Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ja svoju tasku, do ktorej by sa zmestilo vazne aj nejaky ten imigrant z rumunska - vzdy tam mam tonu hygienickych vreckoviek, cigarety, mobil so sluchadlami, penazenku na retaz, kefu na haro, jednu vonavku, doklady a krem :lol: samozrejme, pero ci nejake tie pisacie potreby tam uz veky ani len nepachli :)

doll, inak na strednej som sa tiez roky nepohla bez zrkadla - to sa vsade vedelo, ze ak nejaka baba potrebuje zrkadielko, tak ja ho samozrejme budem mat a kludne ho vytiahnem aj z velmi podivnych a inkriminovanych miest :)

Zverejnené

zrkadielko nosievam aj ja, mám ho založené v dokladoch, ale nepamätám sa, že by som ho pre vlastnú potrebu niekedy aj vytiahla... to skôr, keď sa ma niekto spýtal, či náhodou nemám... i to sa ma pýtajú až ako poslednej, lebo nepredpokladajú, že by som ho ja mohla mať...

Zverejnené

práve dnes som si zlomila zrkadielko do tašky

bolo zabudované vo veku v malej taštičke, kde nosím svoju pojazdnú lekáreň

nepoužívala som ho často, len tam patrilo ... taštičku som vyložila do šuflíka komody, aby som odľahčila tašku, veko taštičky zostalo na polceste a keď som zatlačila šuflík, zrkadlo prasklo

nič neviem urobiť poriadne, ani šuflík zavrieť bez škody

Zverejnené

game, aspon ze ti to zrkadielko naspadlo po schodoch z prveho poschodia ako mne - male sice je, ale hurhaj to bol ako keby tam dve kostry sulozili :lol:

• Pred 3 rokmi...
Zverejnené

Kabelku... :) a tie veru môžem.

Zvolím si najprv, ktorá kabelka v tento konkrétny deň bude mojou spoločníčkou :-) a potom už len jednoducho premiestnim obsah jednej kabelky do druhej.

Nájdem si tam same potrebné veci : osobné doklady, peňaženku, kľúče, pero, mobil, kefu na vlasy, kozmetickú taštičku, voňavku, puzdro na slnečné okuliare, krém na ruky, hygienické vreckovky, vlhčené obrúsky, žuvačky, Tic Tac.

Aj dáždnik, ale stáva sa mi, že ho vláčim so sebou práve vtedy, ak ho nepotrebujem.. a naopak, keď prší- márne hľadám. :smile2:

• Pridať bod 1
Zverejnené

stará téma... tiež často striedam kabelky, batohy, tašky a prekladám veci hore-dolu, podľa toho, čo práve potrebujem...

takže od malej kapsičky, ktorá sa dá nosiť na pleci alebo pripnúť kolo pása a ktorú nosím na nákupy, do krčiem a na iné krátke výjazdy a ktorá obyčajne obsahuje penaženku (peniaze, stravné lístky, lístky na MHD, ID karta, kartička poistenca, platobná karta, karta do telocvične, staré bločky, ktoré som zabudla vyložiť a pár papierikov s poznámkami), dva mobily, vreckovku a kľúče od domu

až po veľkú tašku či batoh, kde okrem peňaženky, mobilov a vreckovky mám aj skladací dáždnik, zlomený sklenený pilník, pomádu na pery, nožík, tea tree olejček, baterku, dezinfekciu na ruky, plató ibalginu, pero, 1-2 SD karty, foťák, úbor na cičenie (tričko, ponožky, tepláky, cvičky, uterák, fľašu s vodou), antiperspirant, voňavku, niečo na zahryznutie, látkovú nákupnú tašku, kľúče od domu, kľúče od firmy a občas aj kľúče od mamy... občas aj nejaké pracovné papiere a niečo na zateplenie

• Pridať bod 1
Zverejnené

A zenska tema :-), spytam sa zeny ci ma zrkadielko. Podla mna nie.

Zverejnené

kedysi som sebou nosila aj šminky a zrkadielko a hrebeň, teraz už hrebeň nenosím a šminky veľmi-veľmi zriedkavo, vlastne len keď ideme z práce na nejakú akciu a ja sa potrebujem namachliť v práci (lebo doma obyčajne nestíham) :-)

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

podľa toho, kam idem.

Do roboty mám v kabele (kabelkou sa to nedá nazvať) okrem rôznych dokladov hrebeň, gumičku či štipec - to v lete, peňaženku, kľúče, poprípade nejaké papiere, obed (nie vždy, ale často áno), nejaké ovocie či jogurt na desiatu, občas nejaký pamlsok, mini-voňavku, puzdro na okuliare aj s handričkou, Tic-Tac, vreckovky, rúž, a niekedy aj nejaký sveter, ak by sa náhodou ochladilo, aby mi nebolo zima. A tiež nožničky na nechty a pilník. Niekedy mám so sebou ešte aj kabelu so športovými potrebami, sprcháčom a uterákom, to vtedy, ak rovno z roboty idem cvičiť.

A ak idem niekam von, tak doklady, kľúče, peňaženku, vreckovky, hrebeň, TicTac, minivoňavku.

A do záhrady v batohu - tam kabelu ani kabelku nenosím - doklady, kľúče, sveter, teplé fusakle do zásoby, čiapku, keby náhodou..., proviant pre nás, maškrty pre mačky, fľašu s vodou, vreckovky. Niekedy aj rýchloobväz, čo keby sa otlak spravil...a niekedy zas foťák, príroda je krásna!

Ak nezabudnem, tak všade mávam aj mobil, občas aj s nabíjačkou.

Asi som neporiadna, zrkadielko jakživ nemám...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Vilma,

si na tom dobre. kdesi v tejto téme je foto z môjho voľakedajšieho obsahu kabelo-kabelky, veľa sa nezmenilo, možno je tam trochu menej dnes, ale príležitostne sa tam nadžgá ešte všeličo ďalšie ... hovorím tomu "pol domácnosti", ale keď niekto niečo niekde potrebuje, u mňa to určite je ... vrátane sponiek a minišitíčka a minimanikúry, a minidáždnika, a najdôležitejších liekov, ...

a pripomenuli ste mi zrkadlo a hrebeň

zrkadlo som nikdy nenosila, a hrebeň tam mám jeden milovaný, ktorý vlastním od svojich 10 rokov : vtedy som išla do tábora, a mama ma vybavila dospeláckym hrebeňom ( tuším aj ten hrebeň je na tej fotke :) )

podstatné je, že ho nosím, keď zoderiem kabelku, zmením na inú, veci aj s hrebeňom putujú do novej kabelky

ale ten hrebeň som tuším použila, odkedy tróni po kabelkách, snáď dokopy 5 - 6 krát ... ale je tam, lebo tam proste patrí ...

Zverejnené

game: tak to si dobrá, keĎ máš takú rekvizitu z detstva...mne sa večne na hrebeňoch povylamovali zuby. potom už mi to trhalo vlasy, čo bolo neprípustné a dôvod zaobstarať si nové česadlo.

veru, minišitíčko, to si celé roky hovorím, že by bolo fajn zaobstarať si, ale doteraz ostalo len pri tom hovorení si.

Zverejnené

minulý piatok som bola na oslave, mala som maličkú čiernu kabelku, do ktorej sa zmestili akurát mobil a papierové vreckovky (všetko ostatné nepotrebné, vrátane peňaženky, kľúčov, voňavky, šminiek atď som napchala do fotokabely k baterke a kartám) :-)))

• Pridať bod 1
Zverejnené

čiže elegancia sem, patrí sa - nepatrí sa tam, pol domácnosti vláčime proste so sebou, a vybabreme aj s malou čiernou :)

Zverejnené

ja obdivujem môjho drahého, ktorý šiel na týžden do Nemecka s poloprázdnym malým ruksačikom, ja ešte aj na jednu noc k mame beriem veľkú cestovnú kabelu... lebo čo keď budem niečo potrebovať?

• Pridať bod 1
Zverejnené

:lol: s kamoškou sa smejeme na tom, že ak cestujeme trebárs len na predlžený víkend s manželmi, tak my dve riešime, čo všetko zobrať na seba ... a muži, čo do seba (slaninku, klobásku, víno... samo, že aj pre nás)..:-)) napriek tomu, že o jedlo .. , je tam bohate postarané .. a že my dve si na výlete aj tak stále ešte niečo dokúpime na seba ..

cestovať len s poloprázdnym malým ruksačikom ? tak to si neviem predstaviť :D hoci ako sa snažím ..

Zverejnené

ja som sa uz davno prestal hanbit za to, ze mam vzdy mensi a lahsi batoh ako manzelka... a je uplne jedno, ci sa balim na vikend alebo na tyzden

Zverejnené

D'Ady, za to sa naozaj niet prečo hanbiť, ja by som sa chcela dopracovať k takému stavu, že sebou beriem len to, čo naozaj potrebujem a ešte o trošku menej (a nie pol domácnosti)...

Zverejnené

hm. myslím, že to nedokážeš ... : )

moje kabelky sú doslova rozťahovacie, neexistuje, aby sa tam nepomestilo všetko, čo tam bežne je, ( a čo nosím na cesty okrem inej kabely s pár vecami na seba, tých nosím minimum )

do kabelky sa musí vojsť ešte k ostatnému, čo tam už je : drobnosti, lieky, čítačka, kniha, cucu necukrové aj cukrové, pre každého niečo, zdravotná dokumentácia, ktorú vláčim všade, tri balíky vreckoviek, vincentka spray, občas náhradné punčocháče, ..... ... čiže všetko, čo nutne potrebujem, môžem potrebovať, môže niekto potrebovať ...

podotýkam, že moja súčasná úžasná mnohoročná superkožená kabelka má tri oddelené fochy a dokopy asi 35 x 25 x ..... pôvodne 6-7 cm ...

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

tak moja kabelka, resp. taška, o ktorej som tu už párkrát tak vrelo písala, a ktorú vláčim toľké roky, že hanba priznať, sa konečne dočkala zaslúženého odpočinku ...

až dnes vymenila obsah s novou / trinita ďakujem! / ... najprv z nej kopa vecí, hlavne papierikov a poznámok a kľúčov ktovie k čomu a dávno expirovaných liekov a podobných záležitostí išlo rovno do koša ...

toto v nej v bolo ...

post-3-0-57580100-1404843476.jpg

a nová taška začala svoj život s čistým štítom - našťastie s fochmi je na tom presne rovnako ak tá stará, len je dokonca ešte o chlp väčšia  :agree:

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

tak minulý týždeň sme boli na dovolenke a zvládla som to s 1 kufrom, kde som mala letné tričká s krátkymi rukávmi a bez rukávov, 2 kraťasy, 1 plážové šaty, ľahkú letnú sukňu, svetrík, ľahké športové dlhé nohavice,  a nepremokavú ľahkú vetrovku, plážovú osušku, poltopánky keby pršalo, žabky na pláž, ľahkú veľkú šatku na pláž... V bočnom vrecku bola nabíjačka a cestovná kozmetika na týždeň. Polovicu vecí som ani nemala na sebe, vrátane tých poltopánok a nepremokavej bundičky, zmokla som do nitky 3x...V príručnej taške som mala gel po opaľovaní (krém mal Flinstone), hrebeň, gumičky, sušené hríby pre tetu, ktorpú sme šli tiež navštíviť (pre ňu je to vzácnosť), doklady, mobil, vreckovky a lieky, A ešte som mala veľkú igelitku s klobúkmi.

Tam sme si kúpili karimatky a ja ďalší klobúk...ale keď dakam idem, beriem čo najmenej vecí, podľa predpovede počasia. Je to priam nutnosť, lebo auto nemáme, a tak to vždy ťaháme v rukách až do vlaku či autobusu...tiež sa snažíme si vyberať tak, aby sme nemuseli dlho s tými vecami šlapať a hľadať miesto pobytu.

inak na túto tému som si priamo dnes spomenula, keď som šla na jazero. V kabele som mala 2 uteráky, ľahkú deku, pokrývku hlavy určenú na plávanie, vreckovky, električenku, ovocie, pár rajčín, fľašku vody, pár drobných na WC či na pivo, náhradné plavky, ľahkú plážovú šatku, mobil, hrebeň, gumičky. A samozrejme, krém na opaľovanie a slnečné okuliare (po ceste ich nepotrebujem, keď mám na hlave klobúk)...skrátka kopec vecí, ale všetky tam potrebujem, ak sa mám cítiť komfortne...kedysi ešte ako dievča som vystačila s malým uteráčikom, na ktorý som si ľahla, s krémom na opaľovanie, pár drobnými a hrebeňom...čím som staršia, tým viac hara...vlastne potrebných vecí so sebou vláčim... :)

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Ja v mojej malej Pelletteria Gialla Marrone nosím mobil, doklady, vreckovky a slzný plyn :D :D :D

Zverejnené

Elektrické paralyzéry a ďalšie obranné prostriedky sú na Slovensku legálne, vlastniť a užívať ich môžu osoby staršie ako 18 rokov. Použitie paralyzéra alebo obranného spreja musí byť vždy plne v súlade s princípmi nutnej obrany a krajnej núdze, čo zjednodušene znamená, že taký obranný prostriedok môže byť využitý len k bezprostrednému odvráteniu hroziaceho nebezpečenstva alebo škody.

http://paralyzer.sk/obranny-sprej-fox-labs-stream-priamy-p50

Zverejnené

Ja v mojej malej nosím mobil, doklady, vreckovky a slzný plyn :D :D :D

nepotrebuješ ani slzák :smilieee: kúp si väčšiu kabelku, a keď ťa bude nejaký teploš v parku otravovať, tak ho ňou jednoducho švacneš po hlave. si predsa nejaký chlap... :thumbsup:

prípadne môže tvoj priateľ na potenciálneho agresora hodiť energetickú tyčku... :D

• Pridať bod 2
Zverejnené

... kúp si väčšiu kabelku, a keď ťa bude nejaký teploš v parku otravovať, tak ho ňou jednoducho švacneš po hlave. si predsa nejaký chlap... :thumbsup:

prípadne môže tvoj priateľ na potenciálneho agresora hodiť energetickú tyčku... :D

dobrý nápad, až na to, že potom by s veľkou kabelou nemohol / nemohla robiť reklamu na

Pelletteria Gialla Marrone 

vieš, cloveče? :D

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov