Skočiť na obsah

Istanbulský dohovor


informator

Odporúčané príspevky

alamo.....ale kto najviac krici o "prevychove" muzov?.....ich feministicke velicenstva a tym vlastne ponizuju ostatok zenskej spolocnosti.......co doteraz spravili v prospech zien ako celku?....teda okrem zaciatkov ich cinnosti, ked ozaj bolo toto hnutie este v obraze reality....vtedy sa to menovalo myslim "sufrazetky"....ci tak akosi.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je potrebná, ale nie je to také jednoduché, alamo...

 

a dnes to také jednoduché vôbec nie je, ale toto nie je až taká novinka... silnejší tĺkli slabších vždy, a boli obdobia, keď nie /doba rytierov, napríklad/, boli obdobia, keď to bol bontón, boli ľudia, ktorá by si to nikdy nedovolili, v akejkoľvek dobe,,, rovnako aj dnes.

dnešná šialená doba je dôsledok pridlhého výsmechu z feminizmu, a toho, že feministky sú trafené ženské, spravidla. tie dnešné celkom iste.

to nepočítam ale bežné ženy, ktorým je akýmkoľvek spôsobom ubližované... aj nejapné vtípky pánov sú ubližovanie, nie že nie.

keď sem zamotáme aj MeToo... to bol tiež dôsledok istých vecí, o ktorých sa pridlho mlčalo. vždy všetko nové sa preháňa, potom sa to ukľudní... ale biť slabších ani keď je to súčasť kultúry, je hrozne nízke.

 

a je to oveľa zložitejšia záležitosť toto celé... aj tento dnešný príšerný lesankovitý feminizmus, už beztak tu skutočné mužské vozry chýbajú veľmi dlho, situáciu to všetko len komplikuje... lenže to všetko je dôsledok neriešených vecí... nakopilo sa. a teraz si to vyžiera každý. vrátane ID.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mno..

Byť "muž" je na jednu stranu veľmi jednoduché, stačí sa narodiť s "cojones"..

Na druhú stranu je to omnoho zložitejšie..

V podstate súhlasím..

Hmm..

To moje rozhodnutie, "mlieť" tu vytrvalo iba o tom čo to vlastne znamená byť muž a veľmi dôkladne sa vyhýbať zamýšľaniu a výrokom nad tým čo to znamená byť žena, bolo veľmi rozumné.

To by sme sa v tých jednoduchostiach a zložitostiach už fakt stratili..

Je totižto zjavné, že do toho čo to znamená byť muž, ženy hovoriť môžu.

Ale beda tomu mužovi, ktorý by sa v dnešnej dobe pokúsil "poučovať" ženy o tom čo to znamená byť žena.

Genderová "rovnosť" v praxi.. :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je ale tema o ID nie  o nasej kulture a zvykoch.    Je to ciste o tom ze nasilie voci zenam nie je kulturny zvyk  a ak si to niekto vdaka vychove mysli tak to treba zmenit.   Slovensko sa v tomto mozno nemoze citit ako vzor ale  pohli sme sa tymto smerom dost vyrazne a meni sa to.   V kazdom pripade  existuje vyznamna cast slovakov co sa k tomu hlasi a nebrani zvyk zenu mlatit.

A vidiet to aj na tom ze sa informatorci hanbia povedat o co im ide a miesto toho davaju smiesne pseudovody.  neprijatim ID sa naozaj nic zasadne nezmeni,   na to sme uz daleko.  menime sa ako spolocnost nie vdaka zahranicnemu tlaku. 

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze kultura a zvyky u nas su kopou nasilia a diskriminacie zien resp. slabsieho jedinca....tak takuto kravinu moze vypotit iba zmanipulovany liberal...

 

a o co teda tej skupine,ako ju ty nazyvas, informatorci, teda ide....tak to sem daj a podel sa s nami o svoje dojmy a pocity....alebo tie tvoje konspiracie su iba pre podobnu krvnu skupinu ako si ty?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  na podobne  vyskumy mam vzdy otazku ? Su Tsimanovia podla nasich meritok uspesni ?   To ze su na hrane vymretia je uspech ?    

 

Pozrime sa teda na historiu, znasilnovanie zien v civilizaciach je nastroj na jej znicenie.  narusa to rodinne vazby a deje sa to aj v modernej dobe,    pouziva sa na nepriatela, nie na vlastnych.

Dalej,  v evolucii su pri rozmnozovani dve zakladne strategie,  K1-  co najviac deti a neminat energiu na ich vychovu a zabezpecenie.  K2- malo deti a investovat vela energie na ich prezitie, vychovu.

Evolucne su ludia na strategii K2. preto sa len vynimocne rodia dvojcata.     Nasilnci idu teda proti nasej vrodenej evolucii.

 

A podme dalej,  evolucne sa u ludi nevyvinuli silne zabrany proti vnutrodruhovej agresii,  primati si normalne nevedia vazne ublizit  a tak to nebolo potrebne.  U zvierat kde ublizenie ovela lahsie sa vyvinuli ritualizovane suboje.

 

A podme dalej.

Historicky ludia zili v malych skupinach a nasilu branili ine mechanizmy.  napriklad krvna pomsta,  ak si ublizil niekomu tak jeho pribuzni boli nuteni ta potrestat.  A este nedavno ak muz mlatil manzelku tak sa zjavili jej bratia a dali mu najavo ze to nie je najlepsi napad.  Lenze v dnesnej civilizacii to povazujeme za prezitok, kedze to brani napriklad volnemu pohybu ludi.  A tak tuto povinnost prebera na seba stat.   A povazujeme nasu civilizaciu  za uspesnejsiu ako kmenove spolocenstva.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

:happyroll:

To myslíš vážne?

Práve si tu navrhol, aby sme jednotlivé kultúry nvzájom porovnávali a zisťovali ktorá je "lepšia" alebo "horšia"?

Je to "kóšer" ? Prešlo by to?

Porovnáme aj Kresťanstvo s Islamom?

 

Skús to navrhnúť na Facebooku, ak ti nezrušia účet..

Tak poďme do toho..

:smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Áno.. Áno.. Medzi pojmami kultúra a civilizácia je nejaký ten rozdiel..

O čom to bola táto debata?

Aha! Už viem..

Navrhujem.. Aby sme "Carihradskú dohodu" neratifikovali dovtedy, kým si západné intelektuálne elity, neujasnia rozdiel medzi pojmami kultúra a civilizácia..

;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, uz si niekde uletel. moslim moze normalne zit v zapadnej civilizacii, ked neveris skus tak pol roka pracovat vo viedni.

a ked nevies co je civilizacia a kultura, tak si to najdi. aha a moja vsuvka bola na tvoje otazky, som teda vinny ze som sa nedrzal temy :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@game

Do "množiny" kultúra, patria veci ako náboženstvo, veda, umenie, písmo atď.

Kdežto civilizácia, je pojem odvodený od latinského civitas. Primárne znamená "mesto". Takisto pojem "občan" atď..

"To čo robí mesto mestom.."

Stupeň vysokej deľby práce. Štruktúra deľby a distribúcie "moci" v spoločnosti.. atď.

..

Tak napríklad Aztékovia boli civilizovaný ľudia..

Tenochtitlan bol v svojej dobe, lepšie "zorganizované a riadené" mesto ako Európske metropoly tej doby. A z diaľky vypadalo fakt nádherne..

Lenže ich kultúra bola iná.. (eufeministicky povedané)

Ľudské obete, vytrhávanie sŕdc za živa.. Ľudské lebky používané ako bežný dekoračný predmet..

..

Hitlerovské Nemecko bola tiež vysoko civilizovaná krajina..

Ale jeho kultúra, bol už číri "hnus"..

..

Tý Aztékovia sa ešte dajú "pochopiť", Nacistická "ríša" nie.. Hoci je nám omnoho "bližšie"..

..

Tiež možno kultúru opísať, ako súhrn "duchovných", abstraktných, nehmotných "hodnôt", ktoré spájajú a tvoria tú ktorú spoločnosť..

..

Vzťah civilizácia - kultúra, mne osobne tak nejak pripomína vzťah "hardware - softvare", alebo "stroj - program"..

Hmm.. Myslím že odborný sociológ alebo antropológ by to podal lepšie a obšírnejšie.. Ale v podstate by so mnou súhlasil..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu je to ináč... civitas je síce základ slova civilizácia, pretože sa pôvodne viazala k prvým mestám, ale nielen mestá tvorili civilizáciu. dopomohli, ale od toho sme dnes ďalej.
 

v západnej terminológii sa civilácia prakticky rovná kultúre - civilizácia v dnešnom ponímaní je úroveň, ktorú dosiahol spoločenský vývoj, spoločnosť ako taká, civilizácia sú vlastnosti spoločnosti, akejkoľvek, a západ dnes pod týmto pojmom myslí vo filozofii a antropológii kultúru.

 

civilizáciou nazveme aj neznámu civilizáciu, vesmírnu civilizáciu, o ktorej trebárs len tušíme, že tam niekde je,...

my, čo sme nastavení na kresťanskú tradíciu, staviame do protikladu s civilizáciou džungľu, barbarov a pralesy a primitívne kmene a animizmus... čo je trochu nie celkom presné ...

primitívny v našom zmysle nie je primitívny v antropologickom zmysle, a kultúra kohokoľvek je súčasťou ich civilizácie... pre civilizácu aborigincov bola nesmierne dôležitá hlboká animistická kultúra (nielen ako náboženstvo) bez hmotných statkov. a je to prastará civilizácia... odhaduje sa na 40 - 50 000 rokov.

 

civilizácie tu za dlhé veky vznikali a mizli, a najkrásnejšie stavby najkrásnejších miest a kultúra ako taká neznamenajú, že je to civilizácia na vysokej úrovni. môže byť, ale neznamená.

bohatstvo krajiny, mestá a nádhera je súčasť krajiny a kultúry, je to ovšem zároveň civilizácia... sú to spojené nádoby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"..sme dnes ďalej.."

Trt makový..

Fyzicky máme tie isté mozgy a tú istú DNA ako "lovci zberači".. A "miksuje" s nami tá istá hormonálna "chémia".

Akurát MYŠLIENKY sú trochu zložitejšie, pestrejšie a "modernejšie"..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a este inak,    civilizacia je rozlisenie druhej urovne pod ludstvom,    ked hovorime o zapadnej, cinskej, latinsko americkej  a pod.    A ano je tu aj moslimska civilizacia.   Ale otazka viery je len castou identity,  nie jedinou. 

Civilizacia ma aj spolocne kulturne korene,  ale aj slovo kultura obsahuje viac vrstiev.   

A v kontexte ID ide o lokalne zvyky a tradicie ktore sa odovzdavaju medzigeneracne.    A niektore z nich sa tykaju aj postavenia muzov a zien,   a deje sa nieco v historii bezne, tradicie sa dostali do sporu so spolocnostou.  

 

alamo,  ok tak nie dalej ale inde :)

Ale v istom pohlade je to stale to iste,   ak chcela tlupa prezit ako skupina tak musela nasilie institucionalizovat.    Ak by sa vzajomne pozabijali koli podielu na koristi, rychlo by bolo po nich.  Hodnota kooperacie je jasna.  A to plati aj dnes, nasilie si vyhradil stat,  a kedze dnes tou cennou vlastnostou je aj nieco ine ako sila a uspech pri love, tak sa zeny uspesne domohli rovnopravnosti. To ze to este nedoslo do vsetkych malych dedin na slovensku vidime, ale v mestach to uz plati dlho.   Moja stara matka bola este vynimkou ked vystudovala prava ale dnes je to tak normalne ze to uz ani na orave ci v zlatne nikoho nesokuje.   A darmo budes snivat o tradicnej rodine kde je zena na to aby sa postarala o muza a deti,  toto sa uz nevrati.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"..sme dnes ďalej.."

Trt makový..

Fyzicky máme tie isté mozgy a tú istú DNA ako "lovci zberači".. A "miksuje" s nami tá istá hormonálna "chémia".

Akurát MYŠLIENKY sú trochu zložitejšie, pestrejšie a "modernejšie"..

 

súhlas s tysom - skutočne som to myslela v zmysle "sme inde"

 

to, že človek ako taký má tú istú DNA a to všetko platí. ale existuje evolúcia aj na inej úrovni, ako vyliezť z mora a vrátiť sa do neho späť.

a tie novšie myšlienky sú práve to, čo preniklo aj lebkami pánov, ktorí pozerali na ženu, ktorá v 19 storočí nebodaj chcela robiť niečo iné a viac, než učiteľku ako maximálne využitie mozgovej kapacity ženy podľa pánov tvorstva... oplatí sa prečítať si peripetie prvej ženy lekárky v 19. storočí...  to všetko k tomu patrí.

 

myslenie sa mení, pomaly. ani evolúcia ako taká nebola záležitosťou na počkanie. evolučne v našej vetve sme inde, evolúcia myslenia pokrivkáva.

preto sú doliny a miesta a páni, pre ktorých je v akejkoľvek civilizácii a kultúre normálne týrať slabšieho. a nemýľme sa... aj v mestách. ešte stále.

aj preto potrebujú niektoré kultúry a civilizácie niečo ako ID, ako popichnutie: pokročte už ďalej, páni.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je mnoho "inde"..

Ako dopadneme v prípadnej priamej konfrontácii s ľuďmi, myslím v násilnom konflikte, ktorí považujú za "normálne" to že niekomu spôsobia bolesť, alebo to že niekto spôsobí bolesť a utrpenie im?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

božínku... milý alamo... :(

 

nemusíme do Sýrie, ani do Rwandy onoho času, ani do rozpadajúcej sa Juhoslávie v 80. - 90. rokoch....

s týmto sa stretáva oveľa viac žien a detí na našom malom tradičnorodinnom Slovensku, než by si kto kedy myslel...

než by si si myslel, a než bude ochotný pán informator vôbec pripustiť, že také existuje :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  co nezabralo ?  malo sa zabijali ci ako ?    Problem je naopak  potlacat tieto pudy, pustit besov zvladame dobre.   Aj v syrii  aj v donbase nebol problem zabijat, len ta druha strana mala lepsie zbrane a vycvik.   To rozhoduje bitky.  

Ale tu ide  o nasilie bez vycviku a kolko problemov to plodi, rodiny s domacim nasilim koncia v chudobe a v problemoch.    Nasilnik nie je dobry vojak, ani v armade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov