Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

pred 19 hodinami, electric blue napísal:

porovnava tazke celozivotne nasledky , GBS  a smrt , s minimalnym rizikom pri odbere krvi . LOL  preto Cekan navrhoval zriadit kompezacny fond .

Ake konkretne je teda to "minimalne" riziko pri odbere krvi?  Aka je napriklad pravdepodobnost, ze odber sposobi komplikacie konciace smrtou?

Napriklad spominana tromboza moze sposobit tazke celozivotne nasledky a smrt.

Zriadenie kompenzacneho fondu ti nic hovori o riskatnosti lekarskeho zakroku, skor naopak: cim menej riskatny zakrok, tym menej penazi je potrebne do fondu naliat.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale inac kompenzacia vedlajsich ucinkov ockovania je jedina rozumna vyhrada, ktora od antivaxerov zaznieva: ak sa pozaduje podstupenie zakroku (aj) pre obecne blaho, tak by problemy v jeho dosledku mohli byt kompenzovane. Hlavny problem by bol, ako urcovat, co je nasledok ockovania a co nie. Ale az by sa toto nejak rozumne urcilo, tak tych niekolko az niekolko desiatok ludi by nebol problem odskodnit.

Otazka je, kolkych by taketo nieco presvedcilo podstupit ockovanie, ci to vobec ma zmysel organizovat...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj my sme zvedavi, ci sama dokazes dat ignore, pretoze uz tu prehlasujes druhy krat, ze davas ignore a stale nist :zubiska:

Neviem ci tomu rozumies: cim viackrat sem napises, ze davas ignore, tym menej tomu budeme verit....

Uz si si zistila, ako velmi nebezbecny moze byt obycajny odber krvi? Alebo si na fakty uz uplne rezignovala a jedine co dokazes riesit je "ignore" ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Blog na SME, ktory vyjadruje aj moje pocity: Potrestať zodpovedných, odmeniť hazardérov

Citát

Takže zodpovední, ktorí sa zaočkovali, lebo nechcú ochorieť ani nakaziť ostatných a chcú konečne normálne žiť, pracovať a posielať deti do školy, budú zo svojich daní platiť testy nezodpovedným hazardérom, ktorí ohrozujú seba a svoje okolie

 

Citát

Samozrejme, aj zdravotnú starostlivosť pri ochorení COVID-19 pre všetkých nezaočkovaných zaplatíme z našich zdravotných odvodov. Ľudia majú predsa „právo sa nezaočkovať“ a my zaočkovaní zase máme „povinnosť“ im zaplatiť zdravotnú starostlivosť. Keď sa potom budú naše nemocnice opäť rúcať pod náporom chorých s COVID-19 a sestry a lekári budú „padať na hubu“, tak zaočkovaní sa zase mesiace nebudú vedieť dostať k riadnej plánovanej starostlivosti. 

Ale to uz je len take hadzanie hrachu o stenu, druha strana uz davno prestala pocuvat argumenty...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja vravím, kto sa nechce dať zaočkovať, nech podpíše nejaký reverz, že v prípade ochorenia mu môže byť odmietnutá zdravotná starostlivosť. Hlavne tým večným poistencom štátu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pravne to nejde, ale kludne by ju mohol dodatocne zaplatit kedze si ju zapricnil svojim konanim. keby mali za svoju hlupost platit,tak nabuduce menej pocuvali svojich vodcov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 minútami, tyso napísal:

Pravne to nejde,

Ak fajčiar, alebo alkoholik  počas liečby pije,alebo fajčí, tak mu poisťovňa nemusí uhradiť všetky náklady na liečenie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 minútami, tyso napísal:

presne to pisem,  nemozes neliecit ale mozes ziadat peniaze. Ale nerobme si iluzie,  dobrovolne to nepodpisu a len to ze sa nedali ockovat nestaci,

Lepší spôsob, ako rozoštvávať vášne, si ani neviem predstaviť. Áno, takéto opatrenia sa už zavádzajú. Ak absolvuješ preventívnu prehliadku u zubára, tak menej platíš za plombu. Takže je to súčasť prevýchovy. Lenže prevýchova občana má aj svoje riziká, ako vieme z histórie.  

Aj pri havarijnom poistení sa znižuje úhrada škody v závislosti na spoluúčasti. Teda v závislosti na miere podielu na poistnej udalosti. Ak by to malo platiť aj pri zdravotnom poistení, potom by sa to malo vzťahovať aj na obéznych, tých ktorí holdujú sladkostiam, údeninám, neumývajú si zuby, majú nedostatok pohybu, neabsolvujú pravidelne preventívne prehliadky, dostali pohlavnú chorobu, holdujú rizikovému športu, atď.

To všetko si zavinili sami. Je neetické odmietnuť zdravotnú pomoc, ale tu ide o mieru nákladov na liečenie. Ale ani v tej miere nákladov nie je etika. Niektoré lieky sú príliš drahé, aby sa mohli predpisovať každému, kto ich potrebuje. O tom rozhoduje poisťovňa. Je etické, keď súkromná zdravotná poisťovňa odvádza zisk zahraničným akcionárom z "Cypru"? Príliš veľa otázok...

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,   urcite sa to nebude robit.  A len tak,  tie dalsie otazky maju normalnu jasnu odpoved a ano je to eticke. Rovnako ako je eticke platit lekara.   neplatit je neeticke, to sa vola kradez.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 31 minútami, tyso napísal:

 neplatit je neeticke, to sa vola kradez.

Tu predsa nejde o to, čo je zadarmo. Zadarmo nie je nič, neplatiť zdravotné poistenie je trestný čin. Ide o delenie ľudí a poskytovanie zdravotnej starostlivosti, podľa miery ich vlastného zavinenia. Potom je na mieste otázka zrušenia povinného zdravotného poistenia, alebo jeho limitovania, iba na základnú a nevyhnutnú starostlivosť. V podstate to tu už tak funguje, ale nie pre každého. Niekto z toho ťaží a iní na to doplácajú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,  to je depresia nie realita. Zdravotnictvo je samozrejme mizerne na to ake tam idu peniaze ale rozhodne nie je limitovane na zakladnu a nevyhnutnu starostlivost.   A v solidarnom systeme verejneho zdravotnictva je to vzdy tak ze niekto doplaca a niekto tazi.  Ale uprimne, ti skutocne  bohati si platia lekarov mimo tohto systemu.

A forma malusu pri vlastnej vine nemeni system ale opakujem nehrozi to,   takze sa nemusis trapit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V jednej internetovej diskusii som včera tak rozniesol na kopytách troch antivaxerov, až ma zablokovali [emoji23] A to som chcel len vedieť, odkiaľ nabrali také "odborné" znalosti o tom, že očkuje sa látkami, o ktorých nič nevedia ani ich výrobcovia, ale už teraz vedia (antivaxeri), že spôsobujú neplodnosť [emoji1751] Odpovede som sa nedočkal, len banu [emoji23]

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, Sniper napísal:

Ja vravím, kto sa nechce dať zaočkovať, nech podpíše nejaký reverz, že v prípade ochorenia mu môže byť odmietnutá zdravotná starostlivosť. Hlavne tým večným poistencom štátu.

snajper, zas a znovu . co fetaci, alkoholici, fajciari . ale aj morbidne obezni . vsetci ti ktori si zapricinili a docielili ochorenia svojimi vlastnymi zlozvykmi . chces porovnavat s clovekom ktory sa z nejakeho ( aj ) osobneho dovodu nechce vakcinovat?

tento reverz by som dala podpisat skor tym co vyhlasuju covid neexistuje . alebo ktori ho zlahcuju .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem. Ci su tu vsetci hlupaci aj vsetci novinari aj Poliacik,aj cely parlament aj minister. Ja som len poziadal o vakcinaciu - pytali ste sa preco na zaciatku jula - lebo som chcel aby mali moznost sa vakcinovat taky co to potrebuju, ci kvoli dovolenke ci kvoli praci. Teda som nechal priestor pre 44 rocnych(ci mladsich) co chce ist dochorvatska, ci robi v restauracii. Sa stretava s ludmi. Ja som to nepotreboval hned. No som taky igor matovic.Dnes tam bolo 30 ludi pozvanka mi neprisla tak co som mal spravit? ja tam hodinu stat nebudem, ja neviem kto boli tych 30 ludi. Ci ti co cakaju 10 minut a su objednani, pochybujem. Rozhliadol som sa len zbezne - starca som tam nevidel. Mozno chcu ist na papeza, ci potrebuju 30 euro? 

Ja nepochopim preco v Revucej vakcinuju len jeden den v tyzdni a 6 hodin. Ja kludne sa vakcinovat ani nedam - vidim ,ze stat na to nema zaujem. 

AKo ze robia to kraje. Tak BB to robi dost na hovno.  Ja som s otcom bol 8.2.2021 na ockovani tam sme prisli o polhodinu skor,tak sme polhodinu sedeli. Na druhy krat som otca pred nemocnicou vypustil 10 minut pred terminom a povedal mu,ze sa vratim o pol hodinu, tam stal nabral a sli sme domov. Teda rozumne sato da robit. A vtedy bolo nedostatok vakcin,dnes je prebytok - ved tie 30 euro za sprostredkovatela co vymyslel stat nech da o 10 euro viac na zavakcinovaneho. Rozdiel medzi Roznavou a Revucou. A to bolo vo februari - tam im to sypalo, tie kurence ak som dnes videl stat na slnku, mam to v. 

Vakcinacia.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 minútami, electric blue napísal:

vie niekto kolko politikov je zaockovanych, ( samozrejme okrem antivaxerov) ???????

táto otázka mi napadla už pred časom, a koľko lekárov a zdravotného personálu....&

pretože narážam a na jalové diskusie o neočkovaní na podivných miestach, kde nejde polovica osadenstva na dávno naplánované stretnutie, lebo zistili, že reštika tam vyžaduje čerstvý test alebo potvrdenie o očkovaní.... tak len s údivom sledujem, ako ľutujú, ale oni sa teda nezúčastnia...
a ja len otváram ústa ako na breh hodená ryba.... žiadne rozumné argumenty, nič. ako moji susedia u lekára.... a tretia vlna na krku...

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja poznam dvoch rozumnych ludi co sa nedaju zaockovat. Sestra - aj ked vzdelanie ma(aj 2 vysoke skoly), a kamarat detto. On veri na nieco ako hovoril Sulik. Ja sa zaockovat dam(ak sa bude dat ak nie tak nedam),lebo si myslim ze aj mne by to mohlo pomoct,ale ja si sparat v nose nikdy nedam. Ak by som nebol chory(tak sa necitil). A chcel vediet ci nemam Covid.  Miliarda v sparani v nose sa iste vyplatila.

Teda na co narazas  Game?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach


tento reverz by som dala podpisat skor tym co vyhlasuju covid neexistuje . alebo ktori ho zlahcuju .


Ano, takých som myslel, tupcov, čo tvrdia, že Covid je podvod šírený židojaštermi cez 5G. Kto má objektívne dôvody na to, aby sa nedal zaočkovať, by mal samozrejme dostať výnimku, čo je logické.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov