doll Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 ja som reagovala len na margo toho rodinneho domu a vidieku..v porovnani s rodinnym domom na vidieku je RD v Ba ako petrzalske bytovky :)obrazne povedane... RD vo velkom meste mi proste pride iba ako vacsi byt :lol: /stale nie dostatok sukromia, clovek dycha ten isty bordel ako v panelaku, je tam ruch, ziadny klud, respektive ticho, kazdy sa len predbieha ktoreho plot ci umely travnik bude krajsie vyzerat / tot moj nazor... ubite ma zan :)
Nokia Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 chlapeczjuhu sorry, na tu vetu som nejak pozabudol :lol: s tou skolou chapem, ale zas co tvrdi vela ludom studakom co tu nadavaju, nik ich nenuti studovat v ba, skol je na svete kopec doll evidentne si nikdy nebola v jarovciach, rusovciach ci cunove...rodiny dom tam, je to iste ako rodinny dom v hornej potoni akurat ze do auparku to maju blizsie :)
chlapeczjuhu Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 ja si s pravom moc nenavyberam. UK ma stale najlepsie meno aj ked bohuzial vraj uz len meno ako som pocul od studentov napriklad trnavskej.(nieco na tom je lebo tam odchadzaju prednasajuci) a studovat pravo mimo republiky neprichadza do uvahy ak chcem pracovat v obore na slovensku.
Lolisha Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 RD vo velkom meste mi proste pride iba ako vacsi byt wink.gif /stale nie dostatok sukromia, clovek dycha ten isty bordel ako v panelaku, je tam ruch, ziadny klud, respektive ticho, kazdy sa len predbieha ktoreho plot ci umely travnik bude krajsie vyzerat doll evidentne si nikdy nebola v jarovciach, rusovciach ci cunove...rodiny dom tam, je to iste ako rodinny dom v hornej potoni akurat ze do auparku to maju blizsie netreba ani spominat jarovce, ci cunovo..ale cast BA, kde sa pomaly zastavil cas a vyzera to tam ako na pravej dedine su Vajnory.. moji stari rodicia byvaju na dedine a aj ja som tam travievala leto.. a Vajnory si tento isty vzhlad dediny zachovali ..tam mat RD, nevidis rozdiel..
chrust Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 neda mi len sa zasmiat ;) ;) ;) ehm, vidiek je nieco uplne ine ako rodinny dom... to si este nebol na vidieku... rodinny dom niekde v BA sa nicim nelisi od bytovky v Petrzke ;) ci BA ci ine mesto, neplet sem vidiek... ten nie je iba o rodinnom domeTak to som rád,že si sa pobavila :) Nerátal som s tým,že v tejto téme budem rozoberať svoj životopis,ale pravdou je,že som sa v Bratislave narodil,ale detstvo som strávil na dedine na Horehroní. Nechcem v tejto téme rozpytvávať čo je dedina a čo nie.Ja som si vidiek zachoval v pamäti zo 60-tych rokov minulého tisícročia.Bolo to romantické.To,čo mi rozprávajú kolegovia z dedín nemá s romantikou nič spoločné.Medziľudské vzťahy sú izolovanejšie,každý žije svojím "dvorom",cez víkend hučia celou dedinou motorové kosy,píly,štvorkolky....atď.,atď Takže len zopakujem: Bratislavu mám rád ........aj s jej chybami /a nie sú malé/ :) s tou skolou chapem, ale zas co tvrdi vela ludom studakom co tu nadavaju, nik ich nenuti studovat v ba, skol je na svete kopecVšetci moji cezpoľní spolužiaci z celého Slovenska,ktorí najviac na Bratislavu počas štúdia nadávali - ostali tu bývať :lol:
chrust Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 nemam rad bratislavu. nedavno som sa sem prestahoval ale moja dusa patri tomu najjuznejsiemu juhu.Možno som menej chápavý,ale Ty si mal potrebu sťahovať sa do Bratislavy kvôli škole :lol: ?Nestačilo by ubytovanie internátneho,či privátneho typu ?
game Zverejnené 27. September, 2008 Autor Zverejnené 27. September, 2008 ale áno, pokiaľ viem, tak je južan presťahovaný a ubytovaný ... ale je presťahovaný do BA aj tak, hm ? : ) kedysi som takto bývala v Bratislave aj ja, pracovala som tam a bývala na internáte, s kamarátkou sme podnikali kdečo, bolo kam chodiť a kde míňať výplatu aj vtedy, ale moje sú malé mestá ... také príjemné mestečká, do BA len keď veľmi musím, cez deň ju nemusím vôbec, čo sa mi páči, to je večerná atmosféra, ale tým to aj končí ...
pink Zverejnené 30. September, 2008 Zverejnené 30. September, 2008 http://pavolkrajnak.blog.sme.sk/c/165842/K...Bratislava.html :lol:
Ronja Zverejnené 30. September, 2008 Zverejnené 30. September, 2008 Zdravim Chrusta, taktiez som sa narodila v BA, ale byvam v prekrasnom Liptove, vsade clovek najde plusy aj minusy, takze tak to bude aj s Bratislavou...
chrust Zverejnené 4. Október, 2008 Zverejnené 4. Október, 2008 Zdravím Ronju :) Liptov bohužiaľ príliš nepoznám.Niekľkokrát som tade prechádzal a dvakrát som bol v LM,bo som mal odtiaľ spolužiaka-kamaráta,tak som ho navšívil.Z Horehronia to bolo "cez kopec" :lol: .A raz som na Liptove zrazil hus.Išli sme takou dedinkou s úzkymi uličkami a za zákrutou bol kŕdeľ husí domácich.Všetky stihli predo mnou pláchnuť,len jednu som bohužiaľ zrazil - hodilo ju do jarku.Fujazdil som ďalej a kolega mi hovorí:"Zastav,hodíme ju do auta a za dedinou ju vypytváme !"Ja mu na to:"A ošklbeme,poprípade si môžme urobiť ohník,hneď si ju aj upiecť a rovno aj spapkať.Nie ?"Tak som odtiaľ fujazdil,lebo som sa bál Liptákov a ešte viac niejakej liptovskej babky,čo jej tá husička patrila.Určite bu nás motykou po krížoch neminulo.Nebola tá hus vaša :) ?
chrust Zverejnené 21. December, 2008 Zverejnené 21. December, 2008 Zdravím Ronju :) Nebola tá hus vaša :lol: ?ˇ Asi bola :)
Ronja Zverejnené 21. December, 2008 Zverejnené 21. December, 2008 to Chrúst - nebola... :lol: my máme len kozenky a králiky...haha
chrust Zverejnené 16. Október, 2011 Zverejnené 16. Október, 2011 K tým kozenkám ... pri cyklotrase v okolí Bratislavy (za Biskupickým ramenom) som natrafil na jedno gazdovstvo, kde predávajú kozí syr, mlieko. V živote som tieto produkty nejedol, až teraz z tohto zdroja. Nijak zvlášť ma tá chuť nezaujala, ale ostatní v rodine len tak pomľaskávali a privierali oči :D
cucoriedkaokata Zverejnené 2. Január, 2015 Zverejnené 2. Január, 2015 Ahojte, aj ja som rodená Bratislavčanka, žije sa tu dobre, len draho, z Bratislavy sa pomaličky, ale isto stáva mesto milionárov, čiže pre nás bežných smrteľníkov je čím ďalej, tým drahšie, preto sa bratislavčania často sťahujú mimo Bratislavy, keď vyrastú z diskoték a žúrok. Aj ja tak plánujem na "staré kolená", diskotéky ma už prešli, postavím si niekde pri Bratislave domčok so záhradkov, však žúrky môžu byť na záhradke lepšie, ako v drahom meste. Už sa teším, keď si budem v mojom altánku v záhradke piť pivinko a válať šunky a platiť energie nanajvýš 50 eur mesačne, nie ako tu v BA. Budem mať vlastnú studňu, akumulačné veľké kachle, kde zakúrim raz denne a solárne panely na streche. Jupiiiiiii. :-))))
game Zverejnené 2. Január, 2015 Autor Zverejnené 2. Január, 2015 a jeje, také dokonalé bratislavské plány, starí usadlíci poutekajú, kto zostane v Bratislave robiť milionárov?! :)
cucoriedkaokata Zverejnené 2. Január, 2015 Zverejnené 2. Január, 2015 a jeje, také dokonalé bratislavské plány, starí usadlíci poutekajú, kto zostane v Bratislave robiť milionárov?! :)Predsa Rakusaci, ktori tu skupuju byty a prenajimaju a mladi ludia, ktori potrebuju nasetrit na byvanie, my starsi mame toho uz plne zuby, my uz mame co to nasetrene a nepotrebujeme sa chodit zabavat do drahych podnikov a platit dvojnasobne sumy, staci nam spravit na zahrade zurku, my uz nepotrebujeme byt stredobodom pozornosti, na dedine postavis novy dom a tu mas za tu cenu akurat jednoizbak. 3
member2793 Zverejnené 2. Január, 2015 Zverejnené 2. Január, 2015 a platiť energie nanajvýš 50 eur mesačne, nie ako tu v BA. Budem mať vlastnú studňu, akumulačné veľké kachle, kde zakúrim raz denne a solárne panely na streche. Jupiiiiiii. :-))))nechcem ti brať ilúzie :) ale 50€ je tak mesačný paušál za elektrinu v RD.vlastná studňa je tiež fajn vec, ale už aj v tých menších dedinách sa hromadne budujú vodovody. nie teda že by ich budovanie malo nejaký zmysel, ale starostovia /a firmy na nich nacucnuté/ chcú trochu podojiť eurofondy. u nás majú začať tento rok, a očakávam dosť veľký nátlak od obce, pretože k vodovodu sa pripojiť nemienim.
cucoriedkaokata Zverejnené 3. Január, 2015 Zverejnené 3. Január, 2015 Ahoj človiečik.... ja plánujem postaviť nízkoenergetický domček vo veľkosti cca 3 izbáku a hlavné kúrenie chcem velikánske akumulačné kachle, je to veľké, ako ruská skriňa :-))) Vykúri to celý dom, nechcem veľkú vilu, cca 80-100 m2 mi v pohodke stačí, kúrenie drevom je najlacnejšie, ako doplnkové kúrenie chcem infrakúrenie, to je lacnejšie, ako plyn, ale len keď sa mi nebude chcieť kúriť tými veľkými kachlami, čiže to bude ojedinelé no a solárne panely na teplú vodu na sprchovanie. Že vraj vtedy platíš málo, lebo pri nízkoenergetickom domčoku máš malé úniky tepla, ale poviem ti to na isto až vtedy, keď ho postavím. :-) Práveže pozerám na pozemky a niekde nie je ani možnosť napojenia na verejný vodovod, ten by som prijala len na jedno umývadlo, kvôli pitnej vode, úžitková voda, ako pranie, splachovanie WC a umývačka riadu, polievanie záhrady chcem zo studne. Kukni, takéto kachle chcem.A to Ťa predsa nemôžu prinútiť napojiť sa na vodovod, keď nechceš a či? V Bratislave sú hrozne drahé pozemky, takže tu môžem o domčoku len snívať, už len do tej "hornej - dolnej", ale mne to nevadí a to som roky rokúce sa bila do pŕs, že nikdy by som z Bratislavy nechcela ísť preč- :-))))) Už som z toho vyrástla.
slimak Zverejnené 3. Január, 2015 Zverejnené 3. Január, 2015 Mna len zaujima,odkial maju drevo v okoli Bratislavi? Unas su ludia v urbariatoch - kde to dostanu lacne - alebo si to drevo odnich kupia aj to relativne lacno - ale u nas su lesy a tazi sa - odkial maju drevo v Bratislave? 1
cucoriedkaokata Zverejnené 4. Január, 2015 Zverejnené 4. Január, 2015 Slimák, čo poznám ľudí s rodinnými domami, ani drevom príliš nekúria, ale plynom, čo je to ten "urbariát"? Nechce sa mi googliť. Tam máš možnosť zohnať drevo lacnejšie? Teraz som bola na chate v jednej dedinke a miestni tam drevo slušne povedané od lesákov len "hádžu cez plot" :-))) Takže ho majú zadarminko. No ale aj keby som si posekané drevo objednala cez internet a na palete dala na celú zimu doviezť, tak miniem menej, ako v bytovke na kúrení, kde sa na kúrenie, pokiaľ nemáš na radiátoroch merače skladá celý barák, čiže či šetríš a len temperuješ, keď nie je zima, alebo denno denne kúriš na plné pecky, rozráta sa to na všetkých nájomníkov, my plátíme cca 300 eur na energie, vodu, internet, nájomné, V rodinnom dome by som toľko neplatila a v nízkoenergetickom dome so solárnymi panelmi, dobrým zateplením stien zaplatím maximum 80 - 100 eur dokopy so všetkým a žiadne nájomné neplatím. Teda... nebudem platiť :-)Slimák, inak lesy tu má Bratislava všade okolo, však Malé Karpaty, dreva je tu dosť. :-)
slimak Zverejnené 5. Január, 2015 Zverejnené 5. Január, 2015 Urbariat -urbar- na Slovensku -statne lesy - Lesy SR vlastnia asi necelych 50 percent lesov. Potom su mestske lesy - vlastnia ich obce a potom su sukromne- ti co ich zdedili po pradetkoch(normalne po rodicoch - ale realne patrili pradetkom) - a su zoskupeni vo spolkoch - co sa o tu cast lesa staraju - tazia sadia a podobne(toto je asi v malych dolinach a malych dedinach). A potom mozu byt sukromnici co skupuju lesy. Proste ti co su v tom spolku - bud dostanu podiel za predaj dreva(podiel zo zisku) a odpad drevo s cim sa da kurit tiez, ci si ho velmi lacno kupia. ALe unas aj ine drevo sa da relativne lacno kupit - lebo tu je a teda doprava nieje draha - alebo len to je naklad - ak si to ludia sami aj prichystaju. Ale toto si neviem predstavit v Bratislave. Ci okoly 100 km - nemyslim kopanice okolo Myjavi.
D'Ady Zverejnené 5. Január, 2015 Zverejnené 5. Január, 2015 a co taky bratislavcan ocakava od byvania na tzv. vidieku okrem nizsich nakladov na byvanie ?z BA satelitov sa stavaju sidliska rodinnych domov, kde mas okolo stavby 5 m pozemku na kazdu stranu, priselci valcuju miestnych ludi, kulturu a zvyky, prisposobuju si dedinu k svojmu obrazu (a pohodliu) ale bud sa nechcu podielat na zodpovednosti alebo naopak si osobuju pravo rozhodovat, lebu su mudrejsi ako ti dedincaniaokrem toho - co praca ? jasne, v meste so vsetkym, co s tym suvisi - dochadzanie, deti, skoly... mne sa to nepozdava... a k tej studni - ak sa nemylim, na studnu potrebujes stavebne povolenie od vodohospodarskeho organu; je celkom mozne, ze v danej oblasti podzemna voda nie je, alebo je uz "obsadena"inak je problem pouzivat vlastnu studnu na pitne ucely, resp. kombinovat verejnu a vlastnu vodu v jednom dome; ale da sa to
cucoriedkaokata Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 pozemsky dracik, niekto ma uz deti odrastene, aj pracujuce, netreba ich vodit do skolky a skoly :-)no s tou studnou som pocula aj ja, a dochadzanie? nuz ak by to bolo cca 25 km od BA, tak to mam to iste, ako ked idem z jedneho konca BA na druhy.... problem je skor so zacpami rano.... to ma desi.... uvazujem aj o pozemku v Madarsku pri hraniciach, tam asi rano take zacpy nie su....alebo si pockam na dochodok a ziadne dochadzanie ma trapit nemusi... uvidim :-) ja neviem, mozno aj tu su ludia v tom urbariate, ked chcu, ale v kazdom pripade, ob 1
member2793 Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 a co taky bratislavcan ocakava od byvania na tzv. vidieku okrem nizsich nakladov na byvanie ?z BA satelitov sa stavaju sidliska rodinnych domov, kde mas okolo stavby 5 m pozemku na kazdu stranu, jj, paneláky na ležato, keď som to videl v Ch. Grobe (ale aj inde) to je ťažký des a hrôza. rodinný dom z ktorého nemôžem vyliezť v nedeľu ráno v trenkách na dvor a vyčúrať sa tam, bez toho aby ma pri tom obdivným pohľadom nesledovali štyri susedy (a závistlivým štyria susedia B)), nie je podľa mňa "plnokrvný" rodinný dom :lol: priselci valcuju miestnych ludi, kulturu a zvyky, prisposobuju si dedinu k svojmu obrazu (a pohodliu) ale bud sa nechcu podielat na zodpovednosti alebo naopak si osobuju pravo rozhodovat, lebu su mudrejsi ako ti dedincania mne sa to nepozdava...keď kedysi, tuším na SME, rozoberali túto problematiku, a čítal som ako sa "prindziši" sťažujú na to že kostolné zvony sú príliš hlasné, že susedovi kikiríka kohút, že druhý sused píli na cirkulári... tak som sa za hlavu chytal. a čo ..rwa čakali že na tej vysnívanej dedine asi tak bude? oáza rajského pokoja?
cucoriedkaokata Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 objednat drevo sa da cez net a aj posekane, ti ho dovezu na paletach a zlozia, aj tak je to lacnejsie, ako kurenie plynom a ci elektrinou, alebo v bytovke sa delit o kurenie so vsetkymi najomnikmi bez meracov a cvakat aj za inych :-)cloviecik, ja byvam rovno na 4 prudovke od narodenia, take kikirikanie kohuta a stekot psa je pre mna symfonia ..... keby si pocuval dennno denne startovanie a piskanie aut na 4 prudovke, trubenie, otvaranie dveri busov a trolejbusov, tak by si ani kohuty uz nepocul, to je proti tomu malina :-))) na toto som sa na dedinach, ked som tam spala nikdy nestazovala....
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz