Skočiť na obsah

Farba kuchyne?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zdravím! Aká farba kuchyne je podľa vás naj? :)

V rodičovskom dome máme klasiku - drevo, no nemáme ani vstavané spotrebiče. Po presťahovaní by som chcela niečo moderné a lesklé a našla som krásne kombinácie farieb červená s čierno-bielou a fialová s čierno-bielou. No neviem, či to náhodou príliš nekričí. Lebo ani drevo nie je zlé. Teraz sa robia také vkusné kuchyne na mieru s dreveným obložením. Viem, že určite nechcem bielu farbu :/

Vy máte doma akú farbu? 

Ďakujem za rady :)

post-3973-0-19548700-1448277501_thumb.png

post-3973-0-04458400-1448277508_thumb.png

Zverejnené

Určite to pôjde aj bez toho odkazu, však si si sem prišla nechať poradiť, podiskutovať o farbách a nie robiť reklamu, že? :)

Zverejnené

Podľa mňa sa biela rýchlo zašpiní, len preto ju nechcem, inak môže vyzerať fajn :)

kebyže sem viem pridať obrázky, tak mile rada to spravím tak :D bohužiaľ som na to neprišla

Zverejnené

pridávanie obrázkov v hotovom príspevku klik na Upraviť - Prepnúť na plný editor -  Kliknite sem na priloženie súborov

v novom príspevku Prepnúť na plný editor -  Kliknite sem na priloženie súborov.

mám kuchyňu drevo a bielu výmaľbu,

podotýkam, hodne hodne starú, čaká na vynovenie, akosi to stále odkladáme, vždy niečo do toho príde, ale už na tom v plánoch pracujeme ...

ale ani červená, ani fialová to nebude : )

červené boli v móde pred tridsiatimi rokmi,  silné výrazné lesklé farby a fialové sú výsostne sezónne záležitosti, fialová prichádza a odchádza, na sezónu či dve, tá farba sa okuká pomerne rýchlo.

Zverejnené

Ďakujem, idem to vyskúšať.

Ja mám fialovú odjakživa rada :) Väčšinou sa neriadim tým, čo je v móde, ale nevylučujem, že sa mi to okuká. Ale zase biela a drevo mi potom môže pripadať nudne :/

Zverejnené

Take vyrazne kontrastne farby sa po chvili okukaju, a co potom? Kupite novu kuchynu? :)

Preferujem jemne farby a ozivit doplnkami.

Tiez som nedavno tuzila po vyraznych kontrastoch, ale nakoniec som sa rozhodla pre jemne blede odtiene. Posobi to na mna pojojne a opticky to nezmensuje priestor. Asi som konzerva :)

Zverejnené

Asi to budem musieť vidieť vyslovene v kuchynskom štúdiu rozložené :D Nejako sa k takým lesklým plochám prikláňam :)

Aj tak bude asi dôležitejšia veľkosť priestoru, kt. budem mať k dispozícii a cena :D 

Ďakujem za rady.

Zverejnené

Ale zase biela a drevo mi potom môže pripadať nudne :/

od toho sú prípadné doplnky a iné farby, ktoré je rozhodne ľahšie meniť ako celú kuchyňu :)

Zverejnené

pri porovnaní toho slimakovho odkazu a obrázkov v prvom príspevku je vidieť ten rozdiel ...

na bielych a drevených a bielych kuchyniach nie je nič nudné, akákoľvek doplnková farba ich v prípade potreby oživí ...

tie lesklé povrchy by som skutočne nechcela každú chvíľu utierať ... mimochodom, často padajú na dámskych fórach otázky na čistenie a leštenie,

ten vysoký lesk vyzerá veľmi efektne, ale je na tom vidieť každé hnutie ... a v kuchyni sa pracuje, prevažne : )

tie farby sú tiež efektné, kto rád hodne farebné, kľudne. ale sú to veľmi sýte a špecifické farby, pre ľudí, ktorí kuchyňu menia tak raz, možno dvakrát za život stojí za zamyslenie, či chcú celé roky či pol života obchádzať sýtu bordó alebo fialovú

červená sa vracia v takých 20 - 30 ročných intervaloch, fialová častejšie, ale je veľmi sezónna a rýchlo unaví a okuká sa.

a sú to povrchy a farby hodné skôr do veľkých priestorov, kde vyniknú. ... tieto lesklé a sýte farby potrebujú veľa svetlého priestoru, veľmi veľa.

a nakombinovať k tomu ostatný priestor a doplnky môže byť tiež fuška ... biela a šedá, maximálne máličko čierna, a maximálne jeden kúsok starostlivo vybranej inej farby, /prípadne zelenej rastliny/, ale nič viac.

Zverejnené

Ja som realizoval toto a som spokojný.

Patrime s manželkou k luďom, čo nechcú kuchyňu v "dreve"...

post-2333-0-47474400-1448296615_thumb.jpg

post-2333-0-56436200-1448296629_thumb.jpg

• Pridať bod 3
Zverejnené

alarm,

do tej malej kuchyne ste myslím vybrali presne to, čo si ten priestor žiadal.

tá čierna stena v tomto prípade s vysokým leskom priestor krásne predlžuje, tvári sa ako zrkadlo. je to fajn.

biela je tam podľa mňa presne to, čo ten malý priestor potreboval, hocičo iné by priestoru ubralo, aj drevo. pekná kuchyňa. a šikovný návrhár a šikovný majster.

Zverejnené

asi by bolo dobré vedieť o aký priestor ide. aspoň aký veľký je a koľko svetla tam je. lebo takú farbu do nejakej malej kuchynky s jedným okienkom, to bude riadna vražda. 

Zverejnené

je mi ľúto, ale slimakov odkaz sa mi vôbec nepáči :D vôbec nie môj štýl :/

za to commodore to vychytil :) krásna kuchyne, len by som sa asi v takom malom priestore nevedela pohybovať :( a hlavne zelená nie je moja obľúbená farba, ale tá čierna je tam fakt krásna :)

Zverejnené

Šestodeväťdesiata piata Anna :

Keby si bola hladná, naučíš sa chodiť aj v uzkej kuchyni :)

Tie fotky, nič moc, v skutočnosti je napr. zelená žaluzia skutočne zelená, nie taká šediva, a podlaha nie je čierna, ale strieborno čierna.

Ozaj...konečne sme kupili strieborno-čierny kôš.

post-2333-0-06846900-1448466998_thumb.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

My máme matnú bielu (skrinky) a sivú pracovnú dosku trocha lesklú aj sivú zástenu. Nám sa to tak páči. Farebné sme nechceli.

Zverejnené

jqmaeb.jpg

Nasa kuchyna- ci je pekna ci sa paci mne? Mne sa paci - ale ja som o tom aka bude a  .. nerozhodoval - lebo to neviem - nechal to na zenu.

Zverejnené

Zavidim vam ten priestor...to sa zariaďuje, keď si nemusíte merať zadky, či ste nepribrali, lebo sa zašprajcuje :)

Zverejnené

torzo 30ročnej linky. Na novú čakáme a čakáme...

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Na margo inej farby kuchyne, a to steny, ktorá je za/nad kuchyňou... ja mám úžasnú bielo-šedú (šedá je originál "náter" na tehle).

Čosi kdesi, plná hlava starostí, a keď sa išla inštalovať kuchyňa, tak pozerám, že nad ňou až k stropu bude originál "náter". Maliari, ktorí maľovali nové byty asi nedočiahli posledný polmeter a nechali tam šedú pôvodnú plochu. 

Šľaka!!!!   :ooops:

Pomooooc, asi potrebujem chlapa  :huh:

Zverejnené

šedá je v móde, každá druhá bydlenka na mimibazare maľuje na šedo :)  :innocent:

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

tak to my sme staromódni...čo je vymaľované, to je biele. V kúpeľni a wc máme svetlošedé, skoro až biele dlaždice, na stenách sú biele kachlíky s takým zelenkavým nádychom a jeden pás je svetlozelený, podľa mňa to celkom pekne ide...len teraz vidím, že je to nepraktické, stačí, ak vyjdem v papučiach k výťahu a vleziem na tú svetlú dlažbu, už je to vidno. A Flinstone ma nahovoril, aby sme takú dlažbu dali aj do chodbičky. je tam vidno každý chlp, každú špinku, furt aby som s metlou alebo handrou behala...to som si teda mala čo dať. Mala som dať niečo hnedé a pásik v kúpeľke a wc nejaký tiež v hnedej...a v kuchyni konečne už linka stojí a aj odkladacie pulty také isté ako pracovná doska na linke. Skrinky sú svetlý dub či čosi takô...Už teda je skoro všetko, kde má byť, ešte Flinstone má svoje vercajchy porozhadzované po balkóne a už mi nanosil jednu krabicu aj do kútika, kde plánujem dať stojan na parazóle; a ešte sa musím zbaviť nejakých harabúrd a mladá si musí prebrať, čo si odvezie a čo pôjde na charitu, a nie že my tu budeme do smrti skladovať a svätiť ich veci, ktoré nenosia.

Práčka nám oddialila nákup nového stola a stoličiek do kuchyne a koberca do haly...hádam sa nám ešte podarí vymáknuť nejaké povianočné zľavy...len musím počkať do výplaty. A vyzerá to, že aj chudák vysávač dostal počas rekonštrukcie zabrať, a nejak kýcha a kašle, tak asi onedlho budeme potrebovať kúpiť nový, ale kým saje, tak len perieme filtre, možno že sa nám podarí zohnať nové filtre a postačí to k obnoveniu pôvodnej kvality vysávania.

Zverejnené

Neobnoviš....

Ja som aj menil ložiska a nepomohlo. Mãm stale toho opravovanêho vodnika, a prave kvôli prerabkam bytu. Vie povysavať aj stavebny bordel, vylejem vodu, dam druhu a ideme ďalej.

Bleda dlažba kontra prach...

Daj si tmavu a si zrela na pobyt v liečebnom ustave. :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov