Ajk Zverejnené 4. August, 2006 Zverejnené 4. August, 2006 BUDAPEŠŤ - Maďarský prezident László Sólyom v rozhovore pre ekonomický týždenník Figyelö potvrdil, o čom sa špekulovalo od júnovej návštevy amerického prezident Georgea Busha v Budapešti. Sólyom odmietol Bushovo pozvanie do Washingtonu, kým USA nezrušia Maďarom víza. "Na konci rozhovoru sa Bush znovu opýtal, kedy prídem. Keď zrušíte víza, okamžite, odpovedal som," tvrdí Sólyom. Bush sa vraj zasmial a vysvetľoval mu, že víza nepatria do kompetencie amerického prezidenta. Prezident Sólyom už v čase svojho zvolenia pred rokom vyhlásil, že do USA nepôjde, ak bude potrebovať vízum a cestujúcim sa na letiskách budú odoberať odtlačky prstov. Vo funkcii prezidenta cestoval do New Yorku iba raz, ako sám zdôrazňuje, na zasadanie OSN. Inak povedané, pokial nebudu mat Madari bezvizovy styk s USA, tak Lászlo nedójde.... Europa taktiez podporuje nove clenske krajiny co sa tohto bezvizovehostyku s novymi clen. krajinami tyka. Co si o tom myslite? je to spravny postoj? Myslite ze by pomohlo keby sa tak zachovali prezidenti vsetkych 9 krajin EU ktore bezvizovy styk nemaju?
Obrien Zverejnené 4. August, 2006 Zverejnené 4. August, 2006 kedže tento spor s vizami trva už dlho , v sučasnej dobe je to už namieste.Madarsky prezident sa drži hesla Prelez,preskoč,ale nepodlez Myslis si ,že aj u nas už skončila doba ked sa budeme vtierat Američanom , vid prva veta ktoru povedal Schuster Bushovi bola: " Som na vas hrdy kvoli Irak"
Ajk Zverejnené 4. August, 2006 Autor Zverejnené 4. August, 2006 Obrien> ja si myslim ze to svedci o ich hrdosti, povedal by som zdravej hrdosti... ta u nas chyba, resp je jej malo... ja osobne s jeho nazorom v tejto otazke sympatizujem, a dufam ze nas a cesky prezident sa k Laszlovi prida
Sniper Zverejnené 4. August, 2006 Zverejnené 4. August, 2006 Medzi USA a EU by mal byť bezvízový styk.Francúzsko má tiež s USA bezvízový styk nie?Kto patril k najväčším odporcom USA politiky v Ázii? Francúzsko.Kto má najväčší počet moslimov v EUrópe? Francúzsko.Sú -pre USA- nové členské štáty EU v niečom horšie ako Francúzsko? Z pohľadu USA.
tomassi Zverejnené 4. August, 2006 Zverejnené 4. August, 2006 Tu by sa mali na obranu štátov EU, ktoré majú vízovú povimmosť voči USApostaviť štáty Únie, pre ktoré platí bezvízový styk to, že musíme mať vízum pre vstup do USA svedčí buď o - neakceptácii EU zo strany USA- rozdelenie EU na tzv. prvý a druhý sled alebo, že by oboje ???
Odporúčané príspevky