Skočiť na obsah

informator

Odporúčané príspevky

hehe, to je logika.   OSN nepovedala nic, teda suhlasi,   Pobavilo.   A len tak bokom, OSN moze zriadit komisiu na dohlad ale ked nie tak ako sa ma vyjadrit ? Hlasovanim ?

No a k zasahovaniu,   socialisticke staty kazdu kritiku  oznacili za zasah do vnutornych veci.     Co teda presne je podla teba zasahovanie ?

EU sa nechysta k ziadnemu zasahu,   opakuje uz pol roka ze situacu by ukludnili nove prezidentske volby pod medzinarodnym dohladom.     Moze mat nazor alebo nie ?

 

A teraz trochu ukazka ako pracuje bloger " enže tento krok je jednoznačne protiústavný. Predseda parlamentu sa síce môže stať dočasným prezidentom, ale podľa čl. 233 ústavy len v prípade, ak „absentuje“ prezident republiky. Čl. 233 ústavy uvádza aj dôvody „absencie“ prezidenta. Lenže „absencia“ prezidenta nenastala: N. Maduro nezomrel, neabdikoval a nenastalo ani ľudové hlasovanie o jeho odvolaní. Samotný J. Guaido prezidenta odvolať nemôže, ale ak chcel taký následok vyvolať, mal v súlade s ústavou iniciovať impeachment, pri ktorom Najvyšší súd prezidenta odvolať môže. To by však trvalo dlho a výsledok by bol neistý…"

 

vid ustava https://en.wikipedia.org/wiki/Constitution_of_Venezuela

 

Lenze za situacie ked parlament je jediny  demokraticky voleny   a to tvrdi parlament   tak prezident nebol legitimne zvoleny a teda nie je, a jediny docasny prezident je predseda parlamentu.      To je druhy pohlad a je rovnako opravneny,  Venezeula je v krize a mozes sa len rozhodnut komu veris ci parlamentu alebo madurovi.

 

lenze to su len polopravdy,  od polovice clanku su uz lzi.  A vybrane, tak mozes rozmyslat koli komu sa takto namahaju a koho chytili na hacik

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano, to je logika...kedze nie je "hmatateny" dokaz....OSN vysiela pozorovatelov do "podozrivych" krajin....do Venezuely ich (podla teba) nevyslala, takze z logiky veci je jasne, ze Venezuela (podla OSN) nie je (ci v tom case nebola) "podozrivou" krajinou...takze dokazy o zmanipulovanych volbach do uradu prezidenta, su iba hlasom volajuceho na pusti...opozicia prehrala volby do uradu prezidenta, takze krici (ako kazda opzicia) o manipulovani....taktiez rozne mimovladky a "ucastnici" - pozorovatelia volieb spoza hranic su v podobnej doveryhodnej situacii...

 

pokial viem, tak za socializmu sa taketo veci diali s pozicie ideologickej "nevrazivosti", takze ty teraz ides sem davat priklad o takomto konani zo strany terajsej ideologie  liberalnej demokracie?....zasa si potvrdil, ze dnesna totalitna ideologia liberalnej demokracie, je na jednej mentalne urovni z ideologiou komunistickou resp. fasistickou...gratulujem a zaroven ta obdivujem, za takto verejne predstavujes svoj ideal.....ale mas pravo na svoje hlasanie svetu, ze "dobry holuby" sa vracaju, akurat ze teraz uz nie v hnedom resp. v cervenom, ale su v modrom....

 

teraz k tomu zasahovaniu EU do vnutornych veci Venezuely, ako ho vidim....EU nezostala iba pri akomsi bezpohlavnom vyhlaseni, ale sa znizila k vydieranie ultimatom a  uz skor  pouzila aj sankcie......a to vsetko iba na zaklade zhodnotemia vysledkov volieb zo strany opozicie a mimovladok...ziadne (ako ty tvrdis) oficialne hodnotenie od oficialnych pozorovatelov nemala a teda ani nema, k dispozicii...

 

teda podla tvojho pohladu na vec staci ked parlament (hocikde) sa vzoprie a vyhlasi (hocikde) prezidentske volby za zmanipulovane (teda neplatne) nastupi liberalna demokracie a uzna vsetko, co si parlament odhlasuje za svate a ide s tymto parlamentom na barikady?....hm...len co ked akurat ten parlament je tym chorym clankom v krajine?....netvrdim iba sa zamyslam....tiez divne, za v takej Cine su tie volby urcite (podla noriem liberalnej demokracie) zmanipulovae, ale nasa koliska liberalnej demokracie (EU) sa doteraz neodhodlala k akemusi totalnemu ultimatu k vysledkom cinskych volieb.......

 

a este raz.....k nastupeniu Chaveza a Maduru. predchadzalo nieco a preto su tam a maju podporu taku aku maju....nevrazivost velkej casti obcanov k USA a domacim "demokratickym" podnikatelom ma svoje korene v minulosti a nie ze tento (podla demagoga Klusa) socialisticky experiment ukazal svetu neschopnost....vsetko ma svoju prvotnu pricinu...."bez vetra sa ani listok nepohne"....jedine v liberalnofasistickej demokracii je to mozne.... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator, pises hovadiny a je len otazka ci si si ich vymyslel sam alebo ich preberas z ruskych webov. o manipulacii volieb sa dopredu hovorilo, lenze osn nie je nadradena statu, a bezne pozorovatelov neposiela. a v tomto pripade som ti linkoval clanok kde osn par mesiacov vopred odmietla ze by uvazovala o niecom takom. ty si tu splietal o tom ze najprv potvrdili, potom ze nenamietali a teraz ze vlastne tym ze tam neboli tak to potvrdili. toto je tak absurdny sposob uvazovania ze zjavne nema zmysel ti davat fakty, kedze bez ohladu na fakty to podla teba potvrdzuje to co si myslis dopredu.

 

a nemusis opakovat rusku propagandu, viem si ju precitat aj vo verzi pre gramotnych. chavez vyhral regularne a zaviedol socik, nastal upadok a sialeny exodus s krajiny. podpora madura klesla a to je dokazatelne tym ze napriek snahe prehral parlamentne volby. a prezidentske volby uz neriskoval, tie zmanipuloval rovno. Ale uprimne mne je venezuela vzdialena, to ze sa rusi boja straty vplyvu je mi jedno. Ale je dobre vidiet koho u nas rusi platia alebo oblbli. vo venezuele je posledna mala sanca ze to skonci dobre, maduro odstupi a vznikne nejaka obdoba vlady narodnej zachrany, ktora zachova cosi zo sociku ale prestane bojovat proti vacsine obyvatelstva. inak to skonci nejakym vojenskym pucom. krajina je daleko a skutocne to je mimo zaujmu. ale pekne vas to vyfarbilo, je vidiet ze rusko podporuje ako fasistov tak komunistov, ked sa blaha zhodne s kotlebom, hned vas mame v jednom kosiari

a to o prvotnej pricine je vtipne, za nic nemozu volici. je jedno ze volili socialistov na vine su vzdy demokrati. na tvojej amoralnej uvahe sa vzdy smejem, davam ta za priklad toho ze volici sviniarov si vzdy najdu ospravedlnenie. nikdy nie su schopni prijat zodpovednost

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len pre informaciu, davam sem cely clanok Borisa Zalu, europoslanca zvoleneho za Smer (toho casu uz nie je clenom strany)

 

 

 

 
O Venezuele, protizápadnom bojovníkovi Ficovi a vláde, ktorá potopila vlastného ministra.

Musím povedať, že ma postup slovenskej vlády aj ministra Lajčáka zaskočil. Stanovisko ministerstva zahraničia bolo bez jedinej chybičky, veľmi presné z hľadiska medzinárodného práva a presne hodnotilo neústavné postupy (ex)prezidenta Madura a ústavnosť, ktorou sa ujal moci predseda Národného zhromaždenia Venezuely Juan Guaidó.
 
Európsky parlament štyrikrát prijal uznesenie, ktoré zareagovalo a odsúdilo kroky exprezidenta Madura, ktorými definitívne deštruoval ústavné zriadenie Venezuely: od ovládnutia súdnictva, vyradenia Národného zhromaždenia, v ktorom mala väčšinu opozícia, cez nedemokratické sformovanie Ústavodarného zhromaždenia, v ktorom má zastúpenie len Madurova strana, zatváranie opozície, zákazy kandidovať opozičným lídrom až po nelegálne vypísanie prezidentských volieb… O politických väzňoch, mučení, akciách tajnej polície proti komukoľvek nepohodlnému ani nehovoriac.
 
Rezolúcie Európskeho parlamentu sa vo svojich stanoviskách neopierali o tvrdenia naftychtivých korporácií ani o názory Trumpovej administratívy, ani o vášne pravicových politikov usilujúcich sa o revanš, ani o názory pravicou vedených vlád v Latinskej Amerike. Analýzy si vieme robiť aj sami a máme k dispozícii podrobné analýzy európskych ambasád vo Venezuele a, samozrejme, podrobné správy OSN.
 
Iba mimochodom, Výbor OSN pre ľudské práva bol a je natoľko zdesený brutalitou Madurovho režimu, že navrhuje spustiť konanie Medzinárodného trestného tribunálu. Všetky rezolúcie Európskeho parlamentu, poukazujúce na brutálnu deštrukciu elementárnych politických a občianskych práv, boli vždy prijaté celým politickým spektrom – liberálmi, konzervatívcami, sociálnymi demokratmi, zelenými – až viac ako dvojtretinovou väčšinou.
 
Musím sa priznať, že ma prekvapil aj Robert Fico. Poznám veľmi dobre všetky jeho výlety na rôzne štátne oslavy na bieloruskom či kubánskom veľvyslanectve, či iné akcie, ktoré som však v kontexte jeho vtedajšej tvrdej proeurópskej aktivity pokladal za drobné nekonvenčné úlety a akési vzdorovité „bozajte ma…“ úzkostlivým politickým strážcom mainstreamu. Iste, od jeho prechodu na protisorosovskú platformu, od vynaliezavého odhaľovania protištátnych sprisahaní medzi demonštrantmi na slovenských námestiach či ozbrojovania protivládnych živlov uličnými dlaždicami sa už dá očakávať všeličo. V jeho prejave k Venezuele ma zaujal pozoruhodný objav, že ide predsa o ropu (ktorou Venezuela oplýva). A tu s Robertom Ficom plne súhlasím.
 
Jediný zmysel, prečo sa tak Madurova klika drží moci, je ropa (a ešte zlato, len s tým je ťažšie obchodovať). Hugo Chávez ju ešte využíval na veľkorysé sociálne programy, ktoré každý ľudsky cítiaci človek privíta. Aj keď to boli programy založené na rente zo štátneho monopolu na ťažbu, a teda dlhodobo neudržateľné (ako na to s trpkosťou poukázal aj taký ultraľavičiar ako Slavoj Žižek). Lenže boli aj zdrojom neuveriteľného rozkrádania.
 
Len pred pár mesiacmi zatkla španielska polícia asi 15 bývalých štátnych manažérov z Venezuely, ktorí si preprali nakradnuté peniaze do Španielska a postavili si tam celú vlastnú štvrť. Španielski vládni socialisti vedia presne, prečo stoja na čele európskeho zápasu proti Madurovi. A Maduro vie presne, prečo jeho spojencom nie je žiaden európsky sociálny demokrat, rovnako ako presne vie, prečo je jeho spojencom Erdogan či Putin…
 
Áno, táto krajina, rozprávkovo bohatá na ropu (na ktorú nikdy žiadne embargo nebolo), už pred rokmi zavrela všetky štátne sanatóriá pre psychicky chorých, lebo nemala na lieky a prevádzku.
 
Vlani som bol na letnej dovolenke v Kolumbii a po dvojtýždňovom jazykovom kurze v Cartagene (na staré kolená si ešte dokazujem, že by som sa vedel naučiť po španielsky…) som putoval do mnohých iných miest. A všade som stretával stovky venezuelských utečencov, mladých rodín, odkázaných na pouličnú pomoc. A symbolicky ponúkali po kusoch lacné cukríky, inými slovami, tvárili sa, že predávajú, aby tak zakryli hanbu byť žobrákmi. Podľa miestnych správ ich bolo v Kolumbii už vyše milióna.
 
Iba mimochodom: nevynechal som ani Márquezovo rodisko, Aracatacu/Makondo, a miestnu knižnicu, ktorá vystavovala spisovateľove drobné rekvizity. A v hlavnej sále, úplne nabitej, ako som pochopil svojou slabou španielčinou, asi tak 150 Venezuelčanmi-utečencami – im miestny úrad priateľsky a trpezlivo vysvetľoval, ako si majú požiadať o azyl, pobyt, ako si hľadať prácu alebo legálne pokračovať v ceste inam. Áno, opantal ma pocit hanby, akým brutálnym spôsobom slovenská verejnosť aj štát a miestna samospráva odmietli elementárnu pomoc utečencom hľadajúcim aspoň dočasné útočisko pred nepriazňou osudu.
 
Tak títo úbožiaci sú výsledkom Madurovej uzurpácie ropy a celého národného bohatstva, vrátane toho zlata, ktoré teraz ako podomový obchodník ponúka kade-tade po svete. A tak ma už ani nezarazilo, keď sa Robert Fico v tomto „venezuelskom“ videu naraz predstavil ako bojovník proti Západu, liberálnemu Západu a ako zástanca Slovenska, ktoré sa drží bokom a statočne od USA, Bruselu aj Moskvy. To, že od Moskvy a USA, by som ešte bral, ale Brusel – to sme my! Na všetkých európskych radách (a som si pomerne istý, že aj za premiérovania Fica) sa vždy jednohlasne prijalo stanovisko 28 premiérov EÚ, odsudzujúce Madurovo podvádzanie a ničenie ústavného systému Venezuely.
 
Čo ma však zaráža ešte viac, je, že si túto pozíciu osvojila vláda. Potopila tak ministra a celú slovenskú diplomaciu. Naozaj mi nebolo jasné, prečo minister Lajčák abdikoval v súvislosti s Marrákešským dohovorom OSN, ale to, čo sa odohralo na vláde v súvislosti s Venezuelou, je na abdikáciu dôvodom par excellence.
 
Nech už sú názory Roberta Fica akokoľvek posunuté a odtrhnuté od reality civilizovaného sveta, pýtam sa podpredsedov vlády Kažimíra, Rašiho, ministra Žigu a, samozrejme, predsedu vlády Pellegriniho, čo vás, páni, viedlo k odmietnutiu kvalifikovaného stanoviska ministerstva zahraničných vecí? Stanoviska, ktoré zastáva Európsky parlament, ako aj ministerka zahraničia EÚ Mogheriniová? Stanoviska, ktoré je navyše triezvou cestou na mierové riešenie návratu k demokracii, má súhlas väčšiny latinskoamerických krajín a je v opozícii k prípadnej Trumpovej avantúre?

https://dennikn.sk/1378092/o-venezuele-protizapadnemu-bojovnikovi-ficovi-a-vlade-ktora-potopila-vlastneho-ministra/?ref=list
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

odpoved bohuzial pozname,  fico sa rozhodol po vzore orbana dostat pod svoje kridla extremistov.  Pellegrini bude oslovovat slusnejsiu cast volicov, Fico tu extremnejsiu.    Preto Soros, preto venezuela.    Temy urcuju rusi a  Fico len chyta volicov.   Pre mna je to priserna predstava ale takto to bude.  A to bude znamenat dalsiu idiotizaciu politiky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator, pises hovadiny a je len otazka ci si si ich vymyslel sam alebo ich preberas z ruskych webov. o manipulacii volieb sa dopredu hovorilo, lenze osn nie je nadradena statu, a bezne pozorovatelov neposiela. a v tomto pripade som ti linkoval clanok kde osn par mesiacov vopred odmietla ze by uvazovala o niecom takom. ty si tu splietal o tom ze najprv potvrdili, potom ze nenamietali a teraz ze vlastne tym ze tam neboli tak to potvrdili. toto je tak absurdny sposob uvazovania ze zjavne nema zmysel ti davat fakty, kedze bez ohladu na fakty to podla teba potvrdzuje to co si myslis dopredu.

 

a nemusis opakovat rusku propagandu, viem si ju precitat aj vo verzi pre gramotnych. chavez vyhral regularne a zaviedol socik, nastal upadok a sialeny exodus s krajiny. podpora madura klesla a to je dokazatelne tym ze napriek snahe prehral parlamentne volby. a prezidentske volby uz neriskoval, tie zmanipuloval rovno. Ale uprimne mne je venezuela vzdialena, to ze sa rusi boja straty vplyvu je mi jedno. Ale je dobre vidiet koho u nas rusi platia alebo oblbli. vo venezuele je posledna mala sanca ze to skonci dobre, maduro odstupi a vznikne nejaka obdoba vlady narodnej zachrany, ktora zachova cosi zo sociku ale prestane bojovat proti vacsine obyvatelstva. inak to skonci nejakym vojenskym pucom. krajina je daleko a skutocne to je mimo zaujmu. ale pekne vas to vyfarbilo, je vidiet ze rusko podporuje ako fasistov tak komunistov, ked sa blaha zhodne s kotlebom, hned vas mame v jednom kosiari

a to o prvotnej pricine je vtipne, za nic nemozu volici. je jedno ze volili socialistov na vine su vzdy demokrati. na tvojej amoralnej uvahe sa vzdy smejem, davam ta za priklad toho ze volici sviniarov si vzdy najdu ospravedlnenie. nikdy nie su schopni prijat zodpovednost

 

sa uz neopakuj s tou pozorovatelnou misiou z OSN...ja sa tu nebudem o tom s tebou hadat ci tam teda bola oficialne alebo tam vyslala nejakych tajnych "pozorovatelov"...beriem to od teba ako fakt a na tom zaklade som ochotny uznat svoj "omyl"....takze uznavam ze tam neposlali pozorovatelov, ale v tom pripade jednym dychom konstatujem, ze sa ani nema teda co oficialne vyjadrovat k priebehu volieb....finito    skoncene...
 
a nevkladaj mne do ust co som nikde netvrdil...aj ked je to legalne s pozicie liberalneho fasistu (myslim tym teba)....mna nezaujma konanie Rusov ci konanie kohokolvek, ale mna zaujma konanie stato co sa hrdia liberalnou demokraciou, ako tej jedine spravnej ideologie...teda konanim EU (ako celku) a konanim USA, ako nasho ideologickeho spojenca....takze aby sme si teda rozumeli....napis alebo poukaz na nejakou citaciou, kde ja schvalujem konanie Madura (podla teba diktatora)....ja som tu stale kritizoval postup "demokratickych" statov vo vztahu k Venezuele...to je podla mojej logiky velmi velky rozdiel od toho, s coho ma tu ty obvinujes...ale zvykol som si uz, ze sa spravas ako Sulik s verchuskou a Matovic zo svojim TT cirkusom, na nejakom namesti, kde ovladaju nizke pudy posluchacov na sposob Maduru....
 
preco ti nevonia ta prvotna pricina?.....konecne si napisal nieco zmysluplneho...ano za vsetok ten momentalny bordel v Madurovej Venezuele mozu tzv. demokrati spred Chaveza....vdaka ich "humannemu" vladnutiu sa dostali k moci Chavez a nasledne Maduro...
tu mas este nieco o tom, ze sankcie nie su iba s tot nedavneho casu, ale su spred peknych par rokov a neboli to anakcie ledajake...
 
 
 
 
....a tiez pohlad a vyjadrenie z "bundestagu" (vedeckeho)
 
 
 
 
...v tom druhom linku mas aj mapku statov co uznali-neuznali toho "Qida" a su tam aj staty co zaujali neutralny postoj...k tym co neuznali toho trucprezidenta este treba priratat aj 16? statov z juhu Afriky...menny zoznam neviem....ale nie je tu ani tak podstatne to kto uznava-neuznava, ale to, ze preco su tie rozdiely v uznani-neuznani..
 

 

 

 

Len pre informaciu, davam sem cely clanok Borisa Zalu, europoslanca zvoleneho za Smer (toho casu uz nie je clenom strany

 

 

 

 

 

 

Rezolúcie Európskeho parlamentu sa vo svojich stanoviskách neopierali o tvrdenia naftychtivých korporácií ani o názory Trumpovej administratívy, ani o vášne pravicových politikov usilujúcich sa o revanš, ani o názory pravicou vedených vlád v Latinskej Amerike. Analýzy si vieme robiť aj sami a máme k dispozícii podrobné analýzy európskych ambasád vo Venezuele a, samozrejme, podrobné správy OSN.

 

toto je nazor Zalu a zaklada si ho na subjektivnom pohlade clenov ambasad statov EU a na nejakych spravach nepritomnych pozorovatelov z OSN (nepritomnych podla tysa)...takze "besceler" ako od Blahu a Klusa...nic dolezite iba "napinave" citanie... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hehe,   a odkedy ovladas spanielcinu ?  Cize tvoje konspiracne weby ti hodily stranku ktorej sice nerozumies, nevies kto to je ale napriek tomu je pouzijes.  NO nie si idealny troll ?   Ty nemas subjektivny nazor, ty si jednoducho hlasna truba rusov.

 

Ale ze na rozdiel od teba som schopny pouzit google,   https://www.state.gov/e/eb/tfs/spi/venezuela/

 

Tu mas oficialny americky zoznam sankcii, ktora to ze je taka bolestiva ?   Su to totiz sankcie proti osobam,   opakujes teda len klamstva a nie si schopny ich ani overit.    To su teda tie spravne zdroje, hlavne ze nie si mainstream. 

 

A len tak bokom,  ironiu a sarkazmus tiez nerozoznavas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a naco mi je spanielcina...existuju aj prekladace...a ten moj "platok" je nezaujatym pozorovatelom...a ja na rozdiel od tvojej zmanipulovanej malickosti, neverim ziadnym tzv. oficialnym strankam kohokolvek...

 

ale ako som uz bol napisal...pytam sa stale dalej...kto dal niekomu pravo samovolne vstupovat do diania v inom state?....adkial mame tu "humannu" povinnost?...ako je to mozne, ze sa staty delia na to kto tu-ktoru vladu v danom state uznava?....preco su tie "kvalitativne" rozdiely?.....co je teda spravne ?....porusovat medzinarodne pravo tam kde sa nam to hodi a tam kde je to hoci aj viditelne nedemokraticke, ale nam, to vyhovuje, tak tam sa to "politicky" podporuje (tvoje oznacenie pomoci)?....

 

a aj ten konspirativny "bundestag" ti nevonia?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes Maduro dal stopku vstupu "kontrolorov" z EU vo Venezuele....dovod....maju konspirativne umysli.....vcelku by som s nim suhlasil....USA obrali na sankciach od r. 2004(?) Venezuelu o cca 350 miliard dolarov a teraz tam posielaju humanitarnu pomoc v hodnote 20 milionov dolarov....beru od nej ropu a dolare, co zakaznici zaplatia za jej produkt na cerpackach, nasledne zmrazia v bankach a Venezuela nema k nim pristup...takze sa v USA vozia s pohladu statu zadarmo resp. podstatne lacnejsie, ako napr. v EU......takto teda vypada skutocna politocka podpora-nepodpora toho-ktoreho poslusneho-neposlusneho demokratickeho-nedemokratickeho suverenneho statu s pohladu tysa a spol. ....ja som nie teda hrdy na konanie statov, co sa idu rozpucit z buchania do prs, ze su tou pravou demokraciou..... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hehe,  "citation needed".

Opakovanie ruskych klamstiev    je fakt zabavne.    Bud na seba hrdy,  dostanes medailu.   A inak fakt veris ze Maduro posiela ropu do USA s vedomim ze za nu nedostane zaplatene ?  Uz ti naozaj neostala ani stipka zdraveho rozumu ? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nejak rychlo si zareagoval....a tak teda preco USA zmrazili tie dolare?....ze by ta ropa bola z demokratickej republiky saudska arabia?.....ty si uz uplne chorym prvkom v sukoliach liberalno fasistickej ideologia... :(

 

a co mam ja spolocneho s nejakym "ruskym klamstvom"....ako ty tu popisujes moju kriticky postoj ku konanie statov EU a USA?....takto (mam na mysli terajsiu humannu vypomoc k Venezuele) si predstavujes sirenie demokracie vo svete?....finanncne zruinuj a potom podaj humanne ustretovo ruku s "humannou pomocou"....ci?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

za komunistov za vsetko zlo vo svete mohla zahnivajuca kapitalisticka spolocnost a jej propaganda....a teraz za vsetko zlo vo svete mozu zasa rusi a ich manipulativna propaganda...tak som na pochybach a s tvojej reakcie citam obycajny strach, ako v casoch komunistickej ideologie....neverte nikomu, verte iba nam....ale doteraz si nedal sem tvoje hodnotenie toho, ze preco v tej Venezuele vyhral Chavez, ked ten stav vtedy bol tak oslnivo dobry a bohata demokraticka Venezuela si zila v blahobyte....alebo to sa ti nehodi do tvojej skladacky?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zdá sa, že aj Rím začína mať plné zuby najobľúbenejšieho sloganu dnešných čias "za všetko môžu Rusi"

a je to stále aj o Venezuele, nie že nie. Rusko robí svoju politiku presne tak, ako si ju robí USA, a ako ju robili vždy,

a nie, znovu sa nezastávam ruských trollov či hackerov, ani ruskej politiky, ale ani americkej, maslo na hlave je tu aj tam, nie že nie.

ale to večné za všetko môžu Rusi už ide lakťami aj Rímu:
 

 

Vládnuci predstavitelia v Ríme čoraz hlasnejšie dávajú najavo, že treba skončiť s trestaním Moskvy. Od minuloročnej zmeny vlády sa to prejavuje nielen v exekutíve, ale aj v parlamente.

Najnovšie to potvrdila Maria Casellatiová, šéfka talianskeho Senátu, ktorá je podľa ústavy druhou najvyššie postavenou osobou v krajine na Apeninskom polostrove. „Je potrebné vytvoriť podmienky, a obe strany sa na tom musia podieľať, aby sa súčasný systém sankcií a protisankcií podarilo prekonať,“ povedala pre agentúru TASS.

Keď Casellatiová rečnila v ruskom parlamente, vyzdvihovala význam Ruska, ktoré podľa nej zohráva dôležitú úlohu pri udržaní krehkej rovnováhy na medzinárodnej scéne. Opakovane spochybnila zmysel protiruských sankcií a dodala: „Nemôže byť reč o európskej civilizácii bez Ruska.“

.....

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/502529-rim-sa-coraz-viac-zblizuje-s-moskvou-prekazaju-mu-protiruske-sankcie/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,   rusi zacali pred dvomi rokmi intenzivne vojensky spolupracovat s Venezuelou,  Mne je to jedno ale celkom logicky to vedie ku krize.   Ale to ze v tomto konflikte stojis na strane Ruska je zabavne.

Obdobou by bolo keby USA zrazu zacali do Kazachastanu posielat vojakov a material,   ruska protiakcia by sa dala ocakavat.

 

 

A game, odbojny Rim, ktoremu nepresiel rozpocet ? To je trochu na smiech,  pridal sa k Orbanovi ?  Nuz vela stastia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

 

mna nezaujmaju posledne dva roky politickeho vyvoja vo Venezuele....alebo chces tvrdit, ze uz pred rokom zvolenia Chavaza boli na pricine jeho vitazstva vo volbach Rusi?....ak ano, tak u teba, ako argument na vysvetlenie terajsieho stavu vo Venezuele, by to nebolo nic mimoriadneho....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je mi jedno, či odbojný Rím  či akýkoľvek iný Rím, či čo Orbán, má on na svojej hlave masla dosť, čo robí s Maďarskom ako malý nabob... len už mi to lezie krkom.
máme jedného fórumáka /nejaký čas je v zahraničí a nechodí sem/, ale stále je to fórumák, s ktorým sme si vcelku rozumeli, keď raz za uhorský rok zablúdim na jeho fb stránku, tam kedysi také nebolo, v posledných pár rokoch tam  iné nie je, len protiruské kresby a naaranžované fotky s motivačnými protiruskými heslami, rad radom, je mi z toho na grcanie. to nie je trollovanie?

je, tak masívne, že ešte prednedávnom mu to sem tam niekto aj lajkol, sem tam si s ním niekto aj popísal, ale bolo to tak zbytočné, že už ani tie lajky tam prakticky nikto nedáva.... jednoducho, ako vravím: všetkého moc je príliš.

 

chcelo by to pauzu, zmeniť rétoriku, niečo. ja nejdem horovať za Rusov, ale furt to isté a furt sankcie a furt rovnaké slová a Rusko je hnus a Rusko sú trollovia a ... dosahuje pomaly a iste opačný efekt.

 

tak sa vráťme k Venezuele. a k dobrotivej a láskavej Amerike. a pozor, netvrdím, že majú ropu zadarmo... ale tiež by ju radi - či si niekto myslí, že nie?  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

amerika vzdy ropu kupovala za dolare, a venezuela z toho zila.

a z rusmi je to inak, rusi maju svoje predstavy o svete a my sme u nich v roli slabeho clanku nepriatela. A tak utocia trollmi, platia kotlebu a pod. Tvarit sa ze nie, to tazko pomoze.

A v skutocnosti amerika nikdy nechcela ropu zadarmo, len bojovala proti tomu aby sa ropa pouzivala ako politicka zbran. co je aj v nasom zaujme. amerika branila svetovy obchod, co je tiez v nasom zaujme. A ci chceme alebo nie tak slovensko ma nejake geopoliticke zaujmy a to ze dnes ich ohrozuje priamo vlada nie je celkom dobra sprava

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

amerika vzdy ropu kupovala za dolare, a venezuela z toho zila.................

 

a tak z akeho dovodu teraz za ropu Venezuele neplati?...... ze neplati je fakt a nie nejaky "trolizmus".....a stale si neodpovedal na otazku....preco vyhral volby Chavez, ked sa vo Venezuele zilo tak blahobytne?....stale tu omielas tie svoje frazy, ako Mistrik pred kamerou....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:)  ....tak teda ja, na rozdiel od tvojich sazkastickych poznamok pisem, ze sankcie  su uz dlhodobe a priviedli Venezuelu k ekonomickej krize (nie humanitarnej) a co sa tyka tych zmrazeni penazi za ropu, tak to uz funguje od r. 2017....nedavno sa legalne zvoleny prezident(diktator) Maduro bol vyjadril, ze USA teraz puzili sposob, aky pouzili v pripade firmy Citgo....tato Venezuelska spolocnost posobi v USA a zaobera sa rafinovanim, transportom a predajom ropnych produktov...vacsinovy podiel ma v nej PDVSA...USA ju teda sankcionuju od r 2017 a tym blokuju prevod zisku do Venezuely....kedze, ako som bol uz napisal, vacsinovym podielnikom vv Citgo  je PDVSA, tak tymto blokuju USA cca 7 miliard dolarov aktiv tejto Venezuelskej spolocnosti....truc prezident Guaido sa teraz pokusa vymenit vedenie Citgo aj PDVSA a ziskat nad touto dvojicou firiem moc....akcionari PDVSA totiz maju ziskat v r. 2020 100 milionov us dolarov vynosov, pretoze inak bude mozne, ze ako veritelia ziskaju kontrolu spolocnosti.....tak tu netrep, ze tu ide o akusi humanitarnu katastrofu....su v tom iba peniaze a ropa...."demokrat" Guiado vie co robi a urcite nie su dovodom  jeho humanitne frazy.....

 

ale toto by mna nejako zvlast netrapilo...,mne skor vadi ta "internacionalna" pomoc zo strany statov co hlasaju slobodu a demokraciu...pre nich asi neplatia medzinarodne normy o zasahovani-nezasahovai do diania v inom state....kde sa to nam hodi tak sa nezasahuje a kde to nie je podla nasich predstav, tak sa dostane k slovu fraza o demokracii a nedodrziavani prav niekoho....na toto ja ozaj nie som pysny...samozrejme na rozdiel od teba a liberalnej demokracie, co ju tu tak demagogicky omielas a oslavujes dookola, ako nejaky cerveny ideolog....ako sa teraz zdravite v sukromy?...stale "cest praci?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to preto ze nie si schopny citat a chapat,   dal som ti odkaz na to ake sankcie to boli.  Islo hlavne o  neziaduce osoby a pod.    A zablokovanie uctov je od  19.1.2019,  v situacii ked je tam nelegalne  Maduro, tak je slusne mu neumoznit ukradnut peniaze co patria Venezuele.

 

A  ked miliony ludi utekaju s krajiny, tak to ako nazyvas ?    Juj, trolik.

 

A zasahovanie je podla teba vyzva ze to treba riesit  volbami ?  Nuz,  jasne,  to je teda hroza.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a este som zabudol dat sem link....

 

https://blisty.cz/art/94356-daniel-vesely-a-alexandr-vondra-diskutuji-o-venezuelske-krizi-v-cro.html

 

.....podla teba je Vondra humanny clovek reagujuci na fakty a Vesely je ruskym trollom....

 

a zasahovanie je vsetko mozne, co sa nejakym naznakom co len dotyka diania v suverennom state...naco su potom medzinarodne usmernenia?...platia na kazdeho, co nie je clenom liberalnej verchusky?....nezastavam Madura, ale kritizujem spravanie tzv. demokratickych statov...lebo o ich uprimnosti vo verejnych prehlasovaniach na medzinarodnom fore mam velke pochyby... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov