Skočiť na obsah

FS Fórum v minulosti

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Niektorí určite poznáte Archive.org, tento portál, archivuje stránky internetu pre budúcnosť. Hoci neviem aký to má význam, ale určite je zaujímavé sledovať stránky ako vyzerali kedysi.

Skúsil som nájsť najstaršiu stránku tohto fóra, keď bežalo ešte na freespace2.info:

Našiel som záznam z 11.10.2004 (kódovanie si prepnite na win-1250 resp. stredoeurópske jazyky Windows).

Vtedy fórum bežalo asi rok aj 10 mesiacov, bolo zamerané takmer len na hry FreeSpace, malo 62 registrácii a niečo cez 7200 príspevkov. Fórum bežalo na boarde 2.0.0 ktorý sa od súčasného príliš nelíši.

Išiel som ešte ďalej a skúsil som pohľadať niečo na freespace.4me.cz (predošlá stránka freespace2.info). Aj tam som našiel záznam, z 22.6.2003 (kódovanie si prepnite na win-1250 resp. stredoeurópske jazyky Windows).

Fórum bežalo asi asi pol roka, malo 9 (!) členov a 2057 príspevkov. Bežalo ešte na starom boarde verzie 1.1, ktorá sa od dnešnej, ako vidieť, dosť líši.

Bohužiaľ v oboch prípadoch sa dá pozerať iba hlavná stránka, ostatné linky to nearchivovalo.

Ak by sa Archive.org rozhodol niekedy stránky definitívne odstrániť, najstarší screen archivujem aj tu, lebo je to už rarita v dnešnej dobe.

Obrázok

• Pred 11 mesiacmi...
Zverejnené

Našiel som ešte starší screenshot, je zo 6. alebo 7. februára 2003, vtedy Fórum existovalo asi 3 týždne:

Obrázok

Archive.org už uchováva niekoľko stránok FSP v archíve.

Tu si môžete pozrieť archívy hlavnej stránky a tu Fóra.

V oboch prípadoch si ale musíte zmeniť kódovanie z UTF-8 na win-1250 resp. iso-8859-2 (v prípade Fóra).

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Archive.org zatiaľ uchováva najstaršiu verziu FSP Fóra zo 4. augusta 2006. Vtedy Fórum malo za sebou takmer presne 5 mesiacov.

Tu je náhľad, kliknutím sa dostanete na obrázok v originálnom rozlíšení:

Obrázok

Zverejnené

na to stare forum sa pamatam , davnejsie som chodil na neho , ale som sa neregistroval az o par rokov neskor ...

Zverejnené

Chlapi, ja som sa na Fórum dostal cez tento link, vtedy Fórum tuším ešte ani neexistovalo, alebo fungovalo možno 2 dni, bolo to nejako v polovici januára 2003:

Obrázok

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Keď tak nad tým uvažujem, za mesiac bude tomu už 5 rokov čo začalá táto "sága" :lol: :)

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Tak aby sme si pripomenuli ako to tu vyzeralo 21. marca 2009 Obrázok

Obrázok

Zverejnené

Štruktúra sa zmenila len málo a terajší dizajn sa mi páči viac :lol: Je lepšie editovateľný.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

ja tiez s nostalgiou spominam. teraz to nie je zle, ale bolo aj lepsie.

Zverejnené

Pred chvíľou som sa preklikal do jednej témy na Post Fóre, kde sa hodnotil prechod na nový systém a pomerne dosť veľa ľudí na to nadávalo a celkom dosť ľudí prestalo na PF písať, alebo sa tam objavuje dosť výrazne pomenej. Nový systém PF v podstate sa príliš nezmenil, najvýraznejšie zmeny sa udiali v počte kategórií, mierne sa zmenil dizajn, ale veľa pôvodných vecí sa nezmenilo, podstata sa zachovala.

Na FSPF sa dosť veľa vecí zmenilo, čo sa týka najmä dizajnu a grafiky, resp. nastavení a rozloženia funkcií. Napriek tomu som nepostrehol nejaký výraznejší odliv členov Fóra, staré jadro sa tu drží stále, síce po upgrade na IPB3 prišiel menší útlm, ale celkovo aktivita má odvtedy mierne stúpajúci trend. Takže ak porovnáme prechody systémov na novšie verzie u oboch fór, tak ten prechod na FSPF dopadol celkom pozitívne.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Trochu porovnania:

Fórum bežiace na verzii IPB 2.1.x - 2.2.x (2.3.x) (od vzniku Fóra do leta 2009)

Obrázok

Fórum bežiace na verzii IPB 3.0.x (leto 2009 - leto 2010)

Obrázok

Fórum bežiace na verzii IPB 3.1.x (leto 2010 - leto 2011)

Obrázok

Fórum bežiace na verzii IPB 3.2.x (leto 2011 - ?)

Obrázok

Zverejnené

srdečná úprimná vďaka za tieto obrázky

moje prvé fórum do ktorého som sa zamilovala, modré nebové chlieviky, ktorým som prispôsobovala svojho avatara-mačku farebne ...

všetky ostatné, krásne ohliadnutia dozadu, toto všetko tu bolo ... a takmer sme na to vo víre novších dizajnov a zmien zabudli ...

najnovšie, ktoré o nejaký týždeň bude rovnako domáce, ako tie predtým, aj keď my, ktorí neradi zmeny tak všeobecne, hlavne ženy, že mám pravdu - obrblávame a nie sme práve technické typy, tak hľadáme a tápeme, ja to aspoň robím chvíľu pri každom zásadnejšom upgrade spojenom so zmenou dizajnu ... a zanedlho musíme premýšľať, akože vyzeralo to predtým ?

takto to dopadlo zakaždým ...

je to naše krásne fórum, skúsme to s ním vydržať ... vychytať mole a bugy a muchy a pomôcť mu existovať ... a naopak :D

:smilieee:

ďakujem za obrázky :D

Zverejnené

Modru mam velmi rada hned po ciernej a bielej, je to jasna volba :smilieee:

Ale nie, Je to pekne ohliadnutie za tym, co bolo, je to proste coraz dokonalejsie :D

Zverejnené

Tie obrázky som sem nedal z nostalgie, ale kvôli tomu aby som porovnal zmeny v dizajne. S takým dizajnom aký tu bol pred piatimi rokmi by sme už na žiadnom webe nepochodili (od jedného webdizajnéra som dokonca zaň dostal vynadané, aj keď som za to nemohol :smilieee:) a ten čo tu bol ešte donedávna, tiež potreboval zmodernizovať. Podľa môjho skromného názoru súčasný dizajn je jednoznačne najlepší. A to nehovorím kvôli tomu, že je aktuálny.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

V jednej starej zabudnutej emailovej schránke som našiel emaily spred 7(!!!) rokov, keď som nadával vtedajšiemu adminovi FS fóra, prečo sú zase výpadky a prečo sa neozýva, našiel som prvý email, keď som objednával tento software a mám dokonca aj prvý testovací email, ktorý som poslal z @post.sk na @freespace.sk

Aj to patrí k histórii :D

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov