Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Z nezávislých medií je zrejmé, že ani Matovičova demisia neuspokojila oprávnený hnev občanov, s fungovaním tejto vlády. A vinu na tom má znova Matovič, ktorý naďalej irituje občanov, aj z pozície ministra financií.

Voliči sú preto opäť postavený pred dilemu, podporiť referendum a skoncovať tak s Matovičom? Je to skutočne dilema, lebo v nových voľbách by s najväčšou pravdepodobnosťou zvíťazila strana HLAS, ktorej prominenti oportunisticky opustili potápajúcu sa stranu SMER s kapitánom Ficom.

No je tu ešte jedna možnosť, ktorá síce nemá obdobu v parlamentnej matematike, ale je v súlade s demokraciou. Politikom, pre ktorých sú morálne hodnoty dôležitejšie, ako politické záujmy je to už jasné. "Prvou lastovičkou" je Tomáš Valášek, pôvodne kandidát za  OĽANO. Moderne mysliaci človek, ktorý svoju budúcnosť našiel v strane Progresívne Slovensko. https://www.aktuality.sk/clanok/880453/progresivne-slovensko-bude-mat-poslanca-do-strany-vstupuje-tomas-valasek/ 

Kiež by boli aj ostatní politici schopní takej seba reflexie a nasledovali jeho príklad. Nepotrebovali by sme ani nové voľby. Možno už nikdy, lebo slobodné rozhodnutie poslancov na základe ich morálnych hodnôt, by bolo nadradené nad parlamentnou matematikou volebných výsledkov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 minútami, slimak napísal:

Procko, Tabak, Kucera,Budaj maju prestupit do progresivneho Slovenska? Nad by mal kde prestupit?

Výzvy, ktorým bude v budúcnosti Európa vystavená si vyžadujú "nové myslenie". A politici strany Progresívne Slovensko to pochopili už dnes. Vývoj sa zastaviť nedá a politici, ktorí sa tomu dnes bránia, skončia v "prepadlisku dejín". Intelektuáli, ako poslanec Európskeho parlamentu Michal Šimečka, sú vizionári budúcnosti. Ich názory by si zaslúžili väčšiu publicitu v nezávislých médiách, aby sa "otvorili oči" aj ľuďom tu, na Slovensku. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved mozno, mna este neoslovili.

https://domov.sme.sk/c/22635394/korcok-povazuje-vylucenie-velvyslanca-matovicom-za-netradicne.html

Toto je sibnute. Mne je jasne ,ze vladne strany volit nebudem, ani SMER1, SMER 2 ani LSNS,sns. Ani KDH. Ani sa na tie volby netesim. Ale je mi jasne,ze nove volby musia prist a co najskor tym lepsie. Matovica sa inak nezbavime.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 25 minútami, Tono napísal:

No je tu ešte jedna možnosť, ktorá síce nemá obdobu v parlamentnej matematike, ale je v súlade s demokraciou. Politikom, pre ktorých sú morálne hodnoty dôležitejšie, ako politické záujmy je to už jasné. "Prvou lastovičkou" je Tomáš Valášek, pôvodne kandidát za  OĽANO. Moderne mysliaci človek, ktorý svoju budúcnosť našiel v strane Progresívne Slovensko. https://www.aktuality.sk/clanok/880453/progresivne-slovensko-bude-mat-poslanca-do-strany-vstupuje-tomas-valasek/ 

Kiež by boli aj ostatní politici schopní takej seba reflexie a nasledovali jeho príklad. Nepotrebovali by sme ani nové voľby. Možno už nikdy, lebo slobodné rozhodnutie poslancov zmeniť stranu, by bolo nadradené nad parlamentnou matematikou volebných výsledkov. 

tak uz vacsiu chu..vinu som nikde nezaregistroval.....jedine logicke by to ale bolo vtedy, ak by si navrhoval vedla tejto parlamentnej anrchie aj anarchiu v spolocnosti ako celku....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 minútami, slimak napísal:

Ale je mi jasne,ze nove volby musia prist a co najskor tym lepsie.

Vôbec sa nečudujem tvojmu oprávnenému rozhorčeniu. Čím skôr, tým lepšie. Ešte, že máš záhradku, kde sa môžeš odreagovať. Nech by si Slováci zvolili akúkoľvek vládu, v ktorej nebude Matovič, bude to výhra pre nás všetkých... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Matovič zavádza na každom metri.

https://komentare.sme.sk/c/22635458/kto-tu-pacha-svinstva.html

 

 

Matovic klame vzdy. Fico az v kazdej druhej vete.

Mohol byt aj minister zdravotnictva, narobil by menej skod. On nieje schopny a ochotny na seba zobrat zodpovednost. Teda oavac. Bude riadit statne financie a nevie sa postarat o svoje. Da to na zenu. Som si isty, ze on vie 10krat lespie ako Fico oat stat aj to spravi. Treba ho dat dole. Cim skor a razatnejsie tym pre nas lepsie,aby uz dalsi sa o to nepokusali. Matovic ----- dat ho dole mali uz v oktobri jeho volici. Oni su za to zodpovedni. Poslancov tie dilina a ministrov dilina mali si zobrat hned prec, ich volici.

Kolko ich bolo milion ov a nevedia co sa slusi? Chcete vidiet co urobi zvysok?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chcem sa vás niečo opýtať. Väčšina z vás nemá rád ani Smer/Hlas ani OĽaNO ale aký je rozdieľ v tom keď vymenili premiéra Matovičovci a keď vymenili premiéra Ficovci? Zvykli tak tieto dva tábory tak útočiť na seba že veď prakticky počas vlády smeru urobili to isté čo urobila koalícia teraz. Je v tom rozdieľ? Pellegriniho z pozadia ovládal naďalej Fico a Hegera bude ovládať z pozadia naďalej Matovič. Je v tom vôbec rozdieľ?

Akurát len to že u smerákov sa to menilo z dôvodu vraždy novinára, kým v oľane to bolo na utíšenie koaličného sporu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Sniper zamkol túto tému
  • game odomkol túto tému

Vcera mal Matovic tlacovku.

https://www.ta3.com/clanok/1208329/tb-ministra-financii-i-matovica-o-vakcine-sputnik-v.html

Neviem ci na ta3 je cela ale aj hodina a pol co by tam mala byt je dost. 

Dennik N dnes prebral jeho vyroky ci su pravdive a pod.. a dali to do kontextu.

https://dennikn.sk/2353998/overenie-dvojhodinovej-tlacovky-igora-matovica-kde-zavadzal-prekrucal-ci-nehovoril-celu-pravdu/?ref=tit

Ak bude mat niekto zaujem to citat tu to pripnem. Ale pochybujem,ze sa to niekomu bud chciet opat pozerat, ci si to opat citat, ani ja  som to necital.

https://www.tyzden.sk/spolocnost/72628/tyzden-s-tyzdnom-kreativny-kolporter-z-trnavy-hlada-sposob-ako-sa-co-najviac-udrzat-pri-moci/?ref=tit

Martin Mojzis povedal,ze mu veri ze povedal tri pravdy. Ze nezaplatili, ze neprecital zmluvu a ze ci nepoziadal terajsi minister zdravotnictva o vratenie penazi,ze tomu neveri Matovic, ze by ten vojak to spravil. 

Ja si myslim,ze na celej tlacovke povedal len jednu pravdu,ze nezaplatili.

Citát

 

To je silné tvrdenie. Môžete ho rozviesť? 

Všetko naznačuje, že svojím konaním opakovane zneužili právomoci verejného činiteľa. A špeciálne v prípade Matoviča si myslím, že nastal čas, aby príslušné orgány otestovali, na čo máme trestný čin vlastizrady. Ten človek sa spojil s Ruskou federáciou, obhajoval jej obchodné záujmy na úkor ochrany zdravia a životov ľudí na Slovensku spôsobom, že cielene diskreditoval a maril činnosť slovenského orgánu verejnej moci.

Igor Matovič vo štvrtok venoval dve hodiny tomu, aby Zuzanu dourážal zo všetkých uhlov. Bol pristihnutý pri klamstve niekoľkokrát. Priznal sa, že ako hlavný vyjednávač s Ruskom zmluvu nečítal. Napriek tomu ostáva ministrom financií. A koaliční politici sa tvária, že to tak má byť a nosia kytice pred ŠÚKL.

Bolo úžasné vidieť, ako normálni ľudia, ktorí videli, čo sa deje, doniesli Zuzane kvety. Bolo to krásne gesto, ktoré ma dojalo. Ale koaliční politici, čo tam chodili s kyticami…Prepáčte, choďte niekam do pr… do zadku… Vaša robota je zabezpečiť, aby Igor Matovič odišiel z verejného života. Okamžite. Ja viem, že Matovič raz v politike skončí. A skončí tak, že sa ho nezastane nik. A všetci tí, ktorí sa mu dnes pchajú do zadku, sa od neho odvrátia a budú sa tváriť, že ho nepoznajú. Lenže kým sa tak stane, môže napáchať ďalšie neuveriteľné škody. Preto je dôležité, aby odišiel čo najrýchlejšie, hneď. Tento týždeň bol jeho obeťou ŠÚKL, budúci to bude niekto iný.

https://e.dennikn.sk/2355295/rado-bato-matovicovi-neustupim-ani-o-krok-miesto-posielania-kytic-manzelke-by-sa-ho-mali-koalicni-politici-zbavit/?ref=tit1&_ga=2.119323264.805144035.1618544212-1815084879.1616765238

 

Ja tomu chalanovi rozumiem a s nim suhlasim.  

Citát

 

a mysleli si, že pokorený odídem do zabudnutia ... lenže mne sa to takto začína páčiť ešte viac.

Dnes stoja proti mne zoradené šíky ľudí, ktorým sa nebojím do očí opakovať, že novinár by mal pravdu hľadať a nie ju vytvárať. Že novinárov kvalít Jána Kuciaka je na Slovensku, bohužiaľ, len pár ... a ich to strašne vytáča.

Až tak, že stratili všetky zábrany a dovolili, aby ich ovládla nenávisť. Nenávisť, ktorou sa vzájomne hecujú, ktorá im zaslepuje oči pred pravdou a majú dnes už len jediný cieľ - moje absolútne pokorenie. Nepatrím do ich progresívneho sveta. Chyba v systéme.

Som bojovník a nerád sa vzdávam. Je však možné, že sa im to podarí. Ich sú zástupy a ja sám. Ak sa to však stane, budem sa na rozdiel od nich do zrkadla vždy rovno môcť pozrieť ... lebo som nikdy, na rozdiel od nich, nikdy neslúžil oligarchom či mafii, ktorí vlastnia väčšinu slovenských médií. 😷

https://dennikn.sk/minuta/2355294/?ref=mpm

 

On pokoreny neodide do zabudnutia. Budete si ho dlho pamatat. Sa mu to paci.

Bud sa vacsia cast z tych 53 spamata,alebo referendum. Inak to nejde. Tato vlada skoncila. Uz nespravi nic dobre.

Heger a ti co prevezmu asi s Nadom vacsinu parlamentu to mozu mozno nejako ustat,ak Matovica odpalkuju cim skor. Ak nie skor ci neskor skoncia SaS a Za ludi. Obe strany skoncia uplne. To som zvedavy ako sa najde 90 v podstate autonomnych poslancov aby odhlasovali predcasne volby. Kto skor ujde ma vacsiu sancu. Bude srandy kopec.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ja proti Marekovi nic nemam,len ze ho mali kopnut do zadku hned prvy den co ho tam dali. 

Citát

Uzavreli nezákonne utajovanú zmluvu, ignorovali žiadosti o informácie a ešte aj nedokázali načas odoslať prvú platbu.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22646758/krajci-by-za-sputnik-mohol-dostat-aj-zakaz-cinnosti.html

Inak chapete preco zmluvu musia zverejnit,aj ked nemusia a nezaplatili. Resp. preco nezaplatili. Ak vam chcu pichat sputnik ta zmluva musi byt zverejnena. 

https://www.aktuality.sk/clanok/885214/michal-havran-cielom-letniciarskych-hnuti-je-zavedenie-teokracie-takej-aka-dnes-ovlada-iran-podcast/

Ten podcast je velmi dobry,aby ste pochopili mareka a olano. Alebo aj inych  poslancov v inych stranach. Ja osobne by som povyhadzoval 99% z parlamentu,teda cely a volit cloveka z regionov. Regionalne. Ktoreho ludia poznaju a ktoreho mozu nakopat do zadku,ked budu mat potrebu. Sialenost Ako OLANO snad raz uz stacila. Ja som naposledy volil KDH,ale co som zaposledny rok povedal katolicky ko...,ci katolicky klamar(inak co politik to klamar - tam normalny clovek nepojde) Uz ich volit tiez nikdy nemozem,aj ked v parlamente niesu.

Citát

 

Ale vidím, žiaľ, príčiny aj v celkovom nastavení našej spoločnosti. Vidím sebectvo a zameranie sa na seba. Súvisí to s liberálno-ekonomickým nastavením, že každý hrabe pre seba, ale nie je to len o tom. V komunizme bola filozofia, že ak neokrádate štát, okrádate svoju rodinu. Dodnes to má u nás svoju tradíciu. Po roku 1989 táto filozofia dostala placet, že v kapitalizme sa to tak nosí, že aby ste sa mali dobre, musíte okrádať druhých. Je tu zdeformovaná a pomýlená celá mentalita. A vyrastajú v tom celé generácie.

https://dennikn.sk/2359545/tato-krajina-nie-je-pre-starych-minimalizovat-pocet-umrti-na-slovensku-nebol-ciel-vravi-bioetik-sykora-o-ockovacej-strategii/?ref=tit

 

Aby ze tento bordel je len o Marekovi. Je to v nas.

https://sportnet.sme.sk/spravy/basketbal-cesko-incident-past-do-tvare/?ref=trz

Nieco zo sportu. Takto sa to robi. Nie suskat nieco do ucha,za co dostanes 10 zapasovy stop. A neskor nahubu.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

O vstupe OĽaNO do Európskej ľudovej strany sa stále rokuje, rozhodnutie padne v máji alebo v júni. Uviedol to premiér Eduard Heger pred dnešnou návštevou Európskeho parlamentu v Bruseli.

Ten kam chce vstupit? Chskym? Nebolo snimi hanby dost?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10221933613021914

Psychopat ma dalsie napady. On kazdy mesiac pride skolosalnou hlupostou. Bud to referendum,alebo nech sa na tomto rozpadne koalicia, ci skor lespie. Aj 6 mesiacov do referenda je vela.

 

Citát

 

Minister financií Igor Matovič v sobotu na Facebooku avizoval „finančný plán,” ktorý zvýši pôrodnosť, a tým aj dôchodky pre budúce generácie. Podľa informácií Denníka E uvažuje predseda OĽaNO navrhnúť zvýšenie rodinných prídavkov na zhruba 200 eur na mesiac na jedno nezaopatrené dieťa, čo by sa malo financovať drastickým zvýšením dane z pridanej hodnoty.

Denníku E to povedali dvaja ľudia, ktorí si neželali byť menovaní, keďže diskusie sú zatiaľ interné.

Zvýšenie štátneho príspevku by pri vyše milióne detí stálo takmer dve miliardy eur ročne a jediný spôsob, ako to aspoň sčasti zaplatiť bez zvyšovania priamych daní a odvodov, je podľa úvodných prepočtov zvýšenie hornej sadzby DPH na 25 percent.

https://e.dennikn.sk/2373689/ako-citat-tajomny-matovicov-status-viac-penazi-na-deti-za-cenu-druhej-najvyssej-dph-v-eu/?ref=mpm&_ga=2.54225899.2127224868.1618737934-1815084879.1616765238

 

Moje rocne vydavky su dajme tomu bez DPH 10 000(aby sa dobre pocitalo), teda mna to bude stata o 500 euro navyse. A ziskam 4 200/rok na desat rokov(doteraz som mal 540  a vraj dostanem 4800). Ale ja som si deti nerobil kvoli pridavkom na deti. A kto zaplati ten rozdiel 3 700 rocne?

 

Doteraz tvrdili,ze sa tu kradlo a kradne aj 2 miliardy na DPH rocne(plus dalsie rozkradacky), pri 25% to bude kolko? Slovensko je male na taku vysoku DPH - clovek tovary aj sluzby bude nakupovat,tam kde je nizsia DPH ci sluzby bez DPH.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

PRE RODINY NA RUŽIACH USTLATÉ

Viete si predstaviť “život” osamelej matky s dvoma deťmi (napr. 16 a 17 r) pracujúcej za minimálnu mzdu?

Fico s Pellegrinim jej nachystali taký vraj “sociálny štát” ... že za svoju poctivú mesačnú prácu spolu s dvoma prídavkami na deti a dvoma daňovými bonusmi na deti dostane osamelá pracujúca matka s dvomi deťmi cca 606 eur v čistom. Hanba.

Môj vysnívaný “sociálny štát”, po daňovo-odvodovej reforme, ktorú od leta chystám, tejto istej matke poskytne cca 1021 eur mesačne.

A teraz počítajme spolu. Ak mala táto rodina šťastie, býva sama v prenajatom bytíku za 450 mesačne. Matke tak zostáva na troch ľudí na všetko ostatné 156 eur na mesiac = 1,7 eura na osobu a deň. Na všetko okrem nájmu! Dá sa toto nazvať “sociálnym štátom”? Dá sa takýto život vôbec nazvať životom?

Po daňovo-odvodovej reforme, ktorú chcem v dohľadnej dobe ľuďom predstaviť, by tejto matke zostalo na mesiac už 571 eur miesto 156. Nie veľa, ale už sa to aspoň na život bude ponášať.

Samozrejme, v situácii, keď Fico s Pellegrinim doslova vybrakovali našu spoločnú špajzu o desiatky miliard, v situácii, keď nám kvôli kríze chýbajú v rozpočte miliardy eur, nemôžeme takúto zásadnú zmenu Slovenska na skutočne sociálny a prorodinný štát urobiť na ďalší dlh - nikto nám na to nepožičia. To znamená, že na časť pokrytia nákladov by sme potrebovali, áno, zvýšiť DPH.

No a voči tomu začnú neuveriteľne brojiť najmä tí, pre ktorých je hodnota rodiny a detí cudzí pojem, ktorý by najradšej zo slovníka vymazali. Tí, ktorí si užívajú svoje miliónové majetky bez toho, aby niekedy nejaké dane platili a vedia, že vyššej DPH by už neušli. Tí, ktorí s pocitom bohorovnosti perom o morálke kážu, ale v pohode podvádzajú štát (ľudí), keď fakturujú svoju prácu na fiktívne živnosti a sro tak, aby tiež dane neplatili. Tí, ktorí pohŕdajú matkou z tohto príbehu, lebo je vraj len neschopná, má sa viac snažiť a zarobiť viac.

Mám plné uši týchto hlúpych, cynických a neľudských rečí. Mám už dosť tých sladkých rečí, ako nám všetkým na rodinách záleží, ale v skutočnosti pre ne hovno dlhé roky robíme. Mám už dosť zbabelcov, ktorí radšej naložia do gatí, ako by sa mali postaviť zbohatlíkom a podvodníkom. Neprišiel som sa do politiky s holými rukami biť s mafiou preto, aby som si nad úbohou situáciou státisícov rodín v strachu o percentíčka teraz zakrýval oči. Idem do boja. Za spravodlivosť, za rodiny, za slabších. Bez ohľadu na cenu a následky.

ps. Argumenty voči šíreným bludom: Rodina z tohto príkladu zaplatí na vyššej DPH max 20 eur mesačne, zlomok z toho, čo reformou získa. Tí, čo deti ešte nemajú a chcú ich mať, tiež raz na zmene získajú, len nie hneď. Rodičia deťom a vnúčatám závidieť nebudú ... a dôchodcom sa vyššia DPH automaticky vykryje cez valorizáciu dôchodkov o dôchodcovskú infláciu, čiže nič nestratia. Obdobné prilepšenie ako matka z príkladu získa aj úplná rodina, respektíve aj viac zarábajúca rodina ... a hlavne - chystaná reforma dramaticky zvýšši príjem len pracujúcim rodičom (zásluhovo), aby pôsobila motivačne na tých nepracujúcich.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10221942384441194

 

 

 

Bude vela osamelych matiek. Aj ked 600- 1000 nic moc.  Aj ked neviem co to je osamela matka? Kolarove konkubiny?

Citát

 

A teraz počítajme spolu. Ak mala táto rodina šťastie, býva sama v prenajatom bytíku za 450 mesačne. Matke tak zostáva na troch ľudí na všetko ostatné 156 eur na mesiac = 1,7 eura na osobu a deň. Na všetko okrem nájmu! Dá sa toto nazvať “sociálnym štátom”? Dá sa takýto život vôbec nazvať životom?

Po daňovo-odvodovej reforme, ktorú chcem v dohľadnej dobe ľuďom predstaviť, by tejto matke zostalo na mesiac už 571 eur miesto 156. Nie veľa, ale už sa to aspoň na život bude ponášať.

 

Cigarety stoja 4 eura - ma rok vlady Matovica,uz nevladne- predtym 3,2 euro. Si po pomyslite tak mi treba, nie tak Vam treba co ste ho volili. Ja si uz cigarety dam kupit hocikde v europe.  Neviem ake ceny su v madarsku dvakrat, ked im velmi zdrazel forint som bol  nakupovat v Madarsku aj klobasy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

ps. Argumenty voči šíreným bludom: Rodina z tohto príkladu zaplatí na vyššej DPH max 20 eur mesačne, zlomok z toho, čo reformou získa.

Odhadli to spravne ci vedeli 20 euro mesacne. To je rodina z prikladu teda oni minaju zaklad 5 000. tam je to 20 euro u mna(ja to mozno mam vyssie) pri desatisic rocne je to 40 euro. Doroka 480. Vsetko zdrazie, teda tu dopyt po tovaroch a sluzbach nebude. DPH bude mat nizsie vynosy. Ja si na cigarety pojdem do madarska nakupim si ich na mesiac. Samozrejme zena a deti vsetko ostatne. Aj klobasy.60- 70 km mam po najblizsie tesco v madarsku? Tam nakupim aj benzin. teda skoncia obchodnici na slovensku,preco nie malo ich dokatoval ze pandemiu. 

Inak ako zvysi porodnost matka so 16,17rocnymi detmi, ja si neviem predstavit svoju zenu. co ma 12 a 14?

 

Kym Igor nenafrcka svojej zene co ma vsetok jeho majetok dalsie dve, tak mu neverim, skor si mysli,ze trtka ako Kollar,kde co sa hybe.

Citát

Rodičia deťom a vnúčatám závidieť nebudú ... a dôchodcom sa vyššia DPH automaticky vykryje cez valorizáciu dôchodkov o dôchodcovskú infláciu, čiže nič nestratia. Obdobné prilepšenie ako matka z príkladu získa aj úplná rodina, respektíve aj viac zarábajúca rodina ... a hlavne - chystaná reforma dramaticky zvýšši príjem len pracujúcim rodičom (zásluhovo), aby pôsobila motivačne na tých nepracujúcich.

Ten chlap to ma premyslene. Iste ukaze aj nejake tabulky. sprosty aj ti co ho volili. Aj moja rodina je pracujuca.  Moje deti co dava stat 22 danovy bonus a 22 detske pridavky a obed zadarmo. 16-17 rocny maju to iste bez obedu zadarmo. Obed zadarmo nemal nik lebo boli doma. Teda na dieta dostaneme vsetci 200 euro. Tak? Ci len ti co sa rozvedu ci ani nezosobasia?

Takto neviem. Ja zijem len vo svojom kozuch. Ja som si deti iste nerobil kvoli 22 euro socialnej davky, ci 22 danovemu bonusu. A to ja som si deti planoval. Obe som zacal robit v decembri,kvoli materskej. Jendno vajicko sa  opladnilo hned v januari a druhe az marci, bol com lenivy, myslel som si ze to pojde ako napoprve, nie neslo, sukali sme rano,naobed a vecer, to mozno aj pri prvom. Lebo sa dieta muselo narodit v tom roku. Narodila sa v decembri.

Teda tiez som si chcel prilepsit. Teda ako mlady,ked planujes rodinu a si mlady, vtedy tie peniaze potrebujes. Zena v tedy nerobila a uz pri prvom som mal dlhy na kupu bytu viac menej urovnane zaplatene. Uz ked sa narodila dcera - som im spravil stavebne sporenie. Aj vsetkym - lebo ziadne dlhy sme nemali a kam s peniazmi. Dlh som male v tej istej spolocnosti Pss. Stavebne sporenie.

Zvysit plodnost zien kvoli nejakym 200 euram mesacne? Koho vlastne tym motivuju? Podla mna Kolarova stetka berie 3 000.  Uz aj ten priklad ze si polepsia z 156 - 500. asi ta 40tnicka si uz dalsie neda spravit,ale to ma posmelit mlade samicky? Nepotrebuju ich v priemysle?

Ved tych 200 a viac vidi kazda mlada samicka. Rodicovske ci materske je viac. Teraz moze brat materske aj samcek. Neviem,teda oni relne matersku beru 5 rokov?  A chce polepsit komu? kto je ta cielova skupina? Ja sa pytam - nechcem ukazovat na ciganov. Snad to tak nieje, lebo matovic je hotovi hned, ci ten jeho napad. 

Stavat byty. A kde? Stavat byty pre mladych a kde? Tam kde nemas skolky? ci Tam kde nemas pracu?

Voci Bratislave citim dlh ku rodicom, co nemohli dat dieta do skoly. Ze museli ich dat do sukromnej a zaplatit za to 300 euro mesacne. Toto je svinstvo. Stat mal vybudovat tolko kapacit v skolkach v bratislave, ci inde ,kde je podobny problem, aby to bolo tak ako v Revucej, mohli ist vsetky deti doskolky, co mali o to zaujem. Toto je pruser preco niesu deti. Dalsi ,ze niesu kvalitne vysoke skoly a potom ze nieje praca. Aby to ludia aj z dvovimi vysokomi skolami chceli robit v statnej sprave - pre stat to je zufalstvo tych skol aj toho statu.

Citát

A teraz počítajme spolu. Ak mala táto rodina šťastie, býva sama v prenajatom bytíku za 450 mesačne.

Ako niekto kto zaraba minimalnu mzdu moze platit 450 mesacne?  Teda tato socialna vypomoc ide prenajimatelom?  Dostanu 300 navyse a im to zvzyhnu o 250? A ja mam za to platit 40 euro navyse, Vam pan minister financii musi ako vasim volicom dost harasit v bedne. Ved ak je problem s  450 a chcete to riesit, vysrieste to. Ja neviem ci po zaplateni nakladov mi ostane 450.  Asi ano,ale to je to co viem usporit. Aj ked pochybujem ze som to usporil v minulom roku a na dovolenske sme neboli. Je to mozne ale asi na tejsto vyske. Ked sme sporili do stavebnych som to vedel presne,lebo to odchadzalo mesacne, teraz neviem, ja neviem ani ake su nase rodinne vydavky. Mozno 1000 mesacne, Mozno 1500.To sa mi zda uz prehnane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zvyšovanie DPH je blbosť, to je pálka 25%. Ale horšie je, že ak by to prešlo a k moci sa raz nedajbože dostali smeráci, tak tá 25% DPH by zostala zakonzervovaná na dlhé roky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak to v podstate u vsetkych daniach byva. Ziaden minister financii si nechce znizovat prijmy. Dan na poistky nehmotneho majetku 8% ako opozicnici za minulej vlady kritizovali, zrusili to ? Nie.

V podstate ak nemas prebytkovy rozpocet,tak to neurobi. A Slovensko nikdy nebude mat prebytkovy rozpocet. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prebytkový rozpočet sme nemali ani počas najlepšieho ministra financií v časoch najlepších ekonomických rokov Slovenska, takže nemôžeme čakať nejaké zázraky keď ekonomika prepadla po celom svete. Navyše keby sa peniaze nerozhadzovali na debilné sociálne balíčky, tak tých 10 nemocníc sme už mohli mať dávno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bude cim dalej vacsi napor na dochodkovy system. Cim dalej bude vacsi rozdiel medzi priemernym dochodkom a mzdou. Mierou nahrady. Teda vzdy bude snaha politikou to co najviac zmiernovat.

Dnes je mozno v sukromnej sfere zamestnanych 1,5 cloveka ku 0,5 statnych a 1 dochodca. Treba znizovat tych statnych. Vydavok statu. Ale  unas to bude mozno skor 1:1:1. Tu plus kolko 0,5 cloveka v produktivnom veku,nieje platitelom do socialnej poistovne skor opacne.

Citát

 

V roku 2019 poberalo materské 64 058 žien a 18 002 mužov. Počet poberateľov materského medziročne výrazne narastá, a to najmä medzi mužmi. Ešte v roku 2016 ho poberalo 3 076 mužov, v roku 2017 už 6 553 mužov a v roku 2018 ich bolo 12 836.

https://www.socpoist.sk/aktuality-materske-prudko-rastie-aj-vyska-davky--aj-pocet-poberatelov/48411s68241c

 

Som zvedavy v budustnosti kolko bude poberatelov oteckovskeho.  Su poberatelia davok v nezamestnosti, studenti. Je to zhruba polovica matiek, kolko to bude oteckov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matovič to myslí dobre, a de facto to inak ani nepôjde, to, že kvôli dôchodkovému systému sa budú musieť navyšovať dane je verejným tajomstvom už 10 rokov, ale populisti zo Smeru si to nemohli dovoliť vypustiť z huby, lebo vedeli, že by to zamávalo s ich preferenciami, čo si nemohli dovoliť, inak by neboli za pekných, ale v aktuálnej situácii je navyšovanie DPH zlý krok, DPH by sa mala znížiť, aby sa nakopla ekonomika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jedine riesenie ako to financovat a podporit rodiny a nema to zatazit  - tie rodiny ani dochodcov, tak to musia zaplatit produktivny bez deti, ci len z jednym dietatom a rodiny ktorym uz odrastli deti(to je asi 10 rokov pred dochodkom).

Teda DPH to nebude, teoreticky dane pravnickych osob, majetkove dane. Ale hlavne zvysit dane fyzickych osob priklad z 19% na 30%, s tym ze u druheho a tretieho dietata budu rast progresivne danove bonusy. CI progresivnu sadzbu.

Treba ztiahnut pdf, je to na stranke NRSR,praca sa vola 

Porovnanie výhod pre rodiny s deťmi v Maďarsku a Izraeli

Takto to maju spravene v Madarsku. Teda danovy bonus rocne na tri deti 3348 u nas to je 792 euro.

 

Citát

Rodičia ušetria v roku 2020: Na 1 vyživované dieťa – 10 000 HUF za mesiac (28 EUR) Na 2 vyživované deti – 15 000 HUF na každé dieťa za mesiac (42 EUR) Na 3 vyživované deti – 33 000 HUF na každé dieťa za mesiac (93 EUR) Daňový bonus

Plus tam maju. 

Citát

 

Štátna finančná pomoc na kúpu alebo renováciu nehnuteľnosti Predstavuje štátnu podporu pri kúpe a výstavbe novej nehnuteľnosti, resp. kúpe a renovácii už existujúcej nehnuteľnosti. Skladá sa z dvoch častí: - nenávratná štátna finančná pomoc; - zvýhodnená hypotéka.54

Od 1. júla 2019 do 31. decembra 2022 majú rodiny s troma a viacerými deťmi, ktoré majú nárok na poberanie rodinných prídavkov, možnosť požiadať o štátnu pomoc pri kúpe aspoň 7-miestneho motorového vozidla. Štát sa zaviazal o poskytnutie finančnej pomoci v maximálnej výške 2,5 mil. HUF (7 037 EUR), alebo maximálne 50 % z ceny motorového vozidla.58

 

Pri troch detoch na nehnutelnosti usetri 37 158 eura, a na aute 7 000 euro. 50 000 na danovom bonuse. plus vsetky dalsie vyhody. 94 000 - to je sucet tych troch veci. To vychadza 166 euro na dieta na mesiac. U nas je to 50 euro aj na 26 rokov.

Bolo by nascitat aky je rozdiel medzi  0 detny, jednodetni a 3detní. Za 15-18 rokov. 

Matovicovi chyba 600 000 deti od 89.

Citát

 

Porovnal pôrodnosť pred rokom 1989 a po tomto roku, pričom mu vyšlo, že „nenarodilo sa viac ako 600-tisíc detí, ktoré budú veľmi chýbať“. A ako správca verejných financií cíti „zásadný problém“. „Na čím ďalej viac dôchodkov bude zarábať čím ďalej tým menej zamestnancov. Ups,“ dodal Matovič.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/586590-nasiel-sulik-columbovu-zenu-kremsky-uporne-brani-svojho-sefa-matovica/

 

Pri takomto nastaveni financom ako je v madarku investuju na jedno 3detne dieta cez 30 000. Teda rocne je menej o 20 000 deti. Kto vie ci to je pre madarov zaujimave. Ale zda sa to byt celkom motivacne mat tretie dieta. To tretie dieta je 50000 plus. Teda dvojdetny dostane cca 44 000. Jednodetny 7 000.

Citát

Hoci v oboch krajinách rastie úhrnná plodnosť - v Maďarsku dosahuje hodnotu zhruba 1,5, kým v Izraeli je miera pôrodnosti 3,1 dieťa na ženu, zákonitosti tohto rastu sú v oboch krajinách odlišné. Maďarská vláda sa zaviazala, že do roku 2030 chce zvýšiť plodnosť zo súčasných 1,5 na 2,1. Sociologické výskumy však ukazujú, že pozitívny trend nebude Porovnávacia analýza: Porovnanie výhod pre rodiny s deťmi v Maďarsku a Izraeli 30 možné udržať vzhľadom k výraznému poklesu žien v reprodukčnom veku.60

Ved tam by museli mat vsetky zeny 3 - 4 deti, tieto co este dovtedy budu vediet mat dieta. 2/3 uz nemoze.

Teoreticky su to dnesne 15- 35 rocne zeny. Tie 35 rocne uz musia mat aspon 2 deti. 

Neviem ci je spravodlive "odmenovat deti" podla poctu,ale motivacne mat 3 deti to je. Keby bol takyto system na Slovensku pred 10 rokmi zrejme by som si spravil tretie. Ale som si isty, ze toto demograficky problem neriesi. Tie deti by na Slovensku aj tak nic neudrzalo,ak sa nezmeni situacia v na slovenskych skolach a univerzitach. Podla toho co budu chciet robit. Myslim,ze aspon jedno by skor ci neskor odislo do zahranicia.

Kto vie ake su v madarsku s tym vysledky? Danovy bonus funguje od roku 2015,vydavky na rok su 7 miliard Euro o proti minulemu roku narastli o 10%.

Cital som nazor,ze keby to Matovic presadil, ze ho to na dlhodobo zabetonuje vo vlade. 

Orban je tam od roku 2010 premierom, teda to dlhodo postupne rozbiehal. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov