohrala v poslednej misii hry Freespace 2. :)

 

Inak to sa mi marí, alebo naozaj tam niekde v jednej z tých prvých misií v nebule spomínajú, že tá mohla vniknúť pri nejakom výbuchu supernovy? Som to nie celkom dávno hral, tak sa mi čosi také len marí, ale moc istý si nie som; asi si to zahrám znova, aspoň tých pár misií. :lol: Lebo to je ďalší smer, ktorým sa môže naše uvažovanie uberať - mohli chcieť vytvoriť prostredie, aké sme našli na druhej strane Knossosu. Ale ak by tomu tak bolo, otázka znie prečo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

naozaj tam niekde v jednej z tých prvých misií v nebule spomínajú, že tá mohla vniknúť pri nejakom výbuchu supernovy?

ano, myslím že sám admirál Petrarch to v nejakom briefingu spomína že je to zvyšok po supernove. Alebo niekto iný to hovorí. A tuším jeden pilot počas misie, alebo pilotka, to je jedno, hovorí že tá hmlovina má dĺžku 20 svetelných rokov.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tá pilotka len oznámila osobnú hypotézu o hmlovine a jej ploche na margo toho že ju museli preskúmavať a že čo tam vôbec hľadajú.

 

Shivania v Capelle pravdepodobne testovali novú technológiu. Ak by sa rozhodli pokračovať vo svojej doterajšej stratégii, už by dávno vypustili inváziu sathansov prispôsobených na anihiláciu planét, podobne ako bol Lucifer. Keďže operácia Lucifer (ktorá mimochodom fungovala osem milénií) nakoniec zlyhala, sathanas bol novým nástrojom armageddonu pre "nezvaných hostí" subpriestoru.

 

Motív shivanov bol od základu jasný - zničiť domovy a kolónie týchto narušiteľov a kolonizátorov vesmíru. Preto aj prvá vojna so shivanmi smerovala k tomuto koncu. Na konci prvého dielu sa predpokladalo, že shivania sa vrátia.

 

Druhý diel v podstate skončil nie príliš dobrou predzvesťou GTVA. Ak by sa nenašlo riešenie ako uzavrieť ostatné systémy a izolovať shivanov, koniec by bol neodvrátiteľný. V podstate sa to i podarilo, ale nikto si nebol istý, či bol uzavretý celý perimeter, alebo na akú dlhú dobu by toto riešenie malo postačiť. Preto jediné východisko by pravdepodobne malo byť uzavretie mieru so shivanmi tak ako to predpokladal Bosh.

 

Či sa to Boshovi podarilo, nie je známe. Posledné monológy Bosha daváli predzvesť že mu plán uzavrieť mier vychádzal. Lebo aj keď nie, shivania mali záujem ho vypočuť. Ale ak áno, nový motív pre shivanov by práve mohlo znamenať izoláciu GTVA pred ďalšou expanziou do vesmíru. Zničenie Capelly by shivania považovali za dobré riešenie a naplnenie tohto motívu. Aj sa mi to zdá celkom reálne, lebo pokial by shivania naozaj mali v pláne vyhladiť celé GTVA, snažili by sa poslať jednotlivé flotily sathanasov do všetkých systémov.

 

Ak by ste chceli argumentovať tým, že shivania sa snažili prekaziť plán GTVA izolovať svoje systémy od Capelly a Gama Dragonis, je to tak či tak irelevantné lebo Capella mala byť zničená.

 

Takže, aby som to zhrnul môj názor je že Boshovi sa podarilo vyjednať prímerie a shivania pristúpili na izoláciu ľudí zničením Capelly čím v podstate dohnali ľudí na evakuáciu vonkajších systémov. Ak je táto hypotéza nesprávna, a tajné prímerie neexistuje, GTVA môže čakať na ďalší príchod shivanov. Čo v podstate bude znamenať totálny koniec aliancie a vyhladenie oboch rás ľudstva i vasudanov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zajimavej nazor , taky jsem psal neco podobneho.. Ale nekam to zmizlo.. Ale podstata je vicemene stejna, Bosch se mozna dohodl s Shivanama , ale nechtel aby znicili lidskou civilizaci.. Docela by me zajimalo jestli se nekdy dockame rozuzleni..

 

Jo a ted me napadlo , kdyz je capella jedna z nejasnejsich hvezd , tak by bylo nemozne aby si jeji exploze nevsimli u nas na Zemi.. Takze mozna doma tusi co se deje :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Otazka je, ze preco by vobec chceli uzavriet s nami mier??? V tom muselo byt daco viac.....a preco vlastne chceli izolovat Terranov??? Nejako mi to nejde do hlavy.....nepochopil som ten motiv.

OK, Bosch ujednal primerie? Za aku cenu? A co im mohol ponuknut? EE...akosik mi to nejde do hlavy :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Este dalsia teoria :) Bosch ich tak dokonale prestudoval, ze mozno nasiel dalsie zvysky vyhynutej civilizacie Ancientov v systemoch, kde bolo napisane, ze kde sa nachadza Shivansky HomeWorld....respektive System....vyjednal s nimi mozno len tolko, ze existuje asi 100 takych Collossus-ov a jednoducho chceli prepravit Shivanov v Sathanasoch konecne dom.

Tym padom kedze Shivani bludia po vesmire uz cez 8000 rokov, tak budu zase veeeeeeelmi dlho hladat cestu naspat k nam, kedze maju znicenu branu do ich Home System......................

Teoreticky uz nikdy Shivania nedojdu...ani nezistime, co je s Admiralom Boschom........ale jednoducho mi toto dava vacsi zmysel........

K tej Cappelle.......potrebovali energiu k tomu, aby uskutocnili medzigalakticky jump........Ako nahrada za Knossos.

Ta nebula, ktoru ste tu vyssie spominali a kde sa Shivani velmi radi zdrziavaju je pravdepodobne to iste, co urobili s Cappelou......akurat to robili typu pokus/omyl.........akokeby zostali trcat vo vesmire a snazili sa aspon priblizne dostat k ich Home System. Pravdepodobne im Bosch vedel povedat, ze kam maju ist a poslali tam rovno vsetko!

Zostatok ostal za Gamma Draconis, kde jedina invazia tym spociva z toho systemu. Kedze berieme do uvahy, ze FS3 by nemala oficialne nikdy vyjst....bereme do ohladuplnosti to, ze evakuovali vsetky systemy.........nezostal uz nik.

Otazky typu, preco tam maly tie satelity, ked sme hrali misiu, kde sa krici povestne DIVE DIVE DIVE :lol: su len obycajne satelity, ktore su schopne viest komunikaciu bud na obrovske vzdialenosti, alebo konkretne len cez knossos.

 

Tod zatial vsetko k tomu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 9 mesiacmi...

Já mám teorii, že to co shivani přitáhli do capelly je všechno co měli, a po tom co byl jeden sathanas zničen se lekli, že colossusů je více a GTVA uplatňuje stejnou taktiku. Faktem je že colossus je oproti sathanasu konstruovaný lépe. Pokud se k sathanasu něco dostane zezadu, je v háji. Tudíž přistoupili na boshovu nabídku, izolovali GTVA od zbytku vesmíru aby měli klid. Přecejen, jestli lidé postavili za tech par let jeden colossus, jak mohli dat shivani dohromady flotilu sathanasu. Co se týče komunikačních satelitů tak jsem již svoje říkal jinde :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

VERTi60 ma dost zaujimavu hypotezu co moze byt, ale sam si myslim ze ju nechali vybuchnut preto aby si spravili nove uzemie, ved v hmlovina bola tiez z hviedy ktora vybuchla a boli tam tisice shivanov.ludia to tiez tak robia ze ked niekam pridu tak si to prisposobia a ked GTVA bola na ustupe tak si povedali ze je tento system ich a hotovo...inac ohladom toho ze to co sme stretli v FS2 bola stratena letka?pochybujem! myslite si ze by im nechybala flotila o tisickach lodi a desiatkach shatanasov?! ak ano tak potom pre boha aka je velka ich vesmirna flotila?!God help us!

 

Inac, ahoj vsetci!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obrázok

 

hmlovina bola tiez z hviedy ktora vybuchla a boli tam tisice shivanov

Myslíš tú hmlovinu za Gamma Draconis? O tej tuším písali v briefingoch že je to dávny pozostatok nejakej supernovy.

 

inac ohladom toho ze to co sme stretli v FS2 bola stratena letka?pochybujem! myslite si ze by im nechybala flotila o tisickach lodi a desiatkach shatanasov?! ak ano tak potom pre boha aka je velka ich vesmirna flotila?!

Ktorú stratenú letku máš na mysli? :lol: Theta v misii Mystery of Trinity?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslíš tú hmlovinu za Gamma Draconis? O tej tuším písali v briefingoch že je to dávny pozostatok nejakej supernovy.

 

Ktorú stratenú letku máš na mysli? :lol: Theta v misii Mystery of Trinity?

nie,nie...tak to nebolo potom v tomto fore...bo v jednom fore(uz neviem) som cital ze shivanska flotyla z FS2 hladala cestu domov a ze bosh asi nasiel mapu kde sa nachadza ich system "001"(zo startreku)

 

6

00:00:25,003 --> 00:00:30,003

jeho motivy zůstávají záhadou.

 

7

00:00:28,149 --> 00:00:33,149

Možná jsou to také vyhnanci jako my,

snad kočovníci putující galaxií,

 

8

00:00:33,039 --> 00:00:38,039

hledaje cestu domů.

 

9

00:00:35,861 --> 00:00:42,861

Exploze hvězdy může být mostem mezi

naším a jejich vesmírem.

 

 

toto som myslel...

 

Theta v misii Mystery of Trinity?

a nebola to theta ale kappa wing...a iodu si nasledoval
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

shivanska flotila z FS2 hladala cestu domov a ze bosch asi nasiel mapu kde sa nachadza ich system "001"(zo startreku)

To boli čisto len Boschove úvahy, ktoré sa neopierali o nič dokázané.

 

a nebola to theta ale kappa wing...a iodu si nasledoval

Hej, hej, Kappa, zmýlil som sa. Iotu.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach


×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov