Vilma Flinstonova Zverejnené 30. December, 2015 Zverejnené 30. December, 2015 už si nedám, už mám tú bledú...ale mám parný čistič, dala mi to dcéra, že ona to nepoužíva, len sa odhodlať naštudovať si návod na použitie, má to X rôznych násadcov...po Novom roku to vyskúšam.Do vysávača som kúpila nový filter, zatiaľ som ho nevyskúšala.Ale mohli sme dať aspoň nejakú vzorkovanú tú dlažbu, toto bledé je síce pekné, ale des, furt to musím pucovať, a ešte to má také plytké ryhy a keď to pucujem kolmo na tie ryhy, tak je to naprd, musím mopom ísť v smere tých rýh...vidno tam každý chlp. Zato kuchyňa vyzerá fajn, len ešte ten stôl a stoličky v takom prevedení ako sú skrinky a špajza, nejaké dózy dokúpiť...
game Zverejnené 30. December, 2015 Zverejnené 30. December, 2015 Vilmuš,mohla by si potom nejaké foto hodiť ...nás čaká skôr či neskôr nová kuchyňasíce prestavbu sme robili pred 15 rokmi, ale kuchyňu sme prispôsobovali starú. veľmi viditeľne už dosluhuje, predsa len má svoj vek ... je načase meniť, dobre padne nejaká inšpirácia :klobuk:
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. December, 2015 Zverejnené 30. December, 2015 skúsimmm...ale dostanem to sem asi až v robote, lebo do tohto PC mi nejak odmieta spolupracovať dátový kábel.
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 aby nebolo aspoň niečo bez perepetií...doteraz nám moc nevadilo, že prah po položení dlažby vo vstupnej chodbičke nesedí, povedali sme si, že to poriešime neskôr...dnes to teda Flinstone robil. Ale akože inak, bolo zasa len treba tam čosi vybúravať, takže zasa špina!A minulý týždeň sme konečne kúpili aj digestor, nakoniec sme sa rozhodli, že nebudeme otravovať s tým švagra, ktorý nám ponúkal svoj starý, lebo zas majú problém, tak nebudem ho ešte aj ja otravovať...vedeli sme rozmer a tiež že odvod pary by mal ísť zboku. A tak sme si teda vybrali, kúpili, doniesli domov - a diera v stene je o dobrých 10 cm inde...a tak zasa len treba urobiť v tej novej stene novú dieru...Flinstone povedal, že to nejak spojí ja neviem, ako, ale on to už premyslel, a zasa neni tomu konca ... zas špina. A tak som chcela zakryť linku fóliou, ktorá nám ostala ešte od rekonštrukcie. A milý Flinstone mi zahlásil, že nemáme, lebo on ju vzal do roboty. Tak do riti palovej, v robote, dke po ňom upracú upratovačky za to platené, kde vlastne by firma mala také veci zabezpečiť, tam on vezme našu, a ja potom doma nemám čím pozakrývať skrinky a police. Už mám toho akurát dosť, to je horšie ako mor! neni tomu konca, najradšej by som sa vysťahovala niekam do nejakého penziónu, kde by som takéto veci nemusela riešiť. U nás nikdy nič nesedí celkom, vždy sa musí nájsť aspoň zopár vecí, ktoré treba prispôsobiť, zmenšiť či nadstaviť, už mám toho akurát plné zuby. A ja furt len behám s metlou, vysavačom a handrami a všetko zbytočne, lebo sa zas nájde niečo, čo musí rozbiť, rozvŕtať č čo zas len narobí kopec prachu a špiny. ktrorá naleze aj do skriniek. A keď aspoň polepím hranya škáry medzi dvierkami, tak si zmyslí, že on nutne stade potrebuje to či ono. Už tretíkrát za túto posratú prerábku budem musieť vyberať veci, pucovať ich a pucovať aj skrinky znútra. namiesto normálneho bežného upratovania a následného odpočinku pred pracovným dňom ma azs len čaká celodenná makačka. :kladivo: :jaaaj:
sahara Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 Vilma: Flinstone mal dostať pod stromček totok a mal by to aj intenzívne používať:
alarm Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 Ahoj Vilmuš... posielam inšpiračku...lenže ja som to urobil mesiac pred osadením kuch. linky...vymeral, vybural, osadil, zahladil...Nevymeníš ma za Flinstona? :):) :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 ale veď on si premeriaval všetko možné aj nemožné, ale že má aj vzdialenosť diery od steny zmerať, to nikoho nenapadlo, mysleli sme si, že toto je normalizované na tých digestoroch. Dieru v stene urobil tak ako bola aj tá pôvodná. A tiež nás nenapadlo, že kachlíky dlažby& budú také vysoké a že starý prah nebude pasovať. Sme museli zrezávať z dvier, ale to našťastie urobili chalani ešte v čase, keď urobili aj tú dlažbu.len ma sere, že to neberie konca kraja. Už nech to máme všetko do detailu, nech teraz buduje niečo iné a nie tu doma.Ale ja viem, čo príde.Stavím sa, že sa odhlasuje zatepľovanie a budeme znova musieť prerábať balkón, a potom si zmyslia vymieňať trubky v hajzli, a tak nám pekne krásne zväčšia otvor, ktorý sme tam v tom novom okachlíkovanom múre nechali, a zas tu bude bordeľ po celom byte, a to už sa ja odsťahujem dakam asi do Pezinka. Alarm, tak dajako to vyzerá aj u nás. Zamurovaná stará diera sa suší, nová čaká na osadenie toho oného neviem čoho... a aj taký drát nám trčí zo steny. Zajtra to chce Flinstone dokončiť. Už ale sa obávam, aká zas prekážka príde. Lebo u nás sa nejaká vždy vynorí.
alarm Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 Poslal som ti tie obrázky preto, lebo som to riešil a vyriešil, a ak bude realizátor chcieť , poviem mu, čo som použil a kde som to kupil, lebo ono tá prerábka vyzerá jednoducho, ale bolo treba nájsť vyrábané diely, ktoré sa dajú po úprave použiť, a budú pasovať na menší otvor nového digestoru a starej rúry v stene... a to je na mozgovňu..!
game Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 a to my už vážne pomaly plánujeme prestavbu prestavanej kúpeľne z vaňovej na sprchovú ... so zachovaním kdečoho, čo tam je, ale nejaké zmeny tam byť musia ... ešte sme len v prvotných plánoch, a už sú trenice ...a príde na rad aj kuchyňa ... tá tiež bola prestavovaná vtedy, keď kúpeľňa, ale so starým nábytkom ... bude tam potreba pomeniť kopu vecí a prestavať a vymeniť podlahy ... jaj. ešte sme len vyhlásili "plánujme a premýšľajme" ... už dochádza k treniciam ... a kde je ešte konečné rozhodnutie a o bordeli radšej nehovorím ...
alarm Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 ak vam môžem poradiť...Ja mám priestorovú predstavivosť (som technik, konštruktér). A keď vidím peknú babu, tiež :)Existuje intuitívny zadarmo program SketchUp, v ňom sa dajú kresliť aj bez technického vzdelania kocky, skrinky, dvierky, dlažba...ak je niekto perfekcionista, tak sa dajú z netu stiahnuť komponenty kreslené v tomto programe (zadarmo) a vložiť ich do vlastného dizajnového navrhu. Napr. umyvadlo, sprchový kút, sklený kut, stoličky, stoly, postele, vlaky električky......Je to v priestore, a ludom neobdareným takýmto videním to dosť pomôže. Ak budete potrebovať, pomôžem s problémami. Treba odmerať metrom miestnosť, nakresliť ju, uložiť, aby sa to nepotento, a potom načítať a pracovať.Na porovnanie Kuchyňu fotky som sem dal, toto je návrh...
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 ježkovy voči, alarm, hlboká vďaka...a toto hovoríš teraz, keď je už skoro všetko hotové????? :uplakany: linku sme si dali v takom dajakom programe vykresliť a vyskladať v TPD, takže to je ok...len ten digestor sme sa dajako prerátali. Ok, dúfam, že keď si Flinstone zmyslí znova dačo robiť, ešte bude ten softvér dostupný...v dohľadne ešte budeme premiestňovať nábytok v izbe, ktorú obývali dievky, a možno aj skrinky bude treba vymeniť...uvidíme. game, úprimnú sústrasť.
alarm Zverejnené 5. Január, 2016 Zverejnené 5. Január, 2016 Tak to už aby sme začali...:)Ak nebudeš meniť nábytok, tak je to lepšie nakresliť skrinku (skrinky) a miestnosť, ako to robiť tak, že Flinston pretrepe pol izby a posledná skrinka sa nezmestí, alebo zmestí a neotvoríš dvere...je to len chlap a tiež má kríže.
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2016 Zverejnené 6. Január, 2016 to ešte neviem, ja by som ho aj vymenila, predsa len už má 30 rokov. To už je pomaly jak drevený matuzalem :zubiska:...ale zas ten už nejaké to sťahovanie a prekladanie vydržal, aj keď po tom poslednom už je trocha rozheganý...ale obávam sa, že Flinstone bude protestovať, že čo ak sa to nebude páčiť nášmu Chrobáčikovi, lebo čo ak sa vráti do BA a stvrdne tu s nami až do našej smrtiDigestor je šťastne namontovaný, stará diera úhľadne zamurovaná a zamaľovaná a napoludnie som ešte povysávala a povytierala a keďže nebolo na čom variť, lebo šporheľ bol odpojený, šli sme sa napapkať do najbližšej reštaurácie. Aj tak dobre. dali sme si "smradľavého baču" - boli to kuracie prsia plnené romadúrom.Ešte nám ostáva naskrbliť si na koberec do haly a vybrať, kúpiť, doniesť a natiahnuť ho tam. Musíme vybrať nejaký, čo sa bude dobre vysávať, veru za tým, čo sme tam mali, aj banujem, aj farebne sa mi páčil a aj sa super vysával. Taký už nedostanem. A predajňu kobercov u nás samozrejme zrušili a presťahovali ju kamsi do horúcej prdele, kde chodí jeden autobus raz za 20 minút. Tuším tu v Petržke ani žiadna nie je. 150 tisíc obyvateľov, a žiadna predajňa kobercov. Hlavne že herní je tu jak nas-aných, na každom rohu.Flinstona donútim, aby si na pomoc zavolal aspoň suseda. Dvaja to isto ľahšie zvládnu.
D'Ady Zverejnené 6. Január, 2016 Zverejnené 6. Január, 2016 Toto su veci, ktore by som robil, len ak by mi slo o zivot. Prerabka kupelne, jedine ak by som bol na vozicku a nemal by ma kto vtrepat do vane.Stacila mi vymena kuchynskej linky, ked uz steny vyzerali fakt jak v ciganskej bude (bodaj by nie, ked mi tam zo 3x zhorel hrniec so zradlom pre psa...). Nastastie si uz nepamatam detaily toho hororoveho pribehu, ked bolo treba dat dole tapety a vyhodit staru linku. Nastastie mame suseda murara, ktory urobil stierky a kachlicky. Kamarat urobil linku na mieru, digestor je povodny, uz 15 rokov nefungujuci. Mimochodom, Vilma, necuduj sa, ze digestor nezapasoval na povodnu dieru. Predstav si, ze v dnesnej dobe je normalne (sic!), ked kupis umyvadlovu a sprchovu bateriu od toho isteho vyrobcu a jedna ma oznacenie na teplu vodu vpravo a druha vlavo...
alarm Zverejnené 6. Január, 2016 Zverejnené 6. Január, 2016 Vilma:Možno ešte funguje OC Danubia ( careful), tam bola kobercareň, a potom asi v R1, tam je Breno - Rožňavska.....a pochval Flinstona, zaslúži si....
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2016 Zverejnené 6. Január, 2016 D´Ady:a ty si myslíš, že mňa to nadchlo? Ale som rada, že to máme z krku, aspoň dúfam - a dúfam, že tak skoro sa nič u nás nebude ani stavať, ani búrať. Ku šťastiu mi celkom postačí prestavanie nábytku, prípadne kúpa nového, do "detskej" izby alebo maľovanie, ale to sme robili tento rok, takže hádam bude pokoj. Inak dík sa tip, myslím, že to exiastuje, dokonca som anšla aj na našej ulici nejaký obchodík, musím sa tam ísť pozrieť. Alarm:už som pochválila. To ja viem, že Flinstone je šikovný a vie všetky takéto veci robiť, ako elektrikár elektrikárske záležitosti a ako starý praktik v ďalších oblastiach zvláda aj stavebné, maliarske, inštalatérske práce, takže ja nepotrebujem volať nijakých majstrov pri bežnej domácej "kalamite". Moja nebohá mamka si ho pre toto veľmi považovala, bol to jej najmilší zať. len ten večný bordel dlhší čas neupratateľný, špina a stavebný odpad skoro všade, ma ubíjal a ešte keď vždy sa vyskytlo niečo, pre čo práce nepokračovali tak ako by mohli (choroba Flinstona, problém v oficiálnej práci chalana, ktorý staval tie steny, a kopec dalších, ktoré sa nabaľovali jeden na druhý. Úmrtie mamy nespomínam, lebo to sa stalo ešte predtým ako sme začali). A teraz práve volala mladšia dcéra, a tak na víkend cestujeme do ZA, kde *Flinstone bude môcť učiniť zadosť svojej budovateľkej vášni. Mladým sa v novom byte usalašila pleseň, tak tam čosi rozoberajú a dávajú nejaké protiplesňové nátery a chcú to tam znova celé vystierkovať a vymaľovať. Možnos a tam aj pre mňa nejaké to budovanie nájde :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 12. Január, 2016 Zverejnené 12. Január, 2016 takto to vyzeralo tesne po dobudovaní a pred kúpou a osadením digestora (pohľady z dvier doprava a doľava). Tie ovešané stoličky si nevšímajte, to už som zlikvidovala zavedením odkladacej dózy na poskladané tašky. :) 1
blackwednesday Zverejnené 2. Máj, 2024 Zverejnené 2. Máj, 2024 Zdravím. Chcel by som sa s vami podeliť o moju aktuálnu dilemu ohľadom výberu novej podlahy do kuchyne a zároveň vás požiadať o vaše skúsenosti a rady. Doteraz som mal v kuchyni tradičné drevené parkety, ktoré, aj keď vyzerajú celkom príjemne, prinášali so sebou dosť problémov, ktoré možno niektorí z vás dobre poznáte. Parkety sú nádherné, kým nezačnú pôsobiť problémy s vlhkosťou, ktorá je v kuchyni často nevyhnutná. Tiež sa ľahko poškodia, keď na ne niečo padne, a neustála chôdza znamená, že parkety rýchlo strácajú na svojej kráse kvôli zošúchaniu. Preto momentálne uvažujem nad zmenou a zvažujem prechod na gresovú dlažbu, ktorá imituje drevo. Páči sa mi myšlienka, že by som mohol mať podlahu, ktorá vyzerá ako drevo, ale nebude mať jeho nevýhody. Tiež mi kolegovia v práci spomínali, že v ich prípade sa zatiaľ dlažby z gresu veľmi osvedčili a že sú s výberom spokojný. Ale, ako to už u mňa býva, nechcem robiť unáhlené rozhodnutia. Chcel by som vedieť, či má niekto z vás skúsenosti s takouto dlažbou. Ako sa vám osvedčila? Tiež by ma veľmi zaujímalo, aké značky alebo typy dlažby by ste odporučili a na čo by som mal byť zvlášť opatrný pri výbere? Vopred ďakujem za všetky vaše nápady, názory a skúsenosti, ktoré mi pomôžu urobiť správne rozhodnutie. Pekný zvyšok dňa :-)
Sniper Zverejnené 2. Máj, 2024 Zverejnené 2. Máj, 2024 Pred pár rokmi keď sme v starom byte prerábali kuchyňu, tak sme tam dali nejaké linoleum, teda neviem či to bolo linoleum, taká tvrdá guma alebo čo to bolo, mierne sa to ohýbalo, nanosil som to do bytu v takých baleniach asi 150x20 cm, ťažké dosť, ako sa to nalepilo na podlahu odvtedy to tam drží. Imituje to drevo, má to ako keby taký umelý povrch, ale je to výborne vzdorné hádam všetkému. Neviem či je to ten gres, ale tá podlaha je tam už asi 10 rokov a stále ako nová. 1
iskra Zverejnené Marec 4 Zverejnené Marec 4 Aká farba kuchyne je podľa vás naj? Každému podľa vkusu, aby bola funkčná, aby sa človek, rodina, v nej cítili príjemne...radi sa v kuchyni spoločne stretávali..., aby nám chutilo.. U nás doma. Kuchynská linka: drevo, biele steny. Spokojnosť maximálna.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz