Fregont Zverejnené 26. September, 2012 Zverejnené 26. September, 2012 Ahojte! Chcem vás všetkých pozvať na čítanie knihy mladého, slovenského autora, ktorý sa snaží presadiť. Je to fantasy kniha pre mladých, či hocikoho, ktorá sa odohráva vo fantasy svete plnom mágie a mečov. Kniha sa volá Temný Hrdina a Meč Serita. Čítať ju môžte na tomto webe, kde ju budem pridávať po častiach.Ďakujem a ak sa rozhodete skočiť na to, tak dakujem ešte viac! Čau :ahooj: bodka http://fregont.webnode.sk/
game Zverejnené 26. September, 2012 Zverejnené 26. September, 2012 podobné témy majú miesto v Inzercii, ale pre snahu mladého autora písať ponechávam link na jeho web a budúcu knihu v spoileri ... dúfam, že si pán autor príde aj pre feedback .... :) 1
game Zverejnené 27. September, 2012 Zverejnené 27. September, 2012 tak teda, prečítané, viacmenej celé, prvé tri trochu kostrbaté kapitoly : )k upírovskému príbehu ako takému sa vyjadrovať nebudem, sú v kurze, knihy, seriály, v každom množstve, prežívajú boom, Bram Stoker by mal rozhodne radosť... alebo už má upírskych príbehov až nad hlavu.píše ti to, v podstate, príbeh nejaký tam je, neviem posúdiť, nakoľko originálny, to možno posúdi niekto, kto má načítané a napozerané iné upírske príbehy. pozor na štylistiku,pozor na pravopisné a gramatické chyby ... tie dokážu odradiť dospelejších alebo vyspelejších čitateľov pomerne rýchlo ... je to poznatok z blogov, už x blogerov pohorelo na pravopise ... to nie je na odstrašenie, to je dobrá rada : )- nikdy, nikdy nenapíš v slovese na konci y ...- veľký pozor na predložky s a z - vždy sa spýtaj z koho čoho, s kým čím - to je okamžitá pomôcka, ktorá ti prejde do krvi, a nikdy nebudeš mať už problém, kde akú predložku ...- a čiarky. čiarky sa dávajú v prvom rade pred vedľajšou vetou, po vedľajšej vete, pred spojkami, napr. aby, lebo, alebo... , a ešte kdekade, ale nie svojvoľne ... 1
Fregont Zverejnené 27. September, 2012 Autor Zverejnené 27. September, 2012 Wow je skutočne úžasné čo mi tu píšeš. Áno je pravda, že s gramatikou a celkovo slovenčinou som mal vždy problémy a aj napriek tomu, že v mojom okolí je plno ľudí, ktorým to ide, no vždy som dostal len odpoveď ako: „Čiarky píš tam, kde sa rozdeľuje veta" :D. No ale skrátka si tvoje slova veľmi cením a ja tu knihu ešte po-opravujem, keď budem vedieť, že sa ľudom v spisovateľstve zapáčil story. No ale neviem, či by mal Bram radosť, pretože som jeho milovaných Drakulov dosť zmenil, čo sa možno právne nikomu nebude páčiť-uvidíme. Akokoľvek, som ti vďačný, že si stratil kus času kvôli mojej knihe a za tvoje rady, ktoré čoskoro využijem :thumbsup:.PS: Ešte ma napadlo, že ak budeš tú knihu pozerať, tak už to nebude v tých partoch, ako teraz, pretože to nebolo po kapitolách, ale častiach ako po 5 strán a tak. DÍK_Fregont 1
Ash Zverejnené 28. September, 2012 Zverejnené 28. September, 2012 Odporúčam veľa čítať. Po prečítaní niekoľkých desiatok kvalitných kníh by ti malo byť jasné, že: 1. Text v knihách je formátovaný úplne inak, než ho máš formátovaný ty. 2. Slovenská gramatika má dosť odlišné pravidlá od tých, ktoré používaš. 3. Štylistika, dialógy aj výstavba príbehu sú tiež totálne iné, než ako si ich vytvoril ty. Žiaľ všetky uvedené odlišnosti neznamenajú, že si vytvoril originálne dielo, ale že tvoje dielo nefunguje. Odporúčam namiesto písania románu takýmto štýlom radšej zapracovať na tom štýle písaním kratších príbehov. Na internete existuje viacero slovenských stránok, ktoré publikujú fantasy príbehy (www.fandom.sk www.scifi.sk). Ľudia, čo tam chodia, ti dokážu kvalitne poradiť, čo si napísal zle a kde robíš chyby. Základné skúsenosti však inak ako čítaním nezískaš. Je tam 2
Fregont Zverejnené 28. September, 2012 Autor Zverejnené 28. September, 2012 No teda k tej gramatike... je to stopercentná pravda a už sa v nej vŕtam a plánujem celú knihu riadne zbaviť chýb. S tím formátovaním, musím povedať, že kniha vyzerá v skutočnosti úplne inak, no po skopírovaní do tej stránky sa text poprehadzoval, zmenili sa niektoré veci, no a proste to tam vyzerá, akoby to vypadlo z kravskej huby. Neviem ako to napraviť, pretože som sa tam snažil text dať do normálneho stavu, ale keď som to uložil, tak bol ešte viac rozbitý. Ak si teda myslel toto. K tretiemu bodu by som povedal, že je pravdivý a určite na ňom zapracujem rovnako, ako pri prvom, hoci trochu nechápem tú výstavbu príbehu. No ale ako hovorím, popracujem na tom. Písať by som ale chcel iba takto, krátke poviedky si nedokážem predstaviť a to by som sa na to celé radšej vykašlal. Určite ale navštívim stránky. Tak ale silne ďakujem za rady :thumbsup: a ponaučím sa z nich. DÍK_Fregont
trinita Zverejnené 28. September, 2012 Zverejnené 28. September, 2012 sorry, nezvládla som viac než pár viet... ku "príbehu" som sa vôbec nedostala, odstrašila ma gramatika a štylistika (stačí, že podobnými príšernosľami sa musím zaoberať v práci)... moja rada - najprv čítaj, veľmi, veľmi, veľmi veľa čítaj (a nezabudni pravidelne do zoznamu literatúry zahŕňať Pravidlá slovenského pravopisu)... až potom sa pusti do písania, napíš niečo, odlož nabok, po čase sa k tomu vráť, trošku opiluj, prepracuj, vylepši, povyhadzuj balast, zase nechaj odležať a keď sa ti to aj potom bude zdať dobré, pusti to na verejnosť... tým sa odlíšiš od grafomanov 1
member2793 Zverejnené 26. Október, 2012 Zverejnené 26. Október, 2012 neviem kam to pastnúť, tak to dám sem. nie som si istý či to je sci-fi poviedka alebo vízia európskej budúcnosti, ale je to celkom vtipné čítanie http://www.dailymale.sk/entertainment/Dalsie-nudne-genericke-pseudo-sci-fi-VolI
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz