Skočiť na obsah
  • 0

Vírusy, spyware...

Mazmar

Otázka

Zverejnené

need help asi zo spywarom Ad-Aware ani spybot uz nic nenachadzaju (uz nasli aj odstranili nejaky trojan zlob abo tak nejak)

a dnes nod nasiel nejaky Hoax.Renos

jedine co mi po nom zostalo je nejakym zvlastnym sposobom spravene spustanie stranky po zapnuti IE (sice ho nepoznam ale aj tak) na nastavenu nejaku domovsku stranku a IE sa sam redirectne na www.securityuptodat.com a pochubyjem ze je to windowsova ochrana takze poradte co s tym (format c nieje moznost)

• Odpovede 36
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top Posters For This Question

• Sniper

6

• Nokia

5

• Klingonka

5

• lopata555

3

Top Posters For This Question

Zverejnené obrázky

Odporúčané príspevky

• 0
Zverejnené

Ako? napríklad tak že musím sformátovať celý PC a to znamená že ich vymažem. Ale pokaziť ich nepokazil.

• 0
Zverejnené

hej hej, lebo pred formatom sa nedaju niekde zalohovat :lol:

• 0
Zverejnené

:lol: ale dajú, asi 80% ich mám zalohovaných

• 0
Zverejnené

Mne sa raz stalo, že mi vírus sundal všetky mp3ky čo som mal v počítači, proste pri každej vypísalo chybu, aj som ich nakopíroval do iného PC - ani tam nešli. Takže stať sa môže asi fakt všetko...

• 0
Zverejnené

aljak velmi by som bol zvedavy co to bol za virus ze ti siel po mp3kach :lol:

• 0
Zverejnené

To neviem ani ja, ale nič iné nezničil. Potom ho môj antivírak zneškodnil :lol:

Ale fakt neviem, Ľúto mi je hlavne za jednou MP3kou, ktorú sa mi už zohnať nanovo nepodarilo :)

• 0
Zverejnené

AVAST PRO mi vyhadzuje vírus

v

C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5

odstrániť sa dá iba presunutím do

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\DATA\moved

lebo inak mi vyhodí oznam, že sa práve používa

hneď za ním naskočí

vírus v System32

a ten sa dá iba ZMAZAŤ

na preunutie do truhly, resp. opravu reaguje tým istým oznamom

komp mám sformátovaný

predtým som používal aj AdAware a NOD32 a vyhadzovalo to isté

skúšal som aj Search and Destroy

rozmýšlal som, či to nebude v tom IE5

možno blbá otázka, ale

nedá sa IE nejak odinštalovať?

+edit

neviem, či to pomôže, ale

niekedy vyskočí aj 3krát behom hodinky

inokedy sa neukáže 4-5h

• 0
Zverejnené

napadlo ma kliknúť na viac info

to mi poskytlo toto

CLiCK

Detection/Removal

Manually download the corresponding patch from MS (Confi blocks access to some anti-malware sites). Update avast! VPS to the latest version.Unplug the LAN cable. Schedule the boot time scan and move allWin32:Confi files to the virus chest. After rebooting, install the MSpatch. Reconnect the LAN cable and everything should be fine.

mohol by mi niekto povedať, čo mám robiť

nie že by som si to nevedel preložiť, ale neviem, čo mám presne spraviť

+edit

teraz mi AVAST ponúkol zmazať rootkit,

tak som ho mazol

mazol som však aj predtým ako som sformátol disk

a opakovane mi vyskakoval aj vtedy

• 0
Zverejnené

IE sa tak ľahko nezbaviš. :lol:

Najrozumnejšie asi bude urobiť scan s programom HijackThis a šupnuť ho Alexovi, nech sa ti na to pozrie.

• 0
Zverejnené

Najideálnejšie riešenie je presunúť zložku dočasných súborov na iných disk (najčastejšie logickú jednotku), zvyčajne taký kam dávame bordel. Ak sa vyskytne problém, ktorý sa zdanlivo nedá vyriešiť tak disk naformátujeme a je po probléme (potom však treba skontrolovať programy, ktoré využívali túto jednotku či majú cestu k súborom správne zapísanú, zvyčajne stačí potvrdiť nastavenia a reštartovať PC).

V pripade, že zložka dočasných súborov sa nachádz ana inej logickej jednotke (najčastejšie na C:) treba daný disk prskenovať SpyBotom, odporúčam použiť aj rôzne čističe napr. CCleaner, ktoré by mali odstrániť súbory aj zo zložiek, z ktorých je obyčajne ťažko niečo odstrániť.

Čo sa týka Avastu ten zvykne hlásiť vírusy aj tam kde nie sú, či je to tvôj prípad to neviem.

• 0
Zverejnené

..PROSIM O RADU...

ked sa stalo ze antivirovy program nasiel virus, tak jednoducho cestou sa dal aj odstranit

tentokrat nastava problem, virus sa neda odstranit, nie presne viem urcit o ktory subor sa jedna

skuste sa na to pozriet, co sa s tym da robit

poslednym riesenim bude nainstalovat internet znova

post-16-0-48691600-1289849910_thumb.png

post-16-0-53261800-1289849930_thumb.png

predom dakujem

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov