Skočiť na obsah

tomassi

Odporúčané príspevky

Zimná deaflympiáda vo Vysokých a Nízkych Tatrách definitívne nebude. Kým do Vysokých Tatier aj včera prichádzali ďalší športovci plní optimizmu a odhodlania súťažiť, prevádzkovatelia športovísk podvečer oznámili, že sľubované peniaze od Jaromíra Rudu neprišli. Správa znamená, že súťaže na svahoch a bežeckých tratiach nebude možné uskutočniť.

z d r o j


Slovensko, Slovakia
- prichádza sem a trasie sa zem !

kde a v čom vidíte chybu vy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Blamáž a hanba.

 

Kde je chyba? Zrejme ten Ruda je nedôveryhodná osoba s pochybnou minulosťou. Neviem, nepoznám ho.

 

Neviem ako je to z riadnými olympiádami, ale takéto súťaže by mal minimálne sčasti garantovať aj štát, aby nenastala takáto situácia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a nejaké olympijské výbory, a kdejaké výbory, tie sa priamo roja, keď z toho kukajú peniaze.

nechápem jedno, toto na ministerstve či kde nemal na starosti nikto ? občas to skontrolovať, zistiť, ako sa veci majú, času na to bolo dosť

načo tie inštitúcie a draho platení funkcionári tisíca druhov sú ?

to vážne viselo na jednom človeku ? už len tie výhovorky okolo ani len neznejú ako výhovorky, to je gaunerstvo a čierny humor.

malý jožko keď nenapíše domácu úlohu, má lepšiu výhovorku.

 

a po tom všetkom ešte nechávajú pricestovať výpravy, až na mieste im oznamujú, že nič nebude, hajde domov

 

blamáž je slabé slovo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pri citani game mi napadlo, ze som citala celkom pravdivy blog... sice sa netyka deaflympiady, ale myslim, ze podstata je o tom istom... tutok - http://samuelmarec.blog.sme.sk/c/256332/Kratko-o-hokejovych-majstrovstvach.html

 

inak musim povedat, ze sa tak trapne citim a tak sa hanbim, ze az.. este ze ma ti ucastnici nepoznaju, asi by som sa prepadla do zapadneho nemecka...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechápem jedno, toto na ministerstve či kde nemal na starosti nikto ? občas to skontrolovať, zistiť, ako sa veci majú, času na to bolo dosť

 

Už v lete sa hovorilo, že sú tam nejaké problémy a nejaký čas, pár týždňov pred začiatkom, sa nahlas upozorňovalo, že tam budú veľké problémy s organizáciou. Ten Ruda tuším stále dookola ubezpečoval, že všetko bude v poriadku.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len nechápem, prečo to zrušenie neoznámili skôr, keď bolo už dlhšiu dobu pred začiatkom jasné, že organizácia je nulová a žiadne rezervácie v strediskách sa nevybavovali ani nič. Tak či tak by to bola blamáž a hanba, ale aspoň by ušetrili vysoké náklady národných deaflympijských výborov ktoré minuli na dopravu, ubytovanie a pod. Je to smutné, keď sa snaživí a talentovaní športovci (ešte k tomu so sluchovým postihnutím) poctivo pripravujú na jeden z vrcholov svojej kariéry a napokon úplne zbytočne. Som zvedavý, aké sa z toho vyvodia dôsledky...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ruda uz sedi vo vysetrovacke, chytili ho pri nahodnej kontrole na byvalom hranicnom prechode v Rusovciach.

 

Je velmi podivne, ze nikto sa necudoval, ze taketo podujatie organizuje clovek, ktory je vysetrovany za spreneveru milionov v Kosiciach a vdaka ktoremu toto mesto skoro skrachovalo.

 

http://www.sme.sk/c/...la-policia.html

 

zaujimava je aj tato informacia

 

V súvislosti s kauzou sprenevery 1,7 milióna eur z fondov nepočujúcich rovnako spojených s deaflympiádou J. Rudu na niekoľko dní zadržala polícia ešte v roku 2008. Ten už v prípade čelí obžalobe na banskobystrickom súde, kde sa deväťkrát nedostavil pre práceneschopnosť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

po takmer dvoch rokoch ďalšia správa o debakli a sprenevere pekne veľkých rozmerov :

 

Okresný súd Banská Bystrica na dnešnom hlavnom pojednávaní, ktoré sa konalo v Košiciach, opätovne uznal bývalého prezidenta Slovenského deaflympijského výboru Jaromíra Rudu a notára Stanislava Furdu za vinných z trestného činu sprenevery 1,6 milióna eur v súvislosti s medzinárodnou olympiádou nepočujúcich.

Stanislavovi Furdovi uložil trest odňatia slobody 14 rokov so stredným stupňom stráženia, súčasne mu uložil ochranný dohľad na tri roky, zákaz vykonávať notársku činnosť na desať rokov a prepadnutie majetku.

Jaromírovi Rudovi uložil trest odňatia slobody na 13 rokov so stredným stupňom stráženia, ochranný dohľad na tri roky a prepadnutie majetku.

Cítia sa nevinní

Obaja obžalovaní pred vynesením rozsudku uviedli, že sú nevinní. Ako uviedol notár Stanislav Furda, účelom tohto konania je pozametať stopy tak, aby neboli postihnutí skutoční vinníci.

Rozsudok nie je právoplatný, pretože obaja obvinení podali voči nemu odvolanie priamo v závere pojednávania – voči výroku o vine, aj voči výške trestu, rovnako urobili aj ich obhajcovia.

Prokurátor uviedol, že sa k rozsudku vyjadrí v zákonnej lehote.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2DjgSk7C1

tak, majetok zrejme už dávno žiadny nemajú, a počkáme si na pokračovanie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov