Skočiť na obsah

Superhrdinovia

tomassi

Odporúčané príspevky

Zverejnené

téma o filmoch so superhrdinami, čiže filmy podľa predlôh od MARVEL, DC, . . .

post-86-0-93791900-1316117622_thumb.jpg

a hneď na úvod

nevedeli by ste ponúknuť-doporučiť niečo s touto tématikou

je jedno či nejakú klasiku alebo totálny top z pomedzi tohto žánru

• Pridať bod 1
Zverejnené

No dobra otazka :)

Vacsina ludi ti asi povie, ze to je vsetko odpad, ale tak ako vsade su vynimky...

- Road to Perdition je tiez podla komiksu a je to vyborna atmosfericka gangsterka.

- Strazcovia/Watchmen maju sice vsetky atributy superhrdinskeho filmu, aj su podla komiksu, ale celkovo temnym vyznenim sa vymykaju standardu (Batman je oproti tomuto prvomajova slavnost). A co sa tyka nejakej superhrdinskej psychologie (pokial uzname, ze to existuje), su o krok dalej nez zvysok.

- Batman, oba od Nolana - precizne zvladnute akcne veci. Vramci zanru spicka a takmer niet co vytknut.

- X-men... vec nazoru, z marveloviek to najlepsie, ale predsa len lahsia zabava. Ale hlavne ze zabavna (co sa vacsine predsa len neda povedat)

- nezabudnime na prvu Masku s Careym, alebo prvy Blade - tiez kvalitne, pokial clovek vydrzi Snipesa, ktory sa tvari stale tak isto a Careyho, ktory sa ako clovek zase netvari skoro nikdy.

- dost slusny, vtipny aj zaujimavy bol Hellboy (prvy lepsi nez druhy)

- a napokon obaja Iron Manovia - nijake velke ambicie, len efekty, akcia (napodiv pomenej), ale uroven si drzia oba filmy a Downey s Paltrow su perfektni.

Cize...v skutocnosti je tychto filmov strasna spusta. Hrozne moc. Vacsina z nich je prinajlepsom priemer a nemala cast je jednoducho hroza. Fakt dobrych je pomenej, ale ak hladas zabavu a odreagovanie sa, nech sa ti paci ;)

Zverejnené

Hellboy, Batmani, Xmen zhliadnutí a aj spokojnosť s nimi (zbožňoval som spidermanovské časti s ostanými marvelákmi)

takže teraz sa ťahajú 215minútoví Watchmeni

Zverejnené

Marvel si dáva záležať na svojich projektoch. A budúcoroční The Avengers by mohli byť poriadnou drvenicou. Verím, že to bude kvalitná zábava. Veľa od toho závisí. Prinieslo by to peniaze aj snobskému Disneymu, pod ktorý Marvel patrí. I keď priznávam, že Disney vo mne vzbudzuje maximálnu nedôveru. Ešte stále nemôžem rozdýchať Princa z Perzie a TRONA.

Na druhej strane, neviem, čo idú robiť DC Comics so svojou Justice League. Realistický Batman je ich najväčšia hviezda a práve po jeho boku si neviem predstaviť iných superhrdinov. Christopher Nolan im to pokazil :)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

este sa tu nespomenuli Elektra a Ultraviolet. podla mna celkom slusne filmy.

Zverejnené

sahara...to snad nie?? :)

ak vynechame slusne zakrivene hlavne hrdinky v latexe, obidva filmy boli skor...hruza a odpad :(

ale zase...proti gustu sa tazko da namietat, takze fajn, ze maju aj nejakych fandov :)

Zverejnené

xeno: :) preco? slusne spracovane, kompaktny dej, dobra atmosfera a nezabudaj, ze komiksove veci treba brat trochu s nadsazkou. vzdy lepsie, nez uplakany Cloonyho Batman.

Zverejnené

Slusne spracovanie, kompaktny dej, atmosfera...ech...normalne by som bol nakloneny toto brat ako ironiu :) A ved ano, z jednej strany beriem s nadsazkou,ale stale je to film, takze nemam preco odpustat. Niekde vyssie som pisal tie, co povazujem za kvalitenejsie...

Ultraviolet aj Electru povazujem vazne za zmrsene, nepodarene (ak nepocitame miestami slusne vyzerajuce hrdinky).

Nejak sa mi tu nechce pisat prave recenzie na ne, ved ked sa niekomu pacia, tak ok :)

Inac, Clooneyho batman je niektorymi milovany, ale tiez ho za nic extra nepovazujem. Vlastne az Nolan ukazal, ako sa z toho materialu da urobit nadupany film.

Zverejnené

akoze kvalitnejsie su Maska alebo Hellboy? pri Hellboyovi som skoro zaspal. kludne ho mohli zostrihat na 5 minut a bolo by tam vsetko (komiksy Hellboy su ovela zaujimavejsie a zivsie(scasti mozno dane skvelym Mignolovym kresliarskym rukopisom)). a Maska bol sice svojho casu velmi originalny film, ale s povodnym komiksom nemal nic spolocne. v komikse je Maska strucne povedane masovy vrah, asi na urovni Loba (mimochodom vysiel s nimi oboma pekny crossover, kde si nic nedarovali), no vo filme devalvoval na tango tanecnika, ktory nepriatelom pretahuje spodky cez hlavu (ale to uz je problem toho, ako zaujat co najsirsie spektrum divakov). Blade som videl, ale nic si z neho nepamatam, takze ma asi nicim nezaujal. Ironman - videl som len jednotku, kvalitne herecke vykony (vramci zanru), dobre efekty, ale inak slabota. snad len ti Watchmeni a X-meni boli ok (teda ak sa budem tvarit, ze som nevidel First Class, lebo to bola sracka). este sa tu nespomenul Judge Dred, ale k tomu filmu je lepsie sa nevyjadrovat a zabudlo sa na velikana Franka Millera a jeho Sin City. a este ako sa volal ten slepy v cervenohnedom spandexe (teda, ked uz spominame superhrdinov)?

• Pridať bod 1
Zverejnené

No vidis, ako vravim - kazdy mame iny vkus :)

Niekomu sa pacia aj filmy, ktore su vseobecne povazovane za odpad a zase odmieta tie vseobecne povazovane za spickove...co je ale len dokazom, ze pre Hollywood dava zmysel natacat cokolvek :)

Zverejnené

Ved prave - kazdy mame svoj vkus, ale budiz - ked si zoberies trebars porovnania:

Ultraviolet

Rottentomatoes: 9% - An incomprehensible and forgettable sci-fi thriller, Ultraviolet is inept in every regard.

CSFD: 36%

IMDB: 4,1/10

Elektra

Rottentomatoes: 10% - This comic book movie is an inert muddle that takes itself much too seriously.

CSFD: 42%

IMDB: 4,8/10

--------------------------------

300

Rottentomatoes: 59%

CSFD: 78%

IMDB: 7,8/10

Strazci

Rottentomatoes: 68%

CSFD: 79%

IMDB: 7,7/10

Hellboy

Rottentomatoes: 81%

CSFD: 72%

IMDB: 6,8/10

Takze - moj nazor si urcite nerobil podla rebrickov popularity. Ale v tomto pripade mozeme asi kludne povedat, ze moj sukromny nazor na to, ze niektore filmy su odpad sa zhoduje s nazorom velkeho mnozstva inych ludi. A rovnako sa to tyka aj comcsovych filmov, ktore povazujem za kvalitne - kde ich zase velke mnozstvo ludi, ktorych nepoznam, taktiez hodnoti velmi kladne.

Preto "vseobecne".

Proste niektore filmy su sunt. Ale aj tak sa niekomu pacia :) Ja napriklad nechapem, pre koho Segall nakruca tie poblijony, ale tie maju zjavne tiez svoje obecenstvo :)

Zverejnené

podla toho, co obcas citam na CSFD, tamojsiu zbierku tvoria prevazne milovnici von Triera, Besona a pod. a vydavaju svoj nazor za nazor vacsiny. lenze skutocna vacsina sa na taketo stranky neobtazuje pisat vobec. to uz ti lepsiu predstavu da sledovanost nejakeho filmu v televizii a myslim ze uplne najlepsiu predstavu dava pocet peerov k tor rentu :( . ale nakoniec je to jedno, lebo vkus je velmi osobna vec a neovplyvnia ho ziadne percenta na lubovolnych strankach. aspon moj nie :)

...az teraz som si vsimol, ze 300 ma 78% :) podla mna bola chyba, ze Miller ten komiks vobec nakreslil a uplna vrazda je, ze sa to niekto pokusil sfilmovat. myslim, ze na mravoucne temy, navyse ak opisuju (alebo sa aspon snazia) historicke udalosti si vyzaduju uplne iny zaner, nez komiks alebo film so superhrdinom. potom to dopadne tak, ze o tri roky je na svete parodia, ktoru si ludia asi zapamataju trochu dlhsie a Leonidas sa na YouTube stane superom Chucka Norrisa v kratkom animovanom videu.

Zverejnené

Pozri - kazdy ma narok na svoj vkus, to je OK. Rovnako je mi vkus mnohych komentujucich na forach uplne cudzi.

Ale ked si sa tak divil kto su ti "vseobecni", ktori vraj maju nazor ako ja - tak som to proste ukazal.

A obdivovatel von Triera bude tazko davat najvyssie hodnotenia niecomu ako je 300 :) ...A vidis, uz zase - podla mna to je ako vyborny komiks (kresleny), aj vyborny film - a dokonca prakticky dokonale prevedenie originalu.

Ale ved dobre, Ultraviolet rulez, no.. :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov