Skočiť na obsah

Mobily všeobecne


Tomáš

Odporúčané príspevky

Ale 4 pokazené. Každému z nich niečo je čo znemožňuje alebo sťažuje ich používanie. Keby to malo aspon také chyby že nenačíta pamäťovú kartu (čo neni až tak dôležité) alebo že nefunguje kamera či led dióda to nemá vplyv na telefonovanie. Napríklad na Apple telefónoch je mechanické prepínanie hlasného a tichého profilu a bolo to pokazené. Stále bol hlasný profil, nedal sa prepnúť tichý. Ale tak keď som potreboval umlčať telefón, bolo viac spôsobov. Dať letecký režim, alebo stláčať tlačidlo hlasitosti smerom dole až kým nedošlo na nulu, vypnúť zvonenie v nastaveniach… Keby mi nešla kamera, alebo bol by pokazený výstup na slúchadlá alebo tak. Že čo proste nemá až taký vplyv.

Napríklad mám taký televízor že má odpálený celý panel kde sú vstupy a výstupy teda nejde vstup na koaxiál ale ten už je zbytočný lebo analógovo sa už nevysiela, potom nejaké AUX vstupy na DVD prehrávač, video atď. Ale tiež nepotrebujem, scart je tam tiež nefunkčný, ktorý som vyriešil tak že z boku je tam vstup na 3 cinch (kedysi na pripájanie videokamery) a to je na inom plošáku. V bazáre som našiel kábel čo bol zo scart na cinch. Tak som scart koniec dal do setopboxu a cinche hentam a ide to. Dám AV a funguje. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No nakoniec som dopadol tak že som si pozrel občiansku inzerciu - mobily do 10€. Na Gemeri boli nejaké samsungy za 10€ tak som sa dotyčnému ozval, vraj nejaké predal ale nejaké ešte má… Tak že nech mu napíšem mail s adresou že mi pošle poštou. Tak som mu napísal a neozval sa. Tak neviem či poslal alebo čo. Medzitým som bol pozrieť za Števom čo mi ponúkal ten Huawei za 10€ bez držiaka na simkartu, a mal dve odolné samsungy tiež. Jeden taký ako henten z Gemeru rovnaký a jeden taký o generáciu novší model. Tak za 20€ mi to núkal že obidve tak kus by ma vyšiel na 10€ len ešte neviem čo henten z Gemeru spraví, či poslal, či vykašlal sa na mňa netuším. Zavolám mu opýtam sa. Ale vlastne obaja majú takmer rovnaké samsungy len jeden je iný. 

Akože Gemerčan má Samsung B2100 a Samsung E1200 

Števo má ten istý Samsung 2100 a ten druhý je Samsung C3350 

Ide aj o to že Samsung E1200 neni spevnený ale zase staré mobily veľa vydržali ešte z dobrého materiálu boli. Ale zase tie od Števa by boli obe tie odolné. To sú akože proti pádom a vodotesné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najnovší je tam z roku 2012. To práve definitívne skončila Radičovej vláda. Odvtedy technologický vývoj tak pokročil dopredu, že už začínam zvažovať, či ty netrpíš nejakou úchylkou na staré haraburdy.

Keď už si taký chudák, že nemáš na poriadny mobil, tak si kúp aspoň RedMi A2 za 79€ a nebudeš pred ľuďmi šaškovať s 10 rokov starými mobilmi z bazáru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto sa uz neda citat. Ak by si mal zalubu v starych mobiloch, ze ich zbieras ok, beriem. Ale toto co ty robis uz hranici s uchylkou. Naozaj nechapem, co si nekupis mobil za 150€ a mas pokoj. Za ten cas, co ti mama odklada, si ho uz mohol mat. Lenze ty si taky, ze ho hned do zalozne odlozis. Tebe radsej nic nedat. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Určite si už počul vetu:

Nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci ...

Nevymyslel to nikto z nás, ale povedal to Henry Ford, zakladateľ americkej automobilky Ford.

Ty však tu budeš do omrzenia splietať niečo o kúpe mobilu za 10€, pretože akýkoľvek drahší, schopnejši a výkonnejší by si bol kvôli niečomu, čo môžeš pustiť dolu krkom, schopný obratom odniesť do záložne. A tak si kupuj čo chceš!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z tohto uhla je to pravda. Tie staré haraburdy sa už nedajú ani predať ani založiť tak mi vydržia až do pokazenia či stratenia… Skôr by som mal strach z toho že elektronika je dimenzovaná tak že na použitie do 10 rokov. Ďalej ani výrobca s tým neráta. Ale niekedy platí že je to poctivý materiál a vydrží aj 20 rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 34 minútami, Tomáš napísal:

Skôr by som mal strach z toho že elektronika je dimenzovaná tak že na použitie do 10 rokov.

A v tvojom prípade máš konkrétne z čoho strach, keď mobily u teba vydržia maximálne tak týždeň - dva? Keď už si zapotil tých 10 rokov...

Citát

Ale niekedy platí že je to poctivý materiál a vydrží aj 20 rokov.

V IT oblasti je to úplne irelevantné, keďže technologický vývoj ide tak rýchlo, že mobil vyrobený pred 20 rokmi nepozná dnešné technológie prenosu a tie ktoré pozná on, tak sa v dnešnej dobe už prakticky nepoužívajú. Predpokladám, že z tohto logického pohľadu si sa nikdy nad tým ani nezamyslel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Pred 13 hodinami Tomáš povedal:

Tie staré haraburdy sa už nedajú ani predať ani založiť tak mi vydržia až do pokazenia či stratenia… Skôr by som mal strach z toho, že elektronika je dimenzovaná tak že na použitie do 10 rokov. Ďalej ani výrobca s tým neráta. Ale niekedy platí, že je to poctivý materiál a vydrží aj 20 rokov.

To už sú takmer pokazené haraburdy..., a ty za ne opakovane zaplatíš po 10Eur...ale napadne ťa strach., že ak by si mal kvalitný nový mobil z obchodu, tak čo bude s ním o takých 10 rokov. .? prepáč, to sú také taľafatky, nie argumenty...taká nejaká logika, či nepodarený humor..? viac  pevnej vôle, trpezlivosti... váž si seba, zdravie, prácu, aj zarobené peniaze, šetri si, každý mesiac si musíš z výplaty odložiť... buď na seba prísnejší, nerozhadzuj zbytočne, ušetri, kúp si nový mobil , aj ochranné púzdro si kúp na mobil... buď opatrnejší, ostražitejší a nebudeš strácať..

Dúfam, že nakoniec prehodnotíš a vezmeš si naše rady...aj keď po x rokoch ..

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Akože sú vodotesné puzdrá, že zmoknúť nemusí? Lebo to viem že sa na displeje dáva tvrdené sklo (také nalepuje sa) a celý mobil sa dá do puzdra. Sú aj také knižkové čo aj z predu chránia a potom také gumové čo len okolo ide. Ale zas hentie spevnené to je schválne vyrobené ako odolný telefón, pre stavbárov, horolezcov, vojakov, rybárov kde je vystavený extrémnym podmienkam. Aj v robote som videl že vedúci zamestnanci majú také nafasované. Len novší ročník by bolo treba zohnať aby to ešte bralo dnešné štandardy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Očuli ste o tom že nový ajfón bude mat usb typ C koncovku nabíjačky a nie to aplácké? Lebo únia ondila to.  Už typ C bude šade. Ale veď už ondili raz s tými mini usb že univerzálné bolo, tak čo zase vymýšlajú?

A ešte hybajte zachránit swan. Velké problémy budú ak nechráníme ich. Viac na stránke de je možnost aj petíciu podpísat.

  • Odobrať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie, neočul som, ale viem, že na to ondila.

Čo je samozrejme dobrý krok, lebo takto sa nabíjačky stávajú univerzálne, nebude potrebné ku každému novému mobilu kupovať aj novú nabíjačku, resp. kábel, keďže už je bežné, že k nabíjačke si môžeš cez klasické USB napojiť prakticky hocijaký kábel.

A k dokonalosti tejto témy by ešte bolo dobré, keby si sa v kuse nevyjadroval jak sedlák, my chápeme, že ty s tým svojím mdlým intelektom si možno pripadáš zábavný, ale my dospelí ťa vnímame ako decko čo už fakt nevie ako zaujať a vyžiadať si pozornosť dospelých. Si nudný a trápny.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Bol som za Števom v mobil servise že čo si o tom myslí. Smartfóny s operačným systémom iOS majú tú funkciu že ukážu stav baterky v % relatívne k novej. Človek z inzerátu sa chválil že je 100% vtedy zvykla vydržať 1 a pól dňa lebo je to môj obľúbený model a mal som ho už niekolkokrát a menil som tam baterku za novú keď ukazovalo len 80% takže viem kolko má vydržať batéria ktorá ukazuje 100%. Števo povedal že to môže byť aj zlý ten čip a to je drahá oprava alebo môže byť zlá baterka (ale to by malo odhaliť práve to ukazovátko v menu). Tak uvažujem že buď risknem vymeniť baterku alebo nájsť v inzeráte tento istý model.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja byť Števom, by som sa ťa spýtal, čo to máš za úchylku kupovať stále staré haraburdy, keď za 200€ môžeš mať z Alzy fungl nový telefón so všetkým čo sa dnes podporuje a ak by si ho neprežral, tak minimálne 3 roky ti vydrží so všetkými aktualizáciami a ďalšie 3 roky bude stále použiteľný. To čo ty každý mesiac vyhodíš na staré, pochybné haraburdy, už si mohol mať dva nové mobily. Ale blbý blbým zostane vždy.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iOS 15 ešte funguje aj keď tento model mal ukončenú podporu. Stačí len keby baterka bola lepšia. A keď som pozeral inzeráty tak jeden bol na predaj v našom meste ale bola slabšia baterka a druhý v Petržalke kde mala byť 100% baterka a považoval som za jednoduchšie cestou z práce sa staviť pre to ako to kúpiť doma ale ešte by som musel meniť baterku. Nečakal som že to takto dopadne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 18 hodinami, Tomáš pridal:

Nečakal som že to takto dopadne.

Vááážne? A čo tak si kúpiť nový mobil? Pri novom mobile by si takého nečakané prekvapenia nezažil. Mne predposledný vydržal 6 rokov, mal by som ho dlhšie, ale bola tam posledná verzia Androidu, ktorá nebola kompatibilná s certifikátmi TLS 1.3. Mať o stupeň vyššiu verziu, tak ho možno mám doteraz. Stál okolo 250€. Keď to tak rozpočítam na to obdobie, čo som ho mal, tak ma mesačne stál 3,50. Koľko teba mesačne stoja tie haraburdy, ktoré po dvoch týždňoch prežereš alebo strelíš na bazoši ešte za menej, aby si si mohol kúpiť ďalšiu haraburdu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 minútami, Sniper pridal:

bola tam posledná verzia Androidu, ktorá nebola kompatibilná s certifikátmi TLS 1.3. Mať o stupeň vyššiu verziu, tak ho možno mám doteraz

Veď problémy podobného typu veľmi dobre poznám. Toto mi stále robí problémy. Keby to nechali tak a neondili by do toho tak by som si v pohode fičal na Androide 4 a je pokoj. Načo to je vlastne dobré? Prečo nenechajú jeden čo fungoval a vybavené. Keď tie aplikácie pred 10 rokmi fungovali, že raz to išlo, tak načo to rušiť? Veď to fungovalo. Pri tlačidlových mobiloch nebolo treba nič aktualizovať a bolo dobré. Tak načo vymýšlajú?

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, Sniper pridal:

Stál okolo 250€. Keď to tak rozpočítam na to obdobie, čo som ho mal, tak ma mesačne stál 3,50

Napadlo ma ešte že v datarte umožňujú na splátky. Pár eur mesačne neni taká suma akú by som nemal, a splácať je lahšie ako sporiť lebo pri sporení nemám dostatočnú disciplínu a nevydržal by som, a siahol by som na to… ale keď príde šek/faktúra to by som si nedovolil nezaplatiť. By sa to pretavilo medzi povinné platenia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebuď smiešny, mame povedz nech ti dá z odložených peňazí potrebnú sumu na nový mobil, nech nevyzeráš pred polofrajerkami ako socka, a keď ti dá peniaze, tak jej slúbiš, že tento do mesiaca už nestrelíš na bazári, ani neprežereš a ak áno, tak ti nebude dávať už žiadne peniaze. Brať si mobil na splátky to môže študent a nie hotový 40 ročný starý chlap, tebe to nie je smiešne a trápne? A treba ti aj toto vysvetľovať jak v osobitnej škole?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale tak prečo v datarte je možnosť kúpiť na splátky aj tlačidlový mobil čo celý stojí 30€? Keby to bolo smiešne a trápne, tak by to nerobili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je pre dôchodcov, čo musia každý mesiac vyžiť z minimálneho dôchodku. Na tebe sa tam akurát rehotať budú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Však aj mne to bolo čudné že kto si preboha kupuje 30 eurovú vec na splátky. Ale je to tam. Keby to bola hlúposť, tak to tam nedajú. 

S operátorom radosť som dal kompromis. Zobral som to 10 eurové 8GB dát a 200 minút/sms. A majú lepší signál ako Swan. Lebo to je zase extrém ako sa Sniper zmestí do kreditu lebo že za celý rok nedať ani 20€ za telefón je možno len keď ho nepoužívate. Veď už len bežné hovory (že neklebetíte) čo len zavoláte si pre termín, dohadujete sa že ahoj dnes o šiestej prídem… alebo čau poď otvoriť… Pošlete len SMS-ky k MDŽ, deň matiek, narodky, meniny, vianoce, nový rok. Že ten úplný základ ajtak 20€ nebude na kredit stačiť.

Niekto robí to že je vela doma a kombinuje to s routerom ale tak zase platí za domáci internet a to treba prirátať. Ja nemám nič ani domáci internet a ja to potrebujem mať so sebou, tak v tom prípade je 10€ mesačne (120€) ročne komplet za telefón+internet v pohode.

A v mojom prípade by som tých 120€ neušetril ale prejedol. Takže ešte som si o 120€ predĺžil zdravie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov