Skočiť na obsah

Roald Dahl

arwiel

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dostali sa vám do rúk niektoré knižky tohto génia? Môj strýko Oswald, Neuveriteľné príbehy, Ľúbostné rošády... Zaujal vás tento autor?

• Odpovedí 20
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• arwiel

5

• nutrinka

4

• weirdo

2

• phersu

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Nikdy som ho nečítal, ale čierny humor mi nie je proti srsti :lol: Samozrejme otál potál!

Zverejnené

ja mam doma knihu od neho neuveritelne pribehy, niektore su celkom dobre

Zverejnené

čítala som hore spomínané + Fantastické poviedky

jeho postava strýka Osvalda je fantastická, príbehy s ním sú plné skvelého humoru. každý jeho príbeh obsahuje skvele vygradovaný dej s absolútne nepochopiteľným zvratom a prevráteným koncom

tak aby som odpovedala na poslednú otázku...áno zaujal ma tento autor, patrí k mojim obľúbeným :) /a som sa zamilovala do strýka Osvalda :lol: /

Zverejnené

osvald je paradny chlapik, s tym zberom semena to nemalo chybu :lol:

okrem toho som od neho cital este Neuveritelne pribehy, nejake dalsie poviedky, Matildu a Carodejnice.

btw, viete ze Dahl napisal Charlie and the Chocolate Factory?

Zverejnené

že napísal Charlieho viem... raz si musím pozrieť film... a rada by som sa dostala aj k tým detským knižkám, nemusím stále čítať len o stýčkovi Oswaldovi :lol: ...

čítali ste napríklad Prešmyčku? zdá sa vám to byť reálne, že si dvaja muži vymenia manželky a tie o tom ani nevedia?

alebo, čo ja viem... taká poviedka...Prasa... Ten koniec ma teda dostal... len som zírala :)

Zverejnené

Prasa bola paradna poviedocka ... zaver bol fakt brutus. Alebo chlapik so zapalovacom bol este dobry.

Zverejnené

mne sa od neho dosť páčila prešmyčka, suka bola dobrá a ešte pár kúskov z fantastických poviedok. tie boli skôr na zamyslenie, prekvapujúce, ako oplývajúce humorom. ale boli dosť dobré, risku týkajúce sa

prasa si musím prečítať, keď ho toľko vychvaľujete. chystám sa aj na jeho rozprávkovú tvorbu pre deti, len neviem, kde to zoženiem, prístup do oddelenia detských kníh už nejaký ten rok nemám...ale prezriem antík a uvidíme

Zverejnené

Nutrinka

potom sa ozvy keď niečo zoženieš....

ja som sa dobre nasmiala na poviedke Farárova zábavka akože ten koniec nemal chybu.... :)

a poviedka William a Mary bola podľa mňa najzaujímavejšie čítanie, i keď nemala taký bravúrny koniec

mala som ale problém pochopiť Zajka Bojka, ešte stále nerozumiem čo to tá matka tomu chlapcovi robila... :lol:

Zverejnené

vyzera to tak ze po velmi dlhom case navstivim kniznicu :lol:

znie to zaujimavo :)

Zverejnené
Andulqa, vrelo odporúčam, najlepšie začať Strýkom Oswaldom, ten ťa ihneď dostane... :lol:
Zverejnené

ja som sa dobre nasmiala na poviedke Farárova zábavka akože ten koniec nemal chybu.... :lol:

tá vecička bola skvelá, dočítala som ju nedávno o jednej ráno, musela som sa smiať a vôbec mi nevadilo, že všetci spia :) podobne vtipný záver mala aj poviedka Pani Bixbyová a kožuch od plukovníka....takisto dosť dobré :)

prasa som prečítala asi predvčerom o pol druhej ráno /ja mám záľubu čítať knihy v noci a potom niekedy podobným knihovým nadšencom vypisovať, akú skvelú vec som práve čítala ;) /. bola skvelá, čistý kentus...chvíľu som musela do blba hľadieť, kým som to vstrebala

Zverejnené

tak s tým Prasaťom som mala problémy aj ja... len som zdvihla zrak od poslednej bodky a jak vravíš, čumela do blba... dosť silný zážitok....

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

nedávno som si zas požičala Ľúbostné rošády, musím si oprášiť poviedky so strýkom Osvaldom, už mi normálne chýbal :lol:

nevie niekto či toho Dahl vytvoril viac o svojom imaginárnom strýkovi, alebo len dve poviedky + knihu Môj strýko Osvald?

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Dnes som si kupil od neho Fantasticke poviedky tak som zvedavy ale pred nim ma este hodne caka knih

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Som mierne zmätený.

Je tam poviedka JUŽAN.

Južan si sadne vedľa jedneho chlapíka, potom si prisadne mladý vojak a zapaluje si cigaretu. Južan sa ho pýta ako ma ten zapalovač rád a či mu verí a podobne. Južan sa opýta či sa vojak nechce vsadiť keď 10-krát po sebe zapáli ten zapík tak mu dá cadillac a keď nie usekne si jeho malíček, nakoniec jejich hru preruší jeho žena ktorá má iba dva prsty.

Takúto poviedku napísal aj Hitchcock

Tak teraz ktorý z týchto dvoch je pôvodca

Zverejnené

no ... Hitchcock vlastne nepísal poviedky

zbieral tie najlepšie a vydával ich ... teda presnejšie : písal aj on, ale dominantné boli zbierky od iných skvelých autorov ...

pretože Hitchcock bol nekorunovaným majstrom hororu, pod jeho menom vychádzali zbierky poviedok najrôznejších autorov - ja mám doma dve takéto kníhy, a z knižnice som ich mala ešte niekoľko...

rovnako nenapísal on Troch pátračov - vychádzali pod jeho menom ako pod renomovanou značkou, čo vyšlo pod Hitchcockom, bolo zárukou dobrej poviedky a úspešnej knihy.

bola to podobná značka ako to, že sa vo svojich filmoch vždy aj sám objavil - stal sa z toho "šport" pre divákov, hádať, kde a v akej podobe sa objaví v najnovšom filme - rovnaké je to so zbierkami poviedok ...

takže v pohode si mohol čítať pod Hitchcockom vydanú poviedku, ktorú napísal Roald Dahl ...

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Tak prečítala som jednu knihu a bola fajn. Niektoré poviedky nemali chybu, napr Zajko Bojko, Úžasný príbeh Henryho Sugara, Prasa alebo William a Mary. Aj Stopár sa mi páčil, lebo asi ako jediný sa končil priaznivo pre hlavného hrdinu :lol:

Dobrý humor, dobré všetko, páčilo sa mi to.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Poviedka, tuším nie presný názov: Pán s dáždnikom sa mi páčila. A mám kúpených tak 5 kníh od Dahla.

Čarodejnice, a Charlie a Továreň na čokoládu. Z tých pre dospelých som nezohnal nič. Zbierka Pán s dážnikom,

bola vypredaná.

Hitchcock: 13 strašidelných príbehov, a Moje obľúbené strašidlá. Tie poviedky nepísal Alfred, len ich zozbieral.

A tuším niektoré boli aj v seriály: Alfred Hitchcock uvádza, samozrejme tie poviedky sú lepšie.

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

Dnes som si z knižnice požičala Dahlove Fantastické poviedky. Zatiaľ som prečítala, myslím, že len prvé tri, ale páčili sa mi. :) Normálne sa pohrávam s myšlienkou, že si kúpim Matildu aj Charlie a továreň na čokoládu. :lol: :)

Zverejnené

Dostali sa vám do rúk niektoré knižky tohto génia? Môj strýko Oswald, Neuveriteľné príbehy, Ľúbostné rošády... Zaujal vás tento autor?

čítala som Neuveriteľné príbehy aj Ľúbostné rošády, oboje perfektné, pamätám si, že mi spolu so Smädom po živote poriadne spríjemnili dovolenku na Kréte spred 5 rokov, bez tých kníh by som sa tam zožrala od nudy :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov