robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 Z teba by mali radost xenocide. tak ty si myslis, že dokaz predostries v indexe ktoremu nerozumies? jezisko pomoc, utakjme, xenocide dokazuje :) týmto argumentom, ktorý ti mimochodom odobril tyso co ma nejake znalosti statistiky si sa uplne odpisal. Ja som si pozrel vyznam toho indexu aj ake dosahuje hodnoty od -1 po 1, od 0 po 1 je zavislost "LINERANA" 0- znamena slaba linerana zavislost, 1 -uplna linearna zavislost. takže si plakal na nespravnom hrobe a si maximalna tlchuba. A tyso ti to odobril. 0,5 znamna ziaddnu zavislost /tvoje a tysove slova/. 0,5 znamena pozitivnu linarnu zavislost zlatuskavy. nemate narok dokazovat, ked namate zaklady logiky, matamtiky a predstavivosti.
xenocide Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 Jednoduchá lineárna regresia, Pearsonov korelačný koeficient Párová regresná analýza skúma lineárnu závislosť medzi dvoma kvantitatívnymi premennými (napr. hmotnosťou a výškou človeka) a je špecifickým prípadom viacnásobnej regresie. Jednoduchá regresia odhaduje regresné koeficienty http://rimarcik.com/navigator/interval2.htmlAko vidis, chlapce - rozdiel medzi tym, kto statistiku studoval a kto si ju expresne vygooglil je jasny. - Nelinearnu zavislost si spomenul, az ked som ti dokazal, ze sa mylis. Preto si sa bal pocitat, lebo si vedel, ze to vyvrati tvoje tvrdenia. Bud chlap a neutekaj. - Nevysvetlil si, preco linearna je nevhodna - ked ide o klasicky pripad jej pouzitia. - Ak trvas na nelinearnej zavislosti - tak ju vypocitaj, daj sem vzorec a vysledok. Bude to dokaz. Slubil si dokaz, predloz dokaz. Spln svoje sluby. Pretoze to jedine co mame je - ze si sa pomylil. Priamu zavislosti medzi dlhom a inflaciou si nedokazal a nevies ju nijak dokazat. Nepredlozil si nijaky dokaz. Ja som prredlozil niekolko overitelnych grafov a vypoctov, ktore dokazuju, ze si sa pomylil. Bodka. Nemas nic.
robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 len sa chlachol ty xenocide a najskor postuj co je to linearne a co nie. a hlavne si precitaj nieco o tom pearsonovom indexe, aby si vedel co si pocital, ja uz na tvoje dristy nereagujem.
xenocide Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 Si sluboval dokaz, tak daj dokaz. Nedas dokaz, nemas cim podlozit tvoje tvrdenie. Tvoje tvrdenie neplati. Neexistuje priama zavislosti medzi dlhom a inflaciou. Dal som grafy, dal som cisla, dal som vypocet. Dokazal som, ze priama zavislost medzi dlhom a inflaciou neexistuje. Nebud decko a priznaj si chybu. Alebo predloz slubeny dokaz. :) - chcel si dokazat priamu zavislost a nie nelinearnu zavislost, tak nepopieraj vlastne slova- ak chces dokazat nelinearnu, nech sa paci - mas volne pole posobnosti a velmi rad si na vysledok pockam :)
robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 ja si ju kludne priznam, bezne si priznavam chyby. Ale ty skutocne nevies o com hovoríš. Ja som velmi zvedavy, či ta pride tyso zachranit, lebo aj on sa vyjadril na to cislo 0,55 pearsonoveho indexu, ze to je zanedbatelna zavislost. A je to skutocne inak s tym indexom, ved som ho teraz cital Na zmeranie intenzity alebo tiež stupňa lineárnej závislosti medzi dvomi premennými používame koeficient korelácie. Najčastejšie sa používa tzv. Pearsonov koeficient korelácie. Hodnoty koeficienta korelácie sú: z intervalu 1 až 1 bližšie k jednej z hraníc, ak medzi premennými je vysoký stupeň lineárnej závislosti blízke 0, ak medzi premennými nie je lineárna závislosť blízke 1, ak medzi premennými je silná pozitívna lineárna závislosť blízke –1, ak medzi premennými je silná negatívna závislosť Pearsonov koeficient korelácie vypočítame podľa vzorca:zdroj:http://www.google.sk/#q=Pearsonov+index&hl=sk&prmd=ivns&source=lnt&tbs=lr:lang_1sk&lr=lang_sk&sa=X&ei=wZEdTq6TIMbKtAaJr6yyDQ&ved=0CAcQpwUoAQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=7efad16a1fd813bb&biw=1440&bih=765 a ešte ako si to prosim ta zadaval, co boli udaje na os x a co na os y. ty musis ziskat graf tej zavislosti/nezavislosti, rozumies tomu? hned prvy dokument v "ppt" A ja som tvrdil už na zaciatku, že to nebude linearna zavislost. vies co to znamaná vobec? ked mas subor dat vynesies ich mas graf A TY TO PREKLDAS PRIAMKOU ALE IBA JEDNOU! obrazok A je dolezite co zadavas do hodnot. Ak hladas koreláciu medzi rozdielmi dlhu medzi rokom x a x-1, tak musis aj zadávat hodnoty pre infláciu ako rozdiel medzi rokom x a x-1. A teda nemožeš porovnavat lubovolne a vytesovat sa z toho ked ti vyjde nizke cislo. A tu zavislost možes urobit do grafu a z toho jasne ukaze aky to ma priebeh.
xenocide Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 Na zmeranie intenzity alebo tiež stupňa lineárnej závislosti medzi dvomi premennými používame koeficient korelácie. Najčastejšie sa používa tzv. Pearsonov koeficient korelácie. Spravne. Mame dva rady premennych - dlh a inflaciu. Koeficient vysiel kolko?? 0,18? :) A ja som tvrdil už na zaciatku, že to nebude linearna zavislost. Ale kdezeeeeee, netvrdil. Sluboval si dokazat priamu zavislost. Tu nelinearitu si zapojil az z nudze, ked som ti predlozil dokaz chybnosti tvojho tvrdenia. Zvyšovanie dlhu, zle investície, spotrebné úvery, špekulatívne úvery, to všetko zrieduje cenu penazi a je tu prítomná inflácia. takže uplne jednoducho ak nám rastie dlh je tu inflácia, ak klesá je tu deflácia. to je priama zavislost a odtial pochádza aj ten tlak, ktorý podla vas neexistuje:) Ale ved este stale mas sancu dokazat priamu zavislost, ako si sluboval. Alebo mozes dokazat nelinearnu zavislost. *** ved ty ziadas ciselny dokaz, ja ho vidim v priebehu tej inflácie a dlhu Dôkaz je v matematike presvedčivá demonštrácia, že nejaké tvrdenie je za určitých predpokladov (axióm) nevyhnutne pravdivé. Matematický dôkaz musí byť založený výlučne na nespochybniteľných pravidlách rozumu (tie sú vyjadrené v matematickej logike vo forme logických axióm), nepripúšťa sa žiaden postup založený na názore, experimente, pozorovaní, intuícii či skúsenosti. http://sk.wikipedia.org/wiki/Dôkaz_(matematika) To co vidis nie je nijaky "dokaz". Slubil si predlozit dokaz - tak ho predloz, alebo nepredloz.
robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 ale ty hovori o cisle, ale ja silne silne pochybujem ze ty vies co mas ako zadavat. Ak zadas na jednej strane rozdiel dlhu a na druhej rocnu inflaciu tak je to cislo k nicomu. a co si teda zadaval? vies aj normalne ako clovek napisat co s cim ty porovnavas? :) napr. vyjde 10% narast dlhu z roka x k roku x+1. a číslo inflácie v roku x bolo 5% a v roku x+1 6%, tak mas zmenu inflácie +1%. A teda porovanvas tieto údaje. A dostaneš nejaké zobrazenie graf. A ja neviem co si ty zadaval, ty povies ze mas dokaz ked tu zadas cislo, no uzasne. Ale to ako si sa k nemu dopracoval nevies, ani si nevedel co to znamana to cislo. No skoda slov.
xenocide Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 Medzirocna zmena dlhu v % a medzirocna inflacia % su ekvivalentne hodnoty. A mimochodom - obidve rady hodnot boli z grafov, kde si ty videl zavislost :) Ale prestan len nariekat ako male decko a pocitaj sam. Zober iny relevantny subor hodnot, pouzi lepsi a vhodnejsi vzorec a vypocitaj nelinearnu zavislost. Ved celu dobu sa tu len stazujes, ze sa ti moje vypocty nepacia a sam neurobis nic? Ak nemas nic lepsie, nemas nic. Ak mas nieco lepsie, tak to sem daj. Len uz tolko nefnukaj. Zober kalkulacku a hor sa do roboty! Ak si mlady, tak ti troska hnutia rozumom neuskodi - a ak si stary, tak si to daj ako pioniersky zavazok :)
robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 Ale ako ved v odhadovanej tabulke mas iba rocnu inflaciu a odhadnutú hodnotu zmeny dlhu (nie rozdielu medzi rokom x a x+1), tak neporovnavas dobre udaje. A kym to neukazes co porovnavas len zbytocne trepes do vetra.
xenocide Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 Ehm... kdeze tu mame ten slubeny vypocet?? Aha - stale nemame... Ale stale tu mame pripad, kde sa robopol pozrel na dva grafy a videl tam zavislost - a xenocide to spocital a ukazal, ze islo len o halucinaciu :) Preco tu este nie je nijaky slubeny dokaz? Kde je chyba? Ze by nijaky dokaz neexistoval? :)
robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 A uz je to tu, ja som to vypocital na 0,95. Mam dokaz :) no dost bolo hrania su aj uzitocnejsie veci ako ucit xenocide zadavat do tabulky tie spravny cisla. Uz to je tu aj tak neprehladne. A xenocide vzdy pride s inym cislom, ktore presne nevieme ako vypocital , tak ja som vypocital 0,95. tak ze to je rovnaky dokaz ako ten jeho. pa
xenocide Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 ja som to vypocital na 0,95. Mam dokaz :) Super!! Ja som tam zadal aj tabulku, kde boli zdrojove data - takze si este poprosim tu tabulku (aby som vedel, ze si nevymyslas). Mne vyslo 0,14 - dodal som podklady z coho. Bolo by smutne, ak by tu niekto klamal, vymyslal si a falsoval. Verim ze ty si to neurobil. Ale pre istotu pockam na tie udaje,. Mimochodom - tvrdil si, ze ide o nelinearnu zavislost. Takze tebou uvedene cislo sa vztahuje na nelinearnu zavislost, ze? Pretoze ak by to nebola nelinearna, tak dokazujes nieco ine, ako si sluboval dokazat. Dufam ze ta nebudem musiet zase citovat :)
robopol Zverejnené 13. Júl, 2011 Autor Zverejnené 13. Júl, 2011 hehe, nemam skutocne čas. a dobre maj si svoju pravdu, nie je tam nijaka zavislost, ide to uplne inak , jeden graf dlhu nema podobny priebeh ako inflacie. Je to úplne opačne. Nie je tam ziadna zavislost. :) už vobec nie taka, že ked rastie dlh rastie inflácia. Je to presne naopak je to skoro nula, ziadna zavislost z 20 udajov ktore si odhadoval. takže aspon mozem ukoncit tuto nezmyslenu debatu s tebou. Matematickym expertom a ekonomickým zaroven.
game Zverejnené 13. Júl, 2011 Zverejnené 13. Júl, 2011 páni, dvakrát ste boli len dnes v zápale boja mierne upozornení moderátormi, aby ste vychladli. argumentovať a diskutovať sa dá celkom iste aj bez nadávania si do mumákov a hlupákov. téma zatvorená, kým prejdú horúčavy. aj vy končíte s témou, ako čítam, tak si dočasne od témy odpočiňte.
robopol Zverejnené 5. August, 2011 Autor Zverejnené 5. August, 2011 http://ekonomika.sme.sk/c/6004257/minuta-po-minute-prepad-na-wall-street-spustil-paniku-po-svete.html dlhy, dlhy a ešte raz dlhy. dlhy riešime ešte väčším dlhom. No úžasný system toto je.
xenocide Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 Kdeze "system" - ale konkretne staty, vlady a vysledky. Ten "system" je len subor vsetkeho, co sa na svete deje a ten prinasa vselijake vysledky, ze? Pomer dlhu k HDP. Vidis, ten system prinasa aj nizko zadlzene krajiny ako Cina, Rusko, Australia alebo tiez nie uplne zle Slovensko. Malo zadlzenu Venezuelu s najvyssou inflaciou na svete. Zadlzene, ale stabilne Japonsko. Belgicko, ktore je na tom horsie ako USA. Relativne lepsiu situaciu pobaltskych krajin. Je hlupost sa stazovat na "system". Ak nieco niekde nefunguje, treba vidiet pripadne chyby, ktore tomu viedli. Nie zly system, ale zle rozhodnutia.
robopol Zverejnené 5. August, 2011 Autor Zverejnené 5. August, 2011 Zle rozhodnutia? :rolleyes: situacia tlaci do zlych rozhodnuti, nedavno zvysovalo USA dlhovy strop. Niektoré krajiny EU začínajú mat velké problémy splácať svoje dlhy. Obavy a neistota sa ukazuje na trhoch. Moj tip je ten, že sa vraciame späť k roku 2008. trhy si to namierili dole. Toto je "črepinka" a odštartovala sa dlhova kriza. Ja hovorím, že system je zly, ty hovoríš, že je dobry len robíme zle rozhodnutia, lenže ake uz len rozhodnutia mozeme robit, ked cely systém je citlivy.
xenocide Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 Nuz, ak sa budeme tvarit, ze neexistuju zle rozhodnutia - nikdy sa nedokazeme rozhodnut dobre :rolleyes: Ak nikto neurobil nic zle, tak nie je dovod menit doterajsie spravanie. Je to elementarna hlupost, pretoze inac by neexistovali uspesnejsie a neuspesnejsie staty, vsak? Ak grecko krachuje - a svedsko ci finsko nie - a ty budes tvrdit, ze vsetky tieto krajiny robili rovnako spravne veci, budes len opakovat grecke chyby. Nikdy sa nedokazes poucit, pretoze nepriznas, ze existovali zle rozhodnutia. A rovnako nebude sanca pochopit, ako to, ze sa niektorym krajinam dari. Ak neuznas existenciu dobry rozhodnuti - ako rozoznas dobru ekonomicku politiku? Nijak. A ano, krajiny sa zadlzovali uplne sialene. Ale bolo to rozhodnutie sa zadlzovat. Niekto sa zadlzoval viac, iny menej. Irsko sa mohlo rozhnodnut nesanot AIB - a nebol by stat zadlzeny (len by to malo asi iny dopad). Bolo to ROZHODNUTIE. Konkretne a specificke. Ak niekto nedokaze vnimat jednotlive kroky, v zivote nezisti, co je spravne a co nie. System nie je dobry, ani zly. Proste je, taky ako sa vyvinul a aky je prave dnes. Pred 20 rokmi bol iny, za 20 rokov bude iny. Vyvija sa z velkej casti zivelne, nikto nema moc riadit svetovu ekonomiku a urcovat jej formu. System su mantinely, vramci ktorych ti dobri dokazu prosperovat - a spusta dalsich to nedokaze. A aky je medzi nimi rozdiel? Ti uspesnejsi konaju spravnejsie a robia menej chyb. Su v tom istom systeme. Slovensko a Madarsko. My sme chyb urobili menej. Nemecko aj Spanielsko. Nemci urobili menej chyb. Svedsko a Grecko. Greci, na rozdiel od svedov ich narobili habakuk. Obvinovat "system" je naivne, je to utocisko revolucnych pseudoekonomov, ktori nemaju nervy na riadenie ekonomiky v realnom svete, tak si vymyslaju chimery :innocent:
lopata555 Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 V tom obrázku sú aj šedé krajiny ... tie sú na tom ako ? :rolleyes:
xenocide Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 Pravdepodobne o tychto nie je dostatok hodnovernych a pouzitelnych udajov. Vacsinou sa to aj tak tyka irelevantnych krajin.
robopol Zverejnené 5. August, 2011 Autor Zverejnené 5. August, 2011 chimera si ty. peniaze postavene na dlhu nutia k zvyšovaniu dlhu. A to je jedno, či je to švedsko, či norsko, grecko, USA, či taliansko. Je to systemova vec. A ja sa netvarim, že su krajiny ktoré sa viac zadlžovali ako iné a to sa aj prejavilo, natieklo im do bot skor. Ale teba už dobre poznam a tak nemam zaujem debatovat s človekom, čo obhajuje system ktoremu nerozumie.
xenocide Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 chimera si ty. peniaze postavene na dlhu nutia k zvyšovaniu dlhu. Staci...si nezobrat uver. :rolleyes: Bez ohladu na system. Ano, je to take jednoduche ako facka. Nic ine netreba. Nezadlzit sa. Nezobrat si ani euro dalsieho dlhu, nepredat uz ani jeden dlhopis. Akurat by to bolelo a preto sa fantazie o zlom systeme drzia alebo insitni pseudoekonomovia, alebo pokrytci, ktori nemaju odvahu povedat ludom, co by riesenie naozaj obnasalo. Ale v zasade to je strasne jednoduche.
robopol Zverejnené 5. August, 2011 Autor Zverejnené 5. August, 2011 tvoja logika je na urovni nula bodov. Opytam sa ta len jednu otazku:ODKIAL BUDU PENIAZE? KED SA NIKTO NEZADLZI. Chimera odkial?
tomassi Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 kolegyni vravím, že bol prepad na burze, tak som zvedavý, ako sa to ďalej vyviniea ona mi na to: "A čo tam ukradli?" :rolleyes: :innocent: 1
xenocide Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 ODKIAL BUDU PENIAZE? KED SA NIKTO NEZADLZI. Chimera odkial? Vidis, zaujimava otazka :rolleyes: 1. Kde asi tak beru peniaze staty, ktore nie su zadlzene? Ved ak bez dlhu nie su peniaze, tak by nemohli mat peniaze. Ale oni tie peniaze maju... 2. Ak by si slovensko od dnesneho dna nezobralo vobec nijaky uver, nepredalo nijaky dlhopis - vari by sa vsetky eura stratili a bez stopy zmizli? Kdeze... 3. Kde asi tak berie peniaze Zimbabwe, alebo Venezuala, ked sa nezadlzuju...a penazi maju stale viac a viac a viac? Zaujimave, ved to by znamenalo, ze beru peniaze aj bez dlhu... Otazka je zvytocna, pretoze staci sa pozriet naokolo a zistis, ze je nezmyselna. Tvaris sa, ze vyslovujes nejaky problem, pricom stacia najzakladnejsie vedomosti a uvidis, ze nedostatok penazi nie je vobec nijaky problem :innocent:
Odporúčané príspevky