Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Chcem sa opytat ako to vlastne funguje ta danova ulava.

Citam nieco ze sa da ziskat danova ulava na dieta aj nezamestnanu manzelku.

Ale to plati pri mesacnej mzde ?

Lebo moja mamina mi spominala ze malo by to platit pre mzdu ak sa mi narodi deculo a aj ked preukazem ze Stevka je nezamestnana tak mal by som dostavat danove bonusy k mzde za obe tieto polozky.

Ako to je ?

Lebo cital som teraz na sme a vyzera ze ta polozka manzelka nezamestnana sa da iba pri vypocte dane za minuly rok. Potom ale preco maju pri tej kalkulacke cistej mzdy tam polozku manzelka bez prijmu.

Dik za vysvetlenie

Jovzin

• Pridať bod 1
Zverejnené

Si zamestnancom, ale aj keby si bol zivnostnik. Tak ponizit si vies zaklad dane o nezdanitelnu cast zakladu dane tvojej manzelky, resp, o je jej "nizsie" prijmy az za rok 2012 pri danovom priznani ci rocnom zuctovani(ak si zamestnanec) az v buducom roku 2013(za rok 2012). Ale neviem ze by ste boli manzelia. Ak by ste boli manzelia cely rok na dani, ak mas vyssi prijem a platis dane, asi ano tak za cely rok mozes ,kvoli manzelke a kvoli tomu ze nema pijem usetrit cca 700 eur na dani.

Ked sa ti narodi dieta v juli a budes mat rodny list, nahlasis to v mzdovej uctarni a tam od jula by si mal mat o 21 eur navyse - danovy bonus.

Ozvem sa ti v koncom aprila, ked budes vediet ake mate pohlavie.

Zverejnené

slimak má pravdu, pozor na to, ešte nie ste manželia, takže to čo chceš vedieť, bude celé úplne inak. Ja tiež preto chcem deti až po svadbe, a nechcem vymýšľať.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

No my sa chceme zobrat teraz zatial na urade kvoli tomu prave aby sme boli po tejto stranke pred statom Manzelia. V kostole by sme chceli az o rok ked bude deculo trosku vacsie.

Zverejnené

Jovzin ani neviem co si mam o tebe mysliet. kvoli 20 euram(danovy bonus), teda nie nato mas narok aj bez manzelstva. Kvoli nezdanitelnej sume na manzelku sa chces zenit? Teda 700 eur a to na dvakrat?

Ako nieze ja niesom spekulant. Ale traposit tam na dvakrat? Myslis to aspon raz uprimne?

• Pridať bod 1
Zverejnené

Wait som teraz trosku mimo.

Ako myslim to uprimne ze si chcem zobrat Stevku to hej. Ci co si myslel ze co ci myslim úprimne ?

No ja tiez nechcem traposit na dvakrat ale nejako sme sa zatia l takto zhodli so Stevkou ze by sme chceli najprv tu statnu a potom neskor normalne.

Ale ak netreba byt zenaty s manzelkou aby som si mohol uplatnit bonus ze vyzivujem este aj manzelku tak OK. Tak potom sa nebudeme teraz brat pred statom a potom sa zobereme uz iba normlane. My sa iba kvoli tomu chceme brat pred statom teraz nech mame tei veci v poriadku a mozme uplatnovat tie bonusy a Stevka moze dostat tie penizky pri narodenini dietata.

Ako urco sa ideme este opytat na socialku ze ako to je co dostaneme ake ulavy su a podobne nech v tom mame prehlad.

• Pred 4 rokmi...
Zverejnené

Včera som si s pomocou účtovníka robil daňové priznanie, skoro som skamenel, koľko som mohol ušetriť, kebyže mám manželku. No nič, nastal čas sa oženiť :( :D

Zverejnené

A ta manzelka by nemala prijem? Tak to si polepsis. Kto ju bude zivit Fico? U deti detto. Bonus nestaci ani na kruzky.

Zverejnené

Nie, bola by doma s deckámi. Na pracujúcu by som si už nemohol uplatniť.

Čo Fico? Ten neuživí nikoho, ale zdierať vie ukážkovo. Potkan.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov