Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

v poriadku sahara a o tom rozhodol kto? 

 

 

 

 

---------

Alebo - ja ani neviem co spomeniem - chlastam ano ,  zena na mna zavolala fizlou aj ked som nic neurobil(chcel som svojho syna),..svokru som poslal do prdele --tak co som umrel,ci moja rodina? Ja neviem mozno ano a mozno nie.

---

Zajtra na vylet nepojdem - lebo idem chlastat dalej - bez zeny to asi nezvladnem. Ma to nebude bavit.

Pojdeme sa prejst len okolo do hory.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty sám si o tom rozhodol. tým, že sa nemieniš vzdať chlastu, aj keby to malo viesť k rozvodu. každým vypitým pivom skúšaš trpezlivosť svojej ženy. preto som písal, že teraz je už fuk, koľko vypiješ. ide o to, že piješ. opýtaj sa jej, prečo tých fízlov zavolala. je smutné, že si ochotný obetovať rodinu kvôli fľaške. potom sú všetky tie reči o tom, ako ju miluješ, ako miluješ syna, ako sa im venuješ naozaj iba reči. prepáč, že ti neprejavujem pochopenie alebo čosi podobné, na to naozaj nemám dôvod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sahara,

 

neospravedlňujem to, ale poznám - prežila som to ako decko a dospievajúci človek ... takže si viem predstaviť, že slimak má rád svoju ženu, má rád svoje deti, ale úplne rovnako má rád alkohol ... predispozícia v rodine si ho vybrala, a alkohol je silnejší, než čokoľvek iné ...

 

možno raz príde zlom - môjho otca raz ako pomerne mladého človeka pred päťdesiatkou smrteľne nastrašil lekár po náhlej mozgovej príhode - zo dňa na deň dokázal prestať piť ...

ale žiaľ, to bolo už po hodne bolestivom rozvode, po ranenej psychike detí, ktoré si pekne odniesli do dospelosti a pomaly staroby všetky pocity a spomienky, a bývalá manželka - ktorej sa dodnes sníva o tom, čo sa tak desivo pokazilo ... pre jednu jedinú vec - pre alkohol.

 

neprestal pre ženu, pre deti, pre svoju reputáciu, rozvod prijal nesmierne zle, nie to, čo robil, ale možnosť rozvodu samotného ... primäla ho k odloženiu fľašky až okamžitá hrozba smrťou.

 

rozvod nie je dostatočná hrozba.  a prestať piť pre alkoholika znamená nie prestať piť a hotovo - človek, čo prestane piť a dokáže nepiť je do konca života "abstinujúci alkoholik". rozvod nie je taký hrozivý.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je síce pekné, ale po všetkom, čo mu tu kto napísal neprejaví ani najmenšiu ochotu niečo s tým robiť? namiesto toho napíše "lebo idem chlastat dalej"? lebo čo? fľaška na prvom mieste? lebo má chudák nejakú predispozíciu? pre toto naozaj nemám pochopenie, sorry.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

či má, či nemá predispozíciu, to nie je relevantné, ale v tomto prípade náhodou predispozícia zapracovala tak, že je funkčná ... chcela som len jedno: je to nespravedlniteľné, a škody napáchané na životoch okolo aj pri najlepšom charaktere obrovské.

 

len som napísala, že viem, ako to je. mám to odskúšané na vlastnej koži.

 

písala som to vlastne pre slimaka ... nedávno mi napísal, že jeho syn netuší, že medzi nimi padlo slovo rozvod alebo rozchod alebo také čosi ...

ja som písala, že tuší. deti vidia, že sa otec opíja, a že nie sú veci v poriadku, nie že nie ...

len som napísala, že pre kdekoho je rozvod menší strašiak, než odloženie fľašky.

a to je to, čo tak proste je ... aby nebolo neskoro, aby sa tá fľaška neodložila až potom, keď sa už vzťahy nedajú nijakovsky napraviť. keď je po všetkom.

 

chcem tým povedať vlastne to isté ... stojí za blažené opivenie riskovať celú rodinu, to nie sú zvyčajne len žena a deti, dopad je oveľa širší a hlavne dlhodobý ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vpodstate ma hlavne naštval slimakov alibizmus, ako tu dojde na fórum a verejne obhajuje svoje pitie, ako to vie kontrolovať a zároveň sa chvastá, ako vzorne sa stará o syna, ako sa mu venuje, aká je jeho žena najlepšia a blablabla. pripadá mi to dosť neúprimné, akože "pozrite, aký som vzorný otec a manžel, aj keď pijem." môžem si len domyslieť, že podobné vytáčky používa doma. no a potom na neho žena zavolá fízlov, lebo to zrejme vidí inak. reči sa rozchádzajú so skutkami. neberiem mu, že sa stará o rodinu a drží firmu a podobne, ale používať to verejne na obhajobu svojej závislosti je nechutné. preto som sa v tejto téme ozval. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm sahara ma nieco do seba -  

potom sú všetky tie reči o tom, ako ju miluješ, ako miluješ syna, ako sa im venuješ naozaj iba reči.

 

 

Toto som niekedy napisal? Ci pises o sebe? Pre mna su rodina(prislusnici) celkovo zarovno - milujem ich rovnako ak chces to slovo -

 

venujem sa tym co si myslim ze ma zmysel a ma bavi.  

 

-

game

písala som to vlastne pre slimaka ... nedávno mi napísal, že jeho syn netuší, že medzi nimi padlo slovo rozvod alebo rozchod alebo také čosi ...

ja som písala, že tuší. deti vidia, že sa otec opíja, a že nie sú veci v poriadku, nie že nie ...

 

 

preco by to mal tusit? pises o rozvode ci rozchode? Ved on nevie ani co to je. Ani ja to neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zhrnutie jednej zaujímavej štúdie, ktorú robili vedci v preibehu mnohých rokov na pároch ... z istých príznakov je možné s 94 percentnou úspešnosťou podľa ich metódy predpovedať, ako po šiestich rokoch dopadne manželstvo ...

je tam viac vecí, ale jedna sa mi zdá skutočne dôležitá:

 

Často počúvame, že je najdôležitejšie aby partneri pri sebe stáli v ťažkých a nepríjemných okolnostiach.

Ako ale ukazuje ďalšia štúdia (Gable, 2006),  ešte dôležitejsie sa ukazuje stáť pri sebe pri radostných a príjemných okolnostiach. Reakcia na partnerove radostné správy môže mať dramatický dopad na celý vzťah.

 

V danej štúdií boli špecificky skúmané rekcie párov na pozitívne správy partnera. Opäť ide o obyčajné každodenné komunikačné záležitosti, no ako ukázala štúdia, reakcia na ne má kritický dopad na vývoj vzťahu. Dva mesiace po štúdií, znovu kontrolovali páry, ktoré sa na nej zúčastnili a jediný rozdiel medzi tými čo boli ešte spolu a tými, ktorí sa rozišli bol spôsob reakcie na partnerovu dobrú správu. Tí, čo zostali spolu prejavili patrnerovi úprimný záujem a spoločne zdielali jeho radosť. Tí, ktorí sa rozišli neprejavovali záujem vôbec, alebo reagovali nezúčastnene.

 

Samozrejme existuje veľa dôvodov prečo ľudské vzťahy zlyhávajú, ak sa ale pozriete na základnú podstatu rozpadu vzťahov, nájdete v nej vždy stratu láskavosti. Keď sa spojí bežný každodenný stres so starosťami o deti, s kariérou, s priateľmi a mnohými inými, často sa vo vzťahu začne vytrácať romatika a intimita, čo spôsobuje stále menšie úsilie, ktoré vkladajú partneri do vzťahu, až nakoniec malicherné výhrady voči sebe spôsobia ich rozchod.

 

Vo väčšine manželstiev klesá dramaticky spokojnosť a naplenenie už po prvých rokoch spoločného žitia. Ale u párov, ktoré v manželstve nielen vydržia, ale žijú šťastne dlhé roky je základom ich úspechu vždy vzájomná láskavosť a štedrosť. Netreba teda hľadať žiadne zázračné rady v dámskych magazínoch, stačí byť k sebe láskavý a štedrý. No ako vidno, niekedy je tá najjednoduchšia vec zároveň aj tou najťažšou, hlavne keď sa dostáva do konfliktu s našim egom.

https://dennikn.sk/blog/10-rad-ako-sa-nerozviest-v-skutocnosti-stacia-dve/?ref=top

 

viacmenej to tak skutočne je ... a je jedno, či sa do manželstva zamotá gamblersvo, nevera, alkohol, ... to je všetko v tej láskavosti a nezáujme.

a musí to byť vzájomné, na udržanie manželstva občas stačí aj na jednej strane, ale také manželstvo zvyčajne nestojí za nič. ono sa spravidla rozpadne či už s papierom na rozvod či bez neho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najblbšie na tom je, že závislý človek úspešne skazí život svojim najbližším. Može sa potom diviť, že sa ho žena bojí a volí radšej rozchod...

Pred pár rokmi som náhodou stretla jedného chlapíka, takého nášho dobrého rodinného známeho (jeho rodičia a naši sa kamarátili a my sme sa kamarátili s jeho bratom, on bol o dačo starší ako my a mal už trocha iné záujmy. No a tento chlapík bol zostarnutý, schudnutý, zničený, ale pohľad mal plný niečoho, čo neviem presne zadefinovať, šla z neho spokojnosť. A rozprával. Hovoril, ako začal piť, slopal hrozne a robil svojej žene peklo zo života. neviem teraz, či sa sám dajako spamätal, alebo mu niekto, na kom mu ešte ako tak záležalo, dohovoril, to si naozaj nepamätám, ale chlapík sa dobrovoľne sám od seba prihlásil na liečenie a po liečení navštevoval ten klub AA, tí ľudia mu pomáhali držať sa. A v čase, kedy sme spolu hovorili,  už tuším 10 rokov sa nedotkol chlastu, a to má veľký vinohrad a aj víno vyrába, ale sám ho nepije (no, to je skoro ako ísť s horiacou fakľou okolo skladu munície), skrátka napravil, čo sa ešte napraviť dalo a spamätal sa včas. Tam tiež hrozil rozvod, ale potom sa nezrealizoval. Tak si občas na neho sponmeniem a držím mu palec, nech s tým už nezačína, keď už toľko vydržal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Chcel som 5 euro na cigarety a pivo. Nema ze 30 centov - premna zamna sa moze snazit kolko chce. So mna  ko..nebude robit.

 

Realne keby mala 30 centov - mi to davno obucha o hlavu. Ze nema peniaze. Kolko ma penazi neviem - od 25 euro do 150 - v hotovosti.

 

Mne je to smiesne - kolega ze zatajuj -ci nedaj vsetko zene - jemu sa nepacilo ze vyberam firemnu pokladnu. Tiez chujko pod papucou zeny. 

 

Normalne je ked sa normalne zhodneme. Nedas mi 5 euro - som si siel do firmy pre peniaze.

 

Vyhrala co - ze jej neverim.  Teda blizi sa to k rozvodu. V podstate ma zaujima menej ako ja ju. V podstate to bude aj pruser. JA pre zivot ju potrebujem viac ako ona mna. Pre zivot rodiny.

 

Ale chalana by som chcel.  A snad by som sa snazil - keby som ostal sam to by bol moj pruser.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

http://ona.idnes.cz/rozvod-duvody-0fs-/vztahy-sex.aspx?c=A151214_121056_vztahy-sex_pet

 

Dnes rano som nadabil na tento clanok a nasiel som - vela clankov podobnych - tie som uz ani necital ale diskusie. Na kazdej stranke je nieco smiesne - veci ani ktore nepoznam .. ale zasmial som sa.

 

Priklad - tretia sichta zeny - v noci - ale ktomu - -bol to nazor chlapa - ze niektore to robia aby chlap zbytocne nevynasal peniaze. Setria.

 

Dovody na rozvod - nezlucitelne povahy ci sa nevedia rozpravat. Je to mozne - ale oni sa nevedeli nikdy rozpravat. Ano alkoholizmus(ja to nepovazujem za dovod na rozvod), gamblerstvo - zadlzenie rodiny, odprirody frajerkari(notoricky zahybaci - pre mna su to smiesne figurky - hlavne ked maju viac rokov) , nasilnici , sporlivci - na toaletak urobia ciarky kolko si maju maximalne utrhnut - ci vydeli zene kolko korun moze minut na ranajky obed veceru. Ci ine uchylky. Prerobenie sa osobnosti.

 

To chapem,ze dovod na rozvod je - priklad aj notoricky hadaci sa.

 

Ale ak je v krajine 56 percent rozvedenych manzelstiev - to normalne nie je. To co som napisal ako,ze povazujem za normalny dovod - tych ludi je desat dvadsat percent - nie viac menej cela populacia. 

 

Teda dovodom je system. Zrejme je to - pre zeny velmi prijatelny a lahko dostupny sposob prist k peniazom a zbavit sa chlapa.

Výživné na dítě ve výší 100 tisíc korun měsíčně je příliš, i když je příjem rodiče vysoce nadstandardní, rozhodl v úterý Ústavní soud.

 

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/ustavni-soud-nepriznal-nadstandardni-alimenty-frq-/domaci.aspx?c=A151222_112749_domaci_mav

 


Nevyhovuje to nikomu - ani krajine, ani rodine, detom - bankam,statu?

 

V diskusiach som si aj precital - ved to stym suvisi - preco sa nechcu zenit, mat deti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

priklad neviem ako realny.

 
Re: Pro chlapa je dneska manzelstvi tragedie

Manzelstvi. Chlap: 17000 cistyho, zenska: 17000 cistyho. 3 deti k matce.

Matka - deti v peci + 27200/mo.

Chlap - zadny deti + 6800/mo.

Taky nezapomen, ze zenska ma k tomu narok na vselijaky pridavky na deti a soc. podporu, chlap nema narok na nic. Je to ok?

0/0
 
 
Re: Pro chlapa je dneska manzelstvi tragedie

Jo a jeste jsem zapomnel, ze spolecna nemovitost, kde spolu bydleli, na 99% pripadne taky matce, protoze se stara o deti. Cili si k tomu souctu jeste pripocti chlap - bezdomovec.

 

 

http://ona.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A100330_123604_ona_vztahy_ves&razeni=vlakno&strana=9


Este podla mna je tragedia a suvisi s tym systemom - tieto clanky. navody preco sa rozviest. 


Este mam sialenejsi priklad ,co som zazil. Mladsi chalan sa ide zenit, com sa ho na to opytal ,ze sa nepochvalil. Ze hej, 15 minut rozpraval,zaraba trebars 10 krat viac ako ja, rozpraval o tom ako ma zabezpecene ze pri rozvode nedostane nic(co si nastudoval, skym sa bavil a co sa stalo nejakemu jeho znamemu). Som pozeral na neho ako ko... , maju uz druhe dieta, vtedy ho cakali.


Vyberat firemnu pokladnu, kvoli tomu, aby si sa mohol ozrat...to je uz slusny level.

Su to moje peniaze. A axel robim tej firme uctovnictvo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://ona.idnes.cz/celebrity-odhalily-prave-duvody-rozchodu-fg6-/vztahy-sex.aspx?c=A151216_135344_vztahy-sex_bib

 

Hm, najdite mi americku herecku ci anglicku - ktora sa pre prachy nevyzliekla. Su mozno 5 z 1000. Ta ktora sa nevyzliekla si nezahrala. Vyzliect znamena fotku bud pre pobavenie - zaplatil bulvar - ci eroticky casopis - nemyslim film.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najprv co je alkoholizmus. Ako to vadi? podla mna to az taky problem nemusi byt. Priklad u nas. Ked nemas sprievodne zvyky vulgarizmus,hadavost, agresivitu. Vcom je to ine od fajcenia, ci kavickovania? 

 

ALe vidim ze citas pozorne.

 

Ja problem so systemom nemam. Mne je sumafuk. Ale okrem jedneho kosicana mam na fore najmladsie dieta co malo 6 rokov? Aby to o dalsich 6 rokov nebolo podobne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hmm, a co tak po financnej stranke? Najskor jedno pivo, potom 5 piv, potom k nim palene a potom kazdy vecer padne 10eur, co je mesacne nie mala suma, stale je to OK? Sa vobec cudujem, ze taketo nieco treba vysvetlovat dospelemu muzovi, ach.

 

A co tak po stranke, ze prides nacapany domov, deti by sa potrebovali porozpravat, pripadne pomoct s ulohami.

 

Mam kamaratku, ktorej otec bol a je alkoholik. On si mysli, ze vzdy bolo vsetko OK, ona a jej brat su ovplyvneni do konca zivota. Ubohe stvorenia, ktore si nevedia presadit vlastny nazor, cely zivot sa pozerali na luzera, ktory ked prisiel domov, hovno robil. Nevraviac o tom, ze mali z neho strach a cely cas zili v napati.

 

Ale chapem, chces ospravedlnit svoje popijanie, tak v tom pripade je alkoholizmus akceptovatelny. Toto sa da liecit, vies o tom, ze?

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S alkoholom ... ano, pred par hodinami by som v praci este nafukala :D ... bol firemny vecierok, co narobim...

S alkoholikom/alkoholizmom .... aj ano, sused pod nami atakoval rodinu aj obyvatelov vchodu pravidelnymi agresivnymi vylevmi, policaji pravidelne na navsteve, zena tyrana, deti zlakane, ubohe, mlkve, neschopne udrzat si vztah, presadit sa v praci

S liecenim ... nie, iba z rozpravania (kamarat psychoterapetu, kamaratka sestra na psychiatrickom oddeleni)

S "obetami" ... aj ano, su to smutne pribehy, smutne osudy

 

Samozrejme, samotny alkoholik problem nikde nevidi .. ale vsak to vsetci triezvi velmi dobre vieme a vidime.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov