Sniper Zverejnené 27. September, 2015 Zverejnené 27. September, 2015 Software, ktorý poháňa toto Fórum prešiel viacerými významnými zmenami, ktoré nie vždy viedli k spokojnosti. Niektoré sú také radikálne, že dosť ľudí odmieta prechod na vyššiu verziu. Bohužiaľ skôr či neskôr to bude nutné. Toto Fórum pre fungovanie a chod vyžaduje verziu PHP 5.4, ktorá je stabilná, celkom rýchla, ale bohužiaľ už zastaralá, zastaralou sa už pomaly stáva aj verzia 5.5, najnovšie sa vyvíja verzia 5.6, ktorá nie je kompatibilná s týmto fórom (čo nie je ani verzia 5.5, ktorá má s týmto Fórom problémy). PHP 5.4 by sa mala používať ešte maximálne rok a pol, po tomto období už súčasný provider upustí od používania tejto verzie, takže predpokladám, že do konca roku 2017, by malo byť ešte všetko po starom. Ako padne rok 2017, tak v praxi to bude vyzerať tak, že namiesto Fóra bude len čistá biela stránka. Jediným riešením je prechod na novšiu verziu Fóra, toľko zatracovanú. Píšem to takto vopred, aby ste mali možnosť sa psychicky pripraviť na radikálne zmeny, ktoré zmenia svet. Buď biela stránka alebo nové, odlišné fórum :D
game Zverejnené 27. September, 2015 Zverejnené 27. September, 2015 ach.nakoniec nás prinútia k zmenám, ako nás prinútili s mobilmi - starý obyč mobil jednoducho nahradili vševediacimi smartfónmi a ani netuším, ako sa to všetko volá, a nikto sa nepýtal ... to hovorím ja, čo odolávam a odolávam s novým mobilom v šuflíku :innocent: nakoniec sme si za posledných pár rokov zvykali desne rýchlo na kdečo nové ... a to hovorím o sebe, čo neznášam zmeny, ale keď musíš, tak musíš ... -_- čistú bielu stránku ale asi nechceme, dámy a páni, partička, čo poviete :(
Sniper Zverejnené 27. September, 2015 Autor Zverejnené 27. September, 2015 No určite ten upgrade skôr či neskôr bude nutný, keďže technológie sa stále vyvíjajú a staršie verzie sa už neaktualizujú. Fórum je to najmenej, mám aj iné weby - komerčné, kde ten upgrade bude nutný či chcem alebo nie. A navyše, čo je horšie, čistá biela stránka môže pôsobiť rasisticky!!!
game Zverejnené 27. September, 2015 Zverejnené 27. September, 2015 nie nie ... no vývoj napreduje, či chcem či nie :( ale čistú bielu stránku myslím ee ... tak vospolok asi nechceme ... kde by sme takúto partičku zasa našli?! :)
D'Ady Zverejnené 28. September, 2015 Zverejnené 28. September, 2015 ani nestras...coz o to, ak je naporudzi sikovny clovek, spravca, ktroy sa do toho vyzna ako Axel ;) tak sa to da zvladnutale co napr. ja chudak s mojimi par ne-komercnymi webmi, ked sa budem musiet ucit nieco nove na stare kolena :(
chlapeczjuhu Zverejnené 28. September, 2015 Zverejnené 28. September, 2015 kľudne nové fórum.zvykneme si.
game Zverejnené 28. September, 2015 Zverejnené 28. September, 2015 páni, to je slovo do bitky :klobuk: Ady, a ja ... čo nie som ochotná ani odložiť prastaručký mobil, len mu dávam furt umelé dýchanie ... ešte vydrž, ešte vydrž dodávate mi odvahu k novotám :)
lopata555 Zverejnené 28. September, 2015 Zverejnené 28. September, 2015 ja som náhodou celkom zvedavý ako to bude vyzerať ... to bude to čo si dávnejšie spomínal Axel? kde si budeme musieť dať dve mená? to ja predsa mám už vybrané :D
Sniper Zverejnené 28. September, 2015 Autor Zverejnené 28. September, 2015 O tom neviem, že by som písal o dvoch menách. Samotná firma IPS používa na svojom fóre najnovšiu verziu, toto je asi 4.1., už ani neviem. Na prvý pohľad skoro rovnaké, ale iba na prvý. Tých zmien je tam dosť a niektoré stoja za hovno. Skúste nájsť "Čo je nové na Fóre?" Aha.
doll Zverejnené 30. September, 2015 Zverejnené 30. September, 2015 Na pravidelne zmeny som zvyknuta. Den dva, max tyzden frflania, a potom si ideme znova to svoje ..... Takze vnimam to ako nieco bezne, co je proste sucastou tejto doby.A vlastne...ani nic ine nam neostava ;)
Sniper Zverejnené 30. September, 2015 Autor Zverejnené 30. September, 2015 Pred pár hodinami som PHP prehodil na verziu 5.6.Na PHP5.6 to zatiaľ šlape, divné na PHP5.5 to hádzalo 502 Bad Gateway (pozdravujem Vilmu, či komu to furt vyskakovalo). Divné, že by 5.5ka bola nejaká vadná? Ale v každom prípade je to vysoko pozitívna správa. Len aby niečo nebolo nacachované zo starej verzie. 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 28. Máj, 2016 Zverejnené 28. Máj, 2016 ty radšej na dôchodok ešte ani nemysli.No čo, zvykneme si, čo nám iné ostáva...keď už sme u tých mobilov, tak tiež som si kúpila smartfón (hoci netuším, aký je rozdiel medzi smatrfónom a Ipodom či ako sa to volá, no, zabite ma!).Najprv som dlho nabertala odvahu zameniť môj tlačidlový Samsung za tento nový, ale dcére sa ten jej pokazil a tak ma požiadala, by som jej dala ten svoj starý, že ved ja mám nový...keby nie toho, možno doteraz len zbieram odvahu.Toľko som nad tým maturovala, až som - nemám zdania ako - odfajčila zvuky, čo tam boli, a tak som si nemohla ani zvonenia nastavovať...Doteraz som mala tlačidlový mobil, a tento je dotykový, a tak isto som sa dotkla dačoho, čoho som nechcela a kedy som nechcela...mohlo sa to stať aj tak.Pár dní mi trvalo, kým som sa naučila prstami posúvať, keď chcem posúvať, a stlačiť, ke´d chcem stlačiť. A tak som si našla na internete pazvuky, a tie som si tam dala. Ale niektoré tie pôvodné zvuky boli celkom pekné, škoda ich.Hádam nové fórum bude menej zložité ako iný a novší typ mobilu...
Tomáš Zverejnené 31. Máj, 2016 Zverejnené 31. Máj, 2016 Su dve moznosti. Bud ten smartfon daj dcere ved decka su v tom doma, a ty maj tlacidlovy ak ti vyhovuje a teraz moznost c.2 - ked uz mas smartfon nainstaluj si tapatalk a budes mat vsetko rovnake. Tu ma tapatalk svoj vzhlad a tak vyzeraju vserky fora bezohladu na typ fora, druh fora, verziu fora... Vsetko rovnake. Tym som chcel povedat ze si kludne mente graficke prevedenia fora alebo inovujte na novsi typ ja si to v tapatalku nevsimnem... Len tak ako ukazku takto u mna vyzeraju vsetky fora: Jednoduche, minimalisticke, prehladne, uplne ako RP-cka na azete...
Sniper Zverejnené 3. Február, 2017 Autor Zverejnené 3. Február, 2017 Takže to pôjde aj po roku 2017 či ako? To záleží od toho, ktorá verzia PHP bude kompatibilná s touto verziou fóra. Ak, dajme tomu, verzia 5.6 bude poslednou verziou, a WebSupport túto verziu bude mať na serveroch nainštalovanú napríklad do mája 2018 a potom ju ako zastaralú zo serverov vyhodí, tak s vyhodením PHP 5.6 bude vyhodené aj fórum. Jednoducho sa už nenačíta, resp. namiesto fóra bude len biela stránka. A takto to bude už navždy.
Tomáš Zverejnené 24. Jún, 2017 Zverejnené 24. Jún, 2017 Na koľko je táto téma aktuálna? Ten rok už máme... Tak či nepôjde aj forum za Markízou?
Sniper Zverejnené 26. Jún, 2017 Autor Zverejnené 26. Jún, 2017 V prvom príspevku je to vysvetlené. Záleží to od toho, ako dlho bude kompatibilná PHP verzia (5.4.) nainštalovaná na serveri. Toto je vec, ktorú neovplyvním ani ja a ani Megaprezident. Táto verzia Fóra už nie je podporovaná, teraz na jar skončili už aj bezpečnostné aktualizácie. Je to niečo ako Windows XP (aby si si to vedel predstaviť). PHP verzia 5.6 zatiaľ s Fórom pracuje dobre, takže životnosť sa predĺži.. Ináč, čo má Fórum spoločné s Markízou? To čo bolo za primitívnu otázku?
Tomáš Zverejnené 27. Jún, 2017 Zverejnené 27. Jún, 2017 To záleží od toho, ktorá verzia PHP bude kompatibilná s touto verziou fóra. Ak, dajme tomu, verzia 5.6 bude poslednou verziou, a WebSupport túto verziu bude mať na serveroch nainštalovanú napríklad do mája 2018 a potom ju ako zastaralú zo serverov vyhodí, tak s vyhodením PHP 5.6 bude vyhodené aj fórum. Jednoducho sa už nenačíta, resp. namiesto fóra bude len biela stránka. A takto to bude už navždy.A ti co maju Tapatalk si nic nevsimnu? V oboch priadoch cez tapatalk nezbadame zmenu lebo ten konvertuje cele forum do svojho templatu a tam vyzeraju rovnako vsetky fora bezohladu na typ a verziu... Off topic: Za primitivnu otazku sa opravedlnujem bolo to len narychlo lebo markiza skoncila nastupom roku 2017 a forum by skomcilo nastupom roku 2018... Naspat k teme. Normalnu web verziu fora malokedy vidim. Bud mam wap verzou v prehliadaci mobilu alebo cez tapatalk. Este tak mozem pocitit zmenu ze pan prezident nenastavi podporu tapatalku na novej verzii.
Sniper Zverejnené 27. Jún, 2017 Autor Zverejnené 27. Jún, 2017 S Tapatalkom by to nemalo mať vôbec nič spoločné. Nová verzia Fóra 4.x je plne kompatibilná so všetkými mobilnými zariadeniami, vrátane tabletov.
Tomáš Zverejnené 17. December, 2017 Zverejnené 17. December, 2017 Super a asi aj web verzia cez mobilný prehliadač bude asi nezmenená lebo tá vyzerá úplne ináč ako tá PC verzia. Ale na margo toho ako sa game obáva ja sa nebojím nech to vyzerá hocijako. Chodím na veľa fór a každé vyzerá ináč takže mne to problém nerobí.
Sniper Zverejnené 20. December, 2017 Autor Zverejnené 20. December, 2017 Fórum bude existovať dovtedy, pokým na serveri bude nainštalovaná PHP verzia 5.6.x (pred dvoma rokmi už aj táto verzia mala problémy s kompatibilitou, ale opravné verzie to vyriešili). Aktuálna verzia, ktorá sa používa je 7.2.x. Ak hosting časom upustí od používania verzie 5.6 (podporovaná bude do konca roka 2018) a prejde kompletne na verziu 7.x, tak z fóra tu zostane iba hlavná stránka, prekliky na kategórie a témy budú vyhadzovať bielu stránku. Upgrade Fóra sa robiť nebude, game nechce a aktuálna verzia (čoskoro 4.3) je už príliš ďaleko vo vývoji (takže to zase mne sa nechce s tým srať). Takže tak. Zatiaľ by som nezmätkoval, Fórum určite ešte nejaké minimálne 3-4 roky bude fungovať (aj keď tie posledné dva ubehli expresne rýchlo).
game Zverejnené 20. December, 2017 Zverejnené 20. December, 2017 jedna malá pripomienka k zmene - vieme už, že to nebude nič podobné sociálnej sieti:proti tomu sa tu vehemntne protestovalo už pred pár rokmi, keď to vyzeralo tak, že vývoj pôjde tým smerom - to sme nikto vospolok nechceli. odvtedy vieme, že týmto smerom to nejde a je to ďalšia vývojová zmena, akých sme tu už zopár mali a prežili v zdraví.naposledy ani nie tak dávno som napísala toto: game sa nestavia striktne proti inovácii zastaralého softvéru : )game je momentálne trochu osobne zdravotne v kaši, a keďže toto fórum je niečo, čo si doslova pestujem a hýčkam, a pritom mám v živote práve kdejaké zmeny, s ktorými neviem, ako sa vysporiadať, trochu sa tých zmien bojím... ale to je čisto subjektívna záležitosť. takže... je mi jasné, že zastaralý softvér sa skôr neskôr čo ja viem, zasekne či prestane fungovať či čo ja viem. alebo že sa niekto nebodaj nedostane na fórum... viem, že to zostane fórum, že to nebude žiadna sociálna sieť /ako pred rokmi tu vývojári strašili/, a zopár premien už sme za tie roky prekonali, a vždy sa trochu pomenil aj dizajn a niektoré funkcie mali tlačítko hore namiesto dole a tak... preto - len by som chcela, aby sme najprv všetci videli, ako to bude vyzerať navonok, aby sme sa s tým skamarátili, aby sme vedeli, čo sa zmení a akí budeme krásni a praktickí... aby sme to prijali tak trochu vizuálne, a potom hurá... budeme mať zasa super nový softvér, ktorí čosi zasa vydrží... premýšľajme spolu, moji milí :) nikto sa neozval. ovšem tak, ako sme prešli z verzií 2.0... na verzie 3. .... tak môžeme prejsť na verzie 4..... / nie sú to sociálne siete, len ďalšia verzia fóra/ a je to na nás všetkých, či táto malá spoločnosť sa cíti spolu dobre, či nám vyhovuje tu diskutieren, nachádzať sa tu, stretávať sa tu, a či to bude fajn aj o nejaký rok dva, keď staré verzie prestanú byť podporované. preto som sa pýtala, pretože ja sa tu cítim dobre, je dobre, že je kam prísť k známym, a po druhé, je tu spústa príspevkov, ktoré by mi chýbali... tak ako dodnes mám občas nutkanie ísť niečo pozrieť na PF... ktoré je v nenávratne. nie som striktne proti zmenám, orientovať sa každý naučí, ako sa naučil niekoľkokrát predtým, len som sa pýtala tejto šikovnej a celkom slušnej partie, či chcete aj vy mať možnosť prísť niekam domov. chcete? zmeníme to, a budeme tu ďalšie roky. prosím vyjadriť sa, moji milí... od toho budem/e vedieť, či a čo ďalej. prosím. 1
Hellé Zverejnené 20. December, 2017 Zverejnené 20. December, 2017 jasne budeme tu dalsie roky a najmladsi Tomasko potom zhasne svetlo... :zubiska: 2
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz