Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

irb, len potom slovaci budu musiet bojovat na strane okupantov,  to bude dosledok.

Zverejnené
pred hodinou, irb pridal:

Naozaj si myslíš, že tomuto Alamo verí? 

hm.. Tieto neustále tysove prejavy orálnej defekácie..

Aj keď zatiaľ iba grafomanské.

Asi by mal navštíviť nejakého toho gastroenterológa, aby ho prezrel.

Lebo keď sa mu to začne stávať aj v reále, bude to nepríjemné nielen pre jeho okolie, ale aj preňho. 

Zverejnené
pred 5 hodinami, irb pridal:

A hlavne tomu Trumpovi treba dať ešte Kanadu, Grónsko a Panamu.

A kedže by to mohlo patriť rusku, tak to by pre alama bolo prijateľné. Taká rusofóbna politika.

Zverejnené
pred hodinou, tyso pridal:

len potom slovaci budu musiet bojovat na strane okupantov,  to bude dosledok.

Nič nie je isté, kým sa to nestane. 

Zverejnené

Ale je to dosť pravdepodobné. Neviem si predstaviť, že pod ruskou nadvládou je vojenská služba dobrovoľná.

Zverejnené

irb, ale je to skoro iste. Alebo vies aspon o jednom priklade kde sa to nestalo?

Ale inak, skutocne to tuzis overit?

Zverejnené
pred 47 minútami, tyso pridal:

Ale inak, skutocne to tuzis overit?

Určite nie. 

Ale na druhej strane, môj názor a moje túžby vôbec neovplyvnia to, čo sa stane. Ja a ani celé toto fórum (ba ani celá Slovenská republika) nemáme žiaden vplyv ani na Trumpa ani na Putina.

Zverejnené

hm, tak to uplne nie je, slovensko mimo eu a nato ho urcite pritiahne, naopak silna eu a nato ho odpudi. A to kde budeme to slovensko dnes vie ovplyvnit

Zverejnené

Keďže celý svet funguje na boji o trhy, tak samozrejme, tam, kde sa uvoľní miesto, sa okamžite nahrnú noví záujemcovia. To je štandard.

Slovensko ako také si síce môže myslieť, že si bude vládnuť samo, ale to je ilúzia. Buď bude ovládnuté jednou mocnosťou, alebo inou mocnosťou. 

A vždy sa u nás nájde nejaká skupina ľudí, ktorí budú o tej alebo onej mocnosti hovoriť, že je to okupant. Veď to vidíme aj dnes. 

Ale súčasne sa vždy nájde aj iná skupina ľudí, ktorá bude momentálne vládnucu mocnosť podporovať. 

Bolo to tak za Uhorska, Bolo to tak za Rakúsko Uhorska, Bolo to tak za ČSR, za ČSSR, Bolo to tak za Slovenského štátu, bolo to tak tam, kde vládli Turci, je to tak teraz. 

Také je Slovensko. 

Zverejnené

len si niektori pamatame ako tu vladlo rusko. Vyskusal som obe, neda sa porovnat.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tak ja neviem teraz, ktorý s tých dvoch "módov" balamutizmu, je otravnejší a priblblejší.

Či "ťuťuli mód", že sa Rusko minimálne do mesiaca totálne ekonomicky zrúti a "všetko dobre dopadne"?

Alebo "bubu mód", že Rusi "budú okupovať, ešte aj Slovensko"?

Zverejnené
pred 10 minútami, tyso pridal:

Vyskusal som obe, neda sa porovnat

Tí, ktorí si na to ešte pamätajú, pomaly vymrú a nahradia ich iní, ktorí tú skúsenosť už mať nebudú.

A život pôjde ďalej. Každý z nás si zrejme nejaké veci musí prežiť sám.

Zverejnené

hm a nieco sa da aj neprezit, 

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 9 hodinami, alamo pridal:

Tak ja neviem teraz, ktorý s tých dvoch "módov" balamutizmu, je otravnejší a priblblejší.

Ešte je tretí, fňuk, fňuk, že sme v EU.

A niečo k téme:

https://zpravy.kurzy.cz/842696-venezuelska-ropa-je-tezka-a-kysela/

https://www.cas.sk/spravy/vojna-s-venezuelou-sa-nekona-trump-odmietol-vsetky-tvrdenia-ide-mu-o-nieco-uplne-ine?itm_modul=react_centrum_topbox_topvyber&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=3&itm_cb_position=top_main_1

Zverejnené

Ja som zvedavý, či Latinskoamerické krajiny sa vôbec zmôžu, na nejakú spoločnú koordinovanú reakciu, proti "neokolonializmu" USA.

Ak neusporiadajú ani len nejaký spoločný summit, na ktorom by aspoň rétoricky prejavili nejaký odpor proti Trumpovím rečiam o tom že "celá hemisféra" je zóna záujmov USA. Tak vlastne potvrdia, že sú "nesvojprávny".

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

či Latinskoamerické krajiny

Otázka je, či latinskoamerické krajiny vôbec niečo spája a čo by to tak asi malo byť.

Zverejnené
pred 47 minútami, irb pridal:

Otázka je, či latinskoamerické krajiny vôbec niečo spája a čo by to tak asi malo 

Teraz uvidíme či tie ich integračné snahy, aj stoja aj za niečo viac, než iba ten papier, na ktorom je napísané "Mercosur".

On ten spolok Mercosur,  zdá sa zatiaľ zameriaval na vzťahy a spoločné vyjednávanie s . USA tie ich snahy o spolok (každá administratíva), ostententatívne ignorovali, a s každým rokovali a mali vzťahy zvlášť.

Bolo by celkom potešujúce, keby Trumpov saltomortalizmus, mal ten výsledok že namiesto bilaterálnych vzťahov, aspoň pár juhoameričanov, by začalo tvrdo trvať na tom že nubudú s USA jednať každá krajina "sama za seba", ale že sú "blok".

Ale, pravdu povediac, je to veľmi malá nádej.

Zverejnené
pred 2 hodinami, alamo pridal:

Bolo by celkom potešujúce, keby Trumpov saltomortalizmus, mal ten výsledok že namiesto bilaterálnych vzťahov, aspoň pár juhoameričanov, by začalo tvrdo trvať na tom že nubudú s USA jednať každá krajina "sama za seba", ale že sú "blok".

Hm. alebo Putinov saltomortalizmus a členské krajiny EU nebudú jednať každá za seba, ale ako jeden blok.

Zverejnené

eu to uz robi, len par krajin sa uz lisa k novemu panovi. 

Zverejnené

Aký je rozdiel, medzi bukyho fyzikou a tysovov politikou?

Žiadny.. :detektiv:

Zverejnené

to ze tysove predpovede vychadzaju a bukyho nie:)  a to plati aj vo fyzike aj politike. 

Zverejnené

K reálnemu predpovedaniu je nutné poznanie a zbavenie sa emocionálnych predsudkov. :)

Zverejnené

V politike sa však predpovedá ťažko. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov