Skočiť na obsah

cizy

Odporúčané príspevky

ako tak pozeram tie fotky, chcelo by to aktualizovat stav, za posledne dva roky sa bratislava zmenila a dost :lol:

 

len kua uz nemam pristup na strechy vysokych budov, kto ma vie prepasovat niekam vysoko? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 1 rokom...

Nedávno som videl zimák Ondreja Nepelu resp. Samsung Arénu, to tam hráva Slovan? A vraj tam sa majú hrať MS v hokeji keď budú na Slovensku? Takú príšernú budovu som ešte nevidel, však to vyzerá ako socialistické kino. Nie je to na zimák akési nízke? Už rozumiem prečo sa má rekonštruovať, skutočne je to potrebné. So Sazka Arénou v Prahe, ktorú Česi postavili kvôli MS to nebudem porovnávať. Teraz musím povedať že náš trenčiansky zimák vyzerá celkom dobre, čo som si roky nemyslel :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Tak zase idem niekde :lol:

 

Pôjdem čosi vybaviť na Drotársku cestu, je to niekde tam kde je Slovenská televízia. Kadiaľ sa oplatí ísť? Zrejme pôjdem autom, takže eventuálne by sa dalo po diaľnici od Trnavy, cez Petržalku až k Televízii (tam by mala diaľnica končiť (vlastne nie, to len mapy na Zozname sú asi z r. 1985)). Potom sa už len nejako premotať na Drotársku, alebo je lepšia alternatíva?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

drotarska sice je pri stv ale od nej tam nie je moc prijemny prejazd, ak nepoznas tie ulicky...je to v tom kopci oproti stv cez dialnicu....pohodlnejsie sa tam ide od hradu, kedze od stv tam mas strasny strmak co maju urcite auta problem vyjst :lol: a od stv by si tam urcite zabludil....odporucam ist od hradu dalej, smerom ku byvalem amfiteatru a tam sa odbaca hore na drotarsku...su to same ulicky, takze urcite pobludis bez gps :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ešte lepšia alternatíva sa mi pozdáva pri Vajnorskom jazere zliezť z diaľnice na Cestu na Senec, potom pokračovať po Rožňavskej (alebo Vajnorskej) na Trnavské mýto a pokračovať po Šancovej až k železničnej stanici a tam odbočiť do prava na Pražskú. Pokračovať po nej až na Brniansku a tam niekde odbočiť na Hroboňovú. Po nej na Matúšovú a odtiaľ je to už len kúsok. Len potrebujem potvrdiť či je táto route zjazdná, či tam nie je výkop s obchádzkou cez Ružinov.

Nokia me také pojmy ako bývalý amfiteáter hovorí zhruba toľko ako tebe bývalý mäsokombinát na Električnej v TN :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano to je dobra cesta

 

z prazskej je iba jedna jedina odbocka dolava (1) medzi hlavnou stanicou a patronkou, takze to urcite neprehliadnes, je to hned ako schadzas dole kopcom po prazskej

 

ked odbocis, tak potom uz iba prva doprava (2) a na dalsej krizovatke doprava a hned dolava (3) do kopca a uz si na drotarskej

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cizy presne hentak som si to naplánoval. Potrebujem len vedieť ešte či tá odbočka z diaľnice na Cestu na Senec pri Vajnorskom jazere je funkčná lebo potom inak neviem kde by som odbočil tak aby ma to neodnieslo až do Petržalky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

OK tak to by mnalo byť v pohode. Budem tam už okolo šiestej ráno (5.6.), takže kto bude mať chuť na rannú borovičku v staničnom bufete nech dá vopred vedieť :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel bratislavsky amfiteater je dost znamy, hlavne po tom co vyhorel :lol:

a henta cesta okolo stanice je fajn, akurat ze v tych ulickach pri prazskej obcas bludim aj ja a to tam mam dost pojazdene, takze vela zdaru :) ale ked pojdes rano o siestej, tak to by si mohol vystihnut este klud :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel bratislavsky amfiteater je dost znamy, hlavne po tom co vyhorel :)

jj, počul som niečo také :lol:

 

akurat ze v tych ulickach pri prazskej obcas bludim

Ak trafím tak ako to cizy nakreslil tak by to malo byť OK. Pôjdeme dvaja tak dúfam že nebude pri mne sedieť ako také klepeto čo hľadí všade inde len nie na mapu a cestu.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ešte musím zvažovať alternatívu, že by som išiel autobusom, zo železničnej stanice by mal ísť bus 41, pozerám že stojí na Hroboňovej a pri amfiteátri, čo je za budovu na Drotárskej 46? Kde sa oplatí vystúpiť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ozaj už som sa vrátil, bolo v pohode. Ráno som si to zo stanice v kľude strihol cez ten lesný park, ináč tie kopčeky čo tam máte som za stupačku ani nepovažoval. Ale až tam som sa dozvedel že na adrese kam som mal ísť je MZV SR :lol:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Cizy

 

Pár informácii k Tvojej rodnej (?) štvrti:

 

Juhozápadná časť Tehelného poľa = Cizyho domovina – (ďalej v texte CD)

Ohraničená ulicami: Škultétyho, Kukučínova, Tehelná, Vajnorská

 

Od polky 19. storočia na severozápade ohraničená koľajami konskej železnice do Trnavy, ktorá bola v 1873 prerobená na parnú prevádzku. V osi Weinwrstrass (dnes Vajnorská)od roku 1896 koľaje mestskej električky.

Lokalita v ktorej sa od stredoveku ťažila kvalitná hlina na výrobu tehál

 

Tehelné pole sa spomína (aj CD) v 1654 ako Ziegel Offen, 1658 Ziegelofen 1766 Ziegel auel, 1820 Ziegelfeld,

Od roku 1729 sa v CD predávali pozemky. Dnešná uličná sieť vznikla až začiatkom 20. storočia.

 

Smerom k delostreleckým kasárňam CD oddeľovala od zbytku Tehelného poľa dnešná Tehelná ulica. Pozostatok starej cesty k tehelni, ktorá je teda najstaršou ulicou v zástavbe

Názvy: 1921 – Na Tehelnom poli, 1931 Teheľnopoľná dnes Tehelná

 

Južná strana CD vymedzená dobytčím trhom, 1820 Marktplatz, neskôr Centrálne trhovisko,

Za komančov Námestie F. Zubku, po 1990 Trnavské mýto, od roku 1830 tu stál Berchtoldov palác,(dnes zbúrany)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

tam sa tomu nehovorí aj Cigofeld? To kúpalisko tam ešte je? Tam sa ma kedysi pokúsili okradnúť, keby som si sama zlodeja nebola chytila, svoju kabelu s vecami by som už nevidela, ľudia sa so záujmom dívali na naháňačku, ale žeby mu niekto aspoň nohu podložil, ani náhodou. Odvtedy som tam nepáchla, aj ke´d ma tam kamoška, čo tam vyrástla, viackrát volala. ešteže my v Petržke tu máme Draždiak. :smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov