Andulqa Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Vlastnite, hrate, alebo vas lakaju hry ako Osadnici z Katanu, Carcassone, Alhambra, Caylus, Puerto Rico a podobne? Dlho som pokukavala v obchodoch po tychto hrach, kde nestaci len hodit kockou a spoliehat sa na nahodu, ale kde treba aj trochu strategicky uvazovat, zvazovat a premyslat co urobim v tomto tahu ;) (tymto sa samozrejme nesnazim zdegradovat clovece) ;) pred dovolenkou sme si s priatelom povedali, ze si doprajeme trochu zabavy a kupime si jednu z tychto hier, aby sme mali po veceroch co hravat a musim povedat ze sme urobili veeelmi dobre :lol: doma u nas skoncila zakladna verzia hry Carcassonne, ktora je na pochopenie jednoducha, ale celkom zabavna, uz si brusime zuby na jej rozne rozsirenia, ktore ju este viac zatraktivnuju a hlavne predlzuju a tiez poskulujem po inych takychto, tentokrat uz zlozitejsich hrach, kedze v carcassone sa len dokladaju kusky krajiny k sebe a tak vznikaju mesta, luky a cesty na ktore si mozete polozit panacikov a ziskat za ne body, vyhrava ten, kto ma najviac :) jedna skoda je, ze tieto hry su dost drahe, ale zato su aj dost kvalitne urobene (aspon co sa tohto Carcassonne tyka) :) ku Carcassonne existuje inak aj verzia na PC, v ktorej je mozne dokonca hrat po sieti, ale su aj pocitacove verzie inych hier (Osadnici z Katanu, San Juan, Sankt Petersburg a mozno aj dalsie, zatial som nenasla) Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 jedina takato stolova hra, ktoru som hral, boli Monopoly - tie ma neskutocne bavili. mozno by som si niekedy zadrtil aj nieco take, ako si spominala. za najlepsie stolove hry ale povazujem kalchetto a pingpong :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 vpodstate absolutny suhlas s weirdom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted July 28, 2006 Author Share Posted July 28, 2006 sak skuste chalani, napr to Carcassonne sa da hrat aj na kompe, dokonca po sieti, mozeme hodit particku :lol: ja som to zatial hrala vzdy len v dvojici, tak sa celkom tesim ked to vezmem so sebou na vychod k sesternici a tam zahrame viaceri :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazmar Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 Carcassonne mame na skole mame toho asi 6 krabic a kazdy moze volne hrat a tento rok bol v tom medziskolsky turnaj ktory sa odohraval na nasej skole takze bola sranda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted July 31, 2006 Author Share Posted July 31, 2006 to je super napad :) to na aku skolu chodis? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazmar Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 GBAS v Sucanoch chces prist na buduci rocnik aj so skolou :) ? aj ked asi len stredne mozu ;) ale skusit to mozes :lol: :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajk Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 Calchetto rulezzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 jj, aj ked som uz dlhsie nehral, ake stoly preferujes Ajk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 mne sa najlepsie hra na Garlande, len skoda, ze v nasej brnokrcme nie je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajk Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 cizy> zas tak velmi sa v tom nevyznam... ale chodime do Machnaca, tam je to v poho... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted August 25, 2006 Author Share Posted August 25, 2006 GBAS v Sucanoch chces prist na buduci rocnik aj so skolou :lol: ? aj ked asi len stredne mozu :) ale skusit to mozes :) ;) neskoro ale predsa, uplne som zabudla na tuto temu ;) bolo by to super, skoda ze som tieto hry nepoznala na strednej, mohla som to navrhnut na nasej skole ;) Calchetto rulezzzz co je to Calchetto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nox Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Párkrát sem hrál Osadníky, celkem v pohodě. Ikdyž nevim jak dlouho by to vydrželo, ale takhle se to zdálo dobrý Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Hmm, o žiadnej z týchto hier nemám ani šajnu. Vedel by mi niekto objasniť ich princíp? Čo sa pamätám, tak z takýchto hier som hral hádam Dostihy, ak sa to medzi tieto stolové hry ráta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 co je to Calchetto? stolny futbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe22 Posted November 11, 2006 Share Posted November 11, 2006 Odporucam novy web o modernych spol. hrach www.spolocenskehry.skDozviete sa o hrach Osadnici z Katanu, Carcassonne, Bang Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polaris Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Poradte mi, ze kde zozeniem manula na "Podnikatelsky trenazer" Neviem ho nikde najst.....mam to doma a s priatelkou si to chceme zahrat a nic sme zatial nenasli :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lydži Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Polaris, aj nám sa z jednej hry stratil návod. Na obale bola napísaná mailová adresa, manžel im poslal pekný mail a oni nám návod. Skús, keď používajú internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackMoon56 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Milujem stolné hry! Od obyčajného človeče a sedmových kariet až po veci ako Dostihy a Investor - to mi už zobralo nejeden víkend, hlavne keď som bol menší trochu. No a teraz už skoro dva roky s celou rodinkou dávame Marca Pola - hra, kde treba nastaviť mozog tak, aby premýšľal dopredu ale zasa nie moc, lebo sa to prekombinuje a ostatní vás porazia :lol: No a potom milujem Bang! hlavne keď to hrajú tak šiesti-siedmi je to strašná prča. Proste rád sa zabavím a v poslednej dobe stolové hry prevažujú nad PC hrami čo je snáď len dobre :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Túto jeseň som konečne mal možnosť hrať Osadníkov, dobré to bolo, skoro som aj vyhral No a potom milujem Bang! hlavne keď to hrajú tak šiesti-siedmi je to strašná prča.Správny postoj, Bang! je super... hrávaš aj s Mestom duchov? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomassi Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 poznáte niekto ChytrýFotbal? http://www.chytrejfo....cz/cz/pravidla vyzerá to veľmi dobre a začínam nad ním vážne uvažovať - máte s ním nejaké skúsenosti? http://www.youtube.com/watch?v=ynyTKUmBQqk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted May 8 Share Posted May 8 Tak ma starý uvrtal a už aj ja na staré kolená skúšam hrať GO. Po 2 rokoch len minimálne zlepšenie, som určite najhoršia hráčka aká tam je. Ale je tam fajn partia, tak po tom, čo som >10 rokov s nimi chodila na turnaje a rôzne akcie, som sa nechala pred 2 rokmi ukecať aj s kamarátkou, ktorej manžel to tiež hráva od mladosti. Naši chlapi tam chodia, aby si zahrali a zasúťažili, my dve zasa okrem hry, kde zaručene skončíme posledné, aby sme si zamuzicírovali a užili nejaké výlety a procedúry a akcie s ostatnými. Ale aby som sa len nehanila, občas sa aj zadarí. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts