slimak Posted January 23 Share Posted January 23 Prisla mi nova vyuctovacia faktura a mal som preplatok 632 eur. Ale ako tak moze kolisat spotreba v roku 2018 som mal 1 784 kWh, 2019 1 809 kWh , 2020 7 660 kWh(na predchadzajucej strane je odfotena faktura) a v roku 2022 4 363 kWh a 2023 603 kWh. Elektromer ten isty, a odpisy hodnot aspon v roku 2020 aj dnes su take ake su. Co sa zmenilo len som uz nemal bazen(teda neslo cerpadlo na cistenie vody, ved to islo tak dva mesiace) a vymenil som cerpadlo na vytahovanie vody a pracku. Uz som samozrejme si nevykuroval miestnost elektrospotrebicom - ventilatorom. Zvelkych elektrospotrebicov pouzivam len navijak na orbu, ale to ide tak 2hodiny za rok. Priemerna spotreba za poslednych 6 rokov vychadza 3458 kWh na rok a za poslednych 5 dni je to 40 kWh co by bolo cca 3 000 kWh na rok. Ci sa to minuly rok zle odpisalo? Ale len tak pridat 2000 kWh? V tom roku 2020 som vykuroval elektrospotrebicom 2kW co by mohlo byt 1500 kWh ale to asi maximum. Zrejme za tych 6 rokov sa skutocny odpocet urobil 2021 a teraz a medzitym tam hadzali nejake priemery. Odpoctar bud nechodil, ci sa bal psa. Ved keby to bolo podozrive VSE, iste by to skontrolovali. A iste maju udaje aky sposobom to cislo tam dali(ci priemer, ci skutocny odpocet, ci ako teraz som im poslal fotku elektrometra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts