Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

chvíľu som váhala, či napísať do Voľného času, či do Životnénho štýlu .... moje najnovšie hobby sa hodí do oboch .... jediné a jedinečné vysedávanie pred monitorom počítača .... a momentálne toto jedinečné fórum ... :)

veľmi krátky čas stačil na to, aby sa mi zmenil životný štýl .... a aby som začala byť závislá na nádhernom virtuálnom svete, ktorý mi priniesol netušené radosti, a hlavne a v prvom rade:

nečakaných nových priateľov, s ktorými by som sa bez PC a netu nikdy nestretla ....

áno, je to môj terajší nový životný štýl .... a patrí to do tejto témy, lebo voľného času pri tom veľa nezostáva.... :)

takže životný štýl, ktorému vďačím za svojich nových jedinečných kamarátov... :lol:

a vy .... ako ? ;)

• Odpovedí 68
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

9

• game

9

• weirdo

5

• RoSo

4

Zverejnené

No, tak budem asi prvý z ostatných... :) Tiež sa musím priznať, že dosť času trávim pri počítači. Síce sa od toho dokážem odtrhnúť, ale aj tak jednak nejakú robotu do školy keď tu robím, alebo pri písaní úloh počúvam hudbu z počítača, kde mám svoj play list už vytvorený, prípadne lozím na toto alebo iné forum alebo nebodaj chat a novinky vo svete zisťujem na internete.

A musím súhlasiť s tým, že vďaka PC a internetu som spoznal kopec ľudí, ktorých by som vôbec nespoznal. :lol:

Zverejnené

ňo, takže odkedy máme doma zavedený internet, cez dva roky, tak čím ďalej som si istá, že som na nete závislá :lol:

zas nie až tak, že by sa to malo liečiť.....ale jednoducho, keď mám čas, idem hned na net....

je pravda, že som cez net našla nových kamarátov, ale skôr som za "virtuálne" kecanie, než sa následne aj stretnúť...ale však why not?

osud však asi chcel, aby som cez net stretla niekoho, koho následne stratím.... :)

Zverejnené

jj, presne tak, ked mam cas tak idem na net, aj ked moc na fora uz nepisem, skor citam, ale tuto to je take komornejsie (zatial;)) tak sa obcas aj ozvem :)

co ma mrzi je fakt ze menej citam, aj ked to nie je zas az take zle so mnou este :) momentalne si to kompenzujem citanim na mobile, ci pdacku...na papierove knihy vsak nedam dopustit, na precitanie ich caka tak zo 10 teraz ;)

ale nemenila by som, na forackej stretavke som spoznala svojho priatela, takze som vlastne rada ze som tolko chodila na net :lol: tiez par kamaratov, len ma mrzi ze si s nimi nerozumiem tak ako by som asi chcela, aj ked spociatku to vyzeralo nadejne...

Zverejnené

Presne. Papierovych knih mam vela aj ja a tiez zatial len cakaju... :)

Ale niekedy si poviem, ze na net jednoducho neidem, zatnem sa a hotovo. Tento tyzden som napr. nebol na IRC vyse 90 hodin, pricom inokedy som na IRC asi kazdy den aj niekolko hodin. :)

Uvidime, co so mnou spravi toto nove forum. Ale vyzera dobre. Som spokojny :lol:

Zverejnené

odkedy mam net takmer som prestal sledovat telku, co je dobre

spoznal som vela dobrych ludi co je tiez dobre

je to dobre

Zverejnené

Trosicku z ineho sudka.....ja chodievam, ked mam cas zasa po vonku.....na akcosky, alebo disky, a jednoducho nedam dopustit na moj kraaasny nocny zivot...Vtedy vlastne zacinam len zit.

Cop sa tyka PC, tak travim pri nom hodnu chvilku....V podstate od rana az do vecera...ked som doma ofsem :lol: Ale niet nic nad to, ked si clovek ide von sadnut s kamosmi a kecat o blbostiach. Najma ja velmi rad kecam :)

A este k tomu Bratislava je aspon akotak velka, kde sa da baaarskde zasit a uzivat si zivot plnyyyymi duskami ;)

Teraz akurat pocuvam Trance a velmi velku inspiraciu mi dava ako v snivani o niecom z coho mam pocit blaha. Napriklad uz teraz sa tesiiim na piatok...juchuuuuu :)

Zverejnené

v poslednom case som viac pri pocitaci ako kedysi , uz zacinam byt zavislak :lol:

Zverejnené

Ale deti, neviete, čo je závislosť. Ráno vstanem, urobím pár krokov, zapnem kompík (ak som ho večer vôbec vypol) a som na nete. No nie je to také strašné, pretože človek musí aj pracovať :lol:

Zverejnené

Ale, synu, obávam sa, že viem čo je závislosť ;) už ani robota ma nebaví :lol:

.... a ráno musím aspoň mrknúť, a v práci som rada, keď je veľa práce, lebo nemám aspoň vtedy čas tam mrkať ;)

.... a prídem domov a zapínam .... takže tak .... :) :)

Zverejnené

Hmm, no tak to vyzera, ze ja som na tom este dobre :lol:. Niekedy mam take obdobie, ze neidem na forum aj 2 tyzdne, aj ked na net hej, ale predsa aspon nejaky uspech. Este sa tak zbavit IRC a bude dobre :). Ale je tam vela skvelych ludi, ktorych by som bez netu nepoznal, takze to nejak velmi nelutujem. Luto mi je jedine toho, ze pri tom len sedim a chyba mi pohyb. No, ale zacne svietit slniecko a bicykel ma uz cakaaa... Huraa!

:)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Len aby ste vedeli, čo nás čaká, keďže sa tak približujeme západu:

link

Zverejnené

tak ja som natom podobne ako cizy, pekna obhajoba :)

pri kompe presedim fakt dost a nebyt najblizsich tak tu asi zapustim korene ;) ...takze lyzovacka bola 2x a teraz chodim posilovat, kazdy druhy/treti den.

moja reakcia na link od RoSa: neverim tomu. Osobne by som urcite nedal prednost telke/netu pred sexom, ale to asi preto ze som mlady a plny energie :lol: :)

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Môj príspevok na POST Fóre v ohľade internetu :lol:

Text sem prekopírujem, keby som sa v budúcnosti rozhodol danú tému na POSTe zmazať. Zároveň ešte doplním niekoľko myšlienok a prídám výstižné obrázky na koniec :)

Internet – ako ovplyvňuje váš život? Viete si predstaviť existenciu bez neho? Sme generáciou ktorá odštartovala virtuálnu realitu?

Predstavte si, že zajtra ráno sa zobudíte, zapnete PC a nebude Internet. Nebudú existovať provideri ktorí by vás pripojili, pripojenia ako ISDN, DSL, T1, T3+ budú neznáme a nikomu nič nehovoriace. Budete odrezaní od sveta, nebudete mať okamžitý prístup k spravodajstvu, iba k tomu čo v TV raz za čas vysielajú alebo si nájdete v novinách ktoré si musíte kúpiť. Nebudete poznať xaty, fóra, ICQ, Messengery, pomocou ktorých ste spoznali skoro v každom slovenskom meste nejakého človeka, spoznali ste veľa ľudí v Európe a inde vo svete s ktorými môžete byť v neustálom kontakte.

Nebudete mať okamžitý prístup k rôznym médiám, filmom, hudbe, budete si musieť ich prácne zháňať od známych, nahrávať na audiokazety alebo VHS. A to isté sa týka rôznych vecí ktoré potrebujete do školy a práce. Kde ich nájdete lepšie ako na internete?

Viete si predstaviť že by toto všetko od zajtra nebolo? Napriek tomu medzi nami stále žijú ľudia, čo takto žijú! Poznajú slovo Internet, ale o DSL by vám povedali možno 1-2 vety. Nevedia čo je wi-fi, nevedia čo je to IP adresa, nevedia že pojmom Trójsky kôň sa už dlhé roky označuje aj niečo iné ako ten výtvor v gréckych bájkach. Nevedia že na internete si v spravodajstve nájdu veľa informácií ktoré sa do TV alebo novín dostanú zvyčajne o 2 dni, alebo sa tam nedostanú vôbec. Nevedia aký je rozdiel medzi IExplorerom a Operou, a nebudú schopní vám správne napísať slovo "firewall". Nevedia čo je to Google a k čomu slúži. Poznajú ľudí iba zo svojho okolia alebo tých ktorých spoznali na dovolenkách. Nevedia čo je to ICQ, MSN a preto nechápu ako niekto môže byť v kontakte naraz s veľkým počtom ľudí z celého sveta.

Na svete je skupina ľudí ktorí internetom žijú a nevedia si život bez neho predstaviť, vedia čo obnáša a čo ich tam čaká, a sú ľudia ktorí stále nevedia čo to je a čo im to môže priniesť do života. Alebo zobrať? Ktorí sú „tí druhí“?

Ako Internet ovplyvňuje váš život? Viete si život bez neho predstaviť? Čo by ste robievali (robili) keby internetu nebolo?

Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Obrázok

Zverejnené

otázka vtedy znela : Viete si predstaviť život bez Internetu ?

a takáto bola moja odpoveď :

hm... viem...

dlhé roky sme žili bez neho, čítali sme, navštevovali sa, rozprávali...

možno sme si boli bližší...

na druhej strane, dnes žijeme s internetom ... sedíme doma a prichádza k nám svet ...

vieme sa spojiť, rozprávame sa, virtuálne sa navštevujeme, hoci sa nepoznáme...

určite sa dá žiť bez internetu... keby sa niečo stalo, nebol by zrazu mail, internet, správy zo sveta, po chvíli by sme sa vrátili tam, kde sme boli predtým...

ale keď ho máme, stačí zapnúť počítač... kedysi tí znalostí chtiví kupovali na kilá encyklopédie... dnes stačí mať elektriku a príslušné tlačítko...

takže odpoveď je: dá sa bez neho žiť... kto ho však pozná, používa denne, by to mal nejakú chvíľu ťažké

/ to bolo 23.10.2005 ... odvtedy sa veci trochu pomenili,dnes by som zrejme znášala ťažšie výpadok Internetu a spojenie so svetom ... zrejme by to bolo chvíľu dosť zlé... len mám obavy, že keby zrazu prestal byť Internet, prestali by spolu s ním aj ostatné vymoženosti ... ináč, ako výsledok nejakej veľkej katastrofy si neviem predstaviť, že by úplne prestal Internet existovať... to znamená výpadok vysielania tv, žiadne noviny, rádio, telefóny, mobily, elektrika, banky, výťahy, elektrárne ... a dopadli by sme ako na tej hornej karikatúre ... v jaskyni pri ohníku ...

výpadok Internetu by bol veľkým "nešťastím" pre všetkých závislákov - ale keby vypadli počítače ako také, to by bolo horšie ... dnes sa na ne spoliehame úplne vo všetkom ... ten civilizačný náter by skolaboval ... /

ešte odpoveď na otázku : ktorí sú tí "druhí" ?

jednoznačná odpoveď tu možná nie je : pre tých "druhých" bez netu sme my tí "druhí" ... a naopak ...

až kým sa "tí druhí" nepresunú na našu stranu ... alebo my na ich ?

neexistuje jednoznačná odpoveď ... hovorí sa. že kto tu do 5 či 10 rokov nebude počítačovo či ineternetovo gramotný, bude v tomto našom svete plnom technológií stratený... odpoveď na otázku si asi nechám na potom ...

/ hoci už dnes ma privádzajú do rozpakov ľudia, ktorí pri spomenutí Internetu povedia : áno? ja TO nepotrebujem, nepoznám, neviem... :lol: /

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

No ja budem bez netu asi týždeň tak som zvedavý čo z toho bude :) :lol:

Zverejnené

Bol som bez netu viac ako tri mesiace. Zo začiatku to bolo strašné. Ako keby som prestával s fajčením. Neskôr som už absenciu netu nevnímal. Ale prvý týždeň - otras. Totálny absťák.

Zverejnené

Net je super vec. Veľa informácií pokope a podobné žvásty... fórum je pomaly chlieb každodenný, aj keď, keď som preč s kamarátmi, nechýba mi.

Ale závislosť... ak budem v tomto pokračovať, určite príde. :lol:

Zverejnené

internet je velmi uzitocna vec, ale nie som na nom zavisly, ani v odlahcenom slova zmysle.

moj vztah k tymto technickym elektronickym kybernetickym, a neviem este akym zalezitostiam, je vobec dost vlazny.

Zverejnené

Som dost zvyknuta na kazdodenny internet, kedze mozem popisat aj s ludmi, s ktorymi sa nestretavam casto... Chybal by mi, ale ak mam lepsiu zabavku, net ide stranou.... :lol:

Zverejnené

v poslednom case som cim dalej tym menej za pc a aj za internetom

ale to sa zmeni ked sa zacne skola :lol:

Zverejnené

môj vzťah k internetu je ako pes k zmrzline....myslím, že to dosť vystihuje ...

Zverejnené

Ma to cosi do seba. Stretnes tu zaujimavych ludi.... Ale da sa robit kopu uzitocnych veci namiesto tych hovadzin....

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov